Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΑ DRONE ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΤΑ DRONE ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 - 15:50

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μετά την άλωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Τουρκολάγνο Κουτσοκούμνη, έχουμε φτάσει στο σημείο μία μικρή και μάλλον περιθωριακή ομάδα όπως ο Ατρομητάκος, αυτό το συμπληρωματικό συστατικό για την παρασκευή της σούπας που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στη διαιτησία, αυτήν τη στιγμή, από τον ΜΟΝΙΜΟ πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Είπε, για παράδειγμα, ο πρόεδρός του στον επόπτη Κορέντα ότι δεν θα ξαναπαίξει και ο Κορέντας δεν ξανάπαιξε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτήν τη στιγμή, ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ από ΔΥΟ στοιχεία: Το ένα είναι ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ, που διοικεί μέσω του μπιστικού του Φιλιππούση. Το δεύτερο είναι ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, που διοικεί μέσω του δικού του μπιστικού, του Δέδε. Απλά τα πράγματα, ξεκάθαρα και μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης.

Αυτό το δίδυμο, Φιλιππούση - Δέδε, δλδ. Μελισσανίδη - Κοντονή, κάνει ΚΟΥΜΑΝΤΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί διοικούν, αυτοί ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ και ΚΙΝΟΥΝ τον μηχανισμό της ΕΠΟ. Αυτοί κάνουν Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ εκεί μέσα με τη συνδρομή του υπαλλήλου του Ιβάν Σαββίδη, Βρύζα.

Αυτοί ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ και τους εξευτελισμένους «αρχιδιαιτητές» Τριτσώνη και Κουκουλάκη, να προετοιμάζουν τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ σε βάρος του Ολυμπιακού μέσω των διαιτητών - ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ, όπως για παράδειγμα, ο επόπτης Κωσταράς από την ΕΠΣ Αγρινίου, της οποίας ο πρόεδρος είναι Αεκτζής, φίλος και σύμμαχος του Μελισσανίδη. Ετσι χτίζεται η «κατάσταση» στη διαιτησία, τον καιρό της… «εξυγίανσης».

ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΣ!

Και επειδή ίσως θεωρηθώ σκληρός στην κριτική μου, ερωτώ. Στη φάση του γκολ του Ατρομήτου, ήταν ΤΕΣΣΕΡΙΣ παίκτες της γηπεδούχου οφσάιντ. Ο επόπτης Κωσταράς ήταν ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ. Κι όμως, «δεν το είδε». Ερωτώ, λοιπόν.

Ο κ. Κωσταράς είναι ΓΚΑΒΟΣ;

Ο κ. Κωσταράς είναι ΠΑΡΛΙΑΚΟΣ;

Ο κ. Κωσταράς είναι ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ;

Ο κ. Κωσταράς πάσχει από κάποια άλλου είδους αναπηρία, πνευματική ή σωματική και… μπάζει από κάπου;

Οχι βέβαια. Ο κ. Κωσταράς είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ στην υγεία του! Υγιέστατος και τα έχει τετρακόσια. Απλά, ο κ. Κωσταράς είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ της διαιτησίας. Είναι, ας πούμε, κάτι σαν ΣΤΑΥΡΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ της διαιτησίας (ή μάλλον… ΣΤΡΑΒΟκατσάβιδο, λόγω στραβομάρας).

Κατά τα προσωπικά μου συμπεράσματα, ο επόπτης κ. Κωσταράς πήγε ορμηνεμένος στο Περιστέρι. Το αν και τι του είπαν να κάνει, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, διότι κανείς δεν πρόκειται να δώσει εντολή να ανοίξουν τα τηλέφωνά του. Ούτε καν η ΕΥΠ, η οποία συνεργάζεται με τα ΜΜΕ του Αλαφούζου.

Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή οι δυνατότητες ανίχνευσης της αλήθειας και της ενδεχόμενης δράσης οργανωμένης συμμορίας στη διαιτησία, ο καθένας μπορεί να συμπεραίνει βάσει ΜΟΝΟΝ αυτών που ΒΛΕΠΕΙ και αυτών που ΒΙΩΝΕΙ. Και η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη στιγμή ο χώρος της διαιτησίας λειτουργεί σαν να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο και την κυριαρχία μία σπείρας αποτελούμενης από κακοποιά στοιχεία.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΣΑΠΙΛΑ

Τα φαινόμενα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όσο αυξάνεται και η συχνότητα των αγώνων. Εχει γίνει πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι διαιτησίες που αναδύουν οσμή ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και ΣΑΠΙΛΑΣ.

