Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με 9 και 10 παίκτες μόνο ο Θρύλος!

Με 9 και 10 παίκτες μόνο ο Θρύλος!
Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 - 11:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσφατα είχαμε την επέτειο του αξέχαστου τελικού του 2009 όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το κύπελλο με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πέναλτι (14-15) και ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση είχαν βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες 4-4. Σήμερα είναι η επέτειος του τελικού του 1999 όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το κύπελλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (2-0), κάνοντας νταμπλ μετά από 18 χρόνια!

Ποιο είναι το κοινό σημείο των δύο συγκεκριμένων τελικών; Η εύκολη απάντηση είναι και οι δύο φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ με νικητή τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή που κάποιοι θέλουν να… ξεχνάνε είναι ότι οι Πειραιώτες και στα δύο παιχνίδια αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα. Στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών, όπως χαρακτηρίζεται απ’ όλους αυτός του 2009, ο Κάκος είχε αφήσει τον Ολυμπιακό με… εννέα παίκτες στην παράταση (αποβολές Γκαλέτι και Αβραάμ Παπαδόπουλου), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ΑΕΚ να φτάσει στο 4-4 με το γκολ του Σκόκο, ενώ σε αυτόν του 1999 ο Δούρος είχε αποβάλει μόλις στο 32’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμανατίδη. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε με τις γκολάρες του Μαυρογενίδη και του Οφορίκουε, αλλά υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να μην κάνει ούτε φάση! Μια μόλις ευκαιρία είχαν κάνει οι «πράσινοι» κι αυτή στις καθυστερήσεις όταν είχαν κριθεί όλα…

Στα χρόνια της… παράγκας, ο Ολυμπιακός έπαιξε τελικούς με διαιτητές τον Κάκο και τον Δούρο (τα σχόλια περιττεύουν…) και πήρε κύπελλα αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Τρόπαια με 9 και 10 παίκτες κανείς άλλος δεν έχει πάρει. Μόνο ο Θρύλος!

Διαβάστε επίσης

Μαρτίνης για μεγάλα πράγματα

Μαρτίνης για μεγάλα πράγματα

Το αστεράκι της Κ17 του Ολυμπιακού, που έχει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε… next big thing για τους Πειραιώτες. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.