Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΔΗΘΕΝ «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΔΗΘΕΝ «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 - 15:33

Η καθιερωμένη «προεργασία» που γίνεται από τους πράσινους πριν από κάθε αγώνα με τον Ολυμπιακό στη λεωφόρο, έχει αρχίσει ήδη από… προχθές!

Δεν ξέρω αν επισημάνατε την καινούργια πράσινη γελοιότητα, με τη διαιτησία! Επαναλαμβάνω την είδηση, γιατί τέτοιες γελοιότητες μόνο από τον βάζελο μπορεί να προέλθουν.

Με το που τελείωσε, λοιπόν, το παιχνίδι τους με τον Ηρακλή, όπου δοκίμασαν ακόμα μία σφαλιάρα, ο Λυμπερόπουλος, που είναι γενικός αρχηγός ή κάτι τέτοιο, πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών και ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Καλογερόπουλο για τη διαιτησία του. Στην οποία, βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και το… όγδοο πέναλτι.

Καλά ως εδώ, αλλά η συνέχεια είναι καταπληκτική. Υστερα από λίγο, η… «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» (τρέχα γύρευε και ψάχνε να βρεις) εξέδωσε ανακοίνωση… διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου, τον οποίο μάλιστα, χαρακτήρισε και… ανεπιθύμητο για τους αγώνες της!

ΚΑΙ Η… PRΕGAME ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Φυσικά, σε άλλες περιπτώσεις το να χαρακτηρίζεται ένας διαιτητής «ανεπιθύμητος» από τη συγκεκριμένη ομάδα, αποτελεί τίτλο τιμής και επιβεβαίωση της αξίας του.

Όμως, εν προκειμένω, αυτά τα στοιχεία εκλείπουν. Ο Καλογερόπουλος είναι διαιτητής του γνωστού «συστήματος» στο οποίο μετέχει ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός και μάλιστα, με πολύ καλές… «επιδόσεις» στη στήριξη των ομάδων του ίδιου συστήματος. Επομένως, το ότι ο Πόα τον αποκαλεί «ανεπιθύμητο», δεν έχει ουδεμίαν πρακτική αξία και αυτό το γνωρίζει περισσότερο παντός άλλου και η ίδια η διοίκηση του Πόα. Το ότι διαμαρτυρήθηκε για μία διαιτησία «δικού της» διαιτητή, ανάγεται σε δύο σφαίρες:

Η πρώτη, για να υπάρχει η κάλυψη για την επόμενη τυχόν ΕΥΝΟΪΚΗ για την ομάδα της διαιτησία του Καλογερόπουλου (έρχονται και αγώνες Κυπέλλου, πλέι οφ κ.α.).

Η δεύτερη, για τον ΕΜΜΕΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ (μέσω της επικοινωνιακής οδού) του διαιτητή που θα οριστεί για το ντέρμπι της Κυριακής (ακούω για τον Κομίνη).

Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η… pre game «προετοιμασία» του πόα για το ντέρμπι, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με έντονους ρυθμούς από σήμερα. Εδώ θα είμαστε, πρώτα ο θεός, να παρακολουθούμε και να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.

Οταν θα πέσουν οι αντιμηνύσεις, θα το γράψουν;

Μεγάλη προβολή δίνουν από χθες τα ΑΡΔοΜΜΕδικα μέσα στη «μήνυση», που όπως ισχυρίζονται, κατέθεσε στον εισαγγελέα ένας σύλλογος καλούμενος ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Τόσο… πολύ.

Η μήνυση, λέει, στρέφεται εναντίον του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων δύο, που εναντιώνονται στα σχέδια Μελισσανίδη. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η σκοπιμότητα της προβολής αυτής της ενέργειας (που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα το ουσιαστικό) αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα, αυτή τη φορά με έκδηλο τον χαρακτήρα της ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ, ύστερα και από την ΟΙΚΤΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του «συλλαλητηρίου» της περασμένης Κυριακής.

Δεν ξέρω αν τα ίδια ΑΡΔοΜΜΕ πιστεύουν ότι ο δήμαρχος και οι άλλοι μηνυθέντες θα…τρομάξουν από τη μήνυση του συγκεκριμένου «κινήματος», είμαι βέβαιος πως όχι. Δεν ξέρω, όμως, επίσης αν τα ΑΡΔοΜέσα θα προβάλλουν το ίδιο εμφαντικά τις ΑΝΤΙΜΗΝΥΣΕΙΣ που πιθανότατα θα υποβληθούν από τους θιγέντες. Και τότε είναι που θα πάει… «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», όπως λέει η παροιμία.

Η ΕΘΝΙΚΗ, Ο ΣΚΙΜΠΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΚΑ!

Στο μεταξύ, χθες είχαμε μία πολύ σημαντική για το εθνικό μας ποδόσφαιρο είδηση. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του πόα, Ζέκα, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να παίξει στην Εθνική της ΠΑΤΡΙΔΑΣ του, ορκίστηκε, λέει, Ελληνας!
Η είδηση από μόνη της, δεν λέει και πολλά πράγματα, εδώ που τα λέμε. Στην εποχή που ζούμε και με την κατάσταση που βιώνουμε, άλλος ένας… επίκτητος Ελληνας δεν πρόκειται να… χαλάσει τη μανέστρα. Αλλο είναι το θέμα.
Οπως διαβάζω, ο προπονητής της Εθνικής ΜΑΣ, Σκίμπε, περίμενε τον Ζέκα πως και πως και μάλιστα όχι μόνο τον περίμενε, αλλά βοήθησε κιόλας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της ελληνοποίησης, προκειμένου να τον καλέσει και να τον χρησιμοποιήσει, βεβαίως, βεβαίως, στην Εθνική!

ΜΕΣΑ Ο ΖΕΚΑ, ΕΞΩ Ο ΣΙΩΠΗΣ;

Δεν ξέρω τι περιμένει ο Σκίμπε από τον Ζέκα, για να κάνει σαν τη χήρα στο κρεβάτι, προκειμένου να τον έχει στην Εθνική ομάδα, ούτε και με ενδιαφέρουν οι… «εικαστικές» προτιμήσεις του συγκεκριμένου. Αυτό που με πειράζει, είναι ότι ο Πορτογάλος Ζέκα θα ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. Δηλαδή, όταν παίζει ο Ζέκα στην Εθνική, θα μένει ένας Ελληνας εκτός σύνθεσης.

Αυτό είναι κάτι που ίσως να το δεχόμουν αν επρόκειτο για κανένα… Ρονάλντο, αλλά για τον Ζέκα, με ΤΙΠΟΤΑ! Και μόνο στη σκέψη ότι, ας πούμε για παράδειγμα, ο Ζέκα θα παίζει και δεν θα παίζει ο Μανώλης Σιώπης, που θέλει ΔΕΚΑ ΖΕΚΑ στην καθισιά του, αγανακτώ.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΕΣΑ!

Φυσικά, η δοτή επιτροπή που διοικεί την ΕΠΟ, δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να ασχοληθεί με την Εθνική ομάδα. Αυτοί μπορούν να ασχολούνται ΜΟΝΟ με την εθνική… Κύπρου (λόγω του… μέντορά τους Κουτσοκούμνη) και ίσως και λίγο με την εθνική Τουρκίας (πάλι λόγω Κουτσοκούμνη).

Ομως, σε κάθε περίπτωση, ΚΑΠΟΙΟΣ θα πρέπει να ενημερώσει τον Σκίμπε ότι η Εθνική μας κέρδισε την Πορτογαλία ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ και μάλιστα ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΗΣ και όχι με κανένα Ζέκα, αλλά ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ στη σύνθεσή της.

Ισως ο Βρύζας θα μπορούσε κάτι να του πει, αλλά…

«Οταν τρώνε, δεν μιλάνε», λέει η παροιμία.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ

Από ‘κει και πέρα, προσωπικά δεν έχω καμία εκτίμηση στην Εθνική ομάδα του Σκίμπε και απ’ όσο γνωρίζω και μερικές ακόμα… ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ φιλάθλων αδιαφορούν πλήρως. Και απλά, δεν ασχολούνται.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΠΙΟ «ΕΥΓΛΩΤΤΗ» ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Είχα μεγάλη περιέργεια να μάθω τι θα είχε να πει ο Ιβάν Σαββίδης για το πατατράκ με το αεκάκι. Πως θα σχολίαζε δηλαδή την συντριπτική και προσβλητική ήττα από την ομάδα που βρισκόταν εκτός πλέι οφ, ένα βήμα πριν τον «θάνατο» πριν γίνει ο αγώνας.

Οσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα τίποτα, πουθενά. Ο λαλίστατος την περασμένη Κυριακή Ιβάν, δεν έβγαλε λέξη. Μέσα σε μια εβδομάδα, έχασε τη λαλιά του. Εχασε αυτό που λέγανε οι παλιοί, τα αυγά και τα πασχάλια.

Θυμάστε τι έλεγε και πόσο κόμπαζε μια Κυριακή πριν; Πόσο καμάρωνε για την ομάδα του; Θυμάστε τις παπαρούπες του, όπως εκείνο το «ο Πάοκ είναι μόνος και θα είναι πρώτος»; Και καλά το μόνος, αυτό εξυπακούεται, διότι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες πρέπει να είναι ΜΟΝΕΣ και όχι σε… νταραβέρια με τις άλλες. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.

Εκείνο όμως το… «πρώτος», από πού βγήκε; Από τη λογική, ή από την στιγμιαία… αφασία, λόγω της νίκης; Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς, το είδαμε το «πρώτος». Πέντε βαθμοί πίσω από τον Πανιώνιο, ο… μόνος και πρώτος Πάοκ. Που σημαίνει, ότι είναι τρίτος, με… προοπτικές τεταρτόπεμπτου, αφού οι ομάδες της συμμαχίας είναι σε απόσταση αναπνοής. Ο μεν Πόα παραμονεύει ύπουλα στον ένα πόντο διαφορά και η Κούλα έφτασε στους τρείς. Συμπέρασμα; Ούτε «μόνος», ούτε «πρώτος» ο Πάοκ, άρα ΜΠΟΥΡΔΕΣ αυτά που έλεγε ο Ιβάν την περασμένη Κυριακή, μεθυσμένος από το νέκταρ της νίκης επί του Ολυμπιακού.

Και τώρα ο Ιβάν, μετά την ΤΡΙΑΡΑ σιωπεί. Μαζί και τα συμπράγκαλά του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανάσα, που λένε και στη Λαμία. Κουβέντα δεν βγάζουν, επίσημα τουλάχιστον, οι κάθε λογής τσάτσοι που κυκλοφορούν στη ρώσικη αυλή. Και λέω «επίσημα», διότι ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, σε στιλ «μου είπαν ότι τους είπαν πως άκουσαν…» κ.λ.π. κυκλοφορούν διάφορα πραγματάκια, ενδεικτικά της ελεεινής και τρισάθλιας νοοτροπίας αυτής της ομάδας στο σύνολό της. Μέχρι και στο κινητό μου έλαβα μηνύματα από ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ανθρώπους εκ Θεσσαλονίκης, που ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ μονίμως εκεί και έρχονται καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!

Τι λένε, λοιπόν, τα μηνύματα, σε γενικές γραμμές; Εν ολίγοις, ότι ο Πάοκ… «θα δώσει» το παιχνίδι στον Πανιώνιο, «για να το… στερήσει από τον Ολυμπιακό»!

Αηδίες και ξεράσματα, θα μου πείτε και συμφωνώ. Ομως, δεδομένης της περιστάσεως και της χρονικής στιγμής, νομίζω ότι θα πρέπει να σταθούμε σ’ αυτές τις «φήμες», γιατί μόνον έτσι θα τις «αφοπλίσουμε» και εξαφανίσουμε.

Κατ’ αρχήν, αυτοί που διαδίδουν τέτοια πράγματα, πρέπει να προέρχονται εκατό τοις εκατό από την ευρύτερη «οικογένεια» του Πάοκ. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό το συμπέρασμα.

Πρώτον, ότι ο Πάοκ στην κατάσταση που βρίσκεται και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κερδίσει στα ίσα τον Πανιώνιο, που διαθέτει καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Επομένως, και ενόψει της αναμενόμενης νέας ΓΚΕΛΑΣ, έβγαλαν από τώρα αυτό το παραμυθάκι, για να έχουν ΕΤΟΙΜΗ (κάτι σαν τις… προτηγανισμένες κατεψυγμένες πατάτες ένα πράμα) την δικαιολογία για την αρρωστημένη μάζα: «Ναι ρε, τι δεν καταλαβαίνετε; Το δώσαμε το ματσάκι, για να χάσει ο Γαύρος τον τίτλο».

