Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ! ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ, ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΟΑ ΚΑΙ ΑΕΚ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ! ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ, ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΟΑ ΚΑΙ ΑΕΚ!
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 - 15:34

Τελικά, όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα περίφημα «αντίμετρα» στα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές, είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ, άσχετα αν ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες εξαγγελίες με αυτή τη μορφή. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού υλοποιούνται μέχρι κεραίας. Θυμάστε πώς το είχε πει; Για κάθε ευρώ μέτρων, θα υπάρχει και ένα ευρώ αντιμέτρων! Και ιδού, φίλοι μου, η δικαίωση, βγαλμένη από τις χθεσινές εξαγγελίες:

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΩΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!

Ναι, φίλοι μου, ακριβώς όπως σας το λέω. Με τα μούτρα έχουν πέσει από χθες και εντελώς αιφνιδιαστικά, οι Τσιπροκαμμένοι της κυβέρνησης. Για πότε… «εμπνεύστηκαν» τη… «Νέα Αθήνα», για πότε κινητοποίησαν δημάρχους, αντιδημάρχους, υπουργούς και υφυπουργούς, είναι να μένεις με ανοιχτό το στόμα! Και ΝΑΙ, ποιος μπορεί πλέον να φέρει αντιρρήσεις. Μπορεί στην αξιολόγηση των μέτρων να καθυστερούν, αλλά στην εξαγγελία των αντιμέτρων έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας!

ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΓΙΝΕ

Η στήλη μου, όπως πάντα, μπορεί να υπερηφανευτεί για τις νέες, αποκλειστικές της πληροφορίες σχετικά με το νέο project Τσίπρα. Και καταρχήν, για λόγους δεοντολογίας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ειλικρίνεια των εξαγγελιών Τσίπρα δεν χρειάζεται καμία τεκμηρίωση. Και μόνο ότι το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας, πρέπει να το δεχτούμε σαν γεγονός τετελεσμένο. Απαξ και το είπε ο Τσίπρας, έγινε! Γιατί δηλαδή, μήπως έχει εξαγγείλει κάτι μέχρι σήμερα που δεν έχει γίνει;

Για όνομα του Θεού! Θα πέσει φωτιά απ’ τον ουρανό και θα μας κάψει.

Εδώ, λοιπόν, εγώ θα εισχωρήσω πιο βαθιά στις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης και θα αποκαλύψω κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδίου.

-Κατά πρώτον, για την περάτωση των εργασιών (στο διηνεκές) θα δημιουργηθούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τον αριθμό θέσεων που είχαν εξαγγελθεί πριν από τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, από το ίδιο στόμα. Να δείτε μετά πόσο θεαματικά θα πέσει ο δείκτης της ανεργίας.

-Δεύτερον, όσοι θα εργαστούν στο project ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ, θα εισπράττουν τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ.

-Τρίτον, λόγω της ανάπτυξης που θα επέλθει, κατά την πρόοδο των εργασιών θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος είναι άδικος φόρος.

-Παράλληλα, το αφορολόγητο θα επανέλθει στις 12.000 ευρώ «τουλάχιστον».

-Ακόμη, όσα χρόνια (=εκατονταετίες) θα διαρκέσει η κατασκευή της ΝΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, θα υφίσταται παράταση της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

(Σύνθημα, εξάλλου του project θα είναι, μεταξύ άλλων, και το «κανένα σπίτι στα χέρια ψευτοεπενδυτή και λωποδύτη»).

ΝΟΜΠΕΛ ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το παραπάνω project μπορεί να φαίνεται τολμηρό και δύσκολο, αλλά όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος ο Τσίπρας (υποψήφιος για «Νόμπελ Φιλαληθείας 2017») «είναι πρόγραμμα απολύτως και λεπτομερώς κοστολογημένο, άρα εφικτό». Το ίδιο δηλαδή που έλεγε και τότε, στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως… έχει επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει την δήλωση-εξαγγελία του για τα παραπάνω, με τα ίδια ακριβώς λόγια που είχε ολοκληρώσει και εκείνη του 2014 στη Θεσσαλονίκη:

«Δεν κάνουμε υποθέσεις. Αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις.

Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις. Μοιράσαμε ευθύνη»!

Ολα δηλαδή ακριβώς όπως τα είπε τότε και τα έκανε στη συνέχεια.

ΥΓ.: Περισσότερες λεπτομέρειες για τη «ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ», θα δώσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Καμμένο σε δεκαπέντε ημέρες από σήμερα: Την Πρωταπριλιά.

Περνάνε βέρες!

Σε έντεκα ορισμούς του πέρυσι, ο Κομίνης ήταν τρεις φορές σε αγώνες του Πόα. Και άλλες πέντε φορές φέτος, έως τώρα, μας κάνουν οκτώ.

Νομίζω ότι έχουν γίνει πλέον μετά από τέτοιες σχέσεις, είναι κοντά στην επισημοποίησή τους.

Οπου να ’ναι, θα ανταλλάξουν και βέρες.

Αλλος για Εθνική…

Και μετά τον Ζέκα, τι;

Βιγιαφάνιες ή… Κουλιμπαλί;

Περί ΕΡΤ

«Αγαπητέ Μανώλη, πες μου σε παρακαλώ, αυτό το μπ…..λο που λέγεται ΕΡΤ πότε θα κλείσει;» (philip philip [email protected]).

  • Δεν είμαι υπέρ του κλεισίματος, φίλε. Η ΕΡΤ χρειάζεται ΑΛΛΑΓΕΣ, όχι κλείσιμο. Και επειδή πάντα το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι, πρώτοι πρέπει να απομακρυνθούν ΚΛΟΤΣΗΔΟΝ από κει μέσα τα κομματόσκυλα που έβαλαν να τη διοικούν. Και μετά, να εξαντληθεί μέχρι τέλους η μακριά λίστα των άχρηστων και των ανίκανων. Είναι τόσοι και τόσοι ΑΞΙΟΙ και ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ δημοσιογράφοι χωρίς δουλειά, που θα μπορούσαν να φτιάξουν μία ΕΡΤ καινούργια, αφοσιωμένη ΜΟΝΟ στην ενημέρωση. Τη σωστή και πλουραλιστική ενημέρωση. Εννοιες που και δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν εκεί μέσα.

Η ΠΟΜ

Το βάψιμο των κάγκελων και λοιπών εγκαταστάσεων στο νέο γήπεδο πόα στου Γουδή, δεν πρόκειται να κοστίσει τίποτα στους κατασκευαστές.

Θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου, ευγενής χορηγία, η ΠΟΜ (Παναθηναϊκή Ομοσπονδία Μπογιατζήδων).

Για όλα!

Εντάξει, δεν με εκπλήσσει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Για όλα τον έχω ικανό. Ακόμα και να κάνει τον «λαγό» του Μελισσανίδη, με επερώτηση γιατί… καθυστερεί η «Αγια-Σοφιά»!

Τώρα θα μου πείτε, πρώτη φορά ανακοινώνεται γήπεδο χωρίς να υπάρχει έστω και μία πρόχειρη μακέτα!

Σωστό, αλλά μη βιάζεστε, όλα με τη σειρά τους. Αυτό που προέχει τώρα, είναι το όνομα του νέου γηπέδου.

Προς το παρόν, οι απόψεις διίστανται.

Υπάρχουν δύο προτάσεις. Η μία να ονομασθεί «Alafouz Arena» και η άλλη, «Tsipra’s Stadium».

Η τελική απάντηση θα δοθεί από τον δήμαρχο Κομίνη.

Και ο μπαμπάς του διαβεβαιώνει!

Τρομερή δημοσιογραφική επιτυχία της κοντής αθλητικής. Ανακάλυψε τον μπαμπά του Αραούχο, που αποκάλυψε ότι ο γιος του θέλει να μείνει στην Αεκ!

Ηδη, ύστερα από συνεργασία με το National Geographic, ανακαλύφθηκε στα βάθη του Αμαζονίου και η γιαγιά του Αραούχο.

Η οποία είμαι βέβαιος ότι επίσης θα διαβεβαιώσει πως ο εγγονός της θέλει να μείνει στην Αεκ.

Ο ευρών αμειφθήσεται

Βεβαίως, όταν κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Αραούχο φύγει από την Αεκ, ο… ευρών μπαμπά, γιαγιά και… θεία του Αραούχου, αμειφθήσεται.

Τα επτά της Ρένας

Μπορεί σε γενικές γραμμές να συμφωνεί ο Αλαφούζος με το project του γηπέδου στου Γουδή, αλλά κάπου διατηρεί και μία μικρή επιφύλαξη.

Τα ΕΠΤΑ εκατομμύρια που του έχει βγάλει η Ρένα Αρένα από την Περιφέρεια, τα θέλει εδώ και τώρα, πριν αρχίσουν τα έργα, γιατί… «στη βράση κολλάει το σίδερο».

Τώρα δηλαδή τα έχει ανάγκη. Μετά μπορεί και να του είναι άχρηστα.

Κι αν… ζουλέψει ο Ρώσος;

Είμαι πολύ περίεργος για το πώς σκέπτονται σ’ αυτή την κυβέρνηση. Νομίζουν δηλαδή ότι θα τη βγάλουν με τα ΟΓΔΟΝΤΑ εκατομμύρια που θέλει το Αεκ και τα ΔΕΚΑΕΞΙ που απαιτεί ο Πόα από τον κρατικό κορβανά;

Το ενδεχόμενο να… ζουλέψει ο Ρώσος, το έχουν σκεφτεί; Κι αν εγείρει κι αυτός απαιτήσεις, τι θα κάνουν;

Σιγά τα… δύσκολα, θα μου πείτε! Μήπως έχουν πει ποτέ και πουθενά όχι, για να πούνε και στον Ρώσο;

Και Τράπεζα

Κατά μεγάλο ποσοστό, διάβασα, στο κόστος του νέου γηπέδου στο Γουδή, που «υπολογίζεται» μεταξύ 40 και 50 εκατομμυρίων (φυσικά, όπως συμβαίνει κατά κανόνα θα στοιχίσει τουλάχιστον τα πενταπλάσια) «θα συνεισφέρει» και μία ελληνική Τράπεζα. Ποια ακριβώς Τράπεζα, δεν έχει σημασία. Είναι μία απ’ αυτές που σου παίρνουν το σπίτι για λίγα χιλιάρικα χρέος. Απ’ αυτές που τις έχουμε «ανακεφαλαιοποιήσει» αμέτρητες φορές μέχρι σήμερα, με δανεικά λεφτά που χρεωνόμαστε εμείς.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/03/2017)

Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τους άλλους και το γεγονός πως ζητώντας τάχα ηρεμία και ομαλότητα από τους οπαδούς, δυναμιτίζουν το κλίμα και εξάπτουν τον φανατισμό.