Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιορεντίνα: Το... έσωσε στο τέλος και τώρα... Ολυμπιακός! (videos)

Φιορεντίνα: Το... έσωσε στο τέλος και τώρα... Ολυμπιακός! (videos)
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 23:53

Επιβίωσε από το «θρίλερ» της Σαρδηνίας και φουλάρει για Ολυμπιακό. Η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη και την όγδοη θέση επικρατώντας στο τέλος του ματς με 2-3 της Κάλιαρι, μετά τις πολλές αλλαγές σε ρόλο πρωταγωνιστή στο παιχνίδι και τώρα κοιτάει τον τελικό της Αθήνας απέναντι στον Θρύλο. Έτσι οι «βιόλα» εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα σεζόν, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Conference.

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο δεν πατούσε καλά στο πρώτο ημίχρονο και δέχτηκε αρκετή πίεση από το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ωστόσο, ο Τερατσιάνο είχε την απάντηση απέναντι στους παίκτες των «ρόσομπλου». Η αντίπαλος του Θρύλου βρήκε, όμως, το γκολ στο 39’ με τον Μποναβεντούρα να παίρνει την ασίστ από τον Καστροβίλι και να δίνει το προβάδισμα. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κάλιαρι προσπάθησε να ανέβει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 64’ ο Ντειόλα ισοφάρισε και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε την ανατροπή στο 85’ με τον Μουτάντα, να βάζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Κάλιαρι. Οι «βιόλα», όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, με τον Νίκο Γκονζάλες να ισοφαρίζει στο 89’. Ένα λεπτό μετά, ο Λαπαντούλα έκανε την ανατροπή, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από υπόδειξη του VAR. Στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με τον Αρτούρ να διαμορφώνει το 2-3 από την άσπρη βούλα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα, Ικονέ, Μπαράκ, Καστροβιλί, Μπελότι.

Διαβάστε επίσης