Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ… ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ!

ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ… ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ!
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 - 15:54

Τι γίνεται, ρε παιδιά, με το κυριακάτικο ντέρμπι των τεταρτοπέμπτων; Απώλειες από δω, αβαρίες από κει, αστοχίες εις αμφότερους, περίεργα πράγματα βγαίνουν.

Ειδικά στο Αεκ, δεν τα βλέπω και τόσο καλά τα πράγματα. Το πρόβλημα του Τσιγκρίνσκι στην τσέπη δεν λέει να ξεπεραστεί. Χθες το πρωί, όπως διάβασα στα ρεπορτάζ, ο Ουκρανός στόπερ «ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και υποβλήθηκε και σε θεραπεία». Σωστά, αλλά από το… ταμείο πέρασε; Δεν πέρασε. Επομένως, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, «οι εξετάσεις του δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, όμως αποφασίστηκε να προστατευτεί»!

Μάλιστα, κύριοι, έτσι ακριβώς γράφουν οι ρεπόρτερ της Κούλας! Να… προστατευτεί, λένε. Από… τι, ρε παιδιά; Από τον βροχερό καιρό; Διότι από χιόνι, δεν υπάρχουν προβλέψεις για μεθαύριο.

Η… ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ!

Επίσης, ως γνωστόν δεν πρόκειται να παίξει ούτε ο φερόμενος ως ποδοσφαιριστής Βράνιες, διότι φρόντισε να αποβληθεί ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες, που τελικά καρποφόρησαν.

«Ηγουν, τουτέστιν, δηλαδή, με άλλους λόγους, ήτοι», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι Και δεδομένου ότι ο πολυτάλαντος Τζανετόπουλος έφυγε για Ηρακλή, τα μόνα στόπερ που διαθέτει το Αεκ είναι το αθάνατο δίδυμο Λαμπρόπουλος - Κολοβέτσιος: Η… χαρά του Μπεργκ!

Ετσι και τραυματιστεί ή αποβληθεί ή οτιδήποτε κάποιος εκ των δύο, θα παίξει ο νεαρός Μανωλάς, ο γιος του Στέλιου, που ήταν να φύγει και αυτός και δεν ξέρω αν έφυγε. Και μετά απ’ αυτούς, είμαι… εγώ!

Πώς το βλέπετε; Καλά το πάει ο Νιάου, έτσι; Εγώ δηλαδή που είμαι… ανήσυχο πνεύμα, τα βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Λέω δηλαδή, ότι αν ήμουνα Νιάου και σκεπτόμουνα σαν τον Νιάου, με τη λογική του Νιάου, κάπως έτσι θα τα άφηνα να εξελιχθούν. Με πρώτο και καλύτερο το θέμα του προπονητή. Και μη με ρωτήσετε τι σχέση έχει ο προπονητής με το αμυντικό δίδυμο, διότι η σχέση είναι θέσφατη.

Λέω λοιπόν, ότι για την πιθανότατη (δι’ εμέ σίγουρη, ύστερα από τις απώλειες στην άμυνα) ήττα στη Λεωφόρο, ο ένοχος - θύμα είναι έτοιμος, στο πιάτο. Ο άμοιρος Μοράις θα την πληρώσει πάλι, διότι κάποιος θα πρέπει να την πληρώσει και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός του υπεύθυνου προπονητή.

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ

Πάμε παρακάτω. Στην ουσία, βεβαίως, είναι μία ήττα που δεν πολυπειράζει. Ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, πιο πολύ θα μπορούσε να πειράξει τον Νιάου ένα πιάτο στιφάδο με γίγαντες πλακί, παρά η συγκεκριμένη ήττα στον συγκεκριμένο αγώνα. Α, όλα κι όλα, ο Νιάου σε τέτοια θέματα είναι μπεσαλής. Βάζει πλάτη για τον φίλο και τον σύμμαχο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και αυτός, για παράδειγμα, έχει τον ένοχο για την ήττα, τον Μοράις. Ο Γιαννάκης ποιον έχει; Τον Ουζουνίδη; Ακόμα δεν έπιασε δουλειά, θα τον βγάλουμε και σκάρτο;

Να το πάρουμε και από τη συμμαχική πλευρά, αν θέλετε, την πλευρά της υγείας. Ποιος είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακός; Ο Πόα δεν είναι; Ε, αυτός πρέπει να τον κυνηγήσει και οι υπόλοιποι να βάλουμε πλάτη. Καθαρές εξηγήσεις.

