Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι κλείνουν την πόρτα στην ΕΠΟ

Όλοι κλείνουν την πόρτα στην ΕΠΟ
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 21:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο εξωτερικό. Όλοι περιμένουν την αντίδραση των FIFA, UEFA, αφού η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει, κάτι που επιβεβαιώνει και η τρομοκρατία σε βάρος του μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Η επιβολή διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ φαντάζει ως μόνη λύση για μια ομοσπονδία που βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι ακατάλληλη. Η διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ προβλέπεται από το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της FIFA.

Έχουν μαζευτεί πολλοί λόγοι. Το χτύπημα στον δικαστή επιβεβαιώνει την ύπαρξη ποδοσφαιρικού παρακράτους που δεν έχει κανένα φραγμό. Δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και με λειτουργούς της δικαιοσύνης, καθώς ο παραιτηθείς δικαστής είναι πρόεδρος Διοικητικού Εφετείου που ασχολείται με υποθέσεις νομικής και φορολογικής φύσης, άρα δεν χειρίζεται υποθέσεις σχετικές με υπόκοσμο, συνεπώς, με την κίνησή του να παραιτηθεί, θεωρεί ότι τον έβαλαν στο μάτι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής μαφίας.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά έχει ξεκινήσει κύμα φυγής στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφερόμαστε σε παράγοντες που τους εξωθούν σε παραίτηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η φυγή του Ζαγοράκη, αν και επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση ως πρόεδρος κοινής αποχής στην ΕΠΟ, αν και ψηφίστηκε από τις 66, σε σύνολο 68 ενώσεων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Έτσι έχουμε το πρωτοφανές η ΕΠΟ να έχει μείνει ακέφαλη και υποχρεωτικά να λειτουργεί με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου, επειδή το καταστατικό της προβλέπει εκλογές το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο Ζαγοράκης μίλησε για ενόχους και για τοξικό κλίμα...

Σα να μην έφτανε αυτό, τον δρόμο της παραίτησης επέλεξε και ο πρόεδρος της Super League και εξ οφίτσιο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης που δεν έκρυψε ότι η παραίτησή του έχει σχέση «με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ και οφείλεται σε λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού».

Σε αυτά προσθέστε την απόφαση-έκτρωμα για την κατάργηση της αδειοδότησης για δέκα ομάδες της Super League 2 αλλά και το οργανόγραμμα, με τα δυο τελευταία να φαντάζουν ως «πανηγύρι» του συστήματος. Το δε τρομοκρατικό χτύπημα κατά του δικαστή δείχνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά.

Διαβάστε επίσης