Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χιλιοπαιγμένο παιχνιδάκι του αποπροσανατολισμού

Το χιλιοπαιγμένο παιχνιδάκι του αποπροσανατολισμού
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 - 16:26

Να ξαναγίνει το ντέρμπι ζητάει ο Παναθηναϊκός, με ένσταση που κατέθεσε στον αθλητικό δικαστή της Superleague. Η ένσταση αφορά την ακύρωση του φύλλου αγώνα, διότι κατά τη γνώμη των ενιστάμενων, ο διαιτητής κακώς αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να οριστεί ξανά και μάλιστα να πάρει και πανηγυρικό χαρακτήρα, σαν γιορτή επιβράβευσης του... δίκιου επί του αδίκου και της... δικαιοσύνης επί της ανομίας.

Το πού θα γίνει, δεν είναι βεβαίως του παρόντος. Ενα-ένα. Μπορεί να γίνει και στη Λεωφόρο, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών (πλην της μικρής θύρας, μπροστά από τη 13. Αυτή είναι πάντα ανοιχτή).

Αυτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, βεβαίως, έχει τόση τύχη να γίνει δεκτή, όση θα είχε μία ένσταση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, για το ακατάλληλο της ώρας που έγινε η έφοδος των Αμερικανών κομάντο στο σπίτι του. Είναι ένσταση χωρίς καμία απολύτως νομική ή ουσιαστική βάση, που γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, επικοινωνιακούς, ότι «εμείς το πολεμάμε, δεν το αφήνουμε, και τελικά θα κερδίσουμε», ή κάτι τέτοιο. Δεύτερον, για λόγους ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗΣ, που είναι και το κυριότερο. Πιστεύουν, στη διοίκηση Αλαφούζου, ότι όσο θα κερδίζουν χρόνο, με την κατάθεση διαφόρων ενστάσεων, προσφυγών κ.λπ. θα μπορούν να πιέζουν προς «όλες τις κατευθύνσεις» (τις επιδεκτικές πιέσεων κατευθύνσεις, βασικά) και να δημιουργούν κλίμα που τελικά θα μπορεί να τους βοηθήσει να πέσουν στα μαλακά.

Για μένα, αυτός είναι και ο λόγος της χρησιμοποίησης ακόμα και εξαρχής αναποτελεσματικών μέτρων.

Ο κ. Αλαφούζος παίζει πάλι το γνωστό του -και χιλιοπαιγμένο- παιχνιδάκι. Αυτό του -μέσω της πληθώρας ΜΜΕ που διαθέτει- ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ της κοινής γνώμης και βασικά του ευρύτερου φάσματος των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αυτήν τη φορά, τους στρέφει προς την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, του Σταύρου Κοντονή, τον οποίο κατηγορεί για... επαφές με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού. Τον κατηγορεί ότι απάντησε στα τηλεφωνήματα που αφορούσαν ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περιουσίας, αλλά κυρίως ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ, επειδή, λένε, «υπάρχει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο»!

Φυσικά, όταν ο κ. Κοντονής ΔΕΧΕΤΑΙ να συναντήσει ανθρώπους με ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ για πολύ σοβαρά αδικήματα, η... ευαισθησία τους πάει περίπατο!

Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στον Παναθηναϊκό από δω και πέρα, ΜΕΤΑ τις ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ έως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που πρόκειται να υποστεί. Και αφήνω στην άκρη τα βαριά και ασήκωτα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να πληρώσει (αν δεν πληρώσει εντός μηνός, θα πρέπει βάσει του κανονισμού να ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ όλοι οι αγώνες του, μέχρι να πληρώσει!).

Αφήνω στην άκρη και τον μηδενισμό μετά αφαιρέσεως βαθμών, που είναι και αυτό μία επίπτωση που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ με τίποτα.

Φλεβάρη του ’16 ξανά στη Λεωφόρο!

Ερχομαι στην τιμωρία της έδρας, η οποία μπορεί να είναι από ΤΡΕΙΣ έως ΤΕΣΣΕΡΙΣ αγωνιστικές -και δεν ξέρω αν και περισσότερες, λόγω υποτροπής.

Κοιτάζω, λοιπόν, το αγωνιστικό πρόγραμμα, και διαπιστώνω το εξής ανατριχιαστικό (για τους «πράσινους»): Οτι στη Λεωφόρο δεν θα μπορέσουν να ξαναγωνιστούν με κόσμο, πριν από την 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016!
Δηλαδή, από τον ΔΕΥΤΕΡΟ μήνα του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Και για να είμαι πιο σαφής: Με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό, ο Πόα εκτίει την ποινή του στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναιτωλικό, και τον Πανιώνιο, που γίνεται στις 18 Ιανουαρίου. Η τέταρτη αγωνιστική ως γηπεδούχος θα είναι με την Ξάνθη, στις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής!

Προς το παρόν, λοιπόν, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά βαρύ, αλλά δυσβάσταχτο. Οι δύο επόμενοι αγώνες του είναι εκτός, με τον Ηρακλή και στη συνέχεια με τη Βέροια. Επανέρχεται για τον Αστέρα, και στη συνέχεια ξαναπαίζει εκτός, με Πανθρακικό, όπου κλείνει τους αγώνες του στον πρώτο γύρο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο... «πρότερος έντιμος βίος»

Προσέξτε τώρα. Ακόμα και αν οι τακτικοί δικαστές που έχουν πλέον τοποθετηθεί στα δικαιοδοτικά όργανα, θελήσουν να δικάσουν εφαρμόζοντας και κάποιες δικονομικές πρακτικές της ποινικής Δικαιοσύνης, ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στην ίδια ή και χειρότερη δυσχερή θέση, διότι δεν έχει δύο από τα σημαντικότερα υπερασπιστικά ατού!

