Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΕ «ΔΑΚΤΥΛΙΟ» ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΩΡΑ, ΤΙΣ ΖΥΓΕΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

ΣΕ «ΔΑΚΤΥΛΙΟ» ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΩΡΑ, ΤΙΣ ΖΥΓΕΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 - 18:05

Δύο βασικά τα γεγονότα που συντάραξαν σήμερα (για τον αναγνώστη, χθες) τα αρδογραφεία των ΑΡΔάκων.

Το ένα, η διαρροή από τη ΔΕ της ΕΠΟ ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αυτό το Σ/Κ. Το έτερο, ότι κάποιοι έβαλαν μπόμπα και ανατίναξαν την εταιρεία του Κουτσοκούμνη στην Κύπρο.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν είναι δυνατόν να απομονώνεται σαν γεγονός και να κρίνεται θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με το πότε συμφέρει τον καθένα να ξεκινήσει. Το βασικό και καίριο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το πότε θα ξανα-ξεκινήσει, αλλά με το ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΟΠΗ, ή, καλύτερα, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. Εκεί είναι το θέμα, αυτό είναι το σημείο που θα πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον για να επανέλθει η διοργάνωση «στην κανονικότητα», σύμφωνα με μία φράση του συρμού.

Πάμε παρακάτω. Αυτήν τη στιγμή (που γράφω) το μόνο που είναι βέβαιο (;) είναι ότι σε λίγη ώρα «θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΔΕ με βασικό αντικείμενο την σύσταση της νέας ΚΕΔ». Οσο για την επανέναρξη, σύμφωνα με την ενημέρωση που δίνεται από πλευράς Αεκ, μέσω του Δέδε που είναι μέλος της ΔΕ και «προστατεύει» τα συμφέροντα της ομάδας του Μελισσανίδη, ο Κουτσοκούμνης αντιλήφθηκε ξαφνικά ότι… «δεν προλαβαίνουν» να το ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα. Γι’ αυτό άλλωστε και ανέβαλαν τη συνεδρίαση, που ήταν να γίνει στη μία το μεσημέρι, για τις επτά το απόγευμα. Για να λένε ότι «τέτοια ώρα, βράδυ Πέμπτης που ανακοινώθηκε η ΚΕΔ, πού να προλάβει να ορίσει διαιτητές».

Κακοπαιγμένο το έργο, κακοσκηνοθετημένο το σενάριο. Δεν πείθει ούτε τον έσχατο χαχόλο της Ορίτζιναλ.

Γιατί άλλαξε γνώμη ο Κουτσοκούμνης από τη μία μέρα στην άλλη; Πολύ απλό. Το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, έχει μπει σε δακτύλιο. Τις μονές ημέρες αποφασίζεται να ξεκινήσει αυτό το Σάββατο, τις ζυγές το άλλο. Και τα Σ/Κα αποφασίζεται να διακοπεί, διότι έχει διασαλευτεί η τάξη. Κάπως έτσι.

Πάμε τώρα στο θέμα της μπόμπας στην εταιρεία του Κουτσοκούμνη, που έχει αρκετές προεκτάσεις, μεταξύ των οποίων μία τουλάχιστον μας αφορά.

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ «ΘΑΨΙΜΟ» ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ!

Τις τελευταίες δύο ημέρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αυτό το Σ/Κ, υπήρξε μία… Οβιδιακή μεταμόρφωση των ΑΡΔάκων ως προς τη συμπεριφορά τους προς τον Κύπριο εκπρόσωπο της FIFA!

Από το πρωί τα ΑΡΔοραδιόφωνα μετέδιδαν ακατάπαυστα και αλληλοδιαδόχως:

1) Τη δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού για το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει ΤΩΡΑ το πρωτάθλημα (λόγω του ότι θα χάλαγε το πρόγραμμα προπόνησης του Στραπατσάδα!).

