Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 - 15:42

Οχι ότι δεν το περίμενα, κάθε άλλο. Το κόβει η πουτ… το γ…σι; Με τίποτα! Παράδοση έχουν οι βάζελοι, πριν από κάθε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να δημιουργούν κατάσταση φανατισμού και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ποντάροντας στην κατώτερη νοητική στάθμη των φανατικών τους, αλλά και στην έφεσή τους για κατανάλωση σανού, απ’ οπουδήποτε και σε όποια μορφή τους χορηγηθεί.

Ξεκίνησαν, λοιπόν, χθες τη δημιουργία «κατάστασης», αλλά με τρόπο κλασικά «παναθηναϊκό»: Υπουλα, υποχθόνια, αδελφίστικα.

Παράδειγμα, πρωτοσέλιδες -σε εφημερίδες της επιρροής τους, όπως η κοντή αθλητική- παραινέσεις (δήθεν) στην πραγματικότητα και την ουσία τους εμπρηστικές: «Εκκληση της ΠΑΕ: Αφήστε μας να τους νικήσουμε»!

Οπου η φρασεολογία είναι πειστική περί της σκοπιμότητας: «να τους νικήσουμε», λένε, και όχι (π.χ.) «να παίξουμε, να αποδώσουμε θέαμα που θα ευχαριστήσει τον κόσμο μας και ο καλύτερος να κερδίσει», ή κάτι ανάλογο.

Και στο σχετικό ρεπορτάζ των μέσα σελίδων, να οι αναφορές στον Καλογερόπουλο, να οι αναφορές στον επόπτη Γραβάνη, να οι αναφορές στη διαιτησία, οι αναφορές στη… «στάση του Ολυμπιακού» (που βεβαίως δεν θα μπορούσε να επηρεάσει στο παραμικρό τα όποια γεγονότα και καταστάσεις).

«Κορυφώνεται» έγραφαν τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, «η προσπάθεια για περιφρούρηση, για να μην επανακάμψει ο εφιάλτης των επεισοδίων». Και ακόμα, ότι «γίνονται συνεχείς συζητήσεις με τους επικεφαλής των οπαδών» (υπάρχουν, λοιπόν; Και τους… ξέρουν, λοιπόν; Και συζητούν μαζί τους; Πολύ ενδιαφέρουσα η παραδοχή, για την ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ).

Τα γράψανε λοιπόν αυτά, τα οποία φυσικά δεν πιστεύουν, και λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η ώρα να φανεί το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Πόα και των ανθρώπων του. Αυτήν τη φορά, είναι αλήθεια με αρκετά πρωτότυπο τρόπο. Με ανακοίνωση-ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ του… ερασιτέχνη Παναθηναϊκού («καλώστονε κι… ας άργησε»!). Δηλαδή, του υιού Μπαλτάκου, που αν δεν κάνω σοβαρό λάθος, έχει γίνει και πρόεδρος του ιστορικού σωματείου (το πόσο ακριβώς… ιστορικό είναι, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι, διότι οι απόψεις τους για τη χρονολογία ίδρυσής του θυμίζουν έντονα το παιχνίδι της… «κολοκυθιάς»).

ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ!

Και τι έλεγε στην ανακοίνωση αυτή; Μερικές παραινέσεις, επίσης, αλλά και με την… ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ υποδαύλιση του φανατισμού στο τέλος της. Προσέξτε «ΑΛΗΤΕΙΑ» ΠΡΟΘΕΣΗΣ:

«Την Κυριακή παίζουμε για να κερδίσουμε καθαρά την ομάδα που ομολογεί πως κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο -και δεν ντρέπεται να κλέψει ακόμα και τα παιδιά της»!

Εδώ, λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή αλητεία, αλλά με θράσος ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ. Και με την ευκαιρία, να σας πω από τι βγήκε αυτή η παροιμιώδης φράση: Το πιο θρασύτατο και αναίσχυντο ζώον της φύσης είναι η ΜΑΪΜΟΥ, η οποία δεν διστάζει ακόμα και να ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ δημόσια! Και αν ένας πίθηκος έχει τόσο θράσος, σκεφτείτε οι… χίλιοι μαζεμένοι πόσο θράσος έχουν! Δεν έχει κανένας παρά να πάει σε έναν ζωολογικό κήπο για να διαπιστώσει το θράσος των μαϊμούδων. Τώρα, νομίζω ότι και στη Λεωφόρο να πάει την Κυριακή, θα δει ΤΑ ΙΔΙΑ περίπου καμώματα.

ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Από πού, όμως, το έβγαλε αυτό το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ «φινάλε» της ανακοίνωσής του ο Πόα; Από μία συνέντευξη του πρώην ποδοσφαιριστή της Αεκ και του Ολυμπιακού, Αλέκου Αλεξανδρή. Συνέντευξη χωρητικότητας ΣΑΡΑΝΤΑ περίπου δακτυλογραφημένων σελίδων, για την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι γνωστού αντιολυμπιακού site ταξίδεψαν μέχρι την… Ελασσόνα, προκειμένου να την εξασφαλίσουν. Λες και… ΗΞΕΡΑΝ ή είχαν ειδοποιηθεί αρμοδίως περί των λεγομένων του Αλεξανδρή.

Απ’ όοολο τον ποταμό της συνεντεύξεως του Αλεξανδρή, οι άθλιοι ΑΡΔίτες επέλεξαν μόνο μία συγκεκριμένη φράση, την οποία ο παλιός ποδοσφαιριστής χρησιμοποίησε εμφανέστατα με την μεταφορική της έννοια, μία φράση υποθετική, ένα σχήμα λόγου. Οτι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, δεν θα δίσταζε (ο Αλεξανδρής) να κλέψει ακόμα και το παιδί του στο τάβλι! Οι υπηρέτες όμως του βλεννώδους σωματείου, με τον υπεραιωνόβιο διαρκή εξευτελισμό, πήραν τη φράση από το στόμα του Αλεξανδρή και τη… μεταφύτευσαν στον… Ολυμπιακό!

Και για να φανεί ακόμα περισσότερο η έφεση του σωματείου της παγκόσμιας ξεφτίλας προς την ΠΟΥΣΤΙΑ και την ΑΛΗΤΕΙΑ, αποτελεί θέσφατο για τον κάθε προσεκτικό παρατηρητή, ότι η φράση αυτή δεν προστέθηκε στο τέλος, για να στηρίξει την ανακοίνωση, αλλά η ανακοίνωση ολόκληρη δημιουργήθηκε ακριβώς για να ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ υποκριτικά αποδιδόμενη στον… Ολυμπιακό φράση!

Ω του μεγαλείου της αθάνατης πράσινης υποκρισίας.

ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΥΞΟΜΑΝΤΗΛΟ

Βεβαίως, δεν ήθελε πολλά και το έτερον… ήμισυ της κοινής ντροπής του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ομάδα των «ξεριζωμένων» ζητιάνων, το σωματείο των άρθρων άρθρου 44, 99, 127, 256, 543 και γενικά όλων των άρθρων που ευνοούν τους μπαταχτσήδες του αστικού κώδικα, να μπει κι αυτό στον χορό των ξεφτιλισμένων και να πάρει και θέση στην κεφαλή κουνώντας το μυξομάντηλό της, με τα πιστά της ΑΡΔίδια που μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει σε θέση διλήμματος για το ποιο αφεντικό θα ακολουθήσουν, αφού η ενότητα στην κορυφή παραμένει αρραγής.

Τα ΑΡΔάκια του ενός πιτόγυρου (με διπλή πίτα και απ’ όλα), όπως έχει αποκαλύψει ο Τιμούρ Κετσπάγια, οι σκωληκοειδείς αποφύσεις της δημοσιογραφίας πήραν αυτή τη φράση του Αλεξανδρή και την έκαναν σημαία του αντιολυμπιακού τους μένους.

Ρε ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ, ρε δημοσιογράφοι του ΚΩΛΟΥ, ποιος είπε ότι μπορεί να κλέψει ακόμα και το παιδί του στο τάβλι; Ο… Ολυμπιακός το είπε; Το είπε κανένας παράγοντας, κανένας παίκτης, κανένας προπονητής του Ολυμπιακού, ρε άχρηστοι τσανακογλύφτες; Ποιος το είπε αυτό που αρπάξατε στον αέρα για να το εκμεταλλευτείτε με την αλητεία σας; Ενας παλιός ποδοσφαιριστής το είπε, που έχει παίξει ΚΑΙ στην Αεξάρα σας. Πού τον θυμηθήκατε, ρε, τον Αλεξανδρή και τον αναστήσατε ξαφνικά από το νεκροταφείο λήθης; Ετσι, ξαφνικά σας ήρθε και έγινε ολόκληρη… δημοσιογραφική αποστολή για να ακούσετε τις όποιες εξυπνάδες ή σαχλαμάρες ή παπαριές του;

ΤΟ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Μόλις πριν από λίγες ΩΡΕΣ, ρε ξεφτιλισμένοι, βγήκε ο τεράστιος Ζιλμπέρτο Σίλβα και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ αυτά που ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ να ακουστούν. Πιο πριν, ήταν ο Εσιέν. Και πέστε μου έναν παίκτη, ή έναν προπονητή, ρε άχρηστα ΑΡΔίδια, που να έφυγε από τις ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ομάδες σας και είπε… καλά λόγια για ΣΑΣ ή τα αφεντικά ΣΑΣ.

Προφανώς θα έχετε ξεχάσει, ρε ΑΡΔίδια, τα πανό με την ΑΝΗΘΙΚΟΤΕΡΗ, ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΗ και ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΗ φράση που έχει αναρτηθεί ποτέ σε πανό σε ελληνικό γήπεδο, «Να πεθάνει το παιδί του Αλεξανδρή»;

Θυμάστε, ρε αλητήριοι, σε ΠΟΙΑ ΕΔΡΑ, ΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ σηκώθηκε αυτό (και πολλά άλλα ίδιας χυδαιότητας) πανό; Θυμάστε τα περί Στανίση; Θυμάστε τα περί βατράχου;

Εναν ολόκληρο τόμο θα έπρεπε να γράψω για να θυμίσω τις ΑΛΗΤΕΙΕΣ των οπαδών των ομάδων σας, ξεφτίλες, που έχετε μούτρα και μιλάτε, αφού προηγουμένως έχετε ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ κατά το δοκούν μία άσχετη παπαριά, προκειμένου να την «κολλήσετε» στον Ολυμπιακό.

Αυτοί ήσασταν, αυτοί είστε και αυτοί θα είστε πάντα, γι’ αυτό και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γλυκαθείτε από τις ξεφτιλισμένες σας ομάδες.

ΕΚΑΝΑΝ «ΕΛΛΗΝΑ» ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ!

«Αποκλειστικό» θέμα είχε το κανάλι του Αλαφούζου, την «τελετή ορκωμοσίας» του Ζέκα (και πώς να μην την είχε… αποκλειστικά δηλαδή, λες και… ενδιαφέρθηκε και κανένας άλλος να την έχει).

Τέλος πάντων, όταν ακούς να αναφέρονται σε τελετή, πιστεύεις ότι θα δεις και κάτι τις… τελετουργικής φύσεως τουλάχιστον. Αυτό όμως που είδαμε, ήταν ο Ζέκα με άσπρο πουκάμισο (συριζαίικης κοπής και ραφής) να κάθεται πίσω από ένα τραπέζι, να γράφει κάτι σε ένα κομμάτι χαρτί και μετά σαν να υπογράφει κάτι.

Και… that’s all! Αυτό ήταν! Τόσο απλά, ο Πορτογάλος έγινε… Ελληνας! Και γιατί αυτό; Για να… παίξει στην Εθνική ομάδα, όπου του την έχουν ετοιμάσει τη θέση οι δοτοί και τον περιμένουν… πώς και πώς. Και βέβαια, δεν μπορώ να πιστέψω ΕΓΩ τουλάχιστον ότι ΟΛΟ αυτό το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙ που ζούμε εδώ και μέρες με τον Ζέκα, δεν έχει σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής! Οποιος το πιστεύει, τα συλλυπητήριά μου.

Το θέμα μου όμως εν προκειμένω δεν είναι η συμμετοχή και η απόδοση του Ζέκα στο ντέρμπι. Είναι κάτι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, κάτι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Είναι η καταρράκωση κάθε ΟΣΙΟΥ και ΙΕΡΟΥ, κάθε ΑΞΙΑΣ και ΙΔΑΝΙΚΟΥ στην Ελλάδα του σήμερα, την Ελλάδα του 2017! Αναρωτιέμαι, τι μπορεί να σημαίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους, πόσο σημαντικό μπορεί να θεωρείται να είναι κάποιος ΕΛΛΗΝΑΣ! Τι είναι, τι σημαίνει γι’ αυτούς που μας κυβερνάνε, η ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ υπηκοότητα;

Η... «ΤΕΛΕΤΗ» ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Τόσο ώστε να αποδίδεται στον ΚΑΘΕΝΑ πάνω σε ένα… Α4; Με μία υπογραφή, που μπορεί να είναι και ένα «Χ» πάνω στο χαρτί, όπως υπέγραφαν παλιά οι αγράμματοι;

Τι να το πει κανείς, πώς να το χαρακτηρίσει; Ελαφρότητα; Εκλυση των πολιτικών ηθών; Επιπολαιότητα; Υποκρισία; Ή ακόμα και ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Θυμάμαι και αναπολώ τον εαυτό μου, πριν από ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ, όρθιο στην αναφορά του λόχου μου, με το όπλο στη στάση του «παρουσιάστε» μετά από ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο ΣΠ της Κορίνθου και κάτω από 42 βαθμούς να ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ στην ΠΑΤΡΙΔΑ.

Και βλέπω τώρα τον αεράτο Πορτογάλο Ζέκα να υπογράφει σε ένα ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ και να δέχεται τα συγχαρητήρια από μια ευλύγιστη κυριούλα, που του έδωσε το… «χρίσμα». Ναι, σίγουρα ο Ζέκα νομίζει ότι «έγινε Ελληνας».

Κούνια που τον κούναγε και αυτόν και όλους τους άλλους «Ζέκες» της ΝΤΠ, του Τσίπρα και του Καμμένου.

ΕΛΛΗΝΑΣ, ρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, δεν γίνεσαι.

ΓΕΝΙΕΣΑΙ!

«Συμπτωματικά εγκλημάτησε…»

«Αγαπητέ Μανώλη, όπως πάντα επίκαιρος και αποκαλυπτικός, μας διδάσκεις και μας ξεκαθαρίζεις με τα κείμενά σου το τι συμβαίνει και από ποιους, είτε φανερούς είτε κρυφούς “επενδυτές”. Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλοι οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε. Διάβασα για τον τραυματισμό παίκτη του μπάουκ, από τους βασικούς, που θέτει σε αμφιβολία τη συμμετοχή του σε προσεχές κρίσιμο (χαχαχα) αγώνα. Καθώς και την ΤΙΜΩΡΙΑ από τη διοίκηση του Ηρακλή για αντιδεοντολογική (;;;) συμπεριφορά παίκτη που όλως συμπτωματικά εγκλημάτησε σε βάρος της ομάδας του κάνοντας πέναλτι στον αγώνα με τον βάζελο. Είμαι κακόπιστος ή στερούμε φαντασίας για το τι τρέχει μ’ αυτούς; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, Μιχαήλ Σοφιανόπουλος» ([email protected]).

Για το ξεμάτιασμα;

Φρονώ ότι η κλήση των Μανθάτη και Ανδρούτσου στους είκοσι τέσσερις της Εθνικής κρύβει σκοπιμότητα: Να χρυσώσει το χάπι για τον Πορτογάλο και να μην υπάρχουν γκρίνιες από την πλευρά του Ολυμπιακού. Αυτό πιστεύω και περιμένω την ανακοίνωση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για το Βέλγιο για να βγάλουμε πιο σωστά συμπεράσματα.

Το post της Τζένης

Μια και η κουβέντα για «post» και για… «παιδάκια», τι θυμήθηκα, λέτε; Ενα παλιό post της γνωστής Τζένης. Δεν γνωρίζω αν οι κύριοι του ερασιτέχνη Πόα το έχουν υπ’ όψιν τους. Αν όχι, δεν έχουν παρά να γκουγκλάρουν σχετικά.

Και σίγουρα όταν το διαβάσουν, θα τους κοπεί κάθε όρεξη και δεν θα έχουν ποτέ πια το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάνε για «παιδάκια».

Στο σπίτι των… Κολόμβων, ποτέ δεν μιλάνε για σχοινί.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/03/2017)

Διαβάστε επίσης