Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕ… ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

ΜΕ… ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 - 15:38

Ασυγκράτητος, ασταμάτητος, θρασύτατος, αναιδέστατος, ο πρώην παλιάτσος Ιβάν Ιγκνιάτοβιτς Σαμπίντι, προφυλαγμένος κάτω από την προστατευτική ομπρέλα που του κρατάνε οι συριζανέλ, εξακολουθεί να προκαλεί, να διχάζει, να οξύνει τον φανατισμό και το οπαδικό μίσος και να προσπαθεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, σε κάθε «ευκαιρία».

Ευκαιρία ο παλιάτσος θεωρεί κάθε νίκη της ομάδας του, ακόμα και σε παιχνίδια εύκολα, τα οποία ομοιάζουν περισσότερο με φιλικά παρά με αγώνες πρωταθλήματος. Οποτε δηλαδή η ομάδα του κερδίσει, ο παλιάτσος Σαμπίντι εξαπολύει και ενός είδους… «διάγγελμα» προς τον ελληνικό λαό! Κύρια βεβαίως εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά όχι μόνο! Τις περισσότερες φορές, θέση στο βασικό μενού των ύβρεων του Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι έχουν η Αθήνα και το «κράτος» της, το αθηνοκεντρικό κατεστημένο, η εγκληματική οργάνωση της Αθήνας, το κράτος του Νότου και άλλες γελοιότητες, που όμως αποκτούν οντότητα λόγω της απίστευτης ΑΝΟΧΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν συμπαραταχθεί με τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Ρώσου επιχειρηματία.

Τις τελευταίες ημέρες, η προερχόμενη από τα λόγια και τα έργα του παλιάτσου επικινδυνότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, φτάνοντας σε απίστευτα ύψη! Αλίμονο σε όποιον τολμήσει και δεν υπακούσει, και δεν συμπαραταχθεί με τα συμφέροντά του!

Ούτε καν οι δικαστές και εισαγγελείς γλίτωσαν από το παραλήρημα του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς!

«Είδαμε ότι δυστυχώς όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο. Το μόνο υγιές σύστημα είναι το εγκληματικό», είπε!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Αρρωστο, λοιπόν, το δικαστικό και το εισαγγελικό σύστημα κατά τον θρασύτατο και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΩΓΟ Σαμπίντι. Και τι ήταν αυτό που τον ώθησε στη… διάγνωση αυτή; Μα φυσικά, η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία δεν… δέχτηκε την απαίτησή του να αφαιρέσει από τον Ολυμπιακό τους βαθμούς που… «έπρεπε», ώστε να χάσει το πρωτάθλημα και να το πάρει η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ!

Βεβαίως, η Πειθαρχική Επιτροπή που αποτελείται από εν ενεργεία δικαστικούς, εξέδωσε απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ, με τέτοιες και τόσες νομικές ατέλειες που καταδικάζονται από την πλειοψηφία του νομικού κόσμου. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε (πρωτόδικα) με ΤΕΣΣΕΡΙΣ αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο για γεγονότα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, που βεβαιώθηκαν μόνον από έναν ΣΤΗΜΕΝΟ βοηθό παρατηρητή, έναν ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ από την ευρύτερη παρέα ενός πρώην τροφίμου των φυλακών, του γνωστού ανά το πανελλήνιο κατά καιρούς «υπηρέτη πολλών αφεντάδων» και νυν του Σαμπίντι, Αχιλλέα Μπέου.

Η απίστευτη αυτή απόφαση, βεβαίως, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ της ιστορίας της αθλητικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας, δεν ικανοποίησε τον εκ Ρωσίας πρώην παλιάτσο. Ηθελε, καλά και σώνει, να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ βαθμοί, ακριβώς εκείνοι που θα έδιναν τον τίτλο στην ομάδα του! Και αυτό που ήθελε, προσπάθησε επί μέρες να το επιβάλει, χρησιμοποιώντας το ΓΝΩΣΤΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που διατηρεί στα κυβερνητικά έδρανα.

Οι πιέσεις που δέχτηκαν οι δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής, ήταν τόσο αφόρητες ώστε να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ να εκδώσουν την απίστευτα σκανδαλώδη απόφαση, η οποία ωστόσο δεν ικανοποίησε τον Σαμπίντι. Αυτός ήθελε τον… τίτλο! Και επειδή ήθελε και θέλει να ΚΛΕΨΕΙ με τη βοήθεια των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΩΝ τον τίτλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ από τον Ολυμπιακό, δεν σταματά ούτε στιγμή να σκληραίνει τη στάση του ακολουθώντας την τακτική που έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα και πάντα με επιτυχία: Την τακτική του ΘΡΑΣΟΥΣ, της ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ, που καταλήγει σε ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ!

