Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χειρότερο είναι το ψυχολογικό!

Το χειρότερο είναι το ψυχολογικό!
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:46
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Μια εβδομάδα που θα φέρει τον τρίτο προπονητή στη σεζόν 2022-23 για τον Ολυμπιακό. Μαρτίνς και Κορμπεράν αποτελούν παρελθόν, πάμε γι’ άλλον πλέον. Θα περιμένω κι εγώ να δω ποιος θα είναι αυτός, αλλά το σοβαρότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι το ψυχολογικό.

Δεν είναι μόνο θέμα ομάδας. Έβλεπα το ματς, ε, στο 1-1 πίστευα ότι θα φάμε και δεύτερο και θα γράψει 2-1. Όπως κι έγινε. Η ομάδα έπαψε να έχει αυτοπεποίθηση. Έπαψε να δείχνει αυτό που ξέρουμε όλα τα χρόνια, τι εστί Ολυμπιακός.

Ο προπονητής που θα έρθει αυτή τη στιγμή να αναλάβει, πρέπει να δείξει το δρόμο στους παίκτες. Δεν θα πρέπει να είναι καλός μόνο στην τακτική, να έχει πλάνο. Θα πρέπει να το λέει η καρδούλα του, να μπορέσει να εμπνεύσει τους «ερυθρόλευκους» σε ποια ομάδα είναι. Να προηγείται ο Ολυμπιακός 0-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αυτή την γκολάρα και να γυρίζει πίσω. Να κάνει τι; Διαχείριση; Ε, όχι, αυτός δεν είναι Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός που όλοι μας ξέρουμε θα έβγαινε μπροστά, να βάλει κι ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Πως γίνεται δηλαδή, όταν αυτή η ομάδα πιέστηκε, να μπορέσει να βρει μια ένταση; Προφανώς και κάποιοι έχουν «σβήσει» πράγματα στο μυαλό τους. Αν υπάρχουν παίκτες που θεωρούν ότι… ξέμειναν εδώ και μας κάνουν χάρη, στο καλό! Πρώτα απ’ όλα, προσβάλουν τον ίδιο το σύλλογο που όχι μόνο τους εμπιστεύεται θέση στο ρόστερ, αλλά τους πληρώνει και με γενναία συμβόλαια.

Ο Κορμπεράν «πνίγηκε». Άλλο Χάντερσφιλντ, άλλο Ολυμπιακός. Μπορεί να ήταν ένα στοίχημα, αλλά δεν βγήκε. Και είμαι σίγουρος πως αν το ματς με την Φράιμπουργκ δεν ήταν Πέμπτη και αυτό με τον Άρη, Κυριακή, δεν θα είχε κοουτσάρει ούτε στη Θεσσαλονίκη. Η ζημιά έγινε και εκεί, ο βαθμολογικός πίνακας γράφει -7 από τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον δεν κυνηγάς μόνο αυτόν. Με την εικόνα σου, την κάκιστη εικόνα, έδωσες το δικαίωμα σε όλους να ελπίζουν, σε τύπους να σου λένε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμ βέβαια, όταν ο Ολυμπιακός έχει απωλέσει επτά βαθμούς, θα φαίνεται το πιο ανταγωνιστικό. Αν το πάρει και έτσι, όμως, είναι για να… σκίζονται διπλώματα.

Θα περιμένω να δω τον επόμενο προπονητή. Επαναλαμβάνω, όμως, το σοβαρότερο είναι το ψυχολογικό ζήτημα. Πρέπει να γυαλίσει το μάτι των παικτών ξανά. Παίζει ο Ολυμπιακός με τον Άρη εκτός και ο Ούγγρος καρτάκιας ρέφερι, δεν βγάζει μία κάρτα σε «ερυθρόλευκο». Χάνεις 0-3 από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη και βλέπει μία κάρτα προς το τέλος ο Γκάρι Ροντρίγκες. Θα μου πείτε οι κάρτες μετρούν στο ποδόσφαιρο; Πόσες παίρνεις; Δείχνουν κάτι τουλάχιστον… Κι εδώ, νόμιζες ότι οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν τη μοίρα τους. Από κάποιο σημείο και μετά, είναι και θέμα ποδοσφαιριστών. Και όταν δείχνεις εμμονές με τον Βατσλίκ να έχει… βιδώσει κάτω από την εστία, τον Ρέαμπτσιουκ να μην μπορεί να κόψει ούτε με… βαλέ πλέον και άλλους να δείχνουν «σκασμένοι», όχι, δεν μπορείς να το γυρίσεις. Γι’ αυτό, θα χρειαστούν και νέες ιδέες, αλλά κυρίως, ένα άλλο κεφάλαιο στο κομμάτι της ψυχολογίας. Να μπαίνει μέσα η ομάδα και αυτοί που θα παίζουν, να πιστεύουν ότι θα κάνουν το 1-0, το 2-0, ότι θα «καθαρίσουν». Ε για Ολυμπιακό μιλάμε άλλωστε, δεν είναι και κάτι… νέο, δεν θα γίνει πρώτη φορά.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης