Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκαλύφθηκε ο εμπαιγμός για την «αγιασοφιά»!

Αποκαλύφθηκε ο εμπαιγμός για την «αγιασοφιά»!
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 - 15:48

Μπορεί να γίνει συνδυασμός εννοιών των λέξεων «μπόχα» και «αγιασοφιά» (μία λέξη); Ναι, αλλά ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ, σ’ αυτή τη χώρα που την κυβερνά η (πολιτική) ράτσα των συριζανέλ. Την Ελλάδα της γιγαντιαίας ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, την Ελλάδα της ΜΙΖΑΣ, την Ελλάδα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, την Ελλάδα των ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ μεθόδων.

Εχουμε λοιπόν και λέμε και θα αναδείξουμε παρακάτω: «Βρόμα, μπόχα, δυσωδία, εμετός με αγιασοφία»!

Γράφτηκε ότι η υπόθεση του «γηπέδου Μελισσανίδη» τείνει να εξελιχθεί σε «Βατοπέδι» για τους συριζανέληδες.

Νομίζω ότι είναι πολύ επιεικής ο συνδυασμός. Ουδεμία σχέση θα έχει αυτό το τεράστιο και πολυεπίπεδο σκάνδαλο με εκείνο του Βατοπεδίου, ούτε σε μέγεθος, ούτε σε βάθος.

Το θέμα του «γηπέδου Μελισσανίδη» και όχι… «ΑΕΚ», είναι ουσιαστικά ένα θέμα που αφορά παράνομες και καταχρηστικές ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ σε λάθος προορισμό, για λάθος έργο και λάθος πρόσωπα!

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις πάνω σ’ αυτό το εγκληματικής φύσεως σκάνδαλο, οι ευθύνες της κυβέρνησης, των αναμεμιγμένων πολιτικών προσώπων όσο και των διαφόρων εμπλεκόμενων υπηρεσιακών φορέων είναι τεράστιες και ξεπερνούν τη φύση της «πολιτικής ευθύνης», διότι πλέον μιλάμε για ξεκάθαρα ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες.

Αντλώ τις πληροφορίες για τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, από το ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ site REDS AGAINST THE MACHINE, που με τη σειρά του αναδημοσίευσε άρθρο της πάντα ενήμερης διαδικτυακής εφημεριδούλας eksegersi.gr, στην οποία ανήκει η εκπληκτική αποκάλυψη: Οτι ΥΠΑΡΧΕΙ και μάλιστα... ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραχώρηση ακινήτων, τα οποία έχει παραχωρήσει το Δημόσιο σε ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει με την ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία έχει με απόφαση της Γ.Σ. (παρωδία!) της παραχωρήσει το οικόπεδο για… μισό αιώνα στην εταιρεία του Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», προκειμένου να το εκμεταλλεύεται εμπορικά, με αντάλλαγμα την ανέγερση νέου γηπέδου.

ΖΩΗ ΣΤΑ… ΚΑΤΣΙΚΟΜΟΥΛΑΡΑ ΜΑΣ!

Βεβαίως, αυτό είναι απολύτως και ξεκάθαρα ΠΑΡΑΝΟΜΟ, διότι η εταιρεία του Μελισσανίδη είναι κερδοσκοπική και ο νόμος είναι σαφής: Οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ αθλητικό σωματείο με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του Αθλητισμού στην περιοχή, δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί ή χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς και δη εμπορική εκμετάλλευση.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά, έρχεται ένας σύλλογος, ερασιτεχνικός, και ζητάει από το κράτος να του παραχωρήσει ένα οικόπεδο, για να καλλιεργήσει και αναπτύξει τον αθλητισμό. Το κράτος το παραχωρεί ευχαρίστως, προκειμένου να μην επωμισθεί το ίδιο τις δαπάνες, αλλά το οικόπεδο παραμένει στην ιδιοκτησία και την κυριότητά του και ο σύλλογος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το χρησιμοποιήσει ή παραχωρήσει για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Αν το πράξει, πολύ απλά ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ και μάλιστα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ, διότι ομιλούμε πάντα για περιουσία του δημοσίου.

Ολα αυτά, βεβαίως, τα ξέρουν και οι υπηρεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων και δημοσίων φορέων στις οποίες απευθύνονται με επιμονή και κατά συρροή οι άνθρωποι του Μελισσανίδη, προκειμένου να πιέσουν για μία εξέλιξη ανάλογη με τα συμφέροντά τους. Και εδώ ακριβώς έγκεινται οι ευθύνες των αρμοδίων κυβερνητικών, στελεχών του δημοσίου και βεβαίως, όποιων άλλων συνεργούν στη διαιώνιση αυτής της ανωμαλίας. Οπως για παράδειγμα, οι ΠΙΕΣΕΙΣ που δέχτηκαν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, προκειμένου να απευθυνθούν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να… γνωμοδοτήσει αν η Δικέφαλος 1924 δικαιούται να ανεγείρει γήπεδο (στο οικόπεδο του ΔΗΜΟΣΙΟΥ) το οποίο «ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ» εμπορικά για… μισό αιώνα (ζωή στα κατσικομούλαρά μας, δηλαδή).

