Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «ΜΕ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΚΥΖΑΣ ΣΕ ΠΑΟΚΤΖΗΔΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ»!

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «ΜΕ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΚΥΖΑΣ ΣΕ ΠΑΟΚΤΖΗΔΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ»!
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 - 15:22

Γελάω, ρε παιδιά. Ωρα δεν είναι να γελάσουμε λίγο και εμείς; Γελάω με αυτά που έγιναν στην Τούμπα και τα οποία ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ, όπως ασφαλώς θυμούνται οι φίλοι-αναγνώστες. Γελάω με την «αντίδραση» του Παναθηναϊκού. Γελάω με τη… ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Αλαφούζου. Γελάω με τη ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ της ΣΠΕΙΡΑΣ ΚΕΔ - ΑΡΔοΜΜΕμέδων. Γελάω με την εικόνα του Ιβάν όταν θα σηκώνει το Κύπελλο, στα χέρια των Ουγκάνων του. Γελάω με την εικόνα του Νιάου, όταν θα λέει ότι… «κέρδισε το ποδόσφαιρο» και τα πρεζόνια θα κουνάνε τις καρκάλες τους εμφατικά (ωραία… λέξη, ε; Μέχρι και οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες την έχουν μάθει και την πετάνε καμιά φορά στα κείμενά τους).

Τέλος πάντων, από δω και πέρα, έχουμε να κάνουμε ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ, καλά να είμαστε πρώτα ο Θεός, μην έχουμε κανένα απρόοπτο. Για να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά, πριν περάσουμε στα περαιτέρω. Τι έγραφα εδώ προχθές, την ημέρα του αγώνα με την Αεκ, θυμάστε; Ο τίτλος ήταν «Με συμφωνία Δέδε - Βρύζα οι ορισμοί Σιδηρόπουλου σήμερα και Κύζα στην Τούμπα»!

Και στο κείμενο, μεταξύ άλλων η μεγάλη αποκάλυψη: «Οι ορισμοί των διαιτητών των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου είναι αποτέλεσμα ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ μεταξύ των δύο… μελών της Διοικούσας της ΕΠΟ, που ουσιαστικά μαζί με τον Φιλιππούση του Κοντονή κάνουν γενικό κουμάντο στην Ομοσπονδία.

Ο Δέδες του Μελισσανίδη ήθελε Σιδηρόπουλο στο Αεκ - Ολυμπιακός και ο Βρύζας του Σαββίδη ήθελε Κύζα στο Πάοκ - Παναθηναϊκός. Και φυσικά, δεν είχαν κανένα απολύτως λόγο να μη συμφωνήσουν.

Προσωπικό σχόλιο: Οσο και αν σιχαίνομαι τον Πόα και τον Αλαφούζο, στην προκειμένη περίπτωση ομολογώ ότι ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ γι’ αυτά που ΘΑ ΠΑΘΕΙ αύριο στην Τούμπα».

Ετσι όπως το διαβάζετε, φίλοι μου, έγραφα στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης. Οτι ΛΥΠΑΜΑΙ γι’ αυτά που ΘΑ ΠΑΘΕΙ ο Πόα στη Θεσσαλονίκη. Και αυτά που έπαθε, είναι… ακόμη χειρότερα από εκείνα που εννοούσα! Τρομερή η σφαγή, που μπροστά της ωχριά ακόμη και εκείνη που είχε υποστεί ο Ολυμπιακός ΠΑΛΙ στην Τούμπα, ΠΑΛΙ με τον Πάοκ, ΠΑΛΙ με διαιτητή τον… ΚΥΖΑ!!!

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΙΒΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΝ;

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι έλεγα εγώ και αν επαληθεύτηκα. Το θέμα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ οι ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενοι, δηλαδή η ΔΟΤΗ ΚΕΔ της ΕΠΟ και βεβαίως ο… Παναθηναϊκός, ο έχων υποστεί την ζημίαν.
ΣΕ ό,τι αφορά την ΚΕΔ, βλέπουμε ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ, για μία ακόμη φορά, βασιλεύει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (και είναι η επιεικέστερη έκφραση αυτή). Με το που έπιασαν δουλειά χθες το πρωί, «διέρρευσαν» την «είδηση» στα δικά τους ΑΡΔοΜέσα.

Οτι ο Κύζας… «τελείωσε», ότι δεν πρόκειται να ξαναοριστεί, ότι θα διαγραφεί από τους πίνακες και άλλα τινά ευτράπελα ομοειδή. Προσέξτε τώρα. Οι αγώνες του πρωταθλήματος ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ με τους ορισμούς για την τελευταία αγωνιστική. Ακόμη, στο Κύπελλο υπάρχει ένα μόνο παιχνίδι, ο τελικός, στον οποίο εκ των πραγμάτων ο Κύζας δεν θα μπορούσε να οριστεί, αφού σφύριξε στον ημιτελικό.

Τι μας μένει λοιπόν; Οι αγώνες για τα πλέι οφ, όπου βεβαίως ένας ορισμός του συγκεκριμένου να αποτελούσε ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Επομένως, αυτό που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει για τους πίνακες της ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, για τους οποίους είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ να γίνεται λόγος. Πρώτον, διότι ούτε οι ίδιοι οι παράνομοι της ΚΕΔ γνωρίζουν αν θα εξακολουθούν να μετέχουν και δεύτερον, διότι ο Ρώσος, που θα έχει το πάνω χέρι μέσω Γραμμένου, θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΝ.

«ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ» ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ… ΚΛΑΡΙΝΑ!

Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό. Η αντίδρασή του, στη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του Κύζα, δεν ήταν παρά ένα απλό ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ! Εβγαλε στη δημοσιότητα, όπως λέει, επιστολή «εμπιστευτική», που έστειλε ο Αλαφούζος (προσέξτε, ΟΧΙ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Παναθηναϊκού και έχει σημασία αυτό) στον Τριτσώνη (προσωπικά και όχι στην ΚΕΔ) και του ΚΑΡΦΩΝΕΙ κάποιες ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΤΥΧΕΣ της προσωπικότητας του Κύζα.

Οτι «φιλοξενείται» σε ξενοδοχείο του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι οπαδός του Πάοκ, με τη «φιλοξενία» αυτή να περιλαμβάνει και… «σύνθετες προσωπικές εξυπηρετήσεις», που ο Αλαφούζος θεωρεί… «ανησυχητικά στοιχεία»!
Με λίγα λόγια, ο Αλαφούζος, ιδιαίτερα ικανός στον τομέα της «κατασκοπίας» αλλά και της «κατασυκοφάντησης» των προσώπων που βάζει στο στόχαστρο, «έμαθε» ή μάλλον «ήξερε» από πιο παλιά, ότι ο Κύζας φιλοξενείται από το συγκεκριμένο «ξενοδοχείο», όπου του «προσφέρονται» «προσωπικές υπηρεσίες», προφανώς από «βιζιτούδες», πιθανότατα με ειδικότητα στα… κλαρίνα, απ’ ό,τι μπορώ να υποθέσω.

Νομίζω ότι, με τη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής, ο Αλαφούζος δεν «τελείωσε» τον Κύζα μόνον σε διαιτητικό, αλλά και ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ επίπεδο και αυτό βεβαίως μετράει περισσότερο όλων. Εν ολίγοις, τον κατέστρεψε τον άνθρωπο, άρα και τον ΚΑΘΑΡΙΣΕ «σαν αυγό», από πάσης πλευράς.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Πέρα όμως από το τι έπαθε ο Κύζας, που ομολογώ ότι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, γιατί όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται, το ΜΕΙΖΟΝ θέμα είναι η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ του «συμβούλου» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, στον χώρο της διαιτησίας!

Τα ερωτήματα είναι ΠΟΛΛΑ και πρωτίστως… ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΑ.

Και καταρχήν βεβαίως, με την προϋπόθεση τα στοιχεία αυτά να είναι αληθινά, διότι αν δεν είναι, αν είναι ψευδή και κατασκευασμένα, η υπόθεση μπαίνει πλέον σε ΑΛΛΕΣ ΡΑΓΕΣ, που οδηγούν κατ’ ευθείαν στη ΠΟΙΝΙΚΗ και όχι την αθλητική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Για να δούμε, λοιπόν, εντελώς πρόχειρα, ΤΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ από αυτή την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου ιστορία.

Στοιχεία που αφορούν την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ διαιτητή, διαθέτει ΜΟΝΟ για τον Κύζα, ή έχει και για ΑΛΛΟΥΣ διαιτητές; Πώς να πιστέψω δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός δεν διατηρεί ΑΡΧΕΙΟ με τις ΟΠΟΙΕΣ ιδιαιτερότητες μπορεί να έχει ο ΚΑΘΕ διαιτητής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Γνώριζε άραγε ο Κύζας ότι ο Παναθηναϊκός ΔΙΑΘΕΤΕΙ τέτοιου είδους στοιχεία γι’ αυτόν; Και αν το γνώριζε πρέπει να ερευνηθεί πώς το έμαθε, να ξεκαθαρίσει το ενδεχόμενο να ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ με την απειλή αποκαλύψεων.

Αραγε είναι ο Κύζας ο ΜΟΝΟΣ διαιτητής για τον οποίο οι υπηρεσίες του Παναθηναϊκού έχουν (ή ισχυρίζονται ότι έχουν) τόσο «λεπτομερείς» πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική του ζωή; Και αυτές τις πληροφορίες ΠΟΘΕΝ τις ΑΝΤΛΟΥΝ; Πόσο βάσιμες είναι οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ πληροφορίες, για ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ανθρώπων του Παναθηναϊκού με συγκεκριμένα ΚΛΙΜΑΚΙΑ της ΕΥΠ;

Και εντάξει, τα έμαθε ο Τριτσώνης τα στοιχεία του Αλαφούζου. Τι έκανε από κει και πέρα; Ενημέρωσε τον διαιτητή του; Το εμπιστεύτηκε σε άλλον, ή κράτησε τις πληροφορίες για τον εαυτό του; Τα έμαθαν και οι άλλοι ΔΟΤΟΙ της ΕΠΟ; Τα πληροφορήθηκε και το ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ τους, που ΝΙΑΟΥΡΙΖΕΙ, για να τα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ανάλογα και όταν θεωρήσει ότι πρέπει και το άλλο, το μεγάλο αφεντικό από τη Θεσσαλονίκη;

Γιατί ο Τριτσώνης δεν ΑΛΛΑΞΕ τον Κύζα, στέλνοντας ταυτόχρονα την επιστολή στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για τα περαιτέρω;

Μήπως αυτή η επιστολή ΣΥΝΙΣΤΑ το ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ και της ΑΠΕΙΛΗΣ;

ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ»!

Πάντα με την προϋπόθεση αυτά τα στοιχεία να είναι αληθινά, γεννώνται και άλλες προεκτάσεις επί του θέματος. Αν ο Αλαφούζος ΗΞΕΡΕ τις ιδιαιτερότητες του διαιτητή, γιατί δεν τις ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ τόσο καιρό; Διότι δεν μπορώ να πιστέψω επ’ ουδενί ότι όλα αυτά τα έμαθε λίγες ώρες (ή μέρες) πριν από τον αγώνα με τον Πάοκ και ΜΕΤΑ τον ορισμό του στον επαναληπτικό Κυπέλλου! Πριν 48 ώρες έστειλε την επιστολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν τα ήξερε από προηγούμενο χρόνο.

Γιατί, λοιπόν, δεν τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ από πριν, από άλλους ορισμούς του Κύζα; Οταν ο Κύζας οριζόταν στο Πάοκ - Ολυμπιακός τα ήξερε, ή δεν τα ήξερε; Ή μήπως τον συνέφερε τότε να τα κρατήσει για λογαριασμό του; Θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ΤΑ ΗΞΕΡΕ και ότι ΚΡΑΤΟΥΣΕ τρόπον τινά «αιχμάλωτο» τον διαιτητή με αυτά;

Ολα αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ή μάλλον ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! Και βεβαίως, οι απαντήσεις δεν θα προέρχονται από ένα πρόσωπο ή έναν ποδοσφαιρικό φορέα.

Η υπόθεση αφορά ένα γενικευμένο σύστημα ΣΗΨΗΣ, ΒΡΟΜΑΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, που αρέσκεται να εμφανίζεται με την ψευδεπιγραφή της… «εξυγίανσης»!