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ;

Την ίδια ακριβώς τακτική θα ακολουθήσει ο Σαμπίντι και στη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης: ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει ΕΦΕΣΗ στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της ΔΙΑΤΡΗΤΗΣ νομικά πρωτόδικης απόφασης των τεσσάρων αγωνιστικών. Εφεση όμως, όπως διαρρέει από τη δοτή διοίκηση της ΕΠΟ, κατέθεσε και ο ΠΑΟΚ του Σαμπίντι, αν και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ να το πράξει και είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από την επιτροπή Εφέσεων για τυπικούς λόγους. Τότε όμως ο Σαμπίντι με το νομικό του επιτελείο θα βρούνε άλλη μία «ευκαιρία» για νέα επίθεση στο δικαστικό σώμα, εξευτελίζοντας για άλλη μία φορά τον θεσμό και τα όργανα απονομής της ελληνικής Δικαιοσύνης και δημιουργώντας ακριβώς τη δυσπιστία, την αμφισβήτηση και τη μείωση του κύρους των λειτουργών της.

Μήπως όμως και εντέλει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ εκείνο το οποίο επιδιώκει;

ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ

Το φαινόμενο Σαμπίντι, όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως απόλυτα γραφικό και δη σε βαθμό γελοιότητας, στην πραγματικότητα είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο, τόσο ώστε μπορεί τελικά να οδηγήσει -απευθυνόμενο στο κατώτατου επιπέδου οπαδικό ακροατήριο- σε έναν ΕΥΡΥΤΕΡΟ «ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ της χώρας σε Βορρά και Νότο», με ανυπολόγιστες προεκτάσεις και άγνωστη κατάληξη!

Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, με την εικόνα που εμφανίζει τελευταία, μοιάζει να αποτελεί ένα ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ της ποδοσφαιρικής, αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ υγείας, που ίσως και να μην εξυπηρετεί ΜΟΝΟΝ τα προσωπικά του συμφέροντα.

Οι επιθέσεις του, που ξεκίνησαν από τον Ολυμπιακό, την ΕΠΟ, τη διαιτησία κ.λπ., έχουν ήδη κλιμακωθεί τόσο, ώστε να εγγίζουν θεσμούς, πολικούς φορείς, ακόμα και εθνικά θέματα.

Προχθές, ήταν η σειρά της ελληνικής Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το παραλήρημα Σαμπίντι. Αύριο ποιου θα είναι;

Και επειδή μέχρι τώρα τα έχουμε δει όλα, ή… σχεδόν όλα από τις παρενέργειες του Σαμπίντιου λόγου, διόλου απίθανο να δούμε ακόμα και τον Τσίπρα να κατεβάζει προς ψήφιση τροπολογία με την οποία θα ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ… τιμής ένεκεν ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος στο ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ιβάν Ιγνιάτεβιτς Σαμπίντι.

Παράξενο σας φαίνεται; Οχι… δα! Με την κυβέρνηση… «Μπρανκαλεόνε» των συριζανέλ, έχουμε ζήσει και χειρότερα.

(Αναδημοσίευση από το parapolitika.gr)

Ο ΙΛΙΑ ΙΒΙΤΣ ΜΙΛΗΣΕ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΑΣΑΝ!

Πάει κι αυτό. Ναυάγησε και αυτή η σκευωρία που ύφαιναν εδώ και μερικές μέρες διάφορα διαχρονικά λαμόγια του ελληνικού ποδοσφαίρου, τρυγώντας παράλληλα τα ευρώ του γνωστού κλόουν.

Φυσικά, ουδέποτε στάθηκε ικανή να την πάρουμε στα σοβαρά και να μας ανησυχήσει, έστω δι’ ολίγον, η μεταχρονολογημένη «καταγγελία» παικτών του Πλατανιά, για επεισόδια εναντίον τους στο Καραϊσκάκη. Ούτε έστεκε ούτε έπειθε η καταγγελία, για χίλιους τόσους λόγους. Ομως, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκηνή, αλλά ΚΑΙ στο δικαστικό σκηνικό, αλλά και των ΠΙΕΣΕΩΝ που δέχονται ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί από την πολιτική ηγεσία, πάντα υπήρχε μία μικρούλα, μηδαμινή ανησυχία:

«Ρε, μπας και πείσουν τον αθλητικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη, με μόνο την κατάθεση μερικών ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ψευδομαρτύρων;».

