Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «αγκαλιά» του Κλάτενμπεργκ στους πίνακες-σκάνδαλο

Η «αγκαλιά» του Κλάτενμπεργκ στους πίνακες-σκάνδαλο
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αγνοείται ο νέος αέρας που θα έφερνε ο Κλάτενμπεργκ στη διαιτησία! Με τη δικαιολογία του καύσωνα, ο Άγγλος χαλάρωσε τα αγωνιστικά τεστ, οι ρέφερι έγραψαν γραπτές εξετάσεις από το σπίτι, δεν διδάχθηκαν τους νέους κανονισμούς! Δεν είναι και λίγα. Στα τεστ αντί οι ρέφερι να τρέξουν 48 75αρια, έτρεξαν 40. Στις γραπτές εξετάσεις, ο κανονισμός που τους ...κληρονόμησε ο Περέιρα δεν έβαλε όριο λαθών! Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει υπάρξει ξανά και ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία.

Ούτε είναι δικαιολογία ότι ο Κλατενμπεργκ ενημερώνεται. Και ο Ντάλας, μέχρι και ο Περέιρα, όταν ήρθαν έπιασαν αμέσως δουλειά, άσχετα αν ο δεύτερος εξελίχθηκε σε «σημαιοφόρο» της «εξυγίανσης». Δηλαδή, ο Κλάτενμπεργκ νομίζει ότι θα έχει άλλοθι με τους πίνακες-σκάνδαλο που του άφησε ...καπέλο ο Περέιρα; Όμως, παραγνωρίζει ότι το γεγονός πως τους δέχθηκε τον υποτιμά, επειδή δέχθηκε πίνακες αποτυχημένων. Το ζητούμενο δεν ήταν να αλλάξει ο μαέστρος αλλά και η... ορχήστρα, οι ρέφερι, οι βοηθοί και οι παρατηρητές, που ήταν σε... ρυθμούς «εξυγίανσης».

Ο Κλάτενμπεργκ ούτε μίλησε στους διαιτητές με αφορμή τα αγωνιστικά τεστ. Δεν φρόντισε να τους δώσει κατευθύνσεις, παρά αρκέστηκε σε αοριστολογίες, πόσο χρήσιμη είναι η καλή φυσική κατάσταση κτλ. Δεν φρόντισε να τους δείξει ότι είναι το αφεντικό αλλά ένας απλός παρατηρητής. Και δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση αν τους καλέσει σε τηλεκπαίδευση. Ο Αγγλος έδειξε ότι θα είναι χειρότερος του Περέιρα. Στέλνει ταξιδάκια, με διεθνείς ορισμούς ως τέταρτους τους Ευαγγέλου, Φωτιά, Μανούχου. Αρα, έρχεται και ασυλία στα λάθη των ρέφερι, όπως επί Περέιρα.

Διαβάστε επίσης