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ «ΦΙΛΕΤΟΥ»

Το ότι υπάρχει ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για την εταιρεία Δικέφαλος 1924, είναι ηλίου φαεινότερο. Και μάλιστα (εδώ έρχεται η αποκάλυψη) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει ΗΔΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ σε ανάλογο αίτημα εδώ και… ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! Η γνωμοδότησή του εκείνη είχε γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό και επομένως, είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ από όλα τα κρατικά όργανα και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΝ να ζητάει από το Νομικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει επί θέματος για το οποίο… ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ και η γνωμοδότησή του αυτή παρέχει νομική ισχύ μια και καλή, για κάθε υπόθεση που τυχόν θα εμφανίζεται στο μέλλον. Και όλα αυτά γιατί;

Διότι -όπως πολύ σωστά επισημαίνει η διαδικτυακή εφημερίδα- «για να διευκολυνθούν οι ελιγμοί του Μελισσανίδη και η προσπάθειά του να υλοποιήσει το σκάνδαλο της ΑΡΠΑΓΗΣ του οικοπέδου - φιλέτου που έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ και ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΗ»!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΟ

Να συμπληρώσουμε ότι το ερώτημα πάνω στο οποίο υπάρχει η προ δεκαετίας (από το 2006) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, αφορούσε έκταση περίπου πεντέμισι στρεμμάτων του Δημοσίου που είχαν δοθεί στον ΒΑΟ («Βυζαντικός Αθλητικός Ομιλος») της Θεσσαλονίκης «υπό τον όρο χρησιμοποιήσεώς της αποκλειστικά και μόνο για αθλητικούς σκοπούς». Οταν αργότερα στην έκταση αυτή κατασκευάστηκε γυμναστήριο, και αυτό παραχωρήθηκε στον ΒΑΟ με το αιτιολογικό ότι «δεν είναι επαγγελματικό αλλά καθαρά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ σωματείο, χωρίς κανένα κερδοσκοπικό χαρακτήρα». Στη σχετική διοικητική πράξη παραχώρησης μάλιστα, τέθηκε ο όρος «να χρησιμοποιείται μόνο από τον ΒΑΟ για αθλητικούς σκοπούς», με την εξής προσθήκη: «Αν ο όρος αυτός παραβιαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, υπαίτια ή ανυπαίτια από τον παραχωρησιούχο, ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ η διοικητική πράξη».

Επομένως, το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να παραχωρήσει σε τρίτο ή να χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την ΑΘΛΗΣΗ των αθλητών του, την έκταση που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. Σε οποιαδήποτε παραβίαση αυτού του όρου, το Κράτος θα ΜΠΟΡΕΙ, πολύ απλά, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το παραχωρητήριο, δηλαδή να πάρει το οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ΠΙΣΩ.

ΚΑΙ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μετά και από αυτή την ΤΡΟΜΕΡΗ αποκάλυψη, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ το αρμόδιο «Αυτοτελές Τμήμα του ΥΠΕΝ» να ανακαλέσει το αίτημά του «για γνωμοδότηση» (νέα!!!) προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εν ανάγκη και με ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου (Σταθάκης, Φάμελλος) γιά την οποία υπάρχουν ΗΔΗ φήμες ότι «πιέζει» για μία «ευτυχή» (=υπέρ Μελισσανίδη) εξέλιξη.

Στο μεταξύ -επισημαίνει η eksegersi.gr- «τα παπαγαλάκια του Τίγρη διαβεβαιώνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι ο έλεγχος από το ΚΕΣΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) «πάει καλά». Που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ όχι απλά συνεχίζονται, αλλά… ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. Κάθε φορά και με καινούργιους πρωταγωνιστές, πάντα από υπηρεσίες του Δημοσίου και όποιοι αντιδρούν, είτε εξαναγκάζονται να συνταξιοδοτηθούν, είτε απλά καρατομούνται!

Αποτέλεσμα, να φτάσουμε στο σημείο να ασχολούνται με μία αρχιτεκτονική μελέτη που υπέβαλε κάποιος (η Δικέφαλος 1924) που… δεν είναι κύριος του έργου!!!

Και γιατί έγινε αυτό;

«Για να μπορεί ο Μελισσανίδης να φτιάχνει κλίμα, όχι μόνο στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία ότι η εταιρεία του είναι καθ’ όλα νόμιμη, ότι ξεπερνά το ένα μετά το άλλο τα όποια νομικά και διοικητικά εμπόδια και γι’ αυτό… δικαιούται να πάρει την άδεια»!

Αυτοί οι φόβοι αναπτύσσονται από το άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας, αλλά εγώ μπορώ να προσθέσω μία ακόμη πτυχή: Οτι στην περίπτωση που η Δικέφαλος 1924 καταφέρει να εξασφαλίσει μερικές ακόμα ευνοϊκές αποφάσεις από τίποτα ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ, είναι πολύ πιθανό να ΑΝΟΙΞΕΙ και η ΚΑΝΟΥΛΑ της Περιφέρειας και να αρχίσει η ΑΝΕΞΕΛΑΓΚΤΗ ΡΟΗ των εκατομμυρίων «για τα έργα»!

