Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μνημείο της… Γλυπτικής Τέχνης η ανακοίνωση-«χωρίστρα» στον Ιβάν «Πασών των Ρωσιών»

Μνημείο της… Γλυπτικής Τέχνης η ανακοίνωση-«χωρίστρα» στον Ιβάν «Πασών των Ρωσιών»
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 - 15:41

Δεν μπορώ να γνωρίζω πόθεν προήλθε η ξαφνική και μη αναμενόμενη έκρηξη αγανάκτησης του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για το πανό που αναρτήθηκε στο Καυτανζόγλειο με υβριστική αναφορά στον πρόεδρο του Πάοκ και επενδυτή εν γένει Ιβάν Σαββίδη. Δεν ξέρω δηλαδή τι τον… έπιασε και ανακατεύτηκε σε πράγματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, είτε αθλητική είτε πολιτική.

Πιθανότατα να του ασκήθηκαν πιέσεις, πιθανότατα να είδε τον εαυτό του… ουραγό στη σειρά των αυθόρμητα αγανακτισμένων φίλων του Σαββίδη. Πιθανό είναι, επίσης, με αυτό τον τρόπο (την έκδοση ανακοίνωσης) να θέλησε να δώσει το στίγμα του, να «φωνάξει» απ’ τη μεριά του: «Κύριε Ιβάν, Πασών των Ρωσιών, είμαι κι εγώ εδώ. Μη με ξεχάσεις, όταν έρθει η ώρα της κρίσης»!

Να σας πω την αλήθεια, τα βίτσια και οι αδυναμίες του καθενός δεν με πολυενδιαφέρουν. Αυτό που δεν ανέχομαι και καταπολεμώ, είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Είναι το ΨΕΜΑ, είναι η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του κοσμάκη. Φαινόμενα που, όταν προέρχονται από ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, φτάνουν σε επίπεδα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

Προσέξτε τι γράφει ο Βασιλειάδης στην ανακοίνωση-ΜΝΗΜΕΙΟ της… ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ Τέχνης που εξέδωσε:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, από το βράδυ της Κυριακής 26/02/2017, που έγινε γνωστό το υβριστικό περιεχόμενο του πανό εναντίον του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο αναρτήθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρακλή - ΠΑΟΚ, επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές, διωκτικές και δικαστικές, δίνοντας εντολή να εντοπισθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν. Βρίσκεται δε σε συνεχή επαφή μαζί τους, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία των δραστών και να καταστεί σαφές ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά σε αθλητικές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να γίνει και ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου. Αναμένει δε τις εκθέσεις των αρμόδιων Αρχών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του υβριστικού πανό, εναντίον του κ. Σαββίδη, ως ένα ακόμα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τα ιδεώδη του αθλητισμού και τονίζει ότι τέτοιου είδους “οπαδοί” δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!

Δηλαδή, για να συνοψίσουμε: Ζήτησε από την αστυνομία και τους εισαγγελείς να βρουν τους δράστες και να τους καταδικάσουν. Τους ειδοποιεί ότι θα τους παρακολουθεί στη συνέχεια, μην τυχόν και… ξεχαστούν και δεν τιμωρηθούν οι δράστες. Και μ’ αυτό τον τρόπο, λέει, θα καταστεί σαφές ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα μένουν ατιμώρητα, διότι δεν συνάδουν με τα ιδεώδη του Αθλητισμού κ.λπ.

Κρίμα, κύριε Βασιλειάδη, που αυτή η ανακοίνωση εκδόθηκε… ΜΕΤΑ την απονομή των Οσκαρ. Διότι αν είχε προηγηθεί, κανείς δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το Οσκαρ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ από σας. Το ΕΝΑ πανό που αναρτήθηκε γραμμένο στη ρωσική γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν πολύ ολίγοι στη ΧΩΡΑ ΜΑΣ, είναι το απαράδεκτο φαινόμενο που… «δεν συνάδει». Μάλιστα, ΣΥΜΦΩΝΩ κι εγώ μαζί σας.

Για πέστε μας όμως, τα ΔΕΚΑΔΕΣ πανό εξίσου ή και περισσότερο ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ περιεχομένου που αναρτώνται στις τούμπες, στις λεωφόρους, στα ΟΑΚΑ σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, των γονέων του, της οικογένειάς του, των ΝΕΚΡΩΝ του Ολυμπιακού… τι κάνουν; Συνάδουν ή… όχι;

Θα μου πείτε, ίσως, αυτά προηγήθηκαν της ελεύσεως Βασιλειάδη στον αθλητισμό.

ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Ν.Φ… ΣΥΝΑΔΟΥΝ;

Εντάξει, τα αφήνουμε αυτά στην άκρια και αλλάζουμε την ερώτηση. Αλήθεια, κύριε Βασιλειάδη, το ΞΥΛΟ που άρπαξε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, τι είδους φαινόμενο είναι; Είναι από εκείνα που συνάδουν, ή και αυτό δεν συνάδει; Και ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ γι’ αυτό, κύριε υφυπουργέ;

Μία ολόκληρη ΠΟΛΙΣ, αυτήν τη στιγμή, η Νέα Φιλαδέλφεια, παραδοσιακά αγαπημένος τόπος των Αθηναίων σε κάποιες εορταστικές ημέρες, ΦΛΕΓΕΤΑΙ από την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των κατοίκων, που καταδικάστηκαν (από ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ) να παρακολουθούν άπραγοι μια κουστωδία μερικών δεκάδων αλητών να ΒΑΝΔΑΛΙΖΕΙ να ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ, να ΛΙΝΤΣΑΡΕΙ, να ΑΠΕΙΛΕΙ και να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ με χρήση ΩΜΗΣ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΒΙΑΣ όχι απλά τις γειτονιές τους, αλλά ΟΛΗ τη βορειοδυτική Αττική!

