Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… ΑΜΕΛΕΤΗΤΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΗΣ… «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ»

Η… ΑΜΕΛΕΤΗΤΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΗΣ… «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ»
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 - 16:04

Με πόνο και βαριά καρδιά ως συνήθως, ο Σπίρτζης έβαλε την υπογραφή του για το γήπεδο Μελισσανίδη

Χαράς ευαγγέλια, αγαπητοί φίλοι, για τους απανταχού οπαδούς της Αεκούλας. Ο αρμόδιος υπουργός, ένας Σπίρτζης -και θα σας εξηγήσω παρακάτω περί τίνος πρόκειται- έβαλε την υπογραφή του κάτω από το κείμενο που του πήγαν να υπογράψει, δλδ. την έγκριση της υψομετρικής μελέτης για το γήπεδο Μελισσανίδη, που ευελπιστούν ότι θα χτιστεί με λεφτά του ελληνικού λαού. Και βέβαια, οι «κεφτέδες» της ΑΡΔοδημοσιογραφίας παραληρούν από χαρά και ευτυχία για το κατόρθωμα του αφεντικού τους. Σου λένε, μπίζνες ανοίγουν, χρήμα θα κινηθεί άφθονο, ε, όλο και κάποιο ξεροκομματάκι θα πέσει κάτω να το αρπάξουμε.

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα-ένα. Δεν ξέρω, διότι τα σχετικά ρεπορτάζ δεν αναφέρουν λεπτομέρειες, αν ο υπουργός Σπίρτζης τη στιγμή που υπέγραφε ήταν καλά στην υγεία του (ελπίζω και εύχομαι) ή αισθανόταν πάλι κανένα πόνο στην καρδιά, αν κάποιος ακούσιος λυγμός είχε ανέβει μέχρι τον λαιμό του, αν η πίεσή του είχε ανέβει στα είκοσι πέντε από τη στεναχώρια που καταλάμβανε το είναι του.

Και δεν τα γράφω τυχαία αυτά. Ο Σπίρτζης αυτός είναι ο ίδιος Σπίρτζης που όταν υπέγραφε τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων ή του ελληνικού, έλεγε ότι υπέγραφε με μεγάλο πόνο, με βαριά καρδιά, με πρησμένο συκώτι, με πέτρες στη χολή και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις, από την ανεξάντλητη γκάμα των οδυνηρών ασθενειών.

ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ

Τελικά, πάντως, πάντα υπέγραφε και στη συνέχεια πήγαινε στην κουζίνα και έκλαιγε που υπέγραψε. Αυτός λοιπόν ο υπουργός-μάλαμα υπέγραψε και την έγκριση της υψομετρικής μελέτης που, όπως γράφουνε τα ΚουλΑΡΔίδια, «σηματοδοτείται η έναρξη των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια». Που σημαίνει, στο ξένο οικόπεδο, που ανήκε στο ΚΡΑΤΟΣ και που προ αμνημονεύτων χρόνων είχε παραχωρηθεί στην Κούλα εκείνης της εποχής, για να αθλείται η νεολαία της ξεριζωμένης γενιάς, υπό ΕΝΑΝ όμως ΙΕΡΟ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΟΡΟ :

Να μη δοθεί, πουληθεί, παραχωρηθεί ΠΟΤΕ σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που φυσικά θα ισοδυναμούσε με ΧΑΡΙΣΜΑ στον όποιο ιδιώτη κομπιναδόρο και νταραβεριτζή το δικαίωμα να ΚΑΡΠΩΘΕΙ και να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ κατά το δοκούν την περιουσία του δημοσίου.

Αυτό κατάφερε ο Σπίρτζης με την υπογραφή που έβαλε προχθές. ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ένα οικόπεδο του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, χρησιμοποιώντας το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ πρόσχημα