Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπένετ φέρνει διαιτητές που είναι σε... χειμερία νάρκη

Ο Μπένετ φέρνει διαιτητές που είναι σε... χειμερία νάρκη
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 15:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πάλι καλά που κάποια πρωταθλήματα έχουν διακοπή και ο Μπένετ καταφέρνει να βρίσκει ξένους διαιτητές! Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αλλιώς, πάντως σε κάθε αγωνιστική δείχνει πόσο ακατάλληλος είναι για ορισμού, ενώ το πρόβλημα φαίνεται και να δούμε τι θα κάνει στα πλέι οφ, όπου θα... ζορίσουν τα πράγματα καθώς θα χρειάζεται περισσότερους και σε συχνότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τώρα.

Ο Μπένετ, λοιπόν, δεν φέρνει μόνο διαιτητές χαμηλού επιπέδου. Φέρνει και ρέφερι οι οποίοι βρίσκονται σε... χειμερία νάρκη. Τελευταίο παράδειγμα ο απαράδεκτος Δανός Κριστόφερσεν, ο οποίος την Κυριακή (12/2) σφύριξε Αρης-Παναθηναϊκός 1-2 και ευνόησε τους φιλοξενούμενους. O 39χρονος ρέφερι της δεύτερης κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ είχε να σφυρίξει παιχνίδι από τις 13 Νοεμβρίου 2022 (Ααρχους-Κοπεγχάγη 0-2).

Όμως, το ίδιο ίσχυε και με άλλους ρέφερι που ήρθαν πρόσφατα:

- Ο Σλοβένος Βίντσιτς της ελίτ κατηγορίας στις 18 Ιανουαρίου διαιτήτευσε τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 είχε να σφυρίξει παιχνίδι πρωταθλήματος της χώρας του από τις 29/10, ενώ στις 29/11 σφύριξε Ουαλλία-Αγγλία 0-3 στο μουντιάλ.

-Ο Σλοβάκος Κρούζλιακ επίσης της ελίτ κατηγορίας ο οποίος στις 5/2 σφύριξε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 είχε να διαιτητεύσει αγώνα από τις 24/11, για το πρωτάθλημα της χώρας του.

- Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου διαιτήτευσε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3 για το πρωτάθλημα είχε να σφυρίξει από τις 12 Νοεμβρίου.

- Ο Φινλανδός Βιλγιάνεν που ήρθε για τη ρεβάνς κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1, στις 26/1, είχε να πιάσει σφυρίχτρα για αγώνα από τον Οκτώβριο, συγκεκριμένα από 16/10.

- Ο Ούγγρος Βαντ ο οποίος διαιτήτευσε τον δεύτερο προημιτελικό (25/1) Αρης-Ολυμπιακός 0-1 είχε να διαιτητεύσει από τις 4/12.

- Καιρό είχε να σφυρίξει και ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς, τον οποίο έφεραν για τον ημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 3/12, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της χώρας του.

Οσον αφορά στα λάθη του Δανού Κριστόφερσεν υπέρ του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Αρη: Εκανε δυο σημαντικά και μάλιστα το ένα μετά το άλλο. Στο 84' δεν απέβαλε τον Σάρλια, ο οποίος σταμάτησε τον Γκρέι με φάουλ ενώ έβγαινε σε προφανή ευκαιρία για γκολ. Κι όμως ο Κριστόφερσεν έβγαλε μόνο κίτρινη. Από το φάουλ αυτό (85') το οποίο εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος έγινε και το χέρι του Παλάσιος στο τείχος και ο Δανός ρέφερι έπρεπε να το καταλογίσει καθώς ο Αρης θα είχε μια ακόμη ευκαιρία για να δημιουργήσει ευκαιρία!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης