Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παράλληλη πορεία Βέλλιου – Λαΐφη

Παράλληλη πορεία Βέλλιου – Λαΐφη
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 - 16:54

Ανακοινώθηκε από τη Νότιγχαμ η απόκτηση του Βέλλιου; Κι αν όχι ακόμα, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Πού είναι το παράξενο, θα ρωτήσετε. Οχι, φίλοι μου, κανένα «παράξενο» δεν υπάρχει εν προκειμένω. Πρόκειται για μία απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ εξέλιξη, το να φύγει ένας ταλαντούχος Ελληνας ποδοσφαιριστής και να πάει να παίξει σε μία ξένη ομάδα όπως η Νότιγχαμ. Το παράξενο θα ήταν αν αυτός ο παίκτης αντί να πάει σε ΚΑΝΟΝΙΚΗ ομάδα, έστω του εξωτερικού, κατέληγε σε μία ΝΟΣΗΡΗ και ΑΝΩΜΑΛΗ διοικητικά ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Προσέξτε, δεν γράφω «ΑΕΚούλα», αυτήν τη φορά, που βεβαίως πιστεύω ότι απεικονίζει με ακρίβεια την κατάστασή της. Γράφω ΑΕΚ, όπως τη γράφουν όλοι. Σαν ΑΕΚ, λοιπόν, και όχι σαν ΑΕΚούλα εμφανιζόταν πριν από μερικές εβδομάδες να έχει… ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ τον Βέλλιο! Και δεν το λέω εγώ αυτό. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται στην ΑΝΩΜΑΛΗ ιδιοκτησιακά και διοικητικά ΑΕΚ.

Η εφημερίδα μας θύμισε χθες μερικούς από τους σχετικούς τίτλους, πρωτοσέλιδους βεβαίως, που πανηγύριζαν για την… «απόκτηση» του Βέλλιου.

Και να τα «κλεισμένος», και να η… «σούπερ πρόταση» που του έγινε (να ρωτήσουμε… από ποιον, ή… δεν χρειάζεται;). Τη μια μέρα γράφανε αυτά και άλλα παρόμοια και την επομένη, ο Βέλλιος πήγαινε στη Νότιγχαμ! Σκεφτείτε δηλαδή τι σόι… σούπερ πρόταση ήταν αυτή, που έκανε τον παίκτη να… τρομάξει και… όπου φύγει-φύγει για το δάσος του Ρόμπιν Χουντ!

Τι έγινε με τον Βέλλιο; Ο,τι έγινε και με τον Μοντανιέ! Τον θυμάστε τον Μοντανιέ, τον προπονηταρά που «έφερε» ο Μελισσανίδης για να… εγκαταστήσει τη… γαλλική εποχή στην ΑΕΚ; Ναι, αυτόν που «έσπασε το αήττητο της Μπαρτσελόνα το… 2013» (!!!), (έτσι δεν γράφανε οι κιτρινιάρηδες;).

Ε, λοιπόν… πάει κι αυτός! Στη Νότιγχαμ υπέγραψε και ανέλαβε ήδη καθήκοντα! Εδώ τον είχαν φέρει τον Μοντανιέ και τον τραβάγανε και στο κότερο μάλιστα, να μιλήσει με τον Μελισσανίδη. Πήγε ο Μοντανιέ, μίλησε με τον Μελισσανίδη και μόλις άκουσε την πρόταση… πάρ’ τον κάτω τον καμπούρη! Με ελαφρά πηδηματάκια αποχώρησε ο άνθρωπος, γιατί φοβήθηκε μην αγριέψει τους άσβερκους και τον στριμώχνανε σε κανένα μπαλαούρο.

ΚΑΙ… ΠΑΡ’ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Παράτησε που λέτε την ΑΕΚ και τη φιλοξενία της και πού πήγε; Στη Νότιγχαμ και αυτός, μαζί με τον Βέλλιο, να κάνουν το «παρ’ ολίγον ΑΕΚ» δίδυμο! Και γιατί πήγε στη Νότιγχαμ; Γιατί πώς να το κάνουμε δηλαδή, έτσι ήθελε ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ.

Αλλά και με τον Λαΐφη από την Κύπρο δεν μας είχαν ζαλίσει οι κιτρινιάρηδες τόσο καιρό; Με το που απέκτησαν τον… καραφλάγια προπονητή, τους ενημέρωσε για τον Λαΐφη, ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Κύπρο. Και αμέσως ξεκίνησαν τις επαφές, με σκοπό την άμεση απόκτησή του.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση του Λαΐφη. Σε απόσταση αναπνοής. Ομως και εδώ δεν τα κατάφερε. Με το που πήγε να τον κλείσει και να τον βάλει να υπογράψει, εμφανίστηκε πάλι η χερούκλα του ΒΑΓΓΕΛΑ και σταμάτησε την κίνηση. Με το που έβαλε ο Βαγγέλας τη χερούκλα του, ο Λαΐφης πήρε άλλο δρόμο. Τον δρόμο προς τη Σταντάρ Λιέγης. Ναι, διότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ φτάνει η χερούκλα του ΒΑΓΓΕΛΑ.

Και τι θυμήθηκα, φίλοι μου. Ξέρετε πόσες φορές κοντραρίστηκαν από το 2010 που ανέλαβε ο Βαγγέλας, ο Παναθηναϊκός με τη Σταντάρ Λιέγης σε επίσημα παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Τέσσερις. Δύο εδώ και δύο στο Βέλγιο. Στα τέσσερα παιχνίδια το ένα έληξε ισόπαλο άνευ τερμάτων. Στα υπόλοιπα τρία, κέρδισε η Σταντάρ Λιέγης (1-0, 1-3 και 1-2).

ΛΕΤΕ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ;

Πάμε παρακάτω. Δεν ανακατεύεται ο Ολυμπιακός με ΟΛΕΣ τις μεταγραφές που κάνει η ΑΕΚ (ο Παναθηναϊκός… δεν κάνει καθόλου). Ανακατεύεται μόνο με τις μεταγραφές που θεωρεί ότι ΠΡΕΠΕΙ να ανακατευτεί. Οπως του Βέλλιου και του Λαΐφη. Μεταγραφές μέλλοντος και υψηλής ποιότητας. Οι άλλες δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε και πιστεύει ότι θα αποτελέσουν «απειλή» αγωνιστικά για την κυριαρχία του. Δεν προχωράει στα τυφλά ο Ολυμπιακός, ούτε και κάνει κινήσεις άσκοπες, για να τη σπάσει στους άλλους, τους συμμάχους της… «υγείας». Απλά διασφαλίζει τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ για τη ΔΙΚΗ του ομάδα, είτε άμεσα είτε στο μέλλον.

Τον Μπακασέτα δεν τον πήρε, διότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ παίκτη που θα αποτελέσει κάποια στιγμή ΚΙΝΔΥΝΟ για την εστία του. Ο Μπακασέτας, σύμφωνα με τη δική μου άποψη, δεν ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ στην ΑΕΚ. Είναι βαρύς, είναι αργός, είναι εγωιστής και καθόλου κινητικός. Τα στάνταρ του Κετσπάγια είναι εντελώς διαφορετικά. Εξάλλου, θα είναι μάλλον αφύσικο και παράλογο να παίζει ο Μπακασέτας στη θέση (π.χ.) του Μάνταλου, ή αν τον βάλουν για να χωρέσει, έξω αριστερά στη θέση του Μπαρμπόσα ή του Βάργκας.

Η εικόνα των μεταγραφών στη χώρα μας είναι στάνταρ εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ΑΓΟΡΑΖΕΙ παίκτες και ΕΠΕΝΔΥΕΙ έτσι στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ λεφτά για να κάνουν ΚΑΛΕΣ μεταγραφές και γι’ αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τον συναγωνιστούν.

ΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Η αδυναμία τους αυτή τους οδηγεί στις ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ μεθόδους, που πολλές φορές ξεφεύγουν από κάθε όριο νομιμότητας, πάντα βεβαίως με την ανοχή του κράτους και των εφθαρμένων κυβερνητικών μηχανισμών. Ο Μελισσανίδης, για παράδειγμα, σκέπτεται ότι με το να καταλάβει τη διοίκηση της ΕΠΟ και να βάλει εκεί ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ανθρώπους, λαμόγια και νταραβεριτζήδες στην πλειοψηφία τους, θα μπορέσει να χτυπήσει και να κοντράρει την ποιοτική και αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Και γι’ αυτό, μαζί με τον Ρώσο και τον καναλάρχη έχουν επικεντρώσει όλες τους τις ενέργειες ακριβώς εκεί: Στο να αντισταθμίσουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού με την κυριαρχία τους στη διαιτησία και την αθλητική Δικαιοσύνη.

Φυσικά, όλα αυτά ΤΑ ΞΕΡΕΙ ο Βαγγέλας και τα ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να συμβεί αυτή η ΒΑΝΑΥΣΗ και ΑΦΥΣΙΚΗ μετατροπή του μέχρι σήμερα στάτους.

