Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπένετ βγαίνει νοκ άουτ στη σύγκριση με τον Κλάτενμπεργκ

Ο Μπένετ βγαίνει νοκ άουτ στη σύγκριση με τον Κλάτενμπεργκ
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 09:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από το κακό στο χειρότερο πάει η διαιτησία με επικεφαλής τον Στιβ Μπένετ ο οποίος υστερεί σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ειδικότερα, ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ δεν αντέχει σύγκριση με τον προκάτοχό του, καθώς από τότε που ανέλαβε η διαιτησία έκανε βήματα προς τα πίσω. Στο πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, άρα έχουμε ένα αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης, μεταξύ του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του Στιβ Μπένετ.

Με τον τωρινό πρόεδρο της ΚΕΔ έπεσε το επίπεδο της διαιτησίας. Τα προηγούμενα δυο χρόνια δεν βλέπαμε διαιτητικά «όργια» σαν τα φετινά.

Με τον Κλάτενμπεργκ είχαν γίνει βήματα προς τα εμπρός, για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων αιτήθηκε στην ΕΠΟ να τον κρατήσει στην προεδρία της ΚΕΔ. Θυμίζουμε ότι με βάση τις δηλώσεις του Χούμπελ, έναν χρόνο νωρίτερα, τον ήθελε και η UEFA στα ηνία της ΚΕΔ.

Επειδή ο Μπαλτάκος, λόγω αντιδράσεων της ΑΕΚ όπως παραδέχθηκε, αποφάσισε να μην τον κρατήσει, προσλαμβάνοντας τον Μπένετ (δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;), η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να προσλάβει τον Κλάτενμπεργκ ως τεχνικό σύμβουλο και εκπαιδευτή διαιτησίας της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Και άρχισαν τα... χάλια! Για τα ντέρμπι ο Κλάτενμπεργκ έφερνε ρέφερι της κορυφαίας κατηγορίας (= ελίτ) της UEFA, όπως τον Γερμανό Μπριχ, τον Ισπανό Λαόθ, τους Ολλανδούς Κάιπερς και Μακέλι κτλ. Αντίθετα, ο Μπένετ κατέφυγε σε λύσεις ανάγκης, όπως ο Δανός Κέλετ, ο Σουηδός Νάιμπεργκ ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ, ο Πολωνός Στεφάνσκι κτλ.

Ο πρώην αρχιδιαιτητής έκανε τηλεκριτική αλλά με τον νυν υπάρχει... σκοτάδι. Με τον Μπένετ άλλαξε μέχρι και ορισμός διαιτητή, μετά από παρέμβαση της ΕΠΟ, του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Λεπτομέρεια αποτελεί ότι είχε διαρρεύσει μια μέρα νωρίτερα, όπως διέρρευσαν και τιμωρίες διαιτητών. Παράλληλα τού επέβαλαν και αναμόρφωση πινάκων, επειδή για αυτούς του Κλάτενμπεργκ φώναζαν πρόεδροι ΕΠΣ, τους οποίους ο πρώην αρχιδιαιτητής είχε βγάλει εκτός διαιτησίας.

Επί Κλάτενμπεργκ όλοι οι ρέφερι είχαν πειστεί ότι αυτός είναι το αφεντικό στη διαιτησία και παράλληλα τον στήριζε η UEFA. Αυτό δεν ισχύει με το νυν αρχιδιαιτητή καθώς δεν τον πρότεινε η UEFA, όπως τον Κλάτενμπεργκ, αλλά ο Μπένετ είναι εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου.

Με αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ υπήρχε άβατο για τους Ελληνες παράγοντες της ΚΕΔ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, με τον Μπένετ φαίνεται να υπάρχει ενοποίηση ξένων και Ελλήνων του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης