Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσοχή στα σκάνδαλα της ΕΠΟ

Προσοχή στα σκάνδαλα της ΕΠΟ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 - 22:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η επικείμενη ψήφιση του ΚΑΠ, του Πειθαρχικού Κώδικα, όπως και των υπόλοιπων κανονισμών του ποδοσφαίρου (συμπεριλαμβανομένων μέχρι και του δικονομικού) είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ως... καμπανάκι σκανδάλων. Η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ έχει δείξει ότι είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ισονομία και παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη να περάσει «φωτογραφικές» διατάξεις. Έχει αποδείξει ότι δεν το έχει σε τίποτα να φέρνει κανονισμούς για το καλό της... εξυγίανσης.

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί ότι πέρσι πήγε να ...κατοχυρώσει την πολυϊδιοκτησία, κόντρα στο νόμο 2725/99. Είναι δε χαρακτηριστικό, ως συνέχεια αυτής της... περίπτωσης, ότι η ΕΠΟ, εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε την παρέμβαση των FIFA, UEFA, απέσυρε μεν τη διάταξη-σκάνδαλο, όμως δεν επανάφερε το παλιό άρθρο 30 του ΚΑΠ που τιμωρούσε την πολυϊδιοκτησία! Το άφησε διαγραμμένο! Λεπτομέρεια αποτελεί ότι ακόμη δεν εξήγησε γιατί το έκανε!

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι πήγαν να... εξαφανίσουν την ποινή του Σαββίδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ «κουβαλάει» ποινή τριών χρόνων απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, για το «ντου» με το όπλο στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018, άρα η ποινή λήγει τον Μάρτιο του 2021.

Μια καλή ιδέα είναι η FIFA και η UEFA να ελέγξουν πραγματικά τους κανονισμούς. Ακόμα καλύτερο αν δεν επιτρέψουν στην ομοσπονδία, επειδή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, να κάνει την παραμικρή αλλαγή και οι διεθνείς ομοσπονδίες να αναλάβουν να προσαρμόσουν το ελληνικό δίκαιο στους δικούς τους κανονισμούς.

Η δουλειά που χρειάζεται δεν είναι πολλή. Άρα, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην αναφέρουμε ότι έπρεπε να το είχαν κάνει από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι σωστό η ομοσπονδία να χρησιμοποιείται ως... αιχμή για να γίνονται κανονισμοί τα μικροποδοσφαιρικά συμφέροντα, συγκεκριμένων ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΠΟ παίζει θέατρο του παραλόγου

Η ΕΠΟ παίζει θέατρο του παραλόγου

Πως κάνουν... κουρέλι το αυτοδιοίκητο, ρίχνοντας στον Αυγενάκη την... ευθύνη για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.