Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άγγλος ασθενής» ο αρχιδιαιτητής...

«Άγγλος ασθενής» ο αρχιδιαιτητής...
Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023 - 23:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ψάχνουν από τώρα... αφηγήματα επειδή ο Μπένετ δεν μπορεί να βρει ξένους διαιτητές επιπέδου για τα ντέρμπι της Super League. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ προέκυψε... «Άγγλος ασθενής» και βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι προσπάθειές του για να κλείσει από τώρα συμφωνία έπεσαν στο κενό και επιβεβαιώνεται ότι έχει ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις τόσο με την UEFA όσο και με αρχιδιαιτητές ή διαιτητές ξένων ομοσπονδιών.

Είναι δικαιολογίες ότι «δεν βοηθά η UEFA», «δεν θέλουν να έρθουν οι διαιτητές», «δεν τους αφήνουν οι ομοσπονδίες τους»... Κανένας από τους αρχιδιαιτητές του παρελθόντος (Περέιρα, Κλάτενμπεργκ) δεν επικαλέστηκε τέτοιες αστειότητες, προφανώς επειδή είχαν δημόσιες σχέσεις και έβρισκαν ξένους διαιτητές από το πάνω ράφι, ενώ ο Μπένετ από πέρσι απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παραμένει άγνωστο γιατί δεν παραιτείται. Μήπως η παρουσία του «βολεύει» μια κατάσταση, καθώς είναι γνωστό ποια ομάδα δεν θέλει ξένους διαιτητές; Όμως, είναι παγκόσμιο φαινόμενο η ΚΕΔ να έχει ξένο αρχιδιαιτητή και δυο ξένα μέλη, όμως να μην μπορεί να βρει διαιτητές για τα ντέρμπι της Super League! Ποιος ο λόγος να υπάρχει ο Μπένετ; Για να κάνει, σύμφωνα με καταγγελίες, κουμάντο ο Μάνταλος που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να βρει ξένους διαιτητές, άλλωστε δεν είχε και τα προσόντα να γίνει διεθνής παρατηρητής!

Ο Μπένετ είχε προετοιμάσει το έδαφος από τον Μάιο, όταν με επίσημη τοποθέτησή του επιβεβαίωσε αυτό που διέδιδαν μήνες πριν, χωρίς να εξηγήσει πως γίνεται πρώτα να τα διατυμπανίζουν και μετά να επιβεβαιώνει. «Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ τους ξένους. Θα παίξουν πιο σημαντικά ματς οι Έλληνες και θα γίνουν σεμινάρια για μπορούν οι Έλληνες να πάνε έξω να πάρουν την κουλτούρα των ξένων», τόνισε σε σεμινάριο στη Λάρισα, στις 20 Μάιου.

«Θα έχουμε ξένους διαιτητές, αλλά θα υπάρχει και το πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών», είπε, προχθές, ο πρόεδρος της ΚΕΔ στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Super League στην Ξάνθη. Λεπτομέρεια αποτελεί ότι πρόκειται για άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα από πέρσι. Καμία ομοσπονδία χώρας προηγμένου ή «μεσαίου» επιπέδου πρωταθλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχθηκε να σφυρίζουν Ελληνες διαιτητές σε αγώνες της πρώτης κατηγορίας. Εκτός αν πάνε και σφυρίζουν αγώνες της δεύτερης ή της τρίτης κατηγορίας.

Οι Μπένετ και Μάνταλος μπορούν να ονειρεύονται Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Όμως, η Super League δεν πρόκειται να το

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ευκαιρία ριζικών αλλαγών

Μεγάλη ευκαιρία ριζικών αλλαγών

Κομβικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ραντεβού της Τετάρτης (16/8) Μητσοτάκη, Τσέφεριν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη (11 π.μ.), όπου προσκλήθηκαν οι Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης.

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων

ΕΠΟ και ΚΕΔ δεν ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν στο «Σαλέ» της Ξάνθης, στο ξενοδοχείο που αγόρασε ο Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, και σύμφωνα με δημοσιεύματα πωλήθηκε σε Ουκρανό