Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι ρεζιλεύεται η «συμμαχία» και η «εξυγίανση»

Έτσι ρεζιλεύεται η «συμμαχία» και η «εξυγίανση»
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 14:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα όσα διαδραματίζονται, κατά καιρούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δικαιώνουν όσους βάζουν εισαγωγικά στη λέξη «εξυγίανση», δικαιώνουν και όσους τη χρησιμοποιούν ως συνώνυμη του ρεζιλέματος, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποδοσφαιρικά πράγματα. Γεγονότα, όπως η... κωμωδία της μεζούρας που «έστειλε» το ματς Ατρομήτου-ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή, όπου η ΑΕΚ απέδειξε ότι θέλει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, αποτελούν επιβεβαίωση ότι η απαξίωση συνεχίζεται και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Μπορεί να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη απαξίωση. Σε αυτό περίοπτη θέση θα κατέχει το κεφάλαιο με το «ντου» του Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-3 (α.α.), στο ντέρμπι των «δικεφάλων» που έγινε στις 11 Μαρτίου 2018, όταν ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) δεν μέτρησε γκολ του ΠΑΟΚ.

Τόσο με την κωμωδία της μεζούρας όσο και με το «ντου» του Σαββίδη το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε διεθνώς ρεζίλι. Το ίδιο ισχύει και με τα επεισόδια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, τον Μάιο του 2017. Επί... εξυγίανσης είχαμε και επεισόδια μέχρι και σε τελικό κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτόν του 2019 (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0)! Κατά τα άλλα «συμμάχησαν» για να πάρουν την ΕΠΟ!

Είχαμε μέχρι και φραστικές επιθέσεις σε ξένους διαιτητές. Όπως η «εισβολή» του Μελισσανίδη, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 (στις 30/9/19), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον Ελβετό διαιτητή Κλόσνερ. Είχαμε και πέσιμο «ασπρομάλλη», όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, ο οποίος έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον βοηθό του Πορτογάλου διαιτητή Ντίας, στον ημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Αρης 2-1, στις 4 Μαρτίου 2020.

Η επιβεβαίωση για το πόσο χάλια τα έκανε η... εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η διεθνής επιτροπεία (με τον Αυστριακό Χούμπελ και τον Τσέχο Φούσεκ). Στο διάστημα αυτό δυο φορές η ΕΠΟ απειλήθηκε με Grexit επειδή τα είχαν κάνει μαντάρα. Τα τελεσίγραφα εστάλησαν την άνοιξη του 2018 και την άνοιξη του 2019, αντίστοιχα.

Ποιος δεν θυμάται τους Κοντονή, Βασιλειάδη; Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε εξυγίανση. Αντί να ζητήσουν διοικούσα επιτροπή από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ ανέχονταν τα πάντα. Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι η συμμαχία των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ήρθε να αλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα ακόμη ρεζίλεμα της «εξυγίανσης» ήταν ότι ο ΠΑΟΚ τα έβαλε με την ΑΕΚ, ακόμα φωνάζει ο Λουτσέσκου, για το πρωτάθλημα που πήρε και από την πλευρά της η ΑΕΚ αμφισβήτησε το πρωτάθλημα που πήραν οι Θεσσαλονικείς.

Διαβάστε επίσης