Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων
Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023 - 10:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πολλές απορίες προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες όπου θα γίνουν τα σεμινάρια των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Super League, παρά μόνο ότι θα γίνουν στην Ξάνθη. Ξεκινούν στις 3/8 και για τους ρέφερι ολοκληρώνονται στις 6 του μήνα, ενώ το σεμινάριο των παρατηρητών θα γίνει το διάστημα 6-7 Αυγούστου.

Μήπως ο λόγος που δεν έκαναν τον... κόπο να μπουν σε λεπτομέρειες είναι ότι θα γίνουν στους χώρους του ξενοδοχείου Le Chalet, όπου θα διαμείνουν και οι συμμετέχοντες; Είναι το ξενοδοχείο που είχε αγοράσει ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιάννης Καλπαζίδης που έγινε γνωστός με την αποκαλούμενη υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ-Ξάνθης...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thrakisports.gr, με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2023, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πουλήθηκε (;) σε Ουκρανό. «Η ανακοίνωση που εξέδωσε μεσοβδόμαδα ο ΑΟΞ και μέσω της οποίας γνωστοποιούνταν συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Σαλέ» για την χρήση των γηπέδων του περιελάμβανε μια σημαντική είδηση που διέλαθε της προσοχής των περισσοτέρων», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει την συμφωνία του με την εταιρεία "HERMES" για την εκμίσθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου "Le Chalet"». Μάλιστα, η διοίκηση του ΑΟΞ «ευχαριστεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της "HERMES" Γραμματόπουλο Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου Δημοσθένη Τζιώρτζη για την συνεργασία τους».

Η ανακοίνωση με λίγα λόγια αποκαλύπτει ότι δεν είναι πλέον η «VIALAND» που είχε δημιουργηθεί το 2002 από τους Πανόπουλο-Συγγελίδη και πουλήθηκε στον Καλπαζίδη, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Σαλέ» αλλά μια άγνωστη μέχρι σήμερα στους περισσότερους εταιρεία με το όνομα «HERMES». Και είναι λογικό να είναι άγνωστη, αφού ιδρύθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, έχει έδρα τα Κιμμέρια Ξάνθης και κεφάλαιο μόλις... 1.000 ευρώ.

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία «HERMES» με βάσει της επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου συστάθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2022. Μοναδικός εταίρος της, δηλαδή ιδιοκτήτης, εμφανίζεται ο Ολεξαντρ Κχουντόμπιν, επιχειρηματίας με Ουκρανική ιθαγένεια, ο οποίος όμως δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Ο ίδιος εμφανίζεται και ως διαχειριστής της ΙΚΕ «Hermes» μαζί με τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο (τον οποίο ευχαρίστησε ο ΑΟΞ), Έλληνα προφανώς επιχειρηματία, ο οποίος δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας την Πολίχνη Θεσσαλονίκης».

Βέβαια, με αυτή την ΕΠΟ έχουμε δει κι άλλα. Ας μην ξεχνάμε ότι συνεδρίασαν μέχρι και στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο είναι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε επίσης