Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παιδιά στο...8-3 είναι το σκορ και εμείς πάμε πάλι για διψήφιο!

Παιδιά στο...8-3 είναι το σκορ και εμείς πάμε πάλι για διψήφιο!
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 - 15:51

Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Επειδή κομπλεξικοί δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΑΕΚ ως σύλλογος έχει κάνει μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο μετά από 24 χρόνια, ευρωπαϊκή κούπα, συν κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ, ενώ διεκδικεί ακόμα το κύπελλο στο ποδόσφαιρο, αλλά και μια ευρωπαϊκή κούπα στο χάντμπολ, όπου έχει ήδη προκριθε'ί στον τελικό του
Challenge Cup.

Όλες αυτές οι διακρίσεις για ένα σύλλογο όπως η ΑΕΚ που πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια, με υποβιβασμούς σε χαμηλότερες κατηγορίες και μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλες. Επειδή, όμως, κάποιοι το έχουν συνήθεια να χάνουν το μέτρο και μας γράφουν ότι η ΑΕΚ δεν έχει αφήσει κούπα για κούπα φέτος, να τους θυμίσουμε ότι στο 8-3 είναι αυτήν την στιγμή το σκορ και οι «κιτρινόμαυροι» κάπου εδώ κοντά θα σταματήσουν. Ο Ολυμπιακός αντιθέτως για μια ακόμα χρονιά πάει να μαζέψει διψήφιο αριθμό τροπαίων.

Όπως είπαμε και νωρίτερα η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, το κύπελλο στο μπάσκετ, το Champions Leagueεπίσης στο μπάσκετ, ενώ διεκδικεί το κύπελλο στο ποδόσφαιρο και το Challenge Cup στο χάντμπολ. Θεωρητικά διεκδικεί και το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι έχει από ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό (Challenge Cup) στο βόλεϊ γυναικών, λιγκ καπ στο βόλεϊ ανδρών, κύπελλο στο πόλο ανδρών, κύπελλο στο πόλο γυναικών, κύπελλο στο χάντμπολ ανδρών και κύπελλο στο μπάσκετ γυναικών. Οκτώ τρόπαια δηλαδή μέχρι στιγμής, χωρίς να υπολογίζουμε, κάτι πυγμαχίες, πινγκ πονγκ, κλειστούς στίβους, κολύμπια κ.α. Και η ΑΕΚ εξάλλου... μάθαμε πρόσφατα ότι κατέκτησε τίτλο στο ράγκμπι (των εννέα παικτών, γιατί έχει και πρωτάθλημα δεκατριών...), αλλά ας μην την ανοίξουμε τόσο πολύ τη συζήτηση...

Τι διεκδικεί ακόμα ο Ολυμπιακός; Ας πάρουμε μια ανάσα για να μην χάσουμε το μέτρημα. Στο βόλεϊ ανδρών είναι ένα βήμα από το πρωτάθλημα και είναι πολύ πιθανό σε λίγες ώρες να το κατακτήσει. Στο πόλο ανδρών και στο μπάσκετ γυναικών κατά 99,9% θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά με τους αντιπάλους του είναι χαώδης, ενώ οι άνδρες του πόλο διεκδικούν με βάσιμες πιθανότητες και ευρωπαϊκό (σ.σ. έχουν προκριθεί ήδη στο F8 της Γένοβα).

Στο μπάσκετ ανδρών η ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο θα κάνουν με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες οι ομάδες χάντμπολ ανδρών και πόλο γυναικών, οι οποίες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός δηλαδή έχει πάρει οκτώ κούπες μέχρι στιγμής, διεκδικεί άλλες εφτά, ενώ να μην ξεχνάμε ότι έχει παίξει ήδη και σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς, αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΑΕΚ... δεν έχει αφήσει κούπα για κούπα φέτος. Το άλλο με τον Τοτό περιμένουμε να μας πουν, αλλά μάταια μάλλον...

Διαβάστε επίσης

Μόνη ελπίδα οι εκλογές…

Μόνη ελπίδα οι εκλογές…

Τα δεδομένα στην ΕΠΟ και οι μοναδικές εκλογές που ίσως αλλάξουν κάτι. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Από την… υπουργάρα στις μαριονέτες

Από την… υπουργάρα στις μαριονέτες

Η… εξυγίανση εναντίον της «εγκληματικής» οργάνωσης ήταν το έργο. Τώρα που αποδείχθηκε παραμύθι δίχως δράκο παρακολουθούμε ξεβράκωμα και περιμένουμε φωτογραφίες… Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Μαρτίνης για μεγάλα πράγματα

Μαρτίνης για μεγάλα πράγματα

Το αστεράκι της Κ17 του Ολυμπιακού, που έχει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε… next big thing για τους Πειραιώτες. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.