Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΕΚ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΕΚ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 - 18:19

Οι εξελίξεις στο Αεκ είναι καταιγιστικές. Ο περίφημος Βρετανός ποδοσφαιριστής Τζολεόν Λέσκοτ ξαφνικά εξέφρασε, λέει, «δυσαρέσκεια» για τον τρόπο χειρισμού του τραυματισμού του και άρχισε να συζητάει, λέει, τις συνθήκες αποχώρησής του από την ομάδα. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει «τρόπος χειρισμού του τραυματισμού» ενός ποδοσφαιριστή. Τι δηλαδή, δεν του κάνουν σωστή φυσιοθεραπεία; Δεν έχει παρά να αλλάξει φυσιοθεραπευτή. Δεν του κάνουν τις σωστές ενέσεις; Του τσιμπάνε το τραυματισμένο πόδι για να πονάει; Τον αναγκάζουν να τρέχει ενώ δεν μπορεί; Του δίνουν λάθος χάπια; Τι στην ευχή του κάνουν, δηλαδή, και αισθάνεται δυσαρέσκεια; Προσπαθούν να κάνουν καλά το τραυματισμένο του πόδι με Voltaren Forte, αλλά δεν παρουσιάζει βελτίωση; Ειλικρινά, δεν μπορώ να το εννοήσω.

Από την άλλη, διαβάζω και τις δηλώσεις του μάνατζέρ του, του Θεόφιλου Καρασαββίδη, ότι πρώτη φορά ακούει να υπάρχει τέτοιο θέμα! Και ξέρετε πού πάει το μυαλό μου; Οτι ΞΕΚΙΝΗΣΕ στην Κούλα το γνωστό συστηματάκι τού να εμφανίζουν δυσαρεστημένους άνευ λόγου και αιτίας όποιους δεν θέλουν στην ομάδα τους και, ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, όποιους δεν θέλουν να… ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Εν ολίγοις, έτοιμο για «ξου» έχουν τον Λέτσκοτ και ετοιμάζουν το έδαφος. Το αν και πόσα λεφτά θα πάρει και πόσα θα… γραφτούν στο χιόνι, είναι κάτι που θα το μάθουμε ΜΕΤΑ την αποχώρησή του. Οταν θα βρεθεί σε… απόσταση ασφαλείας, θα τα πει… όλα.

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑΣ

Εκεί ακριβώς βρίσκεται, αγαπητοί φίλοι, το «μυστικό» όλης αυτής της ιστορίας, και δεν χρειάζεται να είσαι χρονικογράφος της Κούλας για να γνωρίζεις το σύστημα που διαχρονικά ακολουθείται στις οικονομικές της σχέσεις με τους παίκτες. Ουρά κάνουν στα διάφορα όργανα, τα ελληνικά και ξένα, οι απλήρωτοι δεκαετιών (!) ολόκληρων και όχι οι τωρινοί, σαν τον Λέσκοτ ας πούμε. Κάθε χρόνο λειτουργεί αυτή η πατέντα. Το να φύγει παίκτης από την Αεκούλα πληρωμένος και χωρίς να του οφείλεται τίποτα είναι τόσο σπάνιο σαν ψυγειοκαταψύκτης στον Βόρειο Πόλο. Και τι θα γίνει, ας πούμε, αν μείνουν και φέτος μερικοί εκτός ομάδας, άρα και… εκτός πληρωμής; Θα… στάξει η ουρά του γαϊδάρου;

Το ότι ο Λέσκοτ, λοιπόν, θα φύγει από το Αεκ είναι τόσο βέβαιο, όσο βέβαιο είναι ότι σήμερα που με διαβάζετε είναι Πέμπτη. Το ότι θα φύγει… εξοφλημένος θα είναι ένα ασύνηθες και εκπληκτικό ποδοσφαιρικό φαινόμενο και θα πρέπει να ακούσουμε να χτυπάνε οι καμπάνες της… αγιασοφιάς έτσι και το ζήσουμε κι αυτό.

ΟΤΑΝ… «Ο ΤΙΓΡΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ»!

