Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος το' χει τούμπανο...

Ο κόσμος το' χει τούμπανο...
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:10

Η ΕΠΟ δεν έχει άρωμα (κανονικής) ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αλλά ομοσπονδίας συγκεκριμένων ομάδων, όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που παίρνει και με γνωστές τις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Μπορεί η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να τα ανέχονταν, όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν. Επίσης, δεν σημαίνει ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν ξέρουν για την ταύτιση της ΕΠΟ με συγκεκριμένες ομάδες και ότι υπάρχουν δυο μπλοκ του βορρά και του νότου, αντίστοιχα, που «χρεώνονται» σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τα ξέρει και η Κυβέρνηση αφού έχουν γίνει και καταγγελίες από ομάδες.

Με αφορμή ότι «ο κόσμος το 'χει τούμπανο», αυτό σημαίνει ότι τέτοια ομοσπονδία δεν μπορεί να σταθεί. Οι ΕΠΣ, όπως βλέπει και η πλειοψηφία των φιλάθλων, δεν ψηφίζουν... ποδόσφαιρο αλλά αφεντικό στο Πάρκο Γουδή. Δεν έχουν ιδέα από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχουν ιδέα από ΠΑΕ, παρά έχουν ταχθεί σε ένα από τα δυο μπλοκ.

Η ΕΠΟ δεν εγγυάται τον σκοπό της αποστολής της, δηλαδή την ισονομία και την τήρηση των κανονισμών. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσε. Για αυτό και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κινήσεις για αλλάξει σελίδα το ποδόσφαιρο και να οργανωθεί στα πρότυπα των προηγμένων χωρών.

Εδώ ήταν ο Χούμπελ, εδώ ο Φούσεκ, ερχόταν και ο Λάκοβιτς, ο διευθυντής των ομοσπονδιών της UEFA. Εχουν γίνει και ενώπιόν τους καταγγελίες. Μάλιστα, και ο Χούμπελ έθεσε ζήτημα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ, πέρσι τον Ιούνιο, όταν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποχώρησαν οι Βακάλης, Θωμαΐδης, Παπαχρήστος, Δημητρίου, Ασλανίδης, Ψαρρόπουλςο, Λεουτσάκος, διαφωνώντας με την παραμονή του Περέιρα. Τα έλεγαν, όμως δεν έκαναν τίποτα. Ας κάνουν τώρα, ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ. Αλλιώς, η επιτροπεία τους θα έχει αποτύχει σε ποσοστό 100 %...

Διαβάστε επίσης