Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με όνειρα θερινής νυκτός...

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με όνειρα θερινής νυκτός...
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 - 23:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι κοινό έχουν η πολυϊδιοκτησία και το νέο... αφήγημα με την υπόθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας; Με την πολυϊδιοκτησία, ο ΠΑΟΚ ...υπόσχονταν ότι θα εμφανίσει δήθεν στοιχεία. Με την... εισήγηση στη Δεοντολογίας, δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, άρα και πάλι κάνει όνειρα θερινής νυχτός!

Συμπέρασμα; Κανένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει ούτε στην UEFA, ούτε στο CAS, επειδή δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

Οσοι δεν πιστεύετε διαβάστε τις δηλώσεις του Μάριου Λευκαρίτη, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν παράγοντας της UEFA και ταμίας της. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το εάν μπορεί η UEFA να παρέμβει στην περίπτωση του Ολυμπιακού, απάντησε: «Όταν εξαντληθούν όλα τα δικαστικά μέσα σε εθνικό επίπεδο, τότε μπορεί να παρέμβει η UEFA. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι καλά την περίπτωση της Φενερμπαχτσέ. Η UEFA μπορεί να πάρει αποφάσεις αλλά πρέπει να εξαντληθούν οι εγχώριες διαδικασίες. Υπάρχει πρόταση για την τιμωρία του Ολυμπιακού. Από την εισήγηση μέχρι την απόφαση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Είναι υποθέσεις προς το παρόν». Κρατείστε ότι «από την εισήγηση μέχρι την απόφαση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Είναι υποθέσεις προς το παρόν».

Οσο για την εισήγηση της ανακρίτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτας Σπανού; Μπάζει από παντού!

-Είναι εισήγηση με αφορμή ένα βούλευμα που έχει κριθεί στο CAS και στην UEFA, πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2015, μετά από προσφυγή και καταγγελία, αντίστοιχα, του Παναθηναϊκού. Επίσης, όταν οι Μπάκος, Μποροβήλος καταδικάστηκαν πρωτόδικα για το «Κοριόπολις», ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε κανονικά στο Europa League, τον Ιούλιο του 2018 και αποκλείστηκε από τη Χιμπέρνιαν στον β’ προκριματικό γύρο. Μάλιστα, η UEFA «δικαιώθηκε» επειδή οι Μποροβήλος, Μπάκος δικαιώθηκαν στην έφεση. Αρα, κάθε χρόνο θα κρίνουν το βούλευμα, επειδή θέλουν κάποιοι;

-Σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους, είναι παγκόσμιο φαινόμενο να γίνουν δυο ταυτόχρονα δικαστήρια για την ίδια υπόθεση, καθώς η υπόθεση που ανέσυρε το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών και μπορεί το δικαστήριο να είχε τελειώσει, αν δεν γινόταν διακοπή λόγω του κορονοϊού.

-Η έκθεση της ανακρίτριας δεν λαμβάνει υπόψη τις καταθέσεις των Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Φύσσα στο Εφετείο, παρά την έγγραφη κατάθεση του Φύσσα που κάτι άκουσε και τον έστειλε ο Αλαφούζος να καταθέσει, ενώ τον διέψευσαν όλοι αυτοί, στους οποίους αναφέρεται (Σα Πίντο, Ρικάρντο Σάντος). Ενώ ο Φύσσας κατέθεσε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση.

-Συνολικά στην έκθεση περιλαμβάνονται οι αγώνες Εργοτέλης - Καλλονή (19-1-2015), Βέροια - Ολυμπιακός (1-2-2015), Βέροια - ΟΦΗ (17-1-2015), ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (15-2-2015), Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (1-11-2014), Ολυμπιακός - Ατρόμητος (4-2-2015). Όμως, κατηγορούμενοι είναι παράγοντες του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου αλλά και παράγοντες της ΕΠΟ και της ΚΕΔ που όταν έγιναν οι αγώνες δεν ήταν στα πόστα τους!

Διαβάστε επίσης

Άριστος ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι φαντασμάτων...

Άριστος ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι φαντασμάτων...

Καθόλου τυχαίο ότι χάνει στα ποινικά και αθλητικά δικαστήρια, αλλά το κακό είναι ότι νομίζει οι τηλεδίκες και η προπαγάνδα είναι κανονικές δίκες! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Με... αέρα κοπανιστό θα πάει ο ΠΑΟΚ στο CAS;

Με... αέρα κοπανιστό θα πάει ο ΠΑΟΚ στο CAS;

Μια ακόμη απόδειξη για την προπαγάνδα. Όσο για την Επιτροπή Δεοντολογίας; Πότε θα παρέμβει για να επιβάλει ποινές σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη για την πολυϊδιοκτησία; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...