Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σφραγίδα» ανυπαρξίας και πρόκλησης...

«Σφραγίδα» ανυπαρξίας και πρόκλησης...
Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 - 00:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ανύπαρκτο κράτος, πιάστηκε στον ύπνο με την έλευση τουλάχιστον πέντε πούλμαν στην Αθήνα, γεμάτα με οπαδούς του ΠΑΟΚ (σύνολο 250 άτομα που... ενσωματώθηκαν με άλλα), ένα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει λάδι στη φωτιά ενόψει του τελικού Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2, τον περασμένο Σάββατο (22/05) στο ΟΑΚΑ. Επίσης, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στο σύνδεσμο της ομάδας τους κοντά στη Ομόνοια έκοβαν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Ανύπαρκτη αθλητική δικαιοσύνη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία έβρισε σε ζωντανή μετάδοση στα social media τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα παρά το θόρυβο που έγινε. Μετά βγήκε κι άλλο βίντεο, με ύβρεις και χειρονομίες του Ουρουγουανού, στον οποίο δεν συμπεριφέρεται σαν προπονητής αλλά σαν οπαδός που μπορεί να κατηγορηθεί ότι υποδαυλίζει τη βία. Τον Ολυμπιακό έβρισε και ο Κρμέντσικ, όμως μια από τα ίδια. Λες και δε υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη, λες και η τακτική δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Τέτοια φαινόμενα υποκινούν ή όχι τη βία;

Η ανυπαρξία, αν προτιμάτε η αδιαφορία, δίνει και το κακό παράδειγμα. Ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Θα βγαίνει ο καθένας να βρίζει και δεν θα τρέχει κάστανο. Ολοι θα επικαλούνται ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Γκαρσία και τον Τσέχο επιθετικό. Όμως, φαντάζεται όλοι να έβριζαν και να χειρονομούσαν σαν τον προπονητή του ΠΑΟΚ ή να έβριζαν όπως ο Τσέχος επιθετικός; Το ποδόσφαιρο δεν θα ήταν άθλημα αλλά ζούγκλα. Δεν θα υπήρχε το ευ αγωνίζεσθαι. Ο Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ ξέρουν ότι ήρθαν στη χώρα που το γέννησε; Πάντως, το κακό για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι ότι παρά το... οπαδιλίκι και την κατάκτηση του Κυπέλλου, πολύ δύσκολα θα μείνει.

Οι αρμόδιοι εκτίθενται σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί στον ΠΑΟΚ να... αρέσκονται, να χαμογελούν με ικανοποίηση για το... φαινόμενο αδιαφορίας, όμως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι παραπάνω από τους μισούς έναντι όλων των υπολοίπων.

Αν είναι να μην εφαρμόζουν τους κανονισμούς τότε να μην βάζουν κανονισμούς. Αν είναι οι κανονισμοί να μην ισχύουν για τον ΠΑΟΚ, τον Γκαρσία και τον Κρμέντσικ τότε να το ξεκαθαρίζουν ότι έχουν ασυλία.

Άλλο ένα θέμα είναι με τη φιέστα στο Λευκό Πύργο και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πέρσι, για τον Ολυμπιακό, είχε παρέμβει εισαγγελέας.

Αν ο τελικός Κυπέλλου έγινε μόνο με διαπιστεύσεις ούτε καν με προσκλήσεις.

Διαβάστε επίσης

Με τέτοια ΕΠΟ δεν υπάρχει κανονικότητα

Με τέτοια ΕΠΟ δεν υπάρχει κανονικότητα

Υπάρχουν μόνο τα ρουσφέτια σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν είναι κρυφό ότι ελέγχεται από τους Μελισσανίδη, Σαββίδη. Από τώρα θα στρώσουν χαλί για μεγαλύτερα αίσχη.

Ούτε σε 500 χρόνια...

Ούτε σε 500 χρόνια...

Η διαφορά είναι χαοτική και δεν πρόκειται να την καλύψουν όσο και αν φωνάξουν. Είναι ολοφάνερο ότι τους τρομάζει η σύγκριση.

Απαξίωση και με Κλάτενμπεργκ

Απαξίωση και με Κλάτενμπεργκ

Ενώ η UEFA έκανε συστάσεις στον Άγγλο για το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι διαιτητές...