Δεν θέλει και πολύ, άλλωστε, για να ανταποκριθεί η Ρένα Δούρου.

Η… «Ρένα Αρένα», που λέγαμε…

Το… «ένα-δύο»!

Μπράβο, λοιπόν! Αυτή είναι… τακτική: «Αλλα πέντε εκατομμύρια βάζει ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό» γράφει ο ένας υπάλληλος και δίνει πάσα στον άλλο: «Συνολικά τριάντα εκατομμύρια έχει βάλει ως τώρα στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος»!

Αψογο το… «ένα-δύο»!

Κανένα… «κορόιδο» δεν μπορεί να τους πάρει την μπάλα από τα πόδια!

Και… 30 απ’ το «κορόιδο»

Ξέρετε, όμως, ποια είναι η ερμηνεία που δίνω εγώ σχετικά με τα «τριάντα εκατομμύρια» που «έχει βάλει» ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό;

Οτι… έτσι και εμφανιστεί κανένας αγοραστής για τον Παναθηναϊκό εκτός από τα ΧΡΕΗ θα πρέπει να καταβάλει στον Αλαφούζο ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ εκατομμύρια έξτρα!

Και ποιος ξέρει αν μέχρι τότε τα τριάντα δεν έχουν γίνει… εξήντα ή παραπάνω. Πέντε - πέντε «τα βάζει», οπότε εύκολα ανεβαίνει το ποσόν.

«BRAVO, Λουμίδη»!

Λίαν αισιόδοξα αυτά που διαβάζω για τον Μπράβο.

Είναι, λένε, πιο κοντά από ποτέ στην Αεκ.

Ξέρετε τι μου θύμισε; Μια παλιά διαφήμιση, την εποχή που η διαφημιστική πιάτσα είχε χιούμορ:

«BRAVO, Λουμίδη, για τον καφέ σου»!

Πολλοί μπράβοι

Δεν διαφωνώ πάντως ότι αν ο Μπράβος έρθει στην Ελλάδα μόνο στην Αεκ θα μπορούσε να πάει.

Εχει κι… άλλους, πολλούς εκεί.

Μαζούτ!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του δεύτερου Ιρανού βρίσκεται ο Νιάου. Αρκεί να αλλάξει λίγο το… επίθετό του. Από Μασούντ να το κάνει… Μαζούτ!

Τότε θα είναι σίγουρα δικός του.

Να βάλει πλάτη

Αλήθεια τώρα, ποια η γνώμη του Νιάου. Πρέπει να βάλουμε πλάτη ώστε να «βοηθηθεί» αυτός που κυνηγάει τον Ολυμπιακό, ή να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας μας, που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός και της πεντάδας ακόμα;

(Για να μην πούμε και τα χειρότερα).

«Η σωτηρία από τον ψεκασμένο…»

«Ο άνθρωπος, εκτός των άλλων, είναι και αλαζόνας. Αυτή η μανία που έχει να φωτογραφίζεται με διαφορετικές στολές ΚΑΙ των τριών όπλων, προφανώς καλύπτει ανομολόγητες επιθυμίες. Η αρχομανία του τον έχει οδηγήσει επανειλημμένως σε κυβιστήσεις, σε άλματα, σε ασκήσεις ασύμμετρων δοκών, σε ασκήσεις με κορίνες, με κορδέλα, σε ασκήσεις εδάφους - εδάφους. Η σωτηρία μας είναι να δοκιμάσει άσκηση εδάφους - αέρος, να καβαλήσει ένα πύραυλο και να πάει στο... υπερπέραν και ακόμη παραπέρα... Αλλά η ρημάδα η τύχη μάς έχει γυρίσει την πλάτη με αυτούς τους γκαντέμηδες που έχουμε μπλέξει!!!» (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 12 Ιανουαρίου στις 8:23 μ.μ.).

Και το… «ηγεμονικό συμβόλαιο»;

«Και οι δεσμοί με Ουζουνίδη; Η υπόσχεση για 11άδα; Το ηγεμονικό συμβόλαιο του Ιβαν; Ρε, μόνο που μπαίνεις στο Ναό με τις παροχές σου, τα πάρκινγκ σου, τα αποδυτήριά σου, την οργάνωση, πού να πας; Είμαι σίγουρος ότι σε λίγες ώρες το όνομά του θα είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη» (Αθανάσιος Βλάχος, 12 Ιανουαρίου στις 8:23 μ.μ.).

Κάνει και τον εύθικτο!

«Οταν είσαι αρχηγός κόμματος και σε αποκαλεί άλλος αρχηγός αλητάμπουρα μέσα στη Βουλή και πρώην βουλευτής σου σε αποκαλεί ψεύτη, λαμόγιο και απατεώνα και επειδή έγραψαν κάτι οι δημοσιογράφοι που δεν σου αρέσει να κάνεις τον εύθικτο, ΑΡΑ κύριε είσαι μεγάλος αλήτης...» (Δημήτρης Βολονάκης, 12 Ιανουαρίου στις 7:12 μ.μ.).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/01/2017)

Διαβάστε επίσης