Το ένα είναι ο λεγόμενος... «πρότερος έντιμος βίος»! Που να τον βρει δηλαδή τον πρότερο έντιμο βίο, η ομάδα της οποίας οι ΙΔΙΟΙ και οι ΙΔΙΟΙ οπαδοί έχουν στο... «μητρώο» τους τουλάχιστον ΟΚΤΩ εισβολές και δημιουργίες σοβαρότατων επεισοδίων στην έδρα τους τα τελευταία ΠΕΝΤΕ χρόνια και συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβρη του 2010 (με Ολυμπιακό Βόλου), έως και τα προχθεσινά.

Εχουν μεσολαβήσει γεγονότα ίδιας ή και χειρότερης χροιάς, τον Μάρτιο του 2012 (ντέρμπι με Ολυμπιακό), τον Σεπτέμβρη του 2013 (νέοι Πάο - Βέροιας, με ξυλοδαρμό Νταμπίζα και επίθεση με μολότοφ σε ΒΑΝ της συνδρομητικής μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ), τον Φεβρουάριο του 2015 (ντέρμπι με Ολυμπιακό), τον Αύγουστο του 2015 (αγώνας με Γκαμπάλα, με εισβολή από το πορτάκι) και την 1η Νοεμβρίου 2015 (με ΑΕΚ, εισβολή και επίθεση εναντίον Αλαφούζου, Αναστασίου).

Η... «ειλικρινής μεταμέλεια»

Πρότερος έντιμος βίος, λοιπόν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά αντίθετα, υπάρχει μία συνεχώς ανανεωνόμενη και ισχυροποιούμενη ΑΣΥΔΟΣΙΑ των οπαδών που φυσικά προέρχεται από την ΑΝΟΧΗ και την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
Το δεύτερο στοιχείο που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να παίξει ρόλο στην κρίση του αθλητικού δικαστή, είναι της λεγόμενης «ειλικρινούς μεταμέλειας»!

Φυσικά και αυτό είναι εντελώς ξένο ως προς τις αντιδράσεις του επίσημου Παναθηναϊκού, που όχι μόνο δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας, αλλά εξαρχής είναι αφάνταστα προκλητικός, με την προκλητικότητά του διαρκώς να αυξάνει, φτάνοντας μέχρι ευθείες απειλές κατά πάντων!

Απειλές απραγματοποίητες μεν, αλλά που δημιουργούν και συνθέτουν ένα κλίμα απόλυτης κλιμάκωσης του φανατισμού και εν συνεχεία της βίας.

Το τριτοβάθμιο Διαιτητικό στη θέση του CAS

ΟΙ δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της τύχης του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι θα τραβήξουν αρκετά, από πλευράς χρόνου. Σ’ αυτή τη χρονική επιμήκυνση, όπως είπαμε, θα συμβάλει και ο ίδιος ο Πόα, για τους λόγους που προαναφέραμε. Οπως είναι γνωστό, μετά την κρίση του Πρωτοβάθμιου οργάνου (Πειθαρχική Επιτροπή Superleague) υπάρχει το δευτεροβάθμιο, η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτά, είναι γνωστά τοις πάσι. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι πλέον υπάρχει και ΤΡΙΤΟΣ βαθμός κρίσεως, που δεν είναι άλλος από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Το όργανο αυτό, κατόπιν απαιτήσεως του υφυπουργού Κοντονή, έχει πλέον στελεχωθεί με Αρεοπαγίτες, δηλαδή με δικαστές ανώτατου βαθμού.

Αυτό είναι το όργανο που αποφασίζει σε τελευταίο και οριστικό βαθμό για τις υποθέσεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το CAS, στο οποίο πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφύγουν ελληνικές ομάδες για θέματα «εσωτερικά».

Μία ακόμα απογοήτευση για την Τζενούλα. Είχε πάει κομμωτήριο από βραδύς και απ’ το πρωί φρεσκάριζε την επίσημη τουαλέτα της. Κάποιος της είχε πει ότι «πάει για πρόεδρος». Την είχε, λέει, στον νου του ο άλλος, για «διάδοχη κατάσταση».

Ας είναι και κεκλεισμένων των θυρών, αρκεί να μην είναι... κεκλεισμένη η πορτούλα στη θύρα 13

Οσο για τον Τσάκα, αυτός είναι πάντα έτοιμος, για οτιδήποτε. Εμαθα, μάλιστα, ότι θα είναι μαζί του και ο Σουλτάνος. Ερχεται επειγόντως μέσω Λέρου, με αυτοσχέδιο πλεούμενο

*** «Εφαρμόστε τους κανονισμούς», είπε ο Φύσσας στον διαιτητή. Και μετά, ξαναφύσηξε στο μηχάνημα για το drive test

*** «Τώρα, αγαπητέ Μανώλη, δεν κατάλαβα την ανακοίνωση του Πάο για το συλλαλητήριο που σχεδιάζει. Δηλαδή, ζητάνε και τα ρέστα;», Ζαχαρίας Μιχαήλ. Οχι, φίλε, δεν ζητάνε ΜΟΝΟ τα ρέστα, ζητάνε και τα πορτοφόλια μας!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/11/2015)

Διαβάστε επίσης