Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπαλτάκος και η ΕΠΟ κάνουν του... κεφαλιού τους

Ο Μπαλτάκος και η ΕΠΟ κάνουν του... κεφαλιού τους
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 00:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πάλι έκανε το... θαύμα του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος! Πρώτα όρισε ΓΣ και μετά ζητάει αλλαγές από τον Αυγενάκη για να έχει λόγο διεξαγωγής η Συνέλευση που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου. Όλα αυτά από μια ομοσπονδία που απαιτεί από τους άλλους να τηρούν το καταστατικό και τους κανονισμούς της, ενώ η ίδια αψηφά νομικές διατάξεις και κάνει του κεφαλιού της.

Η αλαζονεία της ΕΠΟ σπάει τα κοντέρ. Πείτε το και ανικανότητα. Εντάξει, να κάνει ο Μπαλτάκος καταστατική ΓΣ στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρέπει ναι έχει λόγο για να γίνει. Όχι σαν την τελευταία, στις 2/11, που ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέσυρε τη μια πρόταση μετά την άλλη.

Η ΓΣ που η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη είναι στον αέρα και για να έχει λόγο ύπαρξης θα πρέπει ο Αυγενάκης να αλλάξει νομικές διατάξεις. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αντί η ΕΠΟ να κάνει συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού στέλνει επιστολές! Χώρια που τέτοια συνάντηση θα έπρεπε να είχε προηγηθεί πριν από τον ορισμό της ΓΣ.

Η ΕΠΟ θέλει να φέρει διάταξη για δημιουργία ένωσης εν ενεργεία διαιτητών, όμως ο νόμος που ισχύει δεν επιτρέπει τον συνδικαλισμό των αξιολογημένων. Η ΕΠΟ θέλει να γίνεται κλήρωση των τακτικών δικαστών που στελεχώνουν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, ενώ τώρα προβλέπεται να επικυρώνει λίστα που διαβιβάζεται από τα αρμόδια όργανά της. Ειδικά για το δεύτερο στο Πάρκο Γουδή δεν έχουν καταλάβει ότι εμπλέκεται και το υπουργείο δικαιοσύνης. Ακόμη, η ΕΠΟ θέλει να ψηφίσει διάταξη για να οργανώσει την επαγγελματική διαιτησία, ενώ υπάρχει νόμος και παράλληλα η UEFA έχει ζητήσει να τα βρει με τη Super League για αυτό το θέμα. Επιπλέον, η ομοσπονδία δεν έχει τους πόρους να τη χρηματοδοτήσει.

Διαβάστε επίσης