Γι’ αυτό, λοιπόν, συμπεραίνω ότι μια ήττα την Κυριακή το βράδυ δεν θα πολυπειράξει τον Νιάου, όπως είχε γίνει π.χ. με την ήττα στο Καραϊσκάκη. Περνάει λοιπόν κι αυτό, και το άλλο πρωί φεύγει και ο προπονητής και έρχεται ο νέος. Και μετά, ποιος ξέρει; Ενας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος θα μείνει, βάλτε και το Κύπελλο μέσα, για να ξεχαστούν όλα όσα έγιναν. Σ’ έναν μήνα πάνω-κάτω, μέσα στον Φλεβάρη, παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο γήπεδό μας, το ΟΑΚΑ. Αυτός είναι ο αγώνας που θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Κερδίζουμε τον Ολυμπιακό; ΟΛΑ ξεχνιούνται μετά! Και τα περασμένα, και τα τωρινά. Ολα συγχωρούνται και γεμίζουμε πάλι τις μπαταρίες μας. Για το νέο ερχόμαστε!

Μην ασχολείστε, λοιπόν, με τον ντέρμπι της Λεωφόρου. Σιγά το παιχνίδι. Ως μη γενόμενο θα είναι το αποτέλεσμα. Πάμε από τώρα για τον Ολυμπιακό. Εκεί θα τα δώσουμε όλα, όλοι. Μέσα στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό. Ολα τα δικά μας παιδιά θα βάλουν πλάτη, θα βοηθήσουνε. Και δόξα στο μεγαλοδύναμο και το κουροπαλατείο, ομάδα μπορεί να μην έχουμε, αλλά παιδιά για βοήθειες έχουμε. Για όλες τις δουλειές. Για την ΕΠΟ, για τις διαιτησίες, για καμιά σφαλιάρα στον δρόμο, απ’ όλα έχει ο… μπαξές!

Δύο κλύσματα σε μία εβδομάδα!

Θα κάνει χρόνια να συνέλθει ο Ρώσος από τις μεταγραφικές πλάκες που του κάνει ο Ολυμπιακός

Πολύ βαριά το πήρανε, φίλοι μου, τα μπαόκια το καινούργιο κλύσμα που φάγανε από τον Ολυμπιακό στις μεταγραφές. Δεύτερο κλύσμα ήταν αυτό, με τον Ανσαριφάρντ. Το πρώτο το ρούφηξαν στην Κύπρο, όπου πήγαν και ζήτησαν τον Πιέρο Σωτηρίου, αλλά φάγανε χυλόπιτα.

Δύο κλύσματα μέσα σε μία εβδομάδα παραείναι πολλά, ακόμα και για ομάδα που έχει αφεντικό έναν Ιβάν Σαββίδη! Πάνε να πάρουνε παίκτη που όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι… «λογοδοσμένος»! Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι γνωστό, εδώ και μήνες, ποιος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το παιχτρόνι. Και ενώ ΞΕΡΕΙΣ, διότι είναι αδύνατον να μην ξέρεις, πας και κάνεις πρόταση! Λες και μόλις την άκουγε ο Σωτηρίου θα τα παράταγε όλα και θα ερχότανε στην… Τούμπα, να κάνει προπόνηση με τον… Πάμπλο Γκαρσία!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΝ»

Λάθος σου, κύριε Ιβάν, να σκέπτεσαι έτσι και να νομίζεις ότι με το να προσφέρεις μια κατοστάρα παραπάνω, θα κερδίσεις και τον παίκτη, όταν είναι στη μέση ο Ολυμπιακός. Εγώ λοιπόν θα σου πω κάτι, να το βάλεις καλά στο μυαλό σου. Και τα διπλά λεφτά να δώσεις από τον Ολυμπιακό, παίκτης που έχει πρόταση από τον πρωταθλητή, ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ στην ομάδα σου! Υπάρχει μεγάλη διαφορά, την οποία όχι δεν ξέρεις, αλλά δεν εννοείς να παραδεχτείς.

