Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στρώνουν... χαλί για μεγάλες αδικίες

Στρώνουν... χαλί για μεγάλες αδικίες
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 - 00:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) ήταν τέταρτος διαιτητής στον αγώνα Παναιτωλικός-Βόλος 2-3, ένα ματς που σφύριξε ο Κώστας Κατοίκος (Αθηνών). Η επιστροφή που Ευαγγέλου αποτελεί μεγάλη πρόκληση κατά του Ολυμπιακού και παράλληλα «βγάζουν μάτια» τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά. Ο Μπένετ εκτίθεται όσο δεν παίρνει καθώς, κρατώντας τιμωρημένο τον Καραντώνη (Ημαθίας) αν και ήταν στο ίδιο ματς (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 την 2η αγωνιστική) με τον Ευαγγέλου, όπως συμπεραίνουν οι φίλαθλοι, στέλνει μηνύματα για μεγάλες αδικίες σε βάρος του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε ότι στην Τρίπολη ο Καραντώνης ήταν διαιτητής και ο Ευαγγέλου στο VAR.

Οχι, ο Καραντώνης δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό. Τον αδίκησε μαζί με τον Ευαγγέλου, όμως η προπαγάνδα ανακάλυψε ένα αφήγημα, μια ανύπαρκτη φάση, προκειμένου να τον τιμωρήσει. Από την άλλη πλευρά τα έδωσαν όλα για να μην... βραχεί ο Ευαγγέλου, ο οποίος όντας τιμωρημένος πήρε για «βραβείο» δυο ορισμούς ως διαιτητής VAR σε αγώνες του Nations League με τους Σιδηρόπουλο και Παπαπέτρου, αντίστοιχα.

Μετά το ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 διατυμπάνιζαν τα «παπαγαλάκια» ότι ο Ευαγγέλου θα επέστρεφε νωρίτερα. Αρα, ο Μπένετ με το να τους επιβεβαιώνει είναι διπλά εκτεθειμένος και διπλά προκλητικός και απίθανος ως αρχιδιαιτητής. Προστίθεται ένας ακόμη λόγος που πρέπει να παραιτηθεί.

Στην Τρίπολη, την 2η αγωνιστική, Καραντώνης και Ευαγγέλου επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών κατά του Ολυμπιακού. Δεν έδωσαν δυο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Το αφήγημα που «ανακάλυψαν» για τον Καραντώνη έχει να κάνει με τη φάση του 63'. Σωστά, όμως, δεν μέτρησε γκολ του Αστέρα Τρίπολης και σφύριξε άμεσα επιθετικό φάουλ σε σπρώξιμο του Μπενίτο στον Άβιλα του Ολυμπιακού, στην συνέχεια σε δεύτερο χρόνο o Ατιένθα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ επειδή προηγήθηκε το προαναφερόμενο επιθετικό φάουλ. Μια ξεκάθαρη φάση, όμως αποτέλεσε το «σανό» της προπαγάνδας.

Τι παραβλέπουν; Ότι οι Καραντώνης, Ευαγγέλου είναι διαιτητές που συστηματικά αδικούν τον Ολυμπιακό. Ειδικά ο δεύτερος έπρεπε να είναι εκτός πινάκων για λάθη του κατά των «ερυθρόλευκων» και σε προηγούμενους αγώνες. Εδωσε πέναλτι αντί για φάουλ στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, στις 04/03/18, ενώ στο Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, στις 22 Δεκεμβρίου 2019, ήταν VAR του Φωτιά, σε ένα ματς με ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Διαβάστε επίσης

Ο Μπαλτάκος και οι... αερολογίες του

Ο Μπαλτάκος και οι... αερολογίες του

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ λέει πράγματα που δεν ισχύουν, ότι τάχα θα πάρει το πρωτάθλημα από τη Super League και θα ζητήσει Grexit. Η αποτυχία της ομοσπονδίας στο Κύπελλο δείχνει την ανικανότητά της.