Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΝΑ ΠΩΣ «ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ»

ΝΑ ΠΩΣ «ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ»
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016 - 19:09

Λίγες λέξεις και καλές για το «φιλικό» ΑΕΚ - «Εθνικής αστέγων»: Ξεφτίλα! Ντροπή! Αίσχος!

Βλέπω πάντα με επιφύλαξη αυτού του είδους τα «χάπενινγκ» που διοργανώνονται κυρίως γιορτινές μέρες. Ή μάλλον, για να είμαι πιο σαφής, τα θεωρώ πλήρως υποκριτικά και αναξιόπιστα. Τα θεωρώ μέσα για να αποδειχθεί το χαμηλό επίπεδο της νοημοσύνης μας. Τα θεωρώ, επίσης, έναν τρόπο επίδειξης από τους κρατούντες, ενός συναισθήματος που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ: Της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!

Βεβαίως, όλος ο υποταγμένος ΑΡΔότυπος υποδέχτηκε με πανηγυρικούς τίτλους και γλοιώδη σχόλια το γεγονός! «ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»... «πέτυχαν η ΑΕΚ και η Εθνική αστέγων»!

Ημαρτον, ΑΡΔομεΜΜΕδες, με κολάσατε πάλι, μέρες που είναι. Ποιο... γκολ, ρε άξιοι δημοσιογράφοι; Πού το είδατε το γκολ, πέρα απ’ αυτά που έβαλαν ο Ανάκογλου και η παρέα του, σ’ αυτή την ΠΑΡΩΔΙΑ ποδοσφαιρικού αγώνα; Τίνι τρόπω δηλαδή «μπήκε» το γκολ «στη φτώχεια»; Ποιος το... έβαλε ; Και ποιος ήταν ο... τερματοφύλακας της φτώχειας;

Ανευ εισιτηρίου ήταν ο αγώνας αυτός, στο ΟΑΚΑ. Οποιος ήθελε δηλαδή πήγαινε χωρίς να πληρώσει. Ολοι στο τζάμπα. Και δεν εννοώ μόνο τους οπαδούς που βρέθηκαν εκεί. Ομιλώ για τους «επισήμους», αυτή την περίεργη και ασυνήθιστη νομενκλατούρα που έχει αναπτυχθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο. Από τις τρεις το μεσημέρι, μου είπαν, είχε πάει εκεί ο Κοντονής, να υποδέχεται τους άλλους επισήμους. Τον κυρ-Αλέκο τον Φλαμπουράρη, με το γιλέκο του, ξέρετε, εκείνο τον υπουργό της κυβέρνησής μας που τον ακούσαμε προχθές στην τηλεόραση να ομιλεί για τις μειώσεις των συντάξεων και να λέει... «έλα μωρέ, ένα είκοσι τα εκατό το πολύ θα μειωθούν»! Αυτόν! Ακόμη, έναν αντιπεριφερειάρχη της Δούρου, δεν θυμάμαι πώς τον λένε, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τομείς πολύ κοντά στον Μελισσανίδη, οφ κορς) Τσιρώνη, έναν Μαυρωτά από το ποτάμι (αυτό που μας... πήρε και μας πάει κατά διαόλου) και τον Γιώργο Καραγκούνη.

Δεν ξέρω τι ζήταγε εκεί ο Καραγκούνης. Ως τι πήγε; Ως πρώην διεθνής, ή ως... νυν άστεγος (από ομάδα, εννοώ); Ή μήπως πήγε για κονέ με κανέναν υπουργό, για κανένα ρουσφέτι, ποιος ξέρει;
Ερωτώ, όμως. ΠΟΙΟΣ εξ όλων αυτών (και των περιοίκων τους) ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (τη δική του) να βγάλει κανένα ευρώ για τους άστεγους; Τι έγινε, κυρ-Αλέκο με το κίτρινο γιλέκο, έδωσες κανένα μποναμά σε κανέναν φουκαρά;

Εδωσε κανένα ευρουδάκι ο αντιπεριφερειάρχης; Εδωσε ο υπουργός Ενέργειας κ.λπ. κάτι; Πρόσφερε κανένας τους ΣΤΕΓΗ και ΔΟΥΛΕΙΑ σε κάποιον άστεγο; Μπααα! Σιγά μην ξοδεύονταν με τους άστεγους. Εχουν άλλα στο μυαλό τους, τώρα. Προβληματίζονται για το πώς θα σώσουν τη χώρα, μην τους ενοχλείτε με τέτοια πεζά και λαϊκίστικα θέματα.