Εκτός, βέβαια, αν συμβαίνει κάτι άλλο. Και θα σου πω αμέσως τι εννοώ, κύριε μεγαλοεπενδυτή. Κάνοντας μεταγραφικό ταμείο, μέχρι σήμερα, παρατηρώ ότι η μόνη μεταγραφική κίνηση που έχεις κάνει μέχρι τώρα, ήταν κίνηση ΚΟΝΟΜΑΣ! Δηλαδή, πούλησες τον Γκάρι Ροντρίγκεζ, τον παιχταρά που σε ξελάσπωσε τόσες και τόσες φορές, κυρίως στην Ευρώπη, για τριάμισι εκατομμύρια. Τον πούλησες, που σημαίνει ότι ως μοναδικός ιδιοκτήτης ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ. Οπως, άλλωστε, τα είχες τσεπώσει το καλοκαίρι από τον Μακ και όπως τα είχες τσεπώσει πέρυσι από τον Λούκας.

Παράλληλα, τα φέρνεις έτσι ώστε να απαλλαγείς και από το βαρύ συμβόλαιο του Τζαβέλλα, που τάχατες δεν τον ήθελε ο Ιβιτς (καλό παιδί ο Βλάνταν. Και υπάκουο, έτσι;).

Εγώ, λοιπόν, που κάνω πρόχειρο ταμείο, βλέπω μόνο ΚΟΝΟΜΕΣ και όχι έξοδα. Τα υπόλοιπα τα διαβάζω από τα ΤΣΑΤΣΟΣΑΪΤΣ που διαθέτεις, παρέα με τον αγαπούλη τον Τουίτη. Οτι πήγε ο άνθρωπός σου στην Κύπρο και πρόσφερε τόσα εκατομμύρια, ότι μετά ήρθε στη Νέα Σμύρνη και πρόσφερε άλλα τόσα για τον Ανσαριφάρντ, αλλά και οι δυο σας έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνη, το οποίον, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Οτι μέχρι τώρα «πληρώνεις» με το στόμα!

Ναι, κύριε, με προσφορές και υποσχέσεις. Τα λεφτά από την Τουρκία για τον Ροντρίγκες, όμως, είναι εξασφαλισμένα. Αρα, το ταμείον είναι ΣΥΝ και δύσκολα θα γίνει «μείον», διότι μεγαλομέτοχος μπορεί να είσαι, «κορόιδο» των εξυγιαντών μπορεί να είσαι, αλλά λεφτά στη λεκάνη, όπως έχεις δηλώσει, εσύ δεν πετάς. Την τέχνη του εισπράττειν, όμως, την ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά.

ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛ!

Ξέρεις λοιπόν, ώ Ιβάν του Ροστόφ, ποιο είναι το μέγα πρόβλημά σου; Οι τσατσογράφοι σου, που τους πληρώνεις αδρά, χωρίς να σου προσφέρουν τίποτα! Μόνο ζημιά σου κάνουν τα σκατοσάιτ που έχεις στήσει παρέα με τους συμμάχους, αλλά που λεφτά δίνεις μόνον εσύ. Δεν είναι μόνον γραφικοί με τις παπαριές που γράφουν, αλλά και επικίνδυνα προκλητικοί. Απευθύνονται στο αναγνωστικό κοινό του μπάουγκ, λες και απευθύνονται σε κοπάδι ανόητων ζώων. Ξέρεις τι γράφουν από χθες, με το που ανακοινώθηκε η χυλόπιτα με τον Ανσαριφάρντ; Οτι… φταίει ο Μίχελ! Οτι αυτός πήγε και τα σκάτωσε και στην Κύπρο, και στη Νέα Σμύρνη! Τον κρεμάσανε στα μανταλάκια τον υπάλληλό σου, Ιβάν, για να προστατεύσουν εσένα. Να φάει αυτός όλη τη μούργα, για να μην υποστείς εσύ τις συνέπειες από την οργή του πλήθους.

Λες και ο Μίχελ είναι που πληρώνει, λες και ο Μίχελ λειτουργεί και ενεργεί αυτοβούλως, χωρίς να σε ενημερώνει, που δεν υπάρχει βεβαίως τέτοιο θέμα. Και πάνω στην τσατσίστικη προσπάθειά τους, ξεχνάνε κάποια πραγματάκια βασικά. Οπως για παράδειγμα, ότι μόλις πριν από τρεις-τέσσερις μέρες, όταν σε πλησίασαν οπαδοί στο γήπεδο, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ και σε ρώτησαν τι γίνεται με τον Ανσαριφάρντ και αν έκλεισε στον μπάουγκ.

ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ!

