Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ επέλεξε... βουτιά στον πάτο!

Ο Κλάτενμπεργκ επέλεξε... βουτιά στον πάτο!
Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021 - 21:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τέτοια ομολογία αποτυχίας δεν έχει ξαναγίνει. Μάλιστα, σα να μην έφτανε η ομολογία αποτυχίας, ο Κλάτενμπεργκ έβαλε και «σφραγίδα», και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο, επιβεβαιώνοντας την UEFA για το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων Διαιτητών. Απόδειξη ότι δεν ανέβασε κανέναν ρέφερι από τη Super League 2, όπου υποβίβασε επτά της μεγάλης κατηγορίας και είναι οι Μαλούτας, Βρέσκας, Κοτσάνης, Βάτσιος, Κουκούλας, Ζαχαριάδης και Τσαγκαράκης.

Ο νέος πίνακας των ρέφερι της Super League δεν ισοδυναμεί με νέο ξεκίνημα αλλά με νέα βουτιά πιο κάτω και από τον πάτο. Αποτελεί επιβεβαίωση του προβλήματος της ελληνικής διαιτησίας. Για αυτό και η UEFA επέβαλε τον κανονισμό για να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, για αυτό και ο ίδιος με τη στελέχωση των πινάκων της νέας σεζόν δείχνει να υπολογίζει στους αλλοδαπούς ρέφερι.

Ο νέος πίνακας «αδειάζει» και τους Έλληνες ρέφερι, μετά την «καμπάνια» που έκαναν, με τη στήριξη του συστήματος, βεβαίως, βεβαίως (!), με σκοπό να σφυρίζουν σε ντέρμπι αλλά και να καθιερωθεί η επαγγελματική διαιτησία, ώστε να έχουν ασυλία στα τρομερά λάθη που κάνουν. Ο Κλάτενμπεργκ δεν θέλει να εκτεθεί, επειδή κάποιοι πήραν... αέρα, με αφορμή ότι στα πλέι οφ χρησιμοποίησε Ελληνες διαιτητές σε κάποια ματς. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, απλά, έβαλε κάποιους για να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Όμως, κανείς δεν ξεχνά τα λάθη που έχουν κάνει κάποιοι, ούτε το 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Πλέον, το θέμα είναι πως ο Κλάτενμπεργκ θα το αντιμετωπίσει αυτό, καθώς το ίδιο κάνουν όλοι οι Έλληνες ρέφερι και ταυτόχρονα σφυρίζουν 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Μια καλή ιδέα είναι σε κάθε αγωνιστική να έρχονται ξένοι ρέφερι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος οι ρέφερι που στελεχώνουν τον πίνακα, και που είναι οι ίδιοι που τους κρατάνε τα τελευταία χρόνια, θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Διαβάστε επίσης