Πάμε παρακάτω. Θυμάμαι τι έλεγαν και τι γράφανε οι τσατσογράφοι το καλοκαίρι, όταν ο Λέσκοτ αποκτήθηκε από το Αεκ. Μέχρι και ότι… ο Μελισσανίδης… νίκησε τον… Μαρινάκη είχα διαβάσει σε μια κωλοφυλλάδα. Ως τεράστια νίκη επικοινωνίας και εντυπώσεων του Μελισσανίδη είχε πλασαριστεί η είδηση, συνοδευόμενη μάλιστα και από σχόλια σε στυλ ότι… «να που το Αεκ απέκτησε στόπερ παγκόσμιας εμβέλειας, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα τη βγάλει με Μποτία, Ντα Κόστα και Σιόβα»! Και να η ειρωνεία, και να οι προσβλητικές αναφορές, και να τα εμετικά σχόλια. Που, βεβαίως, όλη αυτή η κιτρινόμαυρη εμετίλα επιδεινώθηκε όταν αποκτήθηκε και ο Τσουγκρίσνσκι. Διότι τότε η Κούλα τούς έκανε… δύο τους παγκοσμίου φήμης στόπερ, ενώ ο Ολυμπιακός… εξακολουθούσε να μένει με τον Μποτία και βάλτε να πάνε.

Ολα αυτά «δουλεύανε» μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και ο Λέσκοτ και ο Τσουγκρίνσκι στήθηκαν στο κέντρο άμυνας της Κούλας, την ώρα που ο Ολυμπιακός «την έβγαζε» με Μποτία και Ντα Κόστα. Και όταν ο Μποτία τραυματίστηκε, μπήκε ο πιτσιρικάς ο Βιανάγκρα. Και αυτοί ξεφτίλισαν την αεκούλικη επίθεση. Ενώ απέναντι, οι Λέσκοτ και Τσουγκρίνσκι δεν προλάβαιναν να μαζεύουν την μπάλα από τα δίχτυα. Αυτή ήταν η… «νίκη του Μελισσανίδη επί του Μαρινάκη», και βέβαια ήταν και ο ποδοσφαιρικός «τάφος» του Λέσκοτ, ο οποίος στη συνέχεια αντιλήφθηκε ζώντας στο πετσί του τι σημαίνει να είσαι παίκτης του Αεκ επί εποχής Μελισσανίδη.

ΚΑΙ ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ!

Κάτι ανάλογο, δηλαδή άλλοι… θρίαμβοι του Μελισσανίδη επί του Μαρινάκη, ήταν για το Αεκ και για το κιτρινόμαυρο κοπάδι η απόκτηση του… Μπακασέτα, που τον κέρδισε από τον Ολυμπιακό, ή του τερματοφύλακα Μπάρκα, που και αυτόν τον πήραν μέσα από τα δόντια του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα; Ο Μπακασέτας (που μάλιστα έκανε και δηλώσεις ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να φορέσει άλλη φανέλα από την αεκίστικη) δεν παίζει πλέον βασικός, διότι αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν μια ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ «ΦΟΥΣΚΑ», μια μανατζερίστικη κατασκευή. Οσο για τον Μπάρκα, τον οποίο εξακολουθώ να θεωρώ ταλεντάκι, θάφτηκε στο Αεκ κατά τέτοιον τρόπο ώστε να προτιμάται ακόμη και ο αρχιγκαφατζής Ανέστης, αντί να του δίνουν κάποιες ευκαιρίες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΝΗ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΤΗΣ

Αυτό είναι το Αεκ, αγαπητοί φίλοι (Αεκάκι το έλεγε πάντα ο κυρ Θόδωρος και πολλά ακόμα, τα οποία κάποια στιγμή θα γράψω, όταν αποφασίσω να αφηγηθώ ορισμένα πράγματα από τις εμπειρίες μου στη δημοσιογραφία). Δεν θα μιλήσω όμως άλλο για το παρελθόν, διότι το παρόν της Κούλας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με πρωταγωνιστή, όπως πάντα, τον Μελισσανίδη, του οποίου οι κινήσεις προβάλλονται με εκστασιασμό από τους τσατσογράφους του. Πήγε, λένε, στα Σπάτα και μίλησε άγρια στους παίκτες. Τους μάλωσε δηλαδή, γιατί δεν παίζουν καλά. Και τι τους είπε; Οτι δεν ξέρουν πού παίζουν, βασικά. Τον άκουσαν να τους το λέει αυτό, αλλά κανείς δεν του έδωσε την πρέπουσα απάντηση. Οτι δηλαδή… εσύ μας έφερες εδώ που είμαστε, δεν ήρθαμε μόνοι μας.

Τους είπε όμως και το άλλο ο παντοκράτορας διοικητής του Αεκ. Με το επίπεδο, το χιούμορ, τον ψυχικό πλούτο και την αισθητική που τον συνοδεύουν: «Είστε τόσο μαλάκες, που τραβάτε φωτογραφία τα μούτρα σας»! Αυτό, αγαπητοί φίλοι, σημαίνει να είσαι πραγματικός ηγέτης. Να διαθέτεις πλούσιο εσωτερικό κόσμο, να ξέρεις πώς να επιβληθείς στους υφισταμένους σου. Να μπορείς να τους λες «μαλάκες» εν είδει χιούμορ και χωρίς να μπορούν να παρεξηγηθούν (διότι την ώρα που τα λες έχεις και μερικούς άσβερκους να προσέχουν). Με αυτήν και μόνο την ατάκα ο Μελισσανίδης απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για ηγέτης της Αεκούλας. ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΝΗ, ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΗ ΘΕΛΕΙ!

Γιατί ο Ντέμης… «δεν έστησε» τα δύο παιχνίδια

Κωμικοτραγική ενδοενωσίτικη κουβέντα περί αγώνων που… «δεν στήθηκαν» το 2004 και 2008!

Μπορεί να διέφυγε της προσοχής πολλών, αλλά… συνέβη πράγματι. Ο… «κακουργηματικώς διωκόμενος» (σύμφωνα με την ορολογία του Θωμαΐδη) πρώην πρόεδρος της Αεκούλας Ντέμης Νικολαΐδης, εσχάτως, λέει, και ραδιοφωνικός παραγωγός (δεν έτυχε ποτέ και παρακαλώ τον Θεό να ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ να ακούσω εκπομπή του), είχε καλεσμένους στην εκπομπή τούς πρώην συμπαίκτες του (και… αμετανόητους Αεκτζήδες) Νίκο Λυμπερόπουλο και Κώστα Κατσουράνη. Δεν ξέρω τι άλλο είπαν, αλλά μου έκανε εντύπωση αυτό που διάβασα στα παραλειπόμενα κάποιας εφημερίδας. Οτι οι δύο προσκεκλημένοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, επέπληξαν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας τους: «Γιατί δεν έστησες δύο ματς, το 2004 με τον Ιωνικό και το 2008 με τον Αρη, να πάρουμε το πρωτάθλημα;».

Και τι απάντησε ο πτωχός πλην τίμιος Ντέμης; «Δεν γίνεται, δεν μπορώ, δεν μου πάει. Γι’ αυτό έφυγα. Πρωτάθλημα με στημένα ματς δεν είναι πρωτάθλημα». Γι’ αυτό λοιπόν ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ τα παιχνίδια με τον Ιωνικό και τον Αρη ο Ντέμαρος. Διότι… δεν του πάει. Εντάξει, να το δεχτούμε για την πρόοδο της κουβέντας που λένε.

Εδώ, όμως, είμαι υποχρεωμένος να τους… χαλάσω τη σουπίτσα. Δεν μας είπε λοιπόν ο κ. Νικολαΐδης εάν του… «πήγαινε», αν δηλαδή ΗΘΕΛΕ να κάνει τη… θυσία για να πάρει η ομάδα του πρωτάθλημα, ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ θα το έκανε; Δεν θα έπρεπε να ΔΕΧΤΟΥΝ ο ΙΩΝΙΚΟΣ και ο ΑΡΗΣ να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ τα παιχνίδια; Είναι σίγουρος ο Ντέμαρος ότι οι δύο αυτές ομάδες είναι τόσο πουλημένες ώστε να στήσουν τα παιχνίδια για να πάρει η Αεκούλα το πρωτάθλημα; Τους είχε… ρωτήσει, δηλαδή, αν θα τα έδιναν; Αν ναι, γιατί δεν μας λέει ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ η δουλειά; Αν όχι, αν δεν τους είχε ρωτήσει, τότε ΠΩΣ, με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους εμφανίζει περίπου ως… δεδομένους;

Μην απορείτε, αγαπητοί φίλοι. Μερικά πράγματα και μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν με τίποτα. ΕΙΔΙΚΑ όταν πρόκειται για… Αεκτζήδες: Μια ζωή ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, που θέλουν πάντα να βρίσκουν δικαιολογίες για να δείχνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

ΧΟΡΗΓΙΑ… ΦΑΝΤΑΣΜΑ Ο ΙΒΑΝ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ!