Πώς τσακίζεται η φτώχεια

Ετσι, λοιπόν, την ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ! Με το τίποτα! Με αέρα κοπανιστό! Με λόγια και υποσχέσεις! Με φούμαρα και παπαρούπες. Της έδωσαν να καταλάβει, της φτώχειας. Τι στην ευχή, εδώ έφτασαν σε σημείο αυτοθυσίας, να σηκωθούν από τα ωραία τους γραφεία και να πάνε στο ΟΑΚΑ, μεσημεριάτικο, ε, τι άλλο δηλαδή έπρεπε να κάνουν για να δείξουν την... ευαισθησία τους;

Συγγνώμη ζητώ από τους αναγνώστες μου, για την κατηγορηματικότητα του λόγου μου, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι αισθάνομαι αδυναμία να εκφραστώ όπως άλλοι. Ομολογώ, ότι:

Δεν καταλαβαίνω την αλληγορία.

Δεν οσμίζομαι τα μηνύματα.

Δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια της... «συμμετοχικότητας» (!).

Το μόνο που ΕΓΩ βλέπω, είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, και το μόνο που αισθάνομαι, είναι απέραντη ΑΗΔΙΑ. Και το μόνο μήνυμα που συλλαμβάνω, είναι το ΔΟΥΛΕΜΑ που πέφτει σύννεφο από τους άξιους άρχοντες που ΓΕΛΑΝΕ πίσω από τις πλάτες μας.
Ποιο... «γκολ κατά της φτώχειας», ρε μάστορες, την εποχή που οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες ανήμποροι, βλέπουν με φρίκη και απόγνωση να πλησιάζει η ώρα που η Τράπεζα θα τους πάρει το σπίτι; Ποιο «γκολ κατά της φτώχειας», ρε αετοί, όταν οι ΜΕΙΩΣΕΙΣ συντάξεων έχουν φτάσει στην πλατεία και όπου να ’ναι... στρίβουν στη γωνία κι έρχονται; Ποιο «γκολ κατά της φτώχειας», ρε θεομπαίχτες, όταν χιλιάδες οικογένειες δεν ζουν, αλλά μόνον επιβιώνουν, από τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς; Αυτή που ΞΑΝΑΚΟΒΕΤΕ, ρε... «εχθροί της φτώχειας»;

Για το χτίσιμο του παράνομου γηπέδου

Αλήθεια, μπάρμπα Φλαμπουράρη (και συγγνώμη για το μπάρμπα), ΠΟΙΟΣ το πληρώνει αυτό το... «γκολ κατά της φτώχειας» που πετύχατε με την ομάδα της καρδιάς σου (και... όχι μόνο); Πόσο λες ότι ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ όλο αυτό το ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ στη γιορτή της υποκρισίας;

Ναι, Φλαμπουράρη, ΞΕΡΩ πολύ καλά, όπως ΚΙ ΕΣΥ ξέρεις καλά, ότι ΟΟΟΛΑ αυτά τα ΔΗΘΕΝ φιλανθρωπικά, ΕΜΕΙΣ θα τα πληρώσουμε. Εμείς, εννοώ ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός! Από κει βγαίνουν, Φλαμπουράρη, όλα αυτά που μοιράζετε με τόση... γαλαντομία, στα... φιλανθρωπικά σας έργα. Από κει, ναι, από την ΙΔΙΑ ΤΣΕΠΗ που θα βγούνε τα ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (πρώτη δόση) για το χτίσιμο του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ γηπέδου που προσπαθείς να ΧΑΡΙΣΕΙΣ στο φιλαράκι σου.

