Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πανικός στις κρατικές χρηματαποθήκες με τα 250 εκατ. της ΑΕΚ!

Πανικός στις κρατικές χρηματαποθήκες με τα 250 εκατ. της ΑΕΚ!
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016 - 19:39

Λέω να κάτσω μερικές μέρες να ξεκουραστώ και να γεμίσω τις μπαταρίες μου, που… κοντεύουν να στεγνώσουν. Βεβαίως, αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτά πολλά θέματα που θέλουν ανάλυση και συζήτηση, αλλά αυτό είναι φαινόμενο συνεχές και όχι περιστασιακό.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έχουμε τώρα σε εκκρεμότητα, για να θυμηθούμε, όταν με το καλό επιστρέψω, τι ήταν και πώς εξελίχτηκε.

Θεωρώ πρώτιστο θέμα το χρέος της ΑΕΚούλας που ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια. Ή μάλλον, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στα 249.881.51,71 ευρώ. Σιγά τη ζημιά! Μία έτσι να κάνει στις υψηλές συντάξεις και καλύφθηκε η τρύπα. Δεν λέω σε όλες τις συντάξεις, μόνο στις υψηλές. Διότι, όλα κι όλα, τους χαμηλοσυνταξιούχους πάντα τους προστατεύουμε. Πόσα είπαμε; 250; Και τι είναι τα 250; Ούτε καν… 251 δεν είναι! Εκανε και το άλλο ο Κοντονής, πάντως. Εριξε και εβδομήντα πέντε χιλιάρικα πρόστιμο στην Κούλα, για τους ημιτελικούς με τον Ατρόμητο. Εχουμε, λοιπόν, και λέμε, 249.881.951,71 + 75.000 = 249.956.951,71! Ετοιμάστε χώρο στα ταμεία, παιδιά. Πού θα μπούνε τόσα λεφτά;

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η… ΕΙΣΠΡΑΞΗ!

250 εκατομμύρια, είπατε; Χμμμ… Και μετά, αναρωτιούνται κάποιοι και… πού τα βρήκε και πήρε τον ΟΠΑΠ! Ε, από τα 250, όλο και κάτι θα είχε μείνει. Αλήθεια, με πόσα… Τζακ Ποτ καλύπτεται ένα τέτοιο ποσόν; Με το ποσόν αυτό, πάντως, σίγουρα καλύπτεται και το ΕΚΑΣ που κόπηκε και οι μειώσεις των στρατιωτικών και περισσεύουν και κάτι ολίγα.

Δέκατη όγδοη στη σειρά είναι η Κούλα, αναγραφόμενη μάλιστα με τα πλήρη στοιχεία της. Μην τυχόν και την… μπερδέψουμε με καμιάν άλλη: «Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία», γράφει το τεφτέρι. Ετσι δημοσιοποιήθηκε το χρέος, δηλαδή. Το επόμενο βήμα θα είναι να πάνε να τα… εισπράξουνε!

Από ποιον;

ΑΛΛΑ ΕΙΚΟΣΙ ΑΜΕΣΑ, ΣΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΣΟΣ ΓΙΑ… ΜΑΓΙΑ

Τα θεωρώ πάντως ολίγα, εφόσον αφορούν την ΑΕΚ. Διότι ως γνωστόν, είναι διαφορετικό το να είσαι λαμόγιο. Επειγόντως, λοιπόν, να βάλει πλάτη η περιφέρεια. Να της δώσει άλλα είκοσι σε πρώτη φάση, να γίνουν 270 και μαζί και το μισό Αλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια, να πιάσει η μαγιά. Και μετά, σταδιακά και τα υπόλοιπα… 150 που θα χρειαστούν για την… υπογειοποίηση των κατοικιών των πολιτών. Κι αν πάλι δεν φτάσει το χρήμα, για να τελειώσει το «πρότζεκτ» που λέει και ο φίλος μας ο Δημητράκης, δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως ο κόφτης και θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση. Μη γελιέστε, αγαπητοί φίλοι. Ολο το μυστικό κρύβεται στο ΑΦΜ. Οσο πιο πολλά ΑΦΜ διαθέτεις τόσο περισσότερο… μπουμπουνίζεις! Στην Κούλα πάντως υπάρχει υπερεπάρκεια. Πιο πολλά είναι τα ΑΦΜ της, από τα μέλη της Ορίτζιναλ.

Ο Κοντονής ετοιμάζεται να τιμωρήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟ!

Στο μεταξύ, ο Κοντονής αποφάσισε ότι… έπρεπε να αποφασίσει να κλείσει τη θύρα 4 του ΠΑΟΚ.