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ… ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

Δεύτερον, στο ευρύτερο «επιτελείο», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μάλιστα ακόμη και σε φορείς, υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν άνετα να «παίξουν» ένα τέτοιου είδους… project, λόγω θέσεως και έφεσης στη ραδιουργία και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι παραδοσιακά ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ γιά τον παοκτζήδικο κόσμο κάθε χρονιά, είναι να κερδίσουν τον Ολυμπιακό! Τον κέρδισαν; Αυτό ήταν! Από ‘κει και πέρα, όλα συγχωρούνται. Και να μη μπούνε στα πλέι οφ, και… τελευταίοι να καταλήξουν, όλα συγχωρούνται, αφού… κέρδισαν τον Ολυμπιακό!

Εμφανής, λοιπόν, η σκοπιμότητα της φήμης, φίλοι μου, αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Ο υπερήφανος για την ομάδα του (και χαρούμενος συνάμα, όταν κερδίζει τον Ολυμπιακό) Ιβάν Σαββίδης, τι λέει γι’ αυτά; Εχει, δηλαδή, να πει τίποτα, ή περιμένει το επόμενο «καλό» αποτέλεσμα για να ξαναβγεί δημόσια και να ξανακοκορευτεί;

Εχω την εντύπωση, ότι ο Ιβάν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ! Νομίζω, δηλαδή, ότι έχει αρχίσει να παίρνει χαμπάρι μερικά πραγματάκια που θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί πιο νωρίς. Με βασικότερο όλων, τον ρόλο που παίζουν στις εξελίξεις και ΚΑΤΑ των συμφερόντων της ομάδας, άνθρωποι από το ευρύτερο περιβάλλον του.

Οταν αποφάσισε να παίξει ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας σαν όχημα τον Πάοκ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει με στόμφο «εγώ λεφτά στη λεκάνη δεν πετάω»!

ΓΕΜΙΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΣΚΑΤΟΤΡΥΠΕΣ!

Η συνέχεια και η πραγματικότητα, όμως, τον διέψευσαν κατηγορηματικά. Οχι… λεκάνη απλά, αλλά ούτε… σκατότρυπα δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να μην είναι γεμάτη από «πεταμένα» λεφτά! Από παράγοντες - λαμόγια των Ενώσεων, μέχρι ΑΡΔίδια της δημοσιογραφίας, τσεπώνουν δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα, πίνοντας μπύρες στην υγεία του κορόιδου. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα, μπροστά στο ΔΟΥΛΕΜΑ που πέφτει, σε θέματα απολύτως αγωνιστικά, όπως π.χ. με τη διαιτησία.

Πριν από μέρες, είχα γράψει ένα μικρό κειμενάκι, υπό τύπον «κουίζ», για κάποιον πρόεδρο μεγάλης Ενωσης, που πήρε τον πατέρα διαιτητή απ’ το χεράκι και τον πήγε στο μεγάλο «αφεντικό».

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου «κονέ» της… «εξυγίανσης», τα ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ. Ο Ιβάν τα… είδε; Ισως και να τα είδε, και ΓΙ’ ΑΥΤΟ να μη μιλάει. Ισως να μιλήσει αργότερα, όταν θα έχει κάτι «πιασιάρικο» να πει.

Προς το παρόν, ένα θα τον συμβούλευα, σαν μεγαλύτερος σε ηλικία: Ιβάν, όχι μόνο να διαβάζεις Γαβαθιώτη, αλλά να τον ΜΕΛΕΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Ολο και κάτι θα έχεις να μάθεις, πέρα και πάνω απ’ όλα όσα (νομίζεις ότι…) μέχρι σήμερα γνωρίζεις.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/03/2017)

Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τους άλλους και το γεγονός πως ζητώντας τάχα ηρεμία και ομαλότητα από τους οπαδούς, δυναμιτίζουν το κλίμα και εξάπτουν τον φανατισμό.