Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας γίνει η αρχή με διαγραφή Σιδηρόπουλου

Ας γίνει η αρχή με διαγραφή Σιδηρόπουλου
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 - 16:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν κάποιος ρίχνει έστω και μια ματιά στις ανακοινώσεις των ομάδων για τη διαιτησία είτε πρόκειται για τη Σούπερ Λίγκα είτε πρόκειται για τη Σούπερ Λίγκα 2 θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο έχουν ανεβάσει τους τόνους, παράλληλα οι ανακοινώσεις είναι και πολύ σκληρές. Να θυμίσουμε και τις σκληρές εκφράσεις που ακούστηκαν (από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά, τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αχιλλέα Νταβέλη και τον πρόεδρο των Χανίων, Αντώνη Ροκάκη και όχι μόνο) στο πρόσφατο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας 2.

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ανοχή των ομάδων εξαντλήθηκε. Πλέον είναι εκτεθειμένοι και οι Μπένετ, Μάνταλος που δεν γίνεται να μην πάρουν μέτρα. Οι τιμωρίες, μόνο για τα μάτια του κόσμου καθώς δεν ξεπερνούν τις δυο αγωνιστικές, δεν αρκούν. Είναι μονόδρομος κάποιοι διαιτητές να πάνε σπίτι τους.

Ηδη, με διαιτησίες, όπως στα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1 και Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2 βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι ρέφερι δεν διορθώνονται με τίποτα. Αν οι αρμόδιοι θέλουν 50-50 πρέπει να πάρουν μέτρα που θα σοκάρουν και θα ταρακουνήσουν.

Στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1 ο διαιτητής Φωτιάς και ο τυπικά VAR Σιδηρόπουλος δεν έδωσαν πέναλτι κατά της ΑΕΚ. Να προσθέσουμε ότι ο Σιδηρόπουλος που από μόνος του έχει αλλοιώσει τη βαθμολογία δεν έχει πάει σπίτι του. Στο ματς Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2 ο Διαμαντόπουλος ανακάλυψε επιθετικό φάουλ και πρόλαβε να μη μετρήσει γκολ του Ολυμπιακού! Με αυτό κατάργησε το VAR, με άλλα λόγια αυτός ο τύπος απέδειξε ότι δεν είναι διαιτητής και δεν κάνει για διαιτητής.

Φαίνεται στα γήπεδα ποιοι είναι αυτοί, η ΚΕΔ τους ξέρει καλά. Είναι όσοι έκαναν εξόφθαλμα λάθη. Τον τελευταίο καιρό δεν μας έλεγαν ότι οι διαιτητές είναι υπεράριθμοι; Ηρθε η ώρα να το αποδείξουν και παράλληλα να ανοίξουν τον δρόμο σε πιο ικανούς, καθώς τα «εργαλεία» έχουν μπλοκάρει την εξέλιξη αρκετών. Η αρχή πρέπει να γίνει από τη Σούπερ Λίγκα καθώς από τη μεγάλη κατηγορία ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Μπένετ δεν έχει δικαιολογία. Ηδη φαίνεται κατώτερος των περιστάσεων και το ιδανικό θα ήταν να παραιτηθεί. Δεν είναι ικανός να φέρει καλούς ξένους ρέφερι, την οποία ανικανότητα χρεώνει στις ξένες ομοσπονδίες ενώ θα πρέπει να κοιτάξει τον καθρέπτη. Πάει στα γήπεδα και βλέπει διαιτητές, όμως δεν έχει πάρει κάποια απόφαση συνυφασμένη με την πρόοδο της διαιτησίας. Καμία σημασία δεν έχει αν παραδέχεται τα λάθη των ρέφερι, μέτρα χρειάζονται.

Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί στη διαιτητική πιάτσα ότι οι ρέφερι δίνουν εξετάσεις για να ανέβουν ή για να μείνουν στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, κάνοντας λάθη; Ποιο είναι το σχέδιο που έχει. Εκείνο που εμείς βλέπουμε είναι ότι οι διαιτητές που κάνουν λάθη ορίζονται συνέχεια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν

Ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν

Η επιστολή του Ολυμπιακού καταγγέλλει και στην UEFA όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου... εξαφάνισαν το 50-50. Ας μην ξεχνάμε, ότι η διαιτησία βρίσκεται υπό την επιστασία της. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.