Προχθές ήταν ο Σιδηρόπουλος, πριν από λίγες ημέρες ο Μάνταλος, ο Καλογερόπουλος, όλα τα παιδιά που προέρχονται από ΕΠΣ που έχουν στρατολογηθεί από τη «συμμαχία» των τριών Μ.Α.Σ.

Και όλοι αυτοί οι διαιτητές-DRONE ενεργούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Πότε υπέρ του Πάοκ, πότε υπέρ της Αεκούλας, πότε (σπανιότερα λόγω… κορόιδου) υπέρ του Πόα. Σίγουρα ΠΑΝΤΑ εναντίον του Ολυμπιακού και υπέρ του κάθε αντιπάλου του.

ΤΟ… «ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ» ΛΑΘΟΣ

Περισσότερο χαρακτηριστική της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί, ήταν η διαιτησία του Σιδηρόπουλου στον αγώνα Αεκ-Πλατανιάς. Εκεί δηλαδή που λογικά ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ καμία… «παρέμβαση» από τον διαιτητή, εκτός ίσως από κάποια… «οικειοθελή προσφορά».

Και έρχεται ο άλλος, ο αντικειμενικός πουλημένος ΑΡΔοΜΜΕμές, έτοιμος να τον καλύψει και σου λέει ότι ο Σιδηρόπουλος έκανε ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ, στην αρχή του αγώνα και μετά απ’ αυτό… ήταν άψογος! Οτι δηλαδή η διαιτησία του «ελέγχεται μόνο για μία φάση, αυτή του πέναλτι».

Δεν υπάρχει πιο ελεεινή, πιο εξευτελισμένη κριτική από αυτή. Ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος σήμερα μαζί με τον Μάνταλο είναι οι ΝΤΡΟΠΕΣ της ελληνικής διαιτησίας, δεν έκανε «ένα λάθος», που άλλοι το αποκαλούν «ανθρώπινο», άλλοι «εγκληματικό» κ.λπ. Εκανε το λάθος που «ΕΠΡΕΠΕ» να κάνει για να βγει σε πέρας ένα ποδοσφαιρικό «project». Το «project» της σίγουρης, άνετης, χαλαρής και ΑΚΙΝΔΥΝΗΣ πρόκρισης της αεκ στην επόμενη φάση.

Για μένα ο Σιδηρόπουλος δεν είναι ΤΟΣΟ κακός διαιτητής, ώστε να κάνει αυτό το ΤΕΤΡΑΠΛΟ έγκλημα σε μία φάση. Παρακολουθώντας τον εδώ και χρόνια, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πάντα σφυρίζει αυτά που ΘΕΛΕΙ να σφυρίζει! Δεν λέω ότι «πιάνεται» ή δεν ξέρω κι εγώ τι, από κάποιους. Λέω ότι αυτά που ΘΕΛΕΙ να κάνει, τα κάνει και μάλιστα με ΤΕΧΝΗ και ΣΤΙΛ. Η διαιτησία του έχει πάντα το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ (και όχι κατά κρίση) εφαρμογής των ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.

Ερχόμαστε στη συγκεκριμένη φάση, που είδε όλη η Ελλάδα και δεν χρειάζεται να την ξαναπεριγράψουμε. Ο Μάνταλος ΒΟΥΤΑΕΙ με τρόπο που (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) δείχνει ΣΑΝ ΝΑ ΗΞΕΡΕ πως με την πρώτη βουτιά στην περιοχή θα πάρει πέναλτι! Ξαναλέω, ΣΑΝ ΝΑ ΗΞΕΡΕ, διότι αν δεν ήξερε, δεν δικαιολογείται ένας έμπειρος παίκτης σαν αυτόν να προσπαθήσει να εκμαιεύσει με τόσο ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ τρόπο πέναλτι από διαιτητή. Το σίγουρο σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η κίτρινη για θέατρο.

Συνειρμικά, λοιπόν, ο Μάνταλος ΗΞΕΡΕ τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ του Σιδηρόπουλου. Το πώς και το γιατί δεν τα γνωρίζω.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ… ΦΤΕΡΑ!

