Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «τιμωρία» και η… αιώνια κατάρα απ’ την Καμπάλα

Η «τιμωρία» και η… αιώνια κατάρα απ’ την Καμπάλα
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 - 18:31

Παραφράζοντας Μποροβήλο: Δεν είναι κακό να είναι κανείς νοσηρά φανατικός, εμπαθής, μισαλλόδοξος και κομπλεξικός, αρκεί να μην το δείχνει δημοσιογραφώντας, διότι τότε δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα παραπάνω... χαρίσματά του !

Διάβασα, όπως και πολλοί φίλοι, άρθρο γνωστού δημοσιογράφου – συνεργάτη και υπαλλήλου του Αλαφούζου, στο οποίο αποτυπώνονται όλη η εμπάθεια, η μισαλλοδοξία, το κόμπλεξ, η αρρωστημένη ζήλια, συστατικά πού διακρίνουν τους συγκεκριμένους ακόλουθους Τύπου.

Εν ολίγοις, ο δημοσιογράφος αυτός ισχυρίζεται ότι ο Ολυμπιακός ... «τιμωρήθηκε» από το... ποδόσφαιρο ! Και γιατί του επιβλήθηκε αυτή η... «σκληρή τιμωρία» από το... ποδόσφαιρο ; Διότι, λέει... «δεν το σεβάστηκε» και «δεν σεβάστηκε και τον... κοινωνικό ιστό» !

Και τίνι τρόπω «τιμωρήθηκε» ο Ολυμπιακός από το... ποδόσφαιρο ; Με τις ήττες του από την Μπάγερν και από την Άρσεναλ ! Και βεβαίως, από τον αποκλεισμό του στο Τσάμπιονς Λιγκ !

Μάλιστα, φίλοι μου ! Και εδώ είναι πού ο ποιητής ανακράζει με απόγνωση : «Τι να πει κανείς, για το ... «νινί» της αλληνής ;»

Επιτομή της δημοσιογραφικής μαλακίας !

Είναι απίστευτη, είναι απέραντη, είναι ανεκδιήγητη η συσσωρευμένη βλακεία πού περιέχεται στο εν λόγω κείμενο. Και βέβαια, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσει κανείς να αποδομήσει ένα τέτοιο κείμενο, θα είναι απλά χάσιμο χρόνου, αλλά και ανάδειξη της πιο ηλίθιας μορφής αρθρογραφίας σε αντικείμενο σχολιασμού και περαιτέρω ανάλυσης της κουταμάρας.

Εν ολίγοις, θα είναι η επιτομή της δημοσιογραφικής μαλακίας !

Όμως, επειδή τα οπαδικά ζαγάρια αυτή την εποχή βρίσκονται σε ... οίστρο φανατισμού και πολύ εύκολα κάνουν σημαία τους ακόμη και βλακώδη άρθρα σαν το προαναφερθέν, νομίζω ότι πρέπει να επισημάνουμε μερικά πραγματάκια.

Αν δεχτούμε ότι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από μία Μπάγερν και μία Άρσεναλ, είναι ... «τιμωρία», τότε ο ΑΤΙΜΩΤΙΚΟΣ αποκλεισμός από μία Καμπάλα τι ακριβώς ... είναι ; Μήπως ... αιώνια ΚΑΤΑΡΑ ; Μήπως το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και κυρίως ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ πήραν πολύ βαριά το ότι οι διάφοροι απένταροι και απατεώνες με διάφορους τρόπους καταφέρνουν και γίνονται ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ιστορικών ομάδων, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη ; Νομίζω ότι αυτός είναι λόγος ακόμα πιο σκληρής, ΑΙΩΝΙΑΣ τιμωρίας, πού δεν θα αφήνει την καταραμένη ομάδα να ΠΟΤΕ των ... ΠΟΤΩΝ να ορθοποδήσει, να δει ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ στον χώρο του ποδοσφαίρου ! Διότι, όπως είπαμε, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙΜΩΡΕΙ ΣΚΛΗΡΑ αυτούς πού ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ !

Η πιο ξεφτιλισμένη ομάδα... EVER !

Αν δεχτούμε ότι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τιμωρία, σημαίνει αυτόματα ότι και ΟΛΕΣ οι ομάδες πού μετέχουν στο θεσμό και αποκλείονται σε κάποια φάση του ... είναι τιμωρημένες ; Δηλαδή τι ... πρέπει να γίνει για να μην ... «τιμωρηθεί» μία ομάδα ; Να ... κατακτήσει το τρόπαιο ; Ε, αν είναι έτσι, τότε να ετοιμάζονται ψυχολογικά Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν κλπ ότι όλες τους, πλην ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ θα δεχτούν την σκληρή τιμωρία !

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού, ακόμη και με ένα 0-3 μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, διότι επήλθε ύστερα από μία ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ πορεία, ΑΝΤΑΞΙΑ της ΘΡΥΛΙΚΗΣ του ιστορίας. Μία πορεία πού έκανε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ όλους τους οπαδούς του ! Τους οπαδούς οι οποίοι ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ την ομάδα τους, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές της και τον άνισο σε γενικές γραμμές, αλλά ΓΕΝΝΑΙΟ αγώνα της !

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού και φέτος, όπως ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, όπως και ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, τα ΜΕΤΑ την έλευση του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (να τα λέμε κι’ αυτά, βαζελάκο μου ) ήταν απολύτως ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ήταν ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ, ήταν ΑΤΙΜΩΤΙΚΟΣ, ήταν ΣΚΕΤΗ ΝΤΡΟΠΗ για το ελληνικό ποδόσφαιρο ! Η σιχαμένη σου ομαδούλα, κάθε χρόνο αποδεικνύει, με την υποτυπώδη και ανάξια προσοχής συμμετοχή της, το πόσο άξια της έχει απονεμηθεί το διαχρονικά αναμφισβήτητο στέμμα της. Το στέμμα της ΠΙΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ελληνικής ομάδας, EVER !