Λέτε δηλαδή να επενδύει συνεχώς στην ενίσχυση της ομάδας του με μεταγραφές υψηλής αξίας, για να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να διοικήσουν το ποδόσφαιρο οι ΤΖΑΜΠΑ μάγκες, οι ΡΩΣΟΙ «μεγιστάνες» και οι άφραγκοι ως διά μαγείας εμφανισθέντες… σωτήρες ιστορικών ομάδων;

Ούτε στα όνειρά τους!

Η ΑΝΟΧΗ της Πολιτείας έφερε την ΑΣΥΔΟΣΙΑ

των τηλεκανίβαλων του ΣΚΑΪ

Για μία ακόμη φορά, με τον γνωστό τρόπο που τον χαρακτηρίζει, ο τηλεπαρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Κυριάκος Θωμαΐδης, αγνόησε προκλητικά την εξώδικο διαμαρτυρία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, που παρέλαβε από το μεσημέρι της Δευτέρας και τον καλούσε να μην ασχοληθεί με οτιδήποτε τον αφορά στην εκπομπή του.

Ο Θωμαΐδης -όπως και το κανάλι ΣΚΑΪ- παρέλαβαν κανονικά την εξώδικο αλλά δεν της έδωσαν καμία σημασία. Ακόμη δεν ανέγνωσαν το κείμενό της κατά τη διάρκεια της εκπομπής, όπως τον καλούσε ο θιγόμενος κ. Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα με τη σχετική νομική πληροφόρηση της στήλης, η επίδοση της εξωδίκου περιγράφεται ως εξής:

«Εκδόθηκε νωρίς το μεσημέρι (της Δευτέρας 27 Ιουνίου) στη ραδιοτηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Η Δίκη” και τον τηλεπαρουσιαστή της, εξώδικος διαμαρτυρία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, για τις παράνομες αναφορές στο πρόσωπό του και την παράνομη χρήση φερομένων συνομιλιών του σε προηγούμενες εκπομπές, καλώντας τον να μην αναφερθεί ξανά στο πρόσωπό του, με την επίκληση και προβολή τέτοιων φερομένων δήθεν συνομιλιών του. Επίσης, να αναγνωσθεί στην εκπομπή του το περιεχόμενο αυτής της εξωδίκου διαμαρτυρίας, η οποία εμπεριέχει εμπεριστατωμένη καταγραφή - ανάλυση των παραβάσεων της ελληνικής νομοθεσίας από μέρους του κ. Θωμαΐδη, με αποτέλεσμα τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του».

Ο Θωμαΐδης όχι μόνο αγνόησε προκλητικά και με περίσσιο θράσος την εξώδικο του κ. Θεοδωρίδη, αλλά προχώρησε και σε ωμή, θρασύτατη και ακραία αντιδεοντολογική δημοσιογραφική ενέργεια να μη ζητήσει την άποψη και της θιγόμενης πλευράς, δηλαδή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η θρασύτητα του τηλεπαρουσιαστή οφείλεται κατά μέγα ποσοστό στην ΑΝΟΧΗ των δικαστικών αρχών και την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας, η οποία, όχι μόνον ανέχεται την ΑΝΗΘΙΚΗ και εντελώς παράνομη ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ανθρώπων ανύποπτων και εντελώς απροστάτευτων, αλλά αρνείται και να ακολουθήσει τη δεοντολογική του υποχρέωση, να δώσει λόγο και βήμα στην πλευρά του θιγόμενου. Η δημοσιογραφική ΑΛΗΤΕΙΑ του Θωμαΐδη έφτασε στο ζενίθ με τα εντελώς εξευτελιστικά σχόλια σε βάρος της δικαστικής λειτουργού (εισαγγελέως) η οποία μετείχε στην επιχείρηση ΣΥΛΛΗΨΗΣ του πολλαπλά καταζητούμενου, αλλά επιμελώς κρυπτόμενου τηλεπαρουσιαστή, από μετέχοντα στο πάνελ της εκπομπής του.

Φυσικά, ούτε η εισαγγελική λειτουργός ήταν παρούσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τις ενέργειές της, οι οποίες και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ επίσημα από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ΑΝΟΧΗ της Πολιτείας προκάλεσε την πλήρη ασυδοσία του συγκεκριμένου, που βεβαίως ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στις πλάτες του ανάλογης ηθικής εργοδότη του, καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζου.

Διαβάστε επίσης