Πάμε παρακάτω. Ενα το λάθος με τον καταλογισμό πέναλτι. Δύο το λάθος με την κόκκινη στον Μπανανά. Τρία το λάθος με τη ΦΑΟΥΛΑΡΑ που έκανε ο Μάνταλος (που όπως είπαμε έπαιζε στα σίγουρα) στην αρχή της φάσης και τέταρτο το λάθος που δεν έδειξε στον Μάνταλο κίτρινη για θέατρο. Αυτά τα τέσσερα τα συγχωνεύουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε ένα, όπως περίπου κάνουν στα ποινικά δικαστήρια, όπου οι πολλές ποινές συγχωνεύονται όταν η μία πράξη ήταν επακόλουθο άλλων.

Τέσσερα λάθη στη συσκευασία του ενός, που είναι αποτελεσματικό όσο πολλά περισσότερα, όταν γίνεται στο κατάλληλο τάιμινγκ. Οταν καταδικάζεις μία ομάδα από το ΔΩΔΕΚΑ να παίζει εκτός έδρας με σκορ 0-1 και με παίκτη λιγότερο, ΔΕΝ… ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ άλλα λάθη! Τι να έκανε δηλαδή ο Πλατανιάς για να πάρει την πρόκριση, με ένα 0-0 στην έδρα του στο πρώτο ματς; Για ένα γκολ πάει μία ομάδα σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάει να βάλει ένα και μετά η γηπεδούχος θα πρέπει να προσπαθεί να βάλει δύο για να προκριθεί. Οταν λοιπόν μία ομάδα κατεβαίνει με συγκεκριμένο και ΕΦΙΚΤΟ στόχο να παίξει μία πρόκριση στην έδρα άλλης, ένα λάθος του διαιτητή με τέτοιες αγωνιστικές επιπτώσεις είναι ΜΟΙΡΑΙΟ και η βλάβη ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ.

Με λίγα λόγια, ο Σιδηρόπουλος δεν έκανε απλά ένα λάθος, ή έστω, τέσσερα λάθη στην ίδια φάση. Πήρε την αεκ απ’ το χέρι και της ΧΑΡΙΣΕ, ως ευγενή προσφορά, μία ΠΡΟΚΡΙΣΗ που ΠΟΤΕ δεν θα μάθουμε αν την άξιζε.

ΥΓ.: Σχολιάζουν, φίλοι αναγνώστες, ότι και να μην το έδινε ο Σιδηρόπουλος αυτό το πέναλτι, κάτι άλλο θα έβρισκε να έδινε στην εξέλιξη του αγώνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το… project.

Ισως, αλλά αυτά είναι υποθετικά. Εγώ αναφέρομαι σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ και σ’ αυτά στηρίζω την κριτική μου.

Τι να θλάσει ο Ατρομητάκος του Ολυμπιακού;

Τι να του θλάσει ο Ατρόμητος του Ολυμπιακού, ρε παιδιά.

Επαναλαμβάνω. Τι να του θλάσει ο Ατρόμητος του Ολυμπιακού και ομιλώ μόνο για το αγωνιστικό μέρος.

Τι να θλάσει ο Ατρομητάκος, τη ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ του Ολυμπιακού; Την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του; Τη ΛΕΒΕΝΤΙΑ του; Την ανωτερότητά του;

Ποιος Ατρόμητος, τώρα, μπροστά στον ΘΡΥΛΟ. Ενα μυγόχεσμα είναι, μία ασήμαντη λεπτομέρεια στο παζλ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι να θλάσει ο Πλατέλλας, ρε παιδιά. Σοβαροί να είμαστε. Τι να θλάσει το παιδάκι που όταν τρέχει ο κώλος του σέρνεται κάτω και σηκώνει χώμα. Να θλάσει την ανωτερότητα του Ντε λα Μπέγια; Να θλάσει την ικανότητα του αντιπάλου του; Να θλάσει τον παικταρά; Με τι προσόντα, με ύπουλα χαστουκάκια, όταν δεν βλέπει ο διαιτητής;

Τι να θλάσει, τι να τσαλακώσει, έστω, ο σωβρακίδης, πώς τον λένε, που πούλαγε μαγκιές και τσαμπουκάδες από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, στον Ολυμπιακό; Τι δηλαδή, επειδή δεν έκανε καν πρόταση να τον αποκτήσει, πίστευε ότι θα πάρει εκδίκηση;

Μέγας άνθρωπος, επιστήμονας και… ΓΑΥΡΟΣ!

