Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΟΚ διασκεδάζει τους φιλάθλους

Ο ΠΑΟΚ διασκεδάζει τους φιλάθλους
Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 - 21:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στη σέντρα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, και ψάχνει σανίδα σωτηρίας. Κάνει προπαγάνδα με τα ίδια και τα ίδια, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να εκτίθεται με τις δικαιολογίες του. Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι διασκεδάζει τους φιλάθλους.

Ενώ μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ (Μπαλτάκος και λοιποί νομικοί) πανηγύριζε ότι αυτή μπήκε στην ουσία, μετά την «καμπάνα» της αφαίρεσης επτά βαθμών, φωνάζει επειδή, τάχα, δεν μπήκε στην ουσία! Μονά ζυγά, μονόζυγα! Ξέχωρα ότι το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι 42 σελίδων. Στις αποδείξεις της ΕΕΑ βασίστηκε, κύριοι του ΠΑΟΚ, καθώς η Εφέσεων δεν είχε τα μέσα για τον έλεγχο.

Να προσέξει στο CAS

Ενώ ο ΠΑΟΚ «έχασε» μια ακόμη δικαστική μάχη, μετά την ακρόαση στην ΕΕΑ, μετά τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, τώρα και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δηλαδή δεν κέρδισε πουθενά, τώρα φωνάζει όταν θα πάει στο CAS, επειδή θέλει ξένους δικαστές. Μα, όταν ο Κοντονής καθιέρωνε τους τακτικούς δικαστές, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν από αυτούς που χειροκροτούσε; Χώρια που οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων έχουν αυξημένο κύρος επειδή στη Λίγκα η δικαστής είναι πρωτοδίκης ενώ τα τρία μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι εφέτες-δικαστές.

Συμβουλή: Να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο CAS. Να μην τιμωρηθεί με υποβιβασμό, δεδομένου ότι ο νόμος άλλαξε μετά την απόφαση της ΕΕΑ, άρα δεν έχουμε αλλαγή μόνο μεσούσης της περιόδου, κάτι που απαγορεύουν η FIFA και η UEFA και επειδή ο νόμος ήταν φωτογραφικός. Επίσης, το CAS δεν θα ελέγξει την ουσία αλλά αν εφαρμόστηκε ο νόμος και ο κανονισμός.

Το ρητό με το... βόδι!

Ενώ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει και το περσινό πρωτάθλημα, επειδή ο Καλπαζίδης αγόρασε το προπονητικό κέντρο τον Αύγουστο του 2018, ζητάει και τα ρέστα! Μας θυμίζει το ρητό «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»! Τι θέλει ο ΠΑΟΚ; Να βγάζει ο ίδιος τις δικαστικές αποφάσεις; Να τις βγάζει ο Μπαλτάκος;

Ούτε ένα στοιχείο

Είναι σοβαρό επιχείρημα ότι η Εφέσεων δεν μπήκε στην ουσία, όταν ο ΠΑΟΚ στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο δεν παρουσίασε ούτε ένα στοιχείο; Τι θέλει ο ΠΑΟΚ, όταν ο Σαββίδης και ο Καλπαζίδης, ακόμη και οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, δεν εμφανίστηκαν ούτε στην ΕΕΑ ούτε και στα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης για να δώσουν εξηγήσεις. Όταν ΠΑΟΚ και Ξάνθη εκπροσωπήθηκαν από... στρατό ικανών δικηγόρων;

Γελάει ο κόσμος με τα... επιχειρήματα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της... εξυγίανσης «συνελήφθη» με πολυϊδιοκτησία. Δεν είναι και λίγο. Πρόκειται για σκανδαλάρα, ας μην το κρύβουμε!

Συμβολή στην κάθαρση

Αντίθετα έχουμε τη δικαίωση του Ολυμπιακού. Κατάγγειλε το σκάνδαλο στην ΕΕΑ και οι νομικοί του έδωσαν μάχες για να το αναδείξουν στην ΕΕΑ αλλά και στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας όπως και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός συνέβαλε στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κόντρα σε όλους και σε όλα...

Διαβάστε επίσης

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Οι Φωτιάς, Ευαγγέλου προκάλεσαν στο Βόλος-Ολυμπιακός, οι Διαμαντόπουλος, Ζαχαριάδης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, όμως κανείς δεν πήγε σπίτι του. Γραφεί ο Βάιος Μπαλάφας...

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία

Πάντα μας έλεγαν πως γίνονται αυτά που θέλουν FIFA, UEFA. Τι ώρα; Κραυγαλέα λάθη, ακατάλληλοι διαιτητές, απαράδεκτοι αρμόδιοι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...