Η μοίρα του Μπεργκ ήταν να του τύχει ένας… Βαρέλα!

Τρομερό αυτό που έπαθε ο Μπεργκ στην Τούμπα! Στο πρόσωπο του Βαρέλα βρήκε τον μάστορά του και δεν εννοώ βεβαίως την αγωνιστική απόδοση. Εννοώ τη ΒΡΟΜΙΚΗ αντιμετώπισή του, από έναν ΕΙΔΗΜΟΝΑ του είδους! Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτός ο αμυντικός, αλλά έχω την άποψη ότι είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ όλων όσων έχει χρησιμοποιήσει ο Μπάουγκ σε αυτό τον ρόλο: Του εξολοθρευτή των αντιπάλων! Ποιος Γκαρσία, ποιος Τζαβέλλας, ποιος Ινσαουράλντε και… πράσιν’ άλογα. Βαρέλα, κύριοι!

Προσωπικά, πάντως, δεν το κρύβω ότι ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ αυτό το ΞΥΛΟ που έτρωγε ο Μπεργκ από την έναρξη μέχρι τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, χωρίς να μπορεί να ανταποδώσει. Του αλατιού τον έκανε ο Βαρέλα και μάλιστα στην ψύχρα, σε κάθε φάση.

Ποιον; Τον Μπεργκ, που σε κάθε φάση διεκδίκησης της μπάλας, ή φτύνει τον αντίπαλό του ή τον κοπανάει με τους αγκώνες του. Του άξιζε; Βεβαίως του άξιζε, διότι αυτή είναι η μοίρα του ΒΡΟΜΙΚΟΥ ποδοσφαιριστή στο σημερινό ποδόσφαιρο. Πάντα θα βρεθεί ένας βρομερότερος, ένας «εκδικητής» να του ανταποδώσει τα ίσα.

Και για τον Μπεργκ, ο «εκδικητής» που προσπαθούσε να τον… ακρωτηριάσει, λεγόταν Βαρέλα.

Φερνάντο Βαρέλα, (τι… ειρωνεία;) από το… Πράσινο Ακρωτήρι!

Κοντονή, πάρε ομπρέλα, ψιχαλίζει

«Είδαμε ότι δυστυχώς όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο. Το μόνο υγιές σύστημα είναι το εγκληματικό».

Από το παραλήρημα του Ιβάν Σαββίδη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κι αν του χαρίσουν κι άλλα εκατομμύρια χρέη, θα πει κι άλλα.

Είμαι περίεργος, όμως, αυτός ο… λεβέντης Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Κοντονής, ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

Τις επικροτεί αυτές τις δηλώσεις, ή τις καταδικάζει;

Τι λέει ο κύριος Μάνος μας;

Η άποψις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Μαυροκουκουλάκη, για τη διαιτησία του Κύζα, ποία είναι;
Ή μήπως ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη;

Νέα φανέλα

Στυλιστική άποψη περί Κουτσοκούμνη από τον αναγνώστη Andreas Andritsos: «Το μόνο που αναβαθμίστηκε ήταν η γκαρνταρόμπα του. Πήρε την καινούργια φανέλα της Εθνικής Τουρκίας, γοβάκια κόκκινα κι ένα φουλάρι να ταιριάζει με το ταγέρ...».

Η Σαμούρα

Για να μη γίνει κανένα λάθος, Φατμά Σαμουρά, όπως λέμε «Χαμουρά», είναι το σωστό και όχι… Φατμά Σαμούρα, που παραπέμπει σε άλλες… πόζες.

Με βύσμα φορτιστή

Κουτσοκούμνης τέλος, γιατί, λένε οι ΑΡΔ, «αναβαθμίστηκε».

Ναι, πήγε στον Γερμανό και του βάλανε καινούργιο βύσμα φορτιστή στη μπαταρία.

Επίδομα επικινδυνότητας

Δεύτερο τηλεφώνημα για βόμβα έγινε χθες στην ΕΠΟ.

Ετσι όπως πάει το πράμα, σε λίγο ο Δέδες με τον Φιλιππούση θα εγείρουν αξιώσεις και για επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Διαβάστε επίσης