Ακόμα και αυτές οι ελάχιστες, αυτά τα ψήγματα ανησυχίας, όμως, από χθες έχουν σβηστεί οριστικά και αμετάκλητα. Οι προφορικές δηλώσεις του μάνατζερ του ΘΛΙΒΕΡΟΥ ποδοσφαιριστή Αποστολόπουλου, Ιλια Ιβιτς (του οποίου ο αδελφός, μην ξεχνάμε, είναι προπονητής στον Πάοκ) σφύριξαν… τη λήξη σ’ αυτή την ΑΦΟΡΗΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ ιστορία.

Ο Ιβιτς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ και μάλιστα με ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ τρόπο αυτά που (λένε ότι… ) κατέθεσε ο Αποστολόπουλος στον εισαγγελέα, δηλαδή αυτά που ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΕΨΑΝ να καταθέσει. Και βέβαια, διέκοψε αμέσως κάθε σχέση (επαγγελματική) που είχε μαζί του.

Ιδέα δεν είχε ο Ιβιτς γι’ αυτά που κατέθεσε -μετά από έναν μήνα- ο Αποστολόπουλος. Κι όμως, ήταν ο μάνατζέρ του από την αρχή σχεδόν της καριέρας του. Είναι αδύνατον να έχει συμβεί σ’ έναν παίκτη κάτι τόσο σοβαρό και να μην το πει πρώτα στον μάνατζέρ του.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι μετά την καταλυτική παρέμβαση του Ιλια Ιβιτς, η υπόθεση που προσπάθησε μια σπείρα λαμογιών του ελληνικού ποδοσφαίρου να στήσει, τελείωσε οριστικά. Από δω και πέρα, όμως, θα πρέπει να ξεκινήσει ΑΛΛΗ υπόθεση, που θα αφορά την εκ μέρους του ΘΙΓΟΜΕΝΟΥ Ολυμπιακού συνέχεια της ψευτοκαταγγελίας.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να απαντήσει στα λαμόγια-«σχεδιαστές» και τους ψευτομάρτυρες, με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Με μηνύσεις και αγωγές, εναντίον του ΚΑΘΕ ενός συκοφάντη και ψευδομάρτυρα. Διότι αν δεν το πράξει, θα έχουμε σε… εβδομαδιαία βάση τέτοιου είδους καταγγελίες, που θα αφορούν πάντα την ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ζημία στην ομάδα.

Μηνύσεις και αγωγές, λοιπόν, ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ και με ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των ενεργειών, ώστε να μην κοιμούνται ήσυχοι οι γκάνγκστερς του παρασκηνίου και τα πρωτοπαλίκαρά τους.

ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ

Εχω, λόγω βεβαρυμένης επικαιρότητος, καιρό να δημοσιεύσω επιστολές αναγνωστών και δεν μπορώ να πω ότι αυτό με χαροποιεί, το αντίθετο, διότι πολλές από αυτές είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος και απόλυτα προσαρμοσμένες με το ύφος και το πνεύμα της στήλης.

Ας δώσουμε, λοιπόν, τον λόγο σε μερικούς από τους φίλους επιστολογράφους.

Για τους... Two Pontians!

«Αγαπητέ Μανώλη, Θα απασχολήσω τη σελίδα σου για μερικά θεματάκια.

  1. Νομίζω ότι μέχρι την Πέμπτη που έχουμε τη συγκέντρωση ΟΛΑ τα φίλα προσκείμενα μέσα πρέπει να το κοινοποιούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
  2. Διάβασα στο site του “ΓΑΥΡΟΥ” τι απαιτεί ο “Ελληνοπόντιος” Ιβάν. Εκανα όμως ένα zoom στη φωτό και είδα στο μπαρ πίσω του όλο ελληνικά προϊόντα. Ρε ούτε ένα εισαγόμενο!!!
  3. Από κάτι τύπους σαν τον Αποστολόπουλο δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε άπαξ διά παντός με μία αγωγή γιατί όπως καταλαβαίνεις αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ:
  4. Διάβασα μια ανάρτηση στο instagram για τους “Τwo Pontians” και το τι θα μας διδάξουν και θυμήθηκα μία παροιμία. “Δούλεψε για να φας και κλέψε για να έχεις”.

Ευχαριστώ». (Αθανάσιος Βλάχος, 1 Μαΐου στις 3:25 μ.μ.).

