Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τον Καλογρίτσα εντάξει, το… εντρυφήσαμε, με τον ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Με τον Καλογρίτσα εντάξει, το… εντρυφήσαμε, με τον ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 - 15:40

Ενα άρθρο στο πολύ καλό site redsagainsthemachine με έβαλε σε σκέψεις. Θα έλεγα ότι λειτούργησε σαν ξυπνητήρι, δείχνοντάς μου έναν άλλο –δημοσιογραφικό- τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.

Λέει, λοιπόν, ο αρθρογράφος ότι «το πρόβλημα δεν είναι τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, αλλά το ορνιθοτροφείο του Κηφισού». Αναφερόμενος βεβαίως στο κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας με τις τηλεοπτικές άδειες.

Με τον Καλογρίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής και των επιθέσεων από «εχθρούς» (του) και προσφάτως από φίλους (του).

Ομως, είναι πράγματι ο Καλογρίτσας το κύριο πρόβλημα; Μήπως δεν είναι μόνον αυτός που κατέθεσε «βλαμμένα» (=προβληματικά) δικαιολογητικά; Μήπως δεν είναι μόνον αυτός που έσπευσε να πάρει άδεια για κανάλι χωρίς να έχει τα απαιτούμενα;

Να θυμίσουμε, λοιπόν, ότι τις τέσσερις άδειες πήραν ως επίσημοι «υπερθεματιστές» ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1, ο Καλογρίτσας και… ο Αλαφούζος! Ναι, φίλοι μου, ο Γιαννάκης μας με τους δεσμευμένους προσωπικούς λογαριασμούς θριάμβευσε στον εν λόγω διαγωνισμό (με τις γνωστές συνθήκες που διεξήχθη) και αποτελεί ήδη έναν εκ των τεσσάρων.

Για να φτάσουμε, όμως, στον Γιαννάκη, θα πρέπει να αποκλείσουμε από την κουβέντα τους άλλους. Και ειδικά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα δικαιολογητικά που κατέθεσε είναι τόσο κρυστάλλινα, διαφανή, νόμιμα και αναμφισβήτητα, ώστε να μην μπορεί (και δεν έχει) να εγερθεί εναντίον της συμμετοχής του η παραμικρή ενστασούλα. Αυτό και από μόνο του είναι σημαντικό, καθότι, θυμίζω, στην ίδια τετράδα υπάρχει και ένας Αλαφούζος, που βεβαίως και «ψιχουλάκι» να έβρισκε κάτω, αν έκρινε ότι θα ήταν στοιχείο κατά του Μαρινάκη, θα του έδινε τέτοιες διαστάσεις σαν να επρόκειτο για την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία!

Πάει ο Μαρινάκης, λοιπόν. Με την προσθήκη ότι όχι τέσσερις, αλλά και… διακόσιες σαράντα τέσσερις να ήταν οι χορηγούμενες άδειες, ο πρώτος που θα έπαιρνε θα ήταν αυτός. Διότι, όπως άλλωστε είναι και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, ό,τι και να βάλει σκοπό να πράξει, θα το επιτύχει. Τέλος.

Ωσαύτως θα πρέπει να βγάλουμε από την κουβέντα και τον Θοδωρή Κυριακού. Και αυτός λογικά θα έχει καταθέσει άπαντα τα απαιτούμενα, καθαρά και ξάστερα, αφού αν υπήρχε και γι’ αυτόν κάτι αμφισβητήσιμο θα το είχαμε μάθει.

Ποιοι μένουν, λοιπόν, να απασχολούν την επικαιρότητα και να γεμίζουν αμφισβήτηση, θολότητα και άφθονα ερωτηματικά σχετικά με την… «υπερθεμάτισή» τους; Ενας ο Καλογρίτσας και δεύτερος ο Αλαφούζος!

Οσον αφορά τον Καλογρίτσα, νομίζω ότι δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να κρατήσει τίποτα κρυφό, Ηδη έχει πέσει όλη η κοινωνία πάνω του και ξετινάζονται ακόμα και οι λογαριασμοί των στενών συγγενικών του προσώπων. Και η εμπειρία μου λέει πως όταν βλέπεις και ακούς να κυριαρχούν στην επικαιρότητα τέτοιες συνθήκες σε βάρος κάποιου, τότε ΚΛΑΦ’ ΤΟΝ τον… Χαράλαμπο! Δεν γλιτώνει και αυτό βλέπω, αυτό λέω.

ΠΟΤΣ… ΓΚΕΝΕΝ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΝΝΑΚΗ;

Ποιος μας έχει μείνει; Ο Γιαννάκης μας, να σκορπάει όπου περνάει άρωμα από ερωτηματικά, απορίες, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. Εντάξει με τον Καλογρίτσα, ο άνθρωπος ψάχτηκε και ψάχνεται όσο κανείς. Κόσκινο τον έχουν κάνει από τους ελέγχους και τελικά θα βγουν ΟΛΑ στη φόρα.

Τον κ. Ιωάννη Αλαφούζο με τα πολλά και ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ θα τον ψάξει κανείς; Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε και να ακούμε για τα στοιχεία του φακέλου του Καλογρίτσα. Για τα στοιχεία του φακέλου του Αλαφούζου θα μάθουμε ποτέ; Θα ψάξει κανείς; Θα ελέγξει κανείς;

Επανέρχομαι στο άρθρο των RATM:

Πώς γίνεται ένας επιχειρηματίας, καταδικασμένος για φοροδιαφυγή και με δεσμευμένη περιουσία, να βρίσκει εγγυητική Τραπέζης ύψους τριών εκατομμυρίων;

Πώς γίνεται ένας επιχειρηματίας με μία καταδίκη για φοροδιαφυγή να τον βαραίνει και με περιουσία δεσμευμένη να ΒΡΙΣΚΕΙ 44 εκατομμύρια και να τα χρησιμοποιεί προκειμένου να ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕΙ σε έναν τόσο σημαντικό και γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος πλειστηριασμό;

Πώς γίνεται ένας επιχειρηματίας με όλα όσα προαναφέραμε στην πλάτη του, να βρίσκεται ξαφνικά με 44 εκατομμύρια; Είναι δανεικά από κάποιον, ή τα είχε… φυτεμένα στον κήπο, δίπλα στα ραπανάκια;

Ερωτήσεις με ΒΑΣΗ και με ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Για να μην ασχολούμεθα συνεχώς και μόνο με τον Καλογρίτσα, που έχει φτάσει στο σημείο να τον χρησιμοποιούν περισσότερο και από το… μίξερ που φτιάχνει η γυναίκα μου τη σκορδαλιά. Ας ασχοληθούν λίγο και με τον… κόπανο (του γουδιού) που έχουν αφήσει (σκοπίμως;) απ’ έξω.

Μόνο αλμπάνηδες και όχι τακτικοί δικαστές μπορούν να «δικαιώσουν» τη νέα προσφυγή των «εξυγιαντών»!

Αποφεύγω να γράφω σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ, για έναν λόγο: Οτι εκτός από τους αναγνώστες μου, υπάρχουν ΚΙ ΑΛΛΟΙ, από την ΑΠΕΝΑΝΤΙ μεριά, που περιμένουν να ΜΑΘΟΥΝ από μένα τα «νεότερα» και να τα εκμεταλλευτούν προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Ε, αυτό τον ρόλο δεν πρόκειται να τον παίξω, τουλάχιστον εν γνώσει μου.

Πάμε παρακάτω. Τα νεότερα μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ πλέον ότι οι «εξυγιαντές», παρά τα ευρά του Ρώσου και την τακτική της νύχτας από τους ανθρώπους του Νιάου, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν την πλειοψηφία και αυτό αποδεικνύεται ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, που λένε, από τη νέα προσπάθειά τους να ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ τις εκλογές, προσφεύγοντας (και ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ συγχρόνως) το λεγόμενο «Διαιτητικό Δικαστήριο», προκειμένου να επιτύχουν νέα αναβολή των εκλογών! Και εδώ βεβαίως, το ερώτημα που προκύπτει αποκαλύπτει και τις πραγματικές πιθανότητες των δύο πλευρών: Αν είχαν στο τσεπάκι τους τη νίκη στις εκλογές, δεν θα προσπαθούσαν και πάλι την αναβολή τους.

Βεβαίως, όσο οι προθέσεις τους είναι εμφανείς, άλλο τόσο είναι και η σκοπιμότητά τους. Το επιδιωκόμενο είναι να επιτευχθεί η νέα αναβολή των εκλογών, αλλά και να μεθοδευτεί «λύση… διοικούσας επιτροπής»! Το παλιό όνειρο και διακαής πόθος του Κοντονή δηλαδή, που επιδιώκει να πάρει υπό την κυριαρχία του το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνοντας σε πειθήνια όργανά του την ευκαιρία να το διοικήσουν (για πόσο;) και να δρομολογήσουν άλλες εξελίξεις.

Εδώ, όμως, το μόνο που μπορώ να γράψω αυτήν τη στιγμή, είναι ότι για μία ακόμη φορά θα μείνουν με το… «σχέδιο» στο χέρι! Οπως ακριβώς έχουν μείνει και τις άλλες, αλλεπάλληλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Και βεβαίως, επειδή έχω το δικαίωμα, σαν Ελληνας πολίτης να πιστεύω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα ΘΕΣΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, είμαι βέβαιος ότι το Διαιτητικό θα ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την προσφυγή των εξυγιαντών για ακύρωση και αναβολή των εκλογών.

Ενα δικαιοδοτικό όργανο που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, δεν είναι δυνατόν να βγάλει μια τόσο κραυγαλέα λανθασμένη και τόσο φανερά μεθοδευμένη απόφαση. Μόνο αν αποτελούνταν από αλμπάνηδες.

Πρώτη Σέφεριν

Για όλους όσους με ρωτούν (και είναι πάμπολλοι) γιατί ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση από FIFA και UEFA, έχω μία πληροφορία. Χθες Τρίτη, ήταν η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ που ο νέος πρόεδρος Σέφεριν πήγε στο γραφείο του! Και βεβαίως, το τι… βουνό εγγράφων αντίκρισε μπροστά του εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κανένας.

Επομένως, μην… ανησυχείτε και δεν έχει… «ξεχαστεί» απολύτως τίποτα. Κοντολογίς κι η γνώση, δεν λένε;

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

Και ενώ οι εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ραγδαίες, ο εξαναγκασθείς σε αποχώρηση, αλλά παραμένων πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον της παράταξης της «συμμαχίας» των τριών Μ.Α.Σ., Γιώργος Γκιρτζίκης, δεν παρέλειψε και χθες να ΕΚΘΕΣΕΙ τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο διεθνές ποδόσφαιρο!

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή που έστειλε σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες καταγγέλλει ΕΥΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αλλά και την έφεση του Κοντονή στο να μην τηρεί τις υποσχέσεις του !

Ιδού το πλήρες κείμενο της επιστολής-κόλαφος κατά της ελληνικής κυβέρνησης του Γιώργου Γκιρτζίκη προς ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, σας γράφω με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 υπέβαλα την παραίτησή μου και δεν έχω πλέον την ιδιότητα του Προέδρου.

Ο λόγος της παραίτησής μου είναι μια ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο., με αποτέλεσμα να εφαρμοστεί μια διάταξη του εθνικού νόμου που απαγορεύει να παραμείνει στη θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο όποιος διώκεται για ένα αδίκημα, χωρίς καν να δικαστεί, πόσο μάλλον καταδικαστεί.

Η εξέλιξη αυτή που έφερε τον εθνικό νόμο να υπερισχύει του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. οφείλεται σε μια διάταξη που ψηφίστηκε από το εθνικό κοινοβούλιο το 2015 και έγινε αποδεκτή με καλή διάθεση από τη FIFA και την UEFA. Αποδείχθηκε όμως πως ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας δεν τήρησε τις υποσχέσεις του.

Το αποτέλεσμα αυτής της κρατικής παρέμβασης είναι εγώ και άλλα πέντε, εκλεγμένα, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να αναγκαστούμε σε παραίτηση από τις θέσεις μας για να μην κινδυνεύσει η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ηταν για μένα ένα μεγάλο προνόμιο και μεγάλη χαρά να ηγούμαι της Ε.Π.Ο. όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αποχωρώ με πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις και μεγάλη υπερηφάνεια για τις επιτυχίες μας, ως Ομοσπονδία, σε αυτή την περίοδο.

Ενα μεγάλο τμήμα αυτών των αναμνήσεων αποτελεί η συναναστροφή με πολλούς από τους φίλους που απέκτησα σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της θητείας μου και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη φιλία σας.

Το ποδόσφαιρο είναι μια καταπληκτική οικογένεια και εμείς είμαστε ευτυχείς που έχουμε τη χαρά να ηγούμαστε αυτής της οικογένειας.

Σας εύχομαι καλή τύχη καθώς συνεχίζετε τις δικές σας προσπάθειες στην Ομοσπονδία σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα διατηρήσω στο ακέραιο το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο και θα είμαι πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια, ειδικά όταν αυτές θα αφορούν την επάνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κανονικότητα που επιβάλλουν τα καταστατικά και οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό κρατικό ποδόσφαιρο και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαι βέβαιος πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια θα αλλάξει αυτή την κατάσταση σύντομα και θα επαναφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κανονική οδό, όπως αυτή περιγράφεται από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Με εκτίμηση».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/09/2016)

Διαβάστε επίσης

«Ο ΠΑΠΠΑΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ»!

«Ο ΠΑΠΠΑΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ»!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για το φαβορί για Όσκαρ κωμωδίας και την παράσταση που παίζουν οι μεγάλοι σύγχρονοι κωμικοί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.