Ερχονται στιγμές, αναπόφευκτες και πάνω από τη θέλησή μας, που η υγεία, ακόμη και η ζωή ενός δικού μας ανθρώπου, βρίσκεται στα χέρια του Θεού, ή ενός ανθρώπου που τη συγκεκριμένη στιγμή ενεργεί ως «Θεός».

Είμαι τυχερός που γνώρισα έναν καταπληκτικό γιατρό και ΑΝΘΡΩΠΟ, τον δόκτορα χειρούργο γυναικολόγο Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, που διευθύνει την κλινική «ΓΑΙΑ» του συγκροτήματος του Ιατρικού Κέντρου.

Η μοναδικότητά του ως επιστήμονα συνδυάζεται άριστα με τη φίλαθλη τοποθέτησή του: Είναι από τους πιο παλιούς, πιστούς και διακεκριμένους εδώ και δεκαετίες οπαδούς του Ολυμπιακού τον οποίο υπεραγαπά. Επίσης, είναι παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στην Ελληνορωμαϊκή με διεθνείς διακρίσεις.

Με λίγα λόγια, ο δρ. Αλεξανδρόπουλος είναι από τους ανθρώπους που όποιος έχει την τύχη να τον γνωρίσει, τον θυμάται για πάντα με απέραντη εκτίμηση.

Κι εγώ προσωπικά, με ευγνωμοσύνη.

Και… «Ολυμπιακοί οπαδοί» στην Τούμπα

Ποιος είπε ότι αύριο στην Τούμπα δεν θα υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού; Οποιος το είπε, δεν ξέρει τι του γίνεται. Μωρέ θα υπάρχουν και θα προϋπάρχουν. Εγώ ας πούμε ξέρω τουλάχιστον τρεις Ολυμπιακούς που θα είναι παρόντες και έχω και τα ονόματά τους. Πρόκειται για τρία μέλη της νεοεκλεγείσας διοίκησης της ΕΠΣ Χίου, η οποία βεβαίως έχει συμπαραταχθεί αναφανδόν υπέρ της παράταξης Γραμμένου, δηλαδή του… εξυγιαντή Ιβάν Σαββίδη. Πρόκειται για τον νέο Πρόεδρο κ. Κ. Νικολαΐδη, τον ταμία Ν. Κοτσώνη και τον αντιπρόεδρο κ. Π. Μισαριώτη. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου (που κατά κανόνα δεν διαψεύδονται), αναχώρησαν χθες Σάββατο οικογενειακώς για Θεσσαλονίκη, όπου ως φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός από σουίτα του γηπέδου Τούμπας. Είναι όλοι τους προσκεκλημένοι του κ. Γραμμένου ως μία ελάχιστη απόδειξη εκτίμησης της εξυγίανσης προς τα πρόσωπά τους. Βεβαίως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μπορεί και οι τρεις να είναι φημισμένοι στο νησί οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά όπως ξεκαθαρίζουν «δεν είναι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διότι… θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο». Ετσι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι πρέπει για να μυηθούν στο πώς παίζεται το καθαρό ποδόσφαιρο από τους μπεσαλήδες εξυγιαντές και να πάρουν τη σχετική γραμμή. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλά να περάσουν και να κερδίσει… η ομάδα τους. Από εκεί και πέρα, όμως, σκέφτομαι ότι κάποτε βρέθηκαν στο Χίλτον πέντε παράγοντες της ΕΠΟ με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Superleague Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τους κέρασε ένα ποτό. Αυτή η συνάντηση αργότερα προκάλεσε την επέμβαση της εισαγγελικής αρχής και υπήρξε θέμα ανακριτικής διαδικασίας. Και λέω, ρε παιδιά, τόση ξεφτίλα πια. Μα τόση ξεφτίλα στον καταραμένο αυτό τόπο.

Μια και το αναφέραμε, κάτι παρεμφερές και εξόχως υγιεινό. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου ειπώθηκε ότι για να εκλεγούν οι φίλου του, ξόδεψαν διακόσια πενήντα χιλιάρικα (250.000 ευρώ). Ετσι, ειπώθηκε και όποιος εισαγγελέας έχει ευαισθησίες μπορεί άνετα να διατάξει να γίνει σχετική έρευνα.

ΥΓ.: Αν από την ΕΠΣ Χίου προσκλήθηκαν τρία μέλη του Δ.Σ. της σκεφτείτε πόσοι ακόμα έχουν προσκληθεί από άλλες ενώσεις. Ανάμεσά τους και… «Ολυμπιακάρες».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/03/2017)

Διαβάστε επίσης