Το λάπτοπ και η τρύπα

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, σιχαμερέ και γλοιώδη τσατσάκο, «τιμωρήθηκε» σκληρότατα με το να είναι Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα πού συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ όλα τα χρόνια της εποχής ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ( αυτό το όνομα θα το βλέπετε και θα το διαβάζετε συνέχεια, θα είναι ο εφιάλτης σας για πολλά - πολλά χρόνια ακόμη ).

Προς το παρόν, λοιπόν, αρκεστείτε στο να χαίρεστε και να πανηγυρίζετε με τις αναπόφευκτες αποτυχίες του Θρύλου, πού βεβαίως αυτές σας παρηγορούν και σας εφοδιάζουν με το απαραίτητο οξυγόνο, να μπορείτε πού και πού να παίρνετε καμία ανάσα.

Και να σου πω κάτι, βαζελάκο ; Μπορείς να φανταστείς πως θα ήσουνα σήμερα και τι θα έκανες, έτσι κι ο Ολυμπιακός έπαιρνε κάποιο αποτέλεσμα πρόκρισης ; Που θα ήσουνα τώρα, λαγωέ μου ; Κλεισμένος στη φωλιά σου, να ξανακαταπίνεις τον εμετό πού ξερνάς ; Αλήθεια, ρε λαγωέ, έχω μια απορία : Το λάπτοπ σου χωράει στην ... τρύπα σου ; Εννοώ βέβαια την λαγότρυπα, μην πάει το μυαλουδάκι σου πουθενά αλλού, γιατί ξέρεις το ελάττωμά μου, να γράφω όπως ομιλώ, στη γλώσσα της πιάτσας, έτσι ;

Μαλάκες υπάρχουν άφθονοι, κορόιδα όμως, όχι !

Με την ευκαιρία και για να μην το ξεχάσω. Τι έγινε με εκείνη την «αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» της κουρελοομάδας σου ; Τα ... «έβαλε όλα τα λεφτά από ... μόνος του» το αφεντικό ; Γιατί κάτι τέτοιο διάβασα στα ... αντικειμενικά δημοσιογραφικά Μέσα πού συντηρεί. Δεν βρήκε, φαίνεται, κανένα παλαβό να βάλει λεφτά, προκειμένου να κάνει εκείνος τον πρόεδρο και τον ιδιοκτήτη, έτσι ;

Διότι, βαζελάκο μου, η κατάσταση στην πιάτσα έχει ούτω πως : Μαλάκες υπάρχουν πολλοί, ατέλειωτοι.
Κορόιδα όμως να βάζουν τα λεφτά τους για να κάνει άλλος τον ... «πρόεδρα» και το «αφεντικό», δεν γνωρίζω κανένα, αυτή την εποχή.

Κοίτα λοιπόν να πάς να βοηθήσεις το αφεντικό σου στο ...μέτρημα, μην τυχόν και του ξεφύγει κανένα ευρώ και ... «βάλει» λιγότερα, κι’ άσε τον Ολυμπιακό στην άκρη.

Κι’ όταν θέλεις να μιλήσεις για τον Θρύλο, κοίτα πρώτα να πλύνεις καλά το στόμα σου με τουμποφλό, και μετά να αρχίσεις να μιλάς γι’ αυτόν.

Υ. Γ. : Ο Ολυμπιακός φέτος αποκλείστηκε από Μπάγερν και Άρσεναλ. Πέρυσι, είχε αποκλειστεί από Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, έφτασε στον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από την Ρεάλ. Η Γιουβέντους έφτασε στον ΤΕΛΙΚΟ Τσάμπιονς Λιγκ όπου έχασε από την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός πέρυσι συνέχισε στο Γιουρόπα, όπου αποκλείστηκε από την Ντνίπρο και βεβαίως ψιλοχλευάστηκε από τους αρουραίους. Στη συνέχεια όμως, η Ντνίπρο κέρδισε κατά σειράν τους Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ, Νάπολι, έφτασε στον τελικό και εκεί έχασε από την Σεβίλλη με 3-2.

Αυτή ακριβώς ήταν η ατυχία του Ολυμπιακού, να κληρώνεται πάντα με τους κορυφαίους κάθε χρονιάς και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος.

***Το ποδόσφαιρο τιμωρεί σκληρά αυτούς που δεν το σέβονται!

***Ερώτηση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή: Όταν ο κάθε Καραγκιόζης ανακρίνει με ποιον και γιατί μιλάς στο τηλέφωνο, είσαι υποχρεωμένος να απαντάς;

***ΕΙΠΕ: «Ένα είναι σίγουρο, με Μποροβήλο διαιτητή η πρόκριση θα είχε τελειώσει για τον ΟΣΦΠ» (Ηλίας Ατματσίδης, πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚούλας, διακρινόμενος για την ευφυΐα του).

***ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Δεν είναι απαραίτητα κακό να είναι κανείς βλάκας, αρκεί να μην ανοίγει το στόμα του, γιατί τότε δεν αφήνει καμία αμφιβολία για αυτό» (Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος Superleague)

***ΣΧΟΛΙΑΣΕ: «Βάλτε τον βλάκα στο ρολόι, να μετράει πόσα τρώει»! (Γερούν Πατάτενμπλουμ)

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για το χθεσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και την εμπειρία του από τους φετινούς αγώνες του Champions League, η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για τη συνέχεια.