Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σχέδιο φίμωσης του Ολυμπιακού, έχασαν τον ύπνο τους

Σχέδιο φίμωσης του Ολυμπιακού, έχασαν τον ύπνο τους
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 - 14:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έχασαν τον ύπνο τους επειδή ο Ολυμπιακός μέσω ανακοινώσεων και επιστολών ξεγυμνώνει το σύστημα που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο. Τους ενοχλεί ότι τους ξεμπροστιάζει είτε μέσω επιστολών του Βαγγέλη Μαρινάκη, είτε μέσω ανακοινώσεων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε δίωξη για την ανακοίνωση μετά τον αγώνα με τον Βόλο κόντρα στη φιλοσοφία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη που κάλεσε τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για κατάθεση και θα αποστείλει υπόμνημα.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ολυμπιακού που προκάλεσε τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ,. Αντίθετα, ο Αρειος Πάγος κινήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε ότι ματς Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 από τον διαιτητή Παπαπέτρου (Αθηνών) και τον VAR Γκορτσίλα (Μακεδονίας) είχαμε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της Super League με λάθη μόνο κατά του Ολυμπιακού.

Με όλα αυτά το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται. Ο κόσμος του Ολυμπιακού «βράζει»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση (4/12) της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου με αφορμή την ανακοίνωση του Ολυμπιακού μια μέρα νωρίτερα: «Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη Πρόεδρο της Π.Α.Ε. την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου».

Αναλυτικά η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ: «Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. που διεξήχθη την 03-12-2023 για την 13η αγωνιστική της Super League, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Διαβάστε επίσης