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από τη… χορηγία που ΑΝΕΛΑΒΕ ο Ιβάν Σαββίδης για την ονοματοθεσία του πρωταθλήματος. Πέντε εκατομμύρια για δύο χρόνια, λέει η συμφωνία, με χορηγό μία από τις εταιρείες του, την Ντιμέρα, όπως είχε τότε ανακοινωθεί. Τα είπε ο Σαββίδης λοιπόν, τα συμφώνησε, πανηγύρισαν και τα γίδια της Τούμπας που ο «πρόεδράς» τους… «κέρδισε» στην προσφορά όλους τους αντιπάλους του και μετά… Μετά; Δεν… υπάρχει μετά. Ακόμα δηλαδή, όπως διαβάζω, ΤΙΠΟΤΑ. Από ΛΕΦΤΑ, δηλαδή, ΟΥΤΕ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙ. Ακόμα.

Μου θυμίζει ξέρετε τι; Εκείνον τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου ο Ιβάν ανέβασε τις τιμές και ξαφνικά… αποσύρθηκε… καταγγέλλοντας! Τότε που τον είπανε «λαγό», αν θυμάστε. Και τι λέει, τώρα, για την… «καθυστέρηση» καταβολής των χρημάτων; Οτι ακόμα… δεν έχει διαλέξει την εταιρεία που θα καταβάλει τη χορηγία, διότι, αφού δεν πήρε την άδεια η Ντιμέρα, δεν θα έχει δραστηριότητα. Οπότε, λέει, σκέπτεται ποια άλλη εταιρεία θα πληρώσει αντί της Ντιμέρα.

Και εγώ ο αφελής ξέρετε τι σκέπτομαι; Οτι στον διαγωνισμό για τη χορηγία του πρωταθλήματος η… Ντιμέρα είχε πλειοδοτήσει, ούτε κανένα ξενοδοχείο του, ούτε η Σουρωτή, ούτε η… Σουρωμένη! Επομένως, ή ΠΛΗΡΩΝΕΙ η Ντιμέρα, ή ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ο διαγωνισμός, ή… δεν πληρώνει κανένας! Απλά πράγματα, Βασίλη μου. Συμφωνείς;

Γλέντι στο Διαδίκτυο

Και στο μεταξύ, με τις εξελίξεις στο Αεκ έχει αρχίσει ατέλειωτο γλέντι στο Διαδίκτυο. Το τι γράφεται δεν λέγεται, με την μπάλα να παίρνει πολλούς. Η μερίδα του λέοντος, βεβαίως, στον Μελισσανίδη, που… «κατάφερε να εμψυχώσει τους παίκτες». Παράδειγμα: «Μετά απ’ αυτά, ο Πέκχαρτ την Κυριακή χαλαρά θα βγάλει τρία γκολ και ο Ανέστης θα πιάνει ακόμα και τα σουτ που η μπάλα θα πηγαίνει αράουτ»!

Πρόκες

Μετά την κατσάδα του Μελισσανίδη, είναι βέβαιο ότι οι παίκτες της Αεκ θα τρώνε σίδερα. Και θα χέζουν πρόκες.

Ο Μάνταλος

Αν λέει ότι όλοι οι παίκτες είναι μαλάκες που βγάζουν φωτογραφία τη μούρη τους, σκεφτείτε τι θα λέει για τις σέλφι που βγάζει ο Μάνταλος!

Την καρκάλα του

Και καλά, οι άλλοι που θα φύγουν όλο και κάπου θα βολευτούν. Αυτός ο Αραβίδης όμως, που κοντεύει να γίνει παππούς και έχει ξυρίσει την καρκάλα του για να σχηματίσει το «21», που θα πάει; Ποια ομάδα θα τον επιλέξει έτσι… «σημαδεμένος» που είναι; Αυτός πια κι αν… βγάζει σέλφι!

Πλατέλλας

Από την άλλη, πάντως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ετσι και φύγει ο Αραβίδης, θα αναδειχθεί η ηγετική φυσιογνωμία του Πλατέλλα.

Παλτίτο ή Παλτέιδα;

Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει να πέφτουν στοιχήματα ποιος θα είναι το επόμενο «χάπενινγκ». Ο Παλτίτο ή ο Παλτέιδα; Εδώ σας θέλω…

Το άγγιγμα

Αλήθεια, ρε Κεφτετζόγλου, τι έγινε; Τον… άγγιξες τον Λέσκοτ, ή δεν πρόλαβες;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/11/2016)

Διαβάστε επίσης

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΗΒ ΚΑΚΕΤΣΗΣ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΗΒ ΚΑΚΕΤΣΗΣ

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για την ποινή φυλάκισης δύο ετών του Στηβ Κακέτση για χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Δημόσιο. Αυτοί είναι οι πανελίστες του Θωμαΐδη που τους βάζουν να βρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.