Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα με τον Φρόιντφελντ

Ούτε τα προσχήματα με τον Φρόιντφελντ
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 - 15:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, αρχιδιαιτητής από απόσταση! Ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ δεν πήγε στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της SuperLeague στην Ξάνθη, παρότι στο... καπάκι εμφανίστηκε για ένα τριήμερο στην Αθήνα!

Κατά τα άλλα χθες (29/11) έστειλε επιστολή στους διαιτητές και στους βοηθούς της SuperLeague με την οποία ...διαβεβαιώνει ότι «ανυπομονώ να σας γνωρίσω σύντομα από κοντά»! Αν ίσχυε, θα πήγαινε στο σεμινάριο της Ξάνθης. Στο μεταξύ, μπορεί ο αρχιδιαιτητής να έχει μιλήσει μέσω βιντεοκλήσεων με τους ρέφερι της SL, όμως δεν έχει στείλει ούτε επιστολή σε αυτούς της SL 2. Κατά τα άλλα επιχειρούν να μας πείσουν ότι κάνει ορισμούς!

Παράλληλα, οι ΠΑΕ της Super League κοιτάνε το δέντρο, όμως δεν βλέπουν το δάσος. Αντί οι «σύμμαχοι» Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ασχολούνται με το γιατί δεν προχωρά η επαγγελματική διαιτησία, έβαλαν στο κάδρο τον Κλάτενμπεργκ που ανέλαβε σύμβουλος διαιτησίας της διοργανώτριας με την ψήφο αρκετών ΠΑΕ που τώρα εμφανίζονται να μην τον θέλουν. Ψήφισαν μεν για την επαγγελματική διαιτησία, προβλέπεται και από το νόμο, αλλά μόνο ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης την βάζει συνέχεια στο τραπέζι.

«Κάποιοι κλωτσάνε για τον Κλάτενμπεργκ. Δε θέλετε τον Κλάτενμπεργκ; Το ίδιο μου κάνει. Ας βάλουμε άλλον. Δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να γίνει επαγγελματικό μοντέλο για να ξεφύγουμε από κάποιους εξαρτημένους;» είχε αναφέρει ο Μαρινάκης στο ΔΣ της Super League στις 3 Οκτωβρίου. Αρα, δεν έπεσε και κανείς από τα σύννεφα με την επιστολή των 11 ΠΑΕ που ζητούν τη διακοπή της συνεργασίας με τον Αγγλο.

Οι δήθεν «σύμμαχοι» τα θέλουν μονά ζυγά δικά τους και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Ασχολούνται με τον Κλάτενμπεργκ, όμως «θάβουν» το σκάνδαλο με τον «αόρατο» αρχιδιαιτητή. Ναι, ο Μπαλτάκος το κατάφερε κι αυτό, με τη στήριξή τους προσέλαβε τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ που δεν μένει στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε βασικά καθήκοντα καθώς είναι ο μοναδικός πρόεδρος της ΚΕΔ που απουσίασε από σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Super League. Οι προκάτοχοί του, Περέιρα, Κλάτενμπεργκ και Μπένετ δεν είχαν δώσει τέτοια δικαιώματα...

Στην αρχή έλεγαν ότι ο Φρόιντφελντ πήγε στη Σουηδία για να μαζέψει τα πράγματά του και να έρθει μαζί με τη γυναίκα του, πριν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ηρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά έφυγε μετά από δυο μέρες και εξακολουθεί το... δούλεμα διά στόματος Μπαλτάκου, ο οποίος δήλωσε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ότι «πρέπει να τακτοποιήσει μερικά θέματα. Ήταν εδώ, έφυγε και θα επιστρέψει. Φυσικά παρακολουθεί και νομίζω τέλη Δεκεμβρίου θα εγκατασταθεί μόνιμα εδώ με τη σύζυγό του».

Όλα γίνονται για να κάνει κουμάντο ο Μάνταλος. Μπορεί να προσελήφθη νέος αρχιδιαιτητής, ο Φρόιντφελντ, όμως ο αναπληρωτής πρόεδρος παραμένει ο ίδιος. Σα να μην έφτανε αυτό έκαναν και το... ρουσφέτι στον ΠΑΟΚ, με το να διώξουν τον Καπέλα, το μέλος της ΚΕΔ που είναι υπεύθυνος για το VAR και να προσλάβουν τον Σουηδό Λιφ Λίντμπεργκ ο οποίος προέρχεται από πρωτάθλημα που δεν έχει VAR και δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA! Αυτό κι αν είναι ένα ακόμη σκάνδαλο.

Διαβάστε επίσης