ΘΑ ΤΟΝ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ»… ΑΝΕΥ ΣΙΕΛΟΥ!

Τι κάνατε γι’ αυτό, υφυπουργέ; Απευθυνθήκατε στις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές; Ζητήσατε τον εντοπισμό, τη σύλληψη, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων; Καταδικάσατε με την ίδια… βδελυγμία τα ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτής της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;

Εντάξει, τον φουκαρά (λόγω χαμηλής νοημοσύνης τον λέω φουκαρά) που ανέβασε το πανό για τον Σαββίδη, θα τον ξεσκίσετε, υφυπουργέ. Θα τον… «τακτοποιήσετε άνευ σιέλου», είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Τη σπείρα της Ν.Φ., όμως, τι θα την κάνετε; Θα την αφήσετε ανενόχλητη να συνεχίζει το… θεάρεστον έργο της; Ή μήπως… ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, κύριε Βασιλειάδη, με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ τακτική του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΥ και ΣΥΜΜΑΧΟΥ σας, για την ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ που βεβαίως ΔΕΝ του ανήκουν;

Ολα αυτά θα φανούν και στο άμεσο μέλλον. Αυτό που θεωρώ βέβαιο προς το παρόν, είναι ότι θα συνεχίσετε την απόπειρα προσέγγισης με την αυτόκλητη υπεράσπιση του Ιβάν Σαββίδη και της τρωθείσης από ένα οπαδό του Ηρακλή αξιοπρέπειάς του.

ΥΓ.: Ναι, και τον Ηρακλάκο θα τον ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ χωρίς σάλιο. Θα θυσιαστεί στον βωμό εξευμενισμού του επενδυτή. Σιγά μη γλιτώσει. Είναι βέβαιον ότι η οργή του Ιβάν θα πέσει σαν φωτιά εξ ουρανού επί των κεφαλών της ομάδας των… «Γριών». Και τα «δικαιοδοτικά όργανα» της δοτής ΕΠΟ θα συντελέσουν στην ιεροτελεστία. Είναι ο μόνος τρόπος, θαρρώ, να τον ηρεμήσουν.

ΥΓ.2: Απαντώ σε σχόλια αναγνωστών μου. Ναι, ο κ. Βασιλειάδης είναι Πειραιώτης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να είναι, όπως θα μπορούσε και να μην είναι. Αλλά αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, κάπου δεν θα τον είχε πάρει το μάτι μας; Κάπου δεν θα είχε φανεί, τόσα χρόνια; Εκτός αν είναι «οπαδός-ταμπέλα» του Ολυμπιακού. Δηλαδή που όταν τους ρωτάνε, σε φάσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου, τι ομάδα είναι, λένε με τακτ: «Μα φυσικά, Ολυμπιακός, μαντάμ».

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:

Δύο πρωταθλήματα σε είκοσι χρόνια

«Οι τύποι είναι απλά ανεκδιήγητοι! Αλήθεια, πόσες προσπάθειες εξυγίανσης έχει αποπειραθεί ο αφραγκούζος; Γιατί ΟΛΕΣ έπεσαν στα βράχια; Τα τελευταία είκοσι χρόνια κατάφεραν να πάρουν ΔΥΟ πρωταθλήματα εκ των οποίων το ένα του Δούρου και το άλλο του Πατέρα, που κόστισε όσο… 15 πρωτοκλασάτες μετεγγραφές της Ρεάλ! Και το μόνο που βρήκαν να ασχολούνται είναι πώς θα στήσουν σκηνικό για να βλάψουν τον Μαρινάκη και τον ΘΡΥΛΟ μας. Δεν υπήρξα οπαδός της βίας και δεν θα γίνω σήμερα. Αλλά αυτά που κάνουν όλοι αυτοί, υποστηριζόμενοι από το καθεστώς Κουτσοκούμνη - Κοντονή, ξεφεύγουν από τα όρια του φανατικού οπαδισμού... Ας τους απολαύσουμε να ξεφτιλίζονται και ας σταθούμε ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ δίπλα στην ΟΜΑΔΑ μας, με τις όποιες κρίσεις μας. Εχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο σε όλες τις διοργανώσεις. Μη γίνουμε εμείς τροχοπέδη της ΟΜΑΔΑΣ μας! Ηδη οι απέναντι δεν κάνουν τίποτ’ άλλο από το να διαμορφώνουν κλίμα!» (Γιάννης Αγγέλου, 1η Μαρτίου).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Ποιος ΣΙΣΕ; ΠΑΤΕΡΑΣ!

Ποιος ΣΙΣΕ; ΠΑΤΕΡΑΣ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει ότι το απύθμενο κόμπλεξ του πρώην προέδρου του ΠΑΟ κατά του Μαρινάκη κουμαντάρει τις ενέργειες του Γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή!