Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντίστροφη μέτρηση και ευκαιρία για κάθαρση

Αντίστροφη μέτρηση και ευκαιρία για κάθαρση
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 - 21:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και για τα δυο ανοιχτά μέτωπα (πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης και απόπειρα δωροδοκίας Σιαμπάνη) που ισοδυναμούν με τα δυο μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν και εξακολουθούν να συγκλονίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. σύμφωνα με την καταγγελία του Ολυμπιακού και του Καραπαπά, αντίστοιχα. Το έτος 2021 θα είναι χρονιά κάθαρσης για το άθλημα, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις για αυτές τις δυο σημαντικές υποθέσεις που προκάλεσαν σοκ στην πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων.

Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης όσον αφορά στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, την οποία κατάγγειλε ο Ολυμπιακός πριν από 13 μήνες στην ΕΕΑ, επανεκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ η προθεσμία για υπομνήματα ήταν στις 16/12. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών και αφού η κυβέρνηση σκανδαλωδώς άλλαξε το νόμο που προέβλεπε υποβιβασμό και η υπόθεση... επανήλθε στην Εφέσεων, μετά από απόφαση του CAS, το οποίο «όχι μόνο δεν αμφισβήτησε την απόφαση της ΕΕΑ, αλλά επισήμανε ότι η Εφέσεων δεν μπορεί να αγνοήσει την ΕΕΑ γιατί η απόφαση της έχει νομιμότητα».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκανε προπαγάνδα, επειδή η υπόθεση «επέστρεψε» στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όμως δεν παρουσίασε στοιχεία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το βάρος να αμφισβητήσουν τις αποδείξεις, κάτι που δεν έγινε, πάντα σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Την ίδια τακτική ακολούθησε ο ΠΑΟΚ και στην καταγγελία-σοκ του Κώστα Καραπαπά για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάριου Σιαμπάνη, πριν από το ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ από πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ των φιλοξενουμένων. Ο ΠΑΟΚ αναλώνεται μόνο σε σόου και προπαγάνδα, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Όμως, η έρευνα της δικαιοσύνης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Αυτό είναι το δεύτερο σκάνδαλο που αναμένουμε εξελίξεις.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

Ακόμη, τελειώνει και η δικαστική ομηρία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η σκευωρία, στην αποκαλούμενη «δίκη των 28» έγινε σκόνη και θρύψαλα. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πρότεινε την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πλέον, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για να επιστρέψει και τυπικά η λάσπη επιστρέφει στο σύστημα που τον πολέμησε. Γίνεται αντιληπτό πως θα αλλάξουν πολλά πράγματα στα κοινά του ποδοσφαίρου. Το σύστημα της... εξυγίανσης έχει ήδη εκτεθεί.

Διαβάστε επίσης

«Κατήφορος» μέσω Νιούκαστλ

«Κατήφορος» μέσω Νιούκαστλ

Ο Κλάτενμπεργκ δείχνει ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του ως αρχιδιαιτητής, αφού εδώ και καιρό είναι στην πατρίδα του, ενώ ταυτόχρονα περιόρισε και τις συσκέψεις με τους ρέφερι.