Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Διαλυμένη» η ΚΕΔ, «άφαντοι» οι Σουηδοί αλλά ο Μάνταλος πάνω από όλους

«Διαλυμένη» η ΚΕΔ, «άφαντοι» οι Σουηδοί αλλά ο Μάνταλος πάνω από όλους
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 - 18:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Νέο σκάνδαλο στην διαιτησία, ή αλλιώς τέτοιο σκορποχώρι δεν ξανάγινε με την ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος είναι εκτεθειμένος, αναφορικά με τη συμφωνία που έκανε με τους Σουηδούς παράγοντες. Μετά τον αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ, «εξαφανισμένος» στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι και μάνατζερ του VAR Λιφ Λίντμπεργκ. Μπορεί, τελευταία, να... εμφανίστηκε ο αρχιδιαιτητής (για να εξαφανιστεί πάλι), όμως δεν... υπάρχει ο Λίντμπεργκ.

Σα να μην έφτανε που ο Λίντμπεργκ δεν είναι πιστοποιημένος, με δεδομένο ότι στην πατρίδα του δεν χρησιμοποιείται ο τεχνολογικός έλεγχος των φάσεων, έβαλαν το VAR στον αυτόματο πιλότο. Γελάει ο κόσμος με όσα γίνονται στη διαιτησία.

Ο Λίντμπεργκ προσελήφθη αντί του Πορτογάλου Καπέλα, τον οποίο έδιωξαν επειδή δεν τον ήθελε ο ΠΑΟΚ! Σα να μην έφτανε που έκαναν ρουσφέτι σε συγκεκριμένη ομάδα, δεν φρόντισαν να βρουν κάποια καλή λύση, τουλάχιστον προβλεπόμενη. Αφού εισέπραξαν αρνήσεις από Γερμανό και Ολλανδό, κατέληξαν στον Λίντμπεργκ που αρχικά έλεγαν πως ήθελαν (σ.σ. πρώτα βρίσκουν τους παράγοντες και μετά τις θέσεις!) να τον προσλάβουν ως αναπληρωτή πρόεδρο αντί του Μάνταλου, όμως επιβεβαιώθηκαν όσοι δεν τους πίστεψαν. Με την ευκαιρία ο Μάνταλος όχι μόνο είναι ακλόνητος αλλά δείχνει να έχει και το πρώτο λόγο, με απόδειξη τις τελευταίες δηλώσεις του ότι τα ντέρμπι θα γίνουν με Ελληνες διαιτητές στο χορτάρι και ξένους στο VAR (ας το δοκιμάσει καθώς τα ίδια έλεγε και ο Μπένετ και δεν έκανε παρέλαση!).

Οσον αφορά στο VAR, εκεί μπαίνουν λάθος οι γραμμές στα οφσάιντ, όμως ο Λίντφελντ πήγε στη Σουηδία. Παρότι ο ελληνικός λαός το πλήρωσε... χρυσάφι, δεν τους ενδιαφέρει αν το απαξιώνουν. Το VAR στεγάζεται σε κτήριο στο Μαρούσι και ως επιβλέποντες από πλευράς ΚΕΔ το παρών, στα ματς της προ- προηγούμενης αγωνιστικής, έδωσαν ο Αντώνης Καρατζίκας και η Ελένη Λαμπαδαρίου οι οποίοι δεν είναι πιστοποιημένοι. Μετά ανέλαβε ο Φρόιντφελντ (μέχρι να φύγει!) αλλά το... κωμικό είναι πως δεν έχει πιστοποίηση!

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος της διαιτησίας, παρά ο έλεγχός της. Επίσης, είναι και μια επιβεβαίωση ότι ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ομαλότητα καθώς πρωταγωνιστεί, με δεδομένο ότι αυτή λαμβάνει αποφάσεις, στον απόλυτο εξευτελισμό της διαιτησίας. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά βλέπουμε να πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Διαβάστε επίσης

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Τινάζουν το πρωτάθλημα στον αέρα αφού είναι χειρότεροι και από αυτούς της «εξυγίανσης». Η απόφαση της Super League οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ έκαναν κουρέλι, όμως δεν παραιτούνται λόγω ανικανότητας.

Σχέδιο φίμωσης του Ολυμπιακού, έχασαν τον ύπνο τους

Σχέδιο φίμωσης του Ολυμπιακού, έχασαν τον ύπνο τους

Τους ενοχλεί ότι τους ξεμπροστιάζει, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε δίωξη για την ανακοίνωση μετά τον αγώνα με τον Βόλο κόντρα στη φιλοσοφία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη που ζήτησε στοιχεία