Ψηφίστηκε νύχτα

«Ζούμε την περεστρόικά μας. Ολα έναντι πινακίου φακής σε μαφιόζους. Κάπως έτσι γεμίσαμε με τριαντάρηδες και σαραντάρηδες Ρώσους δισεκατομμυριούχους. Στα βρόμικα υπό πτώση καθεστώτα ανθούν οι μαφιόζοι. Μια ερώτηση που αφορά την τροπολογία που ψηφίστηκε νύχτα στην Βουλή. Εχω εργοστάσιο, καταχρεωμένο και πρόστιμα για λαθρεμπόριο και κάθε λογής απάτη. Του βαράω κανόνι και εμφανίζεται και το παίρνει κάποιος μπροστινός μου, κολλητός μου πεντακάθαρο. Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε, ποιος μπορεί να με σταματήσει; (Panos Karras).

ΚΥΖΑΓΚΕΪΤ

«Αγαπητέ κύριε Γαβαθιώτη, Παρακολουθούμε άφωνοι αυτό που ένας φίλος απεκάλεσε Κύζαγκέιτ. Παραμονή σε ξενοδοχείο οπαδού του ΠΑΟΚ, παροχή προσωπικών εξυπηρετήσεων (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει), αδιαφορία των ενήμερων Αρχών να λάβουν μέτρα πριν από τον αγώνα, κάκιστη διαιτησία και υπέρ της ομάδος του ΠΑΟΚ, κ.ο.κ. Ολα αυτά -όπως γράφονται- αφήνουν μία οσμή μπόχας και, χωρίς να είμαι νομικός, υπόνοιες πιθανού επηρεασμού του εν λόγω διαιτητού ή δωροληψίας εκ μέρους του. Το πιο σοβαρό είναι ότι όχι μόνον δεν ασχολούνται με αυτή την υπόθεση οι υπεύθυνες ποδοσφαιρικές Αρχές, αλλά και δεν φαίνεται να ευαισθητοποιείται με αυτό το θέμα ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελεύς. Δεν λέω ότι ο διαιτητής προέβη σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ομως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι τέτοια που πιστεύω ότι επιβάλλεται η επέμβαση της Δικαιοσύνης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν δεν γίνει, τότε ο καθείς θα μένει με την οποιαδήποτε προσωπική άποψη έχει σχηματίσει πράγμα το οποίο είναι εις βάρος αυτού που αποκαλείται κάθαρση. Με εκτίμηση». Kairis Periklis-Georgios ([email protected]).

Στα σκαριά ηΒΟΛΟΣ ΠΑΕ!

«Αγαπητέ Μανώλη, συγχαρητήρια για το άρθρο σας στον “ΓΑΥΡΟ” τη 13η Απριλίου, όπου προβλέπατε το τι θα γίνει στον απογευματινό αγώνα της ίδιας μέρας Ολυμπιακού-ΑΕΚ για το Κύπελλο. Μαντέψατε πως στόχος εκείνης της μέρας ήταν το πρωτάθλημα, με προβοκάτσιες που θα γίνονταν και έγιναν από Βολιώτες του Μπέου. Τώρα σας δίνω και εγώ μια είδηση για τα παλικαράκια του Μπέου. Ετοιμάζονται να διαλύσουν τον Ολυμπιακό Βόλου, πετώντας στα σκουπίδια την ιστορία αυτής της ομάδας, μόνο και μόνο για το όνομα Ολυμπιακός που ενοχλεί τα νέα αφεντικά τους. Ετσι είναι στα σκαριά νέα ομάδα ΒΟΛΟΣ, εις αντικατάσταση του Ολυμπιακού. Καλή Πρωτομαγιά...» Παρασκευή Παρασκευάς ([email protected]).

Το… παραπάτημα του Μπίκα

«Τα μάθατε τα νέα, κ. Μανώλη; Ο γνωστός και από το καμένο εξοχικό του στη Χαλκιδική Μπίκας (τι έγινε αλήθεια εκεί, δεν άνοιξαν τα τηλέφωνα, ε;), παρατηρητής του Σιδηρόπουλου δεν τον παρέπεμψε γιατί ισχυρίστηκε ότι “ο Βράνιες παραπάτησε και πάτησε τον Μάριν”!!!!! Προφανώς οι συμπαίκτες του Βράνιες, όπως ο Γκάλο, που έτρεξαν και τον άρχισαν στα μπινελίκια για τη σίγουρη κόκκινη που (θα) ερχόταν, δεν είδαν το “παραπάτημα”» (Παναγιώτης Ανωγιάτης).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/05/2017)

Διαβάστε επίσης