2) Τη… γνωμοδότηση Μπαλτάκου (τον έβγαλαν και live για περισσότερη έμφαση) ότι η ΔΕ της ΕΠΟ είναι έωλη, ότι όποιος προσφύγει στα δικαστήρια θα ακυρώσει το παράνομο πρωτάθλημα κ.λπ. και…

3) Ενα ανελέητο θάψιμο πλαισιωμένο από επικρίσεις, κατάρες και απειλές, εναντίον του… Κουτσοκούμνη!

Ο πήξας, ο δείξας, ο έτσι και ο αλλιώς, που είναι γελοίο να του δίνουν τα ηνία για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος με τα χίλια σκάνδαλα που οι μόνοι που τα γνωρίζουν είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο Ινφαντίνο, αλλά… δεν τα λένε πουθενά και δεν θα αντιδρούν ενώ θα έπρεπε και διάφορα τέτοια! Μιλάμε, φίλοι μου, για ένα ακατάπαυστο, πλήρες και… φαντασμαγορικό ανθολόγιο δημοσιογραφικής μαλακίας, που δεν έχει προηγούμενο!

Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ο Κουτσοκούμνης προσανατολιζόταν να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα ΤΩΡΑ, αντί να το αναβάλει για ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ η ΣΥΜΜΟΡΙΑ της «εξυγίανσης»!

ΟΙ ΑΡΔΑΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ… ΜΠΟΜΠΑ;

Για να δούμε, όμως, μία ΖΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ προέκταση. Που έχει άμεση σχέση με το θέμα που προέκυψε από τη βομβιστική επίθεση στην εταιρεία του Κουτσοκούμνη.

ΧΡΟΝΙΚΑ θα το πάρω το θέμα και σημειώνω: Από Τρίτη βράδυ ξεκίνησε η… «Κουτσοκουμνιάδα» των ΑΡΔάκων της «συμμορίας των εξυγιαντών». Με απόλυτη κορύφωση Τετάρτη, ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Ανηλεείς οι επιθέσεις, απίστευτα σκληροί οι χαρακτηρισμοί. Και ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ μετά, Πέμπτη 2:30 ξημερώματα, γίνεται η έκρηξη της μπόμπας στα γραφεία της εταιρείας του στην Κύπρο!

Εγώ δεν θα συμπεράνω ΤΙΠΟΤΑ, ούτε και έχω να καταθέσω κάποια… σχετική «καταγγελία». Αυτά τα κάνουν οι ΑΡΔακες και δεν τους μοιάζω. Ομως, επειδή ΑΥΤΟΙ οι ΕΛΕΕΙΝΟΙ είναι που έκαναν ΠΡΩΤΟΙ τους σχετικούς «συνειρμούς», συνδέοντας διάφορα δημοσιεύματα της εφημερίδας μου και δικά μου με τις επιθέσεις κατά Τσαχειλίδη και Μπίκα, ΜΗΠΩΣ…

Λέω, ΜΗΠΩΣ αυτά που γράφανε και λέγανε εναντίον του Κουτσοκούμνη ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ συνεχόμενες ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ την ΜΠΟΜΠΑ στο γραφείο του;

Με τη δικιά τους λογική ομιλώ αυτήν τη στιγμή, όχι ότι ΠΙΣΤΕΥΩ να συνέβη κάτι τέτοιο. Απλά για να αποδείξω πόσο ευτελισμένοι είναι και πόσο ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ είναι το μέγεθός τους σαν δημοσιογράφοι, αλλά και σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Νόμοι σαν το χθεσινό φαγητό: Τους «παγώνουν» στο ψυγείο και τους «ξαναζεσταίνουν» στο φουρνάκι μικροκυμάτων

Το θέμα της προσπάθειας των ΓΕΛΟΙΩΝ ΑΡΔάκων να στοχοποιήσουν δημοσιεύματα, εφημερίδες και δημοσιογράφους και να εξαναγκάσουν έτσι τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, είχε σημαντική εξέλιξη.

Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (σύμφωνα με τις πρώτες μου εκτιμήσεις είναι εντελώς αντίθετος από τον Κοντονή, η μέρα με τη νύχτα!) κάλεσε στο γραφείο του τα προεδρεία της Ενώσεως Συντακτών και του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για να μιλήσουν σχετικά με τον νόμο Κοντονή, αυτόν που προβλέπει βαριές ποινές, ακόμα και κλείσιμο των ΜΜΕ που (σύμφωνα με την προσωπική του άποψη) θα δημοσίευαν κείμενα με τα οποία θα υποκινούσαν τη βία κ.ά. παρεμφερή.

Και οι δύο δημοσιογραφικές οργανώσεις απάντησαν στο σχετικό ερώτημα του κ. Βασιλειάδη ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για οποιονδήποτε περιορισμό του Τύπου και της ελευθεροτυπίας. Πρόσθεσαν ότι αν υπάρχει κάποια υπόνοια για εκ προθέσεως εμπρηστικά δημοσιεύματα, αυτό θα είναι θέμα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με τους ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, και όχι με τον ακραίο του Κοντονή.

Εκείνο, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι επέστησαν την προσοχή του υφυπουργού στο ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχει υπάρξει κάποια προσφυγή εναντίον του νόμου Κοντονή στο ΣτΕ και αν ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να τον ενεργοποιήσουν, τότε όλα τα δημοσιογραφικά όργανα θα προσφύγουν όπου δει και…

«Ο νόμος σας θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και ένα σωρό άλλοι νόμοι, που έχουν ΑΚΥΡΩΘΕΙ από το ΣτΕ»!

Ο κ. Βασιλειάδης κατάλαβε και δεν επέμενε. Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να εφαρμόσει έναν ΤΥΠΟΚΤΟΝΟ νόμο και ότι βαθμηδόν ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, με διάταξη στον καινούργιο αθλητικό νόμο, όπου θα γίνει ένα κυριολεκτικά ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ των νόμων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της υφυπουργίας του προκατόχου του. Βεβαίως, από όλα αυτά που αποκαλύπτω σήμερα, το μόνο που βγήκε προς τα έξω ήταν ότι ο νόμος περί ευθύνης του Τύπου του Κοντονή θα… «παγώσει»!

Βλέπετε, στη σημερινή Ελλάδα, τη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, οι νόμοι είναι κάτι σαν μπαγιάτικο, χθεσινό φαγητό: Τους βάζουν στο… ψυγείο και την κατάψυξη άμα λάχει, για να «παγώσουν» και στο… φουρνάκι μικροκυμάτων, όταν θέλουν να τους… ξαναζεστάνουν!

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

«Θα κατήγγειλαν τον Γκιρτζίκη στον Ομπάμα»!

«Αγαπητέ Μανώλη! Εχουμε απειλές στον Τσαχειλίδη. Βγαίνει η Διοικούσα και προαναγγέλλει διακοπή πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου επεισοδίου. Οι προβοκάτορες που ήθελαν ντε και καλά να διακόψουν το πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός νικώντας τον Παναθηναϊκό ξέφυγε 7-9-10 βαθμούς από τους διώκτες του, έλαβαν το “μήνυμα” της Διοικούσας περί διακοπής, είπαν “ευχαριστώ” και τράβηξαν για Χαλκιδική πυρπολώντας το σπίτι του Μπίκα. Το πρωτάθλημα διεκόπη πάραυτα, οι τσιπροσυριζαίοι συνεδρίασαν σε χρόνο ντε τε. Αρα ποιοι ήταν οι κερδισμένοι; Μα όσοι ήθελαν να διακοπεί το πρωτάθλημα. Η Διοικούσα, φαντάζομαι άθελά της, έκανε χοντρά λάθη. Σκέφτομαι πως αν στην ΕΠΟ ήταν ο Γκιρτζίκης και έκανε τέτοια “πατατιά”, θα είχαμε από τους ΑΡΔ έκτακτα δελτία και ο Τσίπρας θα είχε καταγγείλει τον Γκιρτζίκη και στον Ομπάμα». Βασίλειος Τριανδρίας ([email protected]).

«Σαπάκια στο ντέρμπι των κουτσών»

«Δεν σε προλαβαίνουν τα τσατσόνια δεν σε προλαβαίνουμε και εμείς Μανώλαρε. Ρε μπας και εσύ είσαι κρυφός θεσμός και δεν αφήνεις τα παιδιά να χαρούν. Από τη μια μεριά γελάκια και χαρούλες ο Τσίπρας με τον Ομπάμα. Απ’ την άλλη στο διπλανό ξενοδοχείο η Δρακουλέσκου με τους θεσμούς δουλεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης και το φέρετρο του Τσίπρα. Χαρές και πανηγύρια το πάνελ του Θωμαΐδη με τον μουρλοπόντιο Αμαραντίδη φάτσα κάρτα. Πιο μουρλό δεν θα έβρισκαν, δεν έκαναν και πολύ κόπο. Τσουπ και ο Γαβαθιώτης με την αναγγελία της έναρξης του πρωταθλήματος πριν τον Κουτσουκούμνη. Τύφλα να ’χει η επιτροπή εξομάλυνσης. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις άντε να μαζέψουν τα κομμάτια τους και τα σαπάκια στο ντέρμπι των κουτσών. Από τώρα βλέπω να τρέχουν οι επενδυτές της πορδής. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια, αγαπητέ Μανώλη. Είσαι ο πρώτος και μοναδικός που πρόβλεψε την έναρξη του πρωταθλήματος όταν όλοι οι άλλοι το έβλεπαν δεν το έβλεπαν σε βάθος χρόνου. Τώρα περιμένω την πρόβλεψή σου πότε θα τους πάρουν με τις κλοτσιές». Γιάννης Παπαδόγιαννης (15 Νοεμβρίου).

? ?Μπορεί να έγραψα πρώτος ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά όπως θα διαπίστωσες, η απόφαση στη συνέχεια ανατράπηκε. Βεβαίως, έχουμε να λέμε και να γράφουμε.

«Κούνια που τους κούναγε»

«Ολοι, Ολυμπιακοί και μη, γνωρίζουμε το ρεζουμέ των ρεπορτάζ των ΑΡΔάκων. Είναι τόσο φανερό ότι στόχος τους είναι να επιστρέψει ο Θρύλος στα πέτρινα χρόνια, χτυπάνε τον Μαρινάκη για να βλάψουν την ομάδα μας. Πιστεύουν δε ότι αν αποφασίσει ο πρόεδρος και αποχωρήσει ο Ολυμπιακός τελειώνει εκεί, αμ’ δε , κούνια που τους κούναγε. Ο Μαρινάκης έχει κάνει τον ερυθρόλευκο οργανισμό τόσο μεγάλο που αμφιβάλλω αν χρειάζεται μεγαλομέτοχος. Τον έβαλε στον δρόμο λειτουργίας των μεγαλύτερων ομάδων του κόσμου, βλ. Μπάρτσα. Και κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός γεννάει και προέδρους που πορώνονται με τη φανέλα της ομάδας. Ποιο να πρωτοθυμηθώ, Γουλανδρή; Νταϊφά; Κόκκαλη; Και τώρα Μαρινάκη! Ο,τι και να κάνουν, θα συνεχίσει να τους π…ει. Ας το εμπεδώσουν, επιτέλους». Marios Agathocleous, (15 Νοεμβρίου).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/11/2016)

Διαβάστε επίσης

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΗΒ ΚΑΚΕΤΣΗΣ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΗΒ ΚΑΚΕΤΣΗΣ

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για την ποινή φυλάκισης δύο ετών του Στηβ Κακέτση για χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Δημόσιο. Αυτοί είναι οι πανελίστες του Θωμαΐδη που τους βάζουν να βρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.