Ναι, Αλέκο Φλαμπουράρη, το ΠΑΡΑΝΟΜΟ γήπεδο που θέλετε να χρηματοδοτήσετε, με λεφτά ΔΙΚΑ ΜΑΣ, για να γίνει το χατίρι του ΚΟΛΛΗΤΟΥ σου. Και γιατί το λέω παράνομο; Μα, γιατί ΕΙΝΑΙ! Γιατί βρίθει στην παρανομία! Και αν δεν πιστεύεις, σε ΠΡΟΚΑΛΩ, Αλέκο Φλαμπουράρη, να είσαι στις 21 του Γενάρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να παρακολουθήσεις τη δίκη της ΑΓΩΓΗΣ που έχει κάνει ένα από τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ μέλη της ΑΕΚ, με την οποία αγωγή ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!

Και για να πάρεις μία ΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ του τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα αυτό, θα αντιγράψω μία και μόνη παράγραφο του δικογράφου, που όμως ΑΡΚΕΙ για να σταματήσει η κυβέρνησή σου να ασχολείται με την εταιρεία ΤΟΥ:

Στην απόφαση του 1934 περί παραχώρησης ΔΩΡΕΑΝ εκτάσεως 27 στρεμμάτων (δλδ. του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια) που ανήκε στο υπουργείο υγιεινής, στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ που είναι Μη Κερδοσκοπικός οργανισμός, αναφέρεται ότι η παραχώρηση αυτή γίνεται «για την κατασκευή Γυμναστηρίου που θα εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Σωματείου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων όλων των τμημάτων αθλήσεως, όπως στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου κ.λπ. και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την εκμεταλλευτεί κάποιος για ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ σκοπούς, όπως π.χ. μία Ανώνυμη Εταιρεία που εκ νόμου έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ανέγερση ΜΟΝΟ γηπέδου ποδοσφαίρου, δηλαδή του μοναδικού κερδοφόρου τμήματος του αθλητισμού».

Βεβαίως, αυτός είναι ο ΕΝΑΣ από τους λόγους που καθιστούν ΠΑΡΑΝΟΜΗ τη χορήγηση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην Ανώνυμη Εταιρεία του ΦΙΛΑΡΑΚΟΥ σου. Μία μικρή πρόγευση, ας το πούμε. Και όπως καταλαβαίνεις, θα επανέλθω με ΠΛΗΡΗ την επιχειρηματολογία, μπας και καταφέρουμε να ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ λίγο, εκεί στο Μαξίμου, που έχετε πέσει ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ χωρίς να υπολογίζετε τις συνέπειες.

*** Το μόνο μήνυμα που μπορώ εγώ να διακρίνω, είναι αυτό: Και να μείνετε άστεγοι, όταν σας πάρουν τα σπίτια οι Τράπεζες, μη στεναχωριέστε. Θα παίζετε ένα φιλικό με την ΑΕΚ και θα πηγαίνουν τα φαρμάκια κάτω.

*** Μετά τον αγώνα, οι παίκτες της ΑΕΚ και οι επίσημοι πήγαν όλοι σπίτια τους. Οι άστεγοι;

*** Στο μεταξύ, χθες η κυβέρνηση πέτυχε κι άλλο... γκολ κατά της φτώχειας! Δίνει στους βουλευτές αναδρομικά που φτάνουν έως και εκατό χιλιάρικα για τον καθένα!
Γκολ! Γκοοολ! Μπράβοοο!

*** Αναρωτιέμαι, το ψαλίδισμα που ετοιμάζουν, θα γίνει και στη... 13η σύνταξη που έχουν υποσχεθεί, ή αυτή είναι... κόκκινη γραμμή;

*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ είδηση: Η ΑΕΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και για το 4-0!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/12/2015)

Διαβάστε επίσης