Επιβάλλοντας την αναδρομικότητα που έχει αποφασίσει με τον τουρκολάγνο σύμμαχό του, τον Κύπριο Κουτσοκούμνη, εξετάζει πλέον και το ενδεχόμενο να επιβάλει τις προσήκουσες ποινές στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για τα τρομερά επεισόδια στη Λεωφόρο τον Ιούνιο του 1964. Τι στην ευχή, κάτι παραπάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από τότε. Για τον Κοντονή, αστείον το χρονικόν διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισονομία. Το μόνο πρόβλημα, ότι τότε δεν υπήρχαν ούτε η θύρα 7 ούτε η θύρα 13. Για τον Κοντονή, όμως, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο. Περιμένει εισήγηση από την… ανεξάρτητη αρχή ΔΕΑΒ, για να εκδώσει την τελική του απόφαση.

Η ΚΑΕ ΜΠΑΟΥΓΚ ΚΑΙ Η… «ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΤΣΕΠΑ»!

Για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, δεν είναι μόνη της η Κούλα στη λίστα. Υπάρχει και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (τρομάρα τους, η… ΚΑΕ τους μάρανε). Αυτή χρωστάει μόνον... 82.227.467,2 ευρώ. Είδατε, λοιπόν, τι… πουτάνα που είναι η… Αθήνα; Είδατε πώς κυνηγάει την μπαοκάρα το κράτος του νότου και το αθηνοκεντρικό κατεστημένο; *Να τα λέμε όλα, όμως. Μπροστά στα 250 της Κούλας, τα… δύο εκατομμυριάκια του Μπέου είναι κόκκος άμμου εν ερήμω.

Χρέος με χρέος έχει διαφορά. Μην μπερδεύουμε τα χρέη μιας ΠΑΕ με τα χρέη ενός τίμιου βιοπαλαιστή που πολεμάει τη διαφθορά και αγωνίζεται για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Στο ίδιο… ανθοκήπιο με Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζο, Θωμά κι αυτό το λουλούδι. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα στο εξής να αλλάξει και η ιστορική φράση. Αντί για το «Αχίλλειος Πτέρνα», να επικρατήσει το «Αχίλλειος Τσέπα»! Free Beos, ρε λαμόγια! Ρε… ΟΥΣΤ!!!

Περί Γιαννιώτα και Ολυμπιακού

Μου γράφει: «Αγαπητέ Μανώλη, σε χαιρετώ. Σε διαβάζω κάθε μέρα και σε απολαμβάνω. Οντως το “ΦΩΣ” προσπάθησε να εκθειάσει τον Γιαννιώτα, αλλά στα δύο φιλικά δεν έδειξε και σπουδαία πράγματα. Αντιθέτως ο Μανθάτης έβγαζε μάτια. Αφοβος, ντριμπλαδόρος, τεχνίτης, μπουκαδόρος και κυρίως παίζει με μυαλό. Αυτό τον παίκτη δεν μπορεί να μην τον προωθήσει. Δεν την καταλαβαίνω τόση επιμονή για τον Γιαννιώτα. Εδώ θα μπορούσε να αφήσεις τον Σεμπά και να πάρει τον Γιαννιώτα, αλλά αν είναι να δοθεί ο Σεμπά δεν πρέπει να τον προωθήσει; Πώς θα τον πουλήσει; Δεν ξέρω τι έκανε στην Κύπρο και ξεσηκώθηκε τόσος ντόρος, αλλά δεν... Και όπως λέτε, όσα ξέρει ο προπονητής δεν τα ξέρουμε όλοι οι απ’ έξω. Τώρα γενικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός τον Αύγουστο θα κάνει δύο τουλάχιστον δυνατές μεταγραφές. Αν όπως λέτε μπει στους ομίλους. Αλλιώς και έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα δεν χάνεται. Εκτός πάλι και μεταπηδήσει στο Europa, οπότε πάλι θα κάνει κινήσεις ενισχύσεως. Γιατί το ξέρετε, το είπε ο πρόεδρος. “ΘΕΛΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΙΤΛΟ”. Και δεν πιστεύω ότι εννοούσε Champions League. Ευχαριστώ, Μιχαήλ Ζαχαρίας ([email protected])».

• Οντως, φίλε Μιχάλη, ο Γιαννιώτας έκλαψε όταν έμαθε ότι φεύγει από τον Ολυμπιακό. Αραγε, ο Καλτσάς, ο Ρισβάνης, ο Δώνης, ο Λαγός και τόσοι άλλοι, όταν έφευγαν από τον Πόα, τι ακριβώς έριξαν, δάκρυα ή… μούντζες; Κατάλαβες τη διαφορά;

Περί πλέι οφ

Μανώλη, καλημέρα. Σε διαβάζω καθημερινά εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια (όαση στην ποδοσφαιρική μας Σαχάρα). Καθυστερημένο αυτό που θα σου γράψω γιατί έχει να κάνει με τα πλέι οφ. Για να αναβαθμιστεί το ταλαίπωρο ποδόσφαιρό μας απαιτούνται ΠΟΛΛΑ. Ομως μια ουσιαστική αλλαγή θα ήταν ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Μια σκέψη μου:

Οι ομάδες της Superleague μειώνονται στις 12 (αρκετά με ομάδες που οι φάκελοί τους είναι για ερασιτεχνικό). Με δώδεκα ομάδες η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σε 22 αγωνιστικές. Για τα πλέι οφ δημιουργούνται δύο όμιλοι. Ο πρώτος με τις 6 πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των θέσεων στην Ευρώπη, και ο δεύτερος όμιλος για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Ειδικά για τον δεύτερο όμιλο, και για να υπάρχει θετικό ενδιαφέρον για την πρώτη θέση μια πρόβλεψη με χρηματικό έπαθλο απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague θα έδινε κίνητρο στο σύνολο των αγώνων και για όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και των πλέι οφ. Τα πλέι οφ θα ολοκληρώνονταν σε 10 αγωνιστικές. Αρα για το σύνολο του πρωταθλήματος θα είχαμε 32 αγωνιστικές. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, έχουμε 4 μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ -χρησιμοποιώ την κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος, μετά και τα πλέι οφ) θα είχαμε συνολικά (υπό φυσιολογικές συνθήκες), που και οι 4 θα ήταν στους 6 του πρώτου ομίλου, τα διπλάσια ντέρμπι, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, από ό,τι με το σημερινό σύστημα. Με φιλικούς/Ολυμπιακούς χαιρετισμούς, Νίκος Σαββάκης ([email protected]).

Υ.Γ.: Τώρα, το εάν οι “εξυγιαντές” θα χαρούν να παίξουν 4 φορές με τον Ολυμπιακό την ίδια χρονιά, είναι κάτι που δεν μπορώ να σου απαντήσω…».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ EURO!

Και βεβαίως, θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, το Euro της Γαλλίας, το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη έχει ήδη… τελειώσει. Τελείωσε ουσιαστικά με την ήττα-αποκλεισμό της Γερμανίας από τη Γαλλία. Δεν είναι αστείο, ούτε υπερβολή. Η μεγάλη νίκη της Γαλλίας έκανε τους μισούς Eυρωπαίους ευτυχισμένους! Και ο αποκλεισμός της Γερμανίας, τους… άλλους μισούς. Είναι ίσως η πρώτη φορά παγκοσμίως, που οι Ευρωπαίοι φίλοι του ποδοσφαίρου ένωσαν τις ευχές τους για τη νίκη της εθνικής Γαλλίας και τις κατάρες τους για την ήττα της Γερμανίας. Αυτή είναι και η ολοκλήρωση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Βεβαίως, ακόμα ο Σόιμπλε δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Αλλά… πού θα πάει; Θα έρθει κι αυτό. Ας ευχηθούμε το δυνατόν γρηγορότερα. Από κει και πέρα, υπάρχει και ένας τελικός, αύριο το βράδυ, ανάμεσα στη Γαλλία και την Πορτογαλία. Εντάξει, ας κερδίσει ο καλύτερος. Ή ο χειρότερος. Ολίγον ενδιαφέρει. Παρατηρώ ότι τελευταία η Πορτογαλία φαίνεται να έχει κερδίσει αρκετούς οπαδούς στη χώρα μας. Μη γελιέστε, δεν είναι ακριβώς οπαδοί της Πορτογαλίας. Οπαδοί του Σάντος είναι. Αυτοί που ακόμα δεν έχουν συνέλθει από την απομάκρυνση της παρεούλας που στήριζε τον Σάντος όταν ήταν προπονητής της Εθνικής μας. Ξέρετε, Φύσσες, Βόκολοι, Κατσουράνηδες, Καραγκούνηδες, Σαμπράκοι, κ.λπ. Αυτοί όλοι έχουν στήσει καθημερινό υμνολόγιο για τα κατορθώματα του Σάντος, από την ημέρα που έφυγε από την Ελλάδα. Για τα κατορθώματα του Φύσσα, του Βόκολου, του Κατσουράνη κ.λπ. προφανώς δεν έχουν να πουν τίποτα. Θα τον δω, λοιπόν, τον τελικό; Αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να ασχοληθώ…

Ελπίζω να σας… δρόσισα αρκετά σήμερα. Γεια χαρά, λοιπόν, καλό Σαββατοκύριακο και εις το επανιδείν, με το καλό, λίαν συντόμως.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/07/2016)

Διαβάστε επίσης

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΘΩΜΑΣ!

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΘΩΜΑΣ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον πρώην... αντιπρόεδρο(!!!) της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που συνεχίζει αμετανόητος και αδιόρθωτος να προκαλεί τον ερυθρόλευκο κόσμο «δουλεύοντας» για τη «συμμαχία της... υγείας»!

Μπροστά ο Θρύλος και πίσω όλοι οι άλλοι!

Μπροστά ο Θρύλος και πίσω όλοι οι άλλοι!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες και κάνει επισκόπηση στις μεταγραφές που έγιναν και που θα γίνουν.