«Οχι ακόμη», απάντησες Ιβάν. Το οποίον στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα ξέρεις τι σημαίνει; Οτι θα ΚΛΕΙΣΕΙ εντός ολίγου. Πράγμα που αποδεικνύει ότι και ήξερες τα πάντα, και ο Μίχελ απλά έκανε αυτά που του έλεγες να κάνει.

Πάντως, για να ξέρεις, σε ένα πράγμα ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με τα ΑΡΔίδια των σκατοσάιτ. Στο ότι ο Βαγγέλας, Ιβάν, σας έκανε ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ! Οτι κάθε φορά που πάτε να μπείτε σε μεταγραφή που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, του δίνετε ευκαιρία για έναν ακόμη ΘΡΙΑΜΒΟ.

Δυστυχώς για σας, αυτή είναι η φριχτή πραγματικότητα: Οτι ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ο Βαγγέλας. Και ατομικά, και συνολικά, όλους μαζί. Οποτε θέλει και όπως θέλει, σας γλεντάει.

Τον… κορυφαίο!

Πώς είπατε; Τον… κορυφαίο της πλάκας όρισαν στη Λάρισα;

Αλέξη, σε αισθάνομαι και σε καταλαβαίνω και σε συμβουλεύω να αρχίσεις εντατικές προπονήσεις. Οπως και να αντιδράσεις θα έχεις δίκιο!

Ο πιο Αεκτζής!

Οσο για το… μεγάλο ντέρμπι, στη Λεωφόρο, έβαλαν τον Κομίνη που είναι πιο Αεκτζής και απ’ τον Δημάτο.

Καθάρισαν

Απλά τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Για τη Λάρισα, καθάρισε ο Γκαγκάτσης με τον Βρύζα. Για τη Λεωφόρο, ο Δέδες με τον Φιλιππούση.

Μαύρη μέρα για τα ΑΡΔίδια

Πω, πω, πω, ρε παιδιά, τι ήταν αυτό που έπαθαν πάλι οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες! Μαύρη μέρα ξημέρωσε γι’ αυτούς χθες. Ολα στραβά και ανάποδα τους ήρθαν. Με πρώτα τα μαντάτα από τη FIFA να τους μαυρίζουν την καρδιά. Οτι, λέει, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή, ψήφισε ένας δημοσιογράφος του «ΓΑΥΡΟΥ»! Της εφημερίδας μας δηλαδή, ο Νικόλας ο Κώτσης!

Τους πείραξε αφάνταστα που πήρε μέρος στην ψηφοφορία ένα νέο και ταλαντούχο παιδί, αντί να ψηφίσει κάποιος «δικός τους», να έχουνε να λένε και να περηφανεύονται.

Χάθηκε ο αβλακιώτης;

Μαύρη ΑΡΔίλα τους πλάκωσε, φίλοι μου. Μαύρη κι άραχλη, πιο μαύρη και από τη… ρημάδα του Γιαγιά Μπανάνα, που έκανε την «κηδεία» της πραγματικής τους ομάδας, λίγες μέρες πριν. Ακούς εκεί, λέγανε και κλαίγανε, να ψηφίσει δημοσιογράφος του «ΓΑΥΡΟΥ» στον μεγαλύτερο διαγωνισμό και όχι κάποιος από… μας;

Χάθηκε δηλαδή ο αβλακιώτης, χάθηκε ο Θοδωρής Παπαβασιλείου, χάθηκε ο Βασιλάκης, χάθηκαν τόσοι καλοί τσάτσοι, απ’ αυτούς που διαθέτουμε εν αφθονία;

Δεν θα έλεγα ότι στερούνται βάσης τα κλάματά τους. Ομως, ξεχνάνε μία βασική λεπτομέρεια. Οτι στην ψηφοφορία αυτή ψηφίζουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και όχι… ΑΡΔοΜΜΕμέδες.

Με την έγκρισή τους

Εντάξει, αφού τους πόνεσε τόσο πολύ, νομίζω ότι ο Κώτσης δεν θα είχε αντίρρηση, την επόμενη φορά που θα τον καλέσουν να ψηφίσει, να ζητήσει προηγουμένως την έγκριση των ΑΡΔολούλουδων: «Με κάλεσαν από τη FIFA, αλλά δεν πρόκειται να πάω αν δεν έχω την άδειά σας. Τι λέτε, εγκρίνετε να πάω, ή να μην πάω;».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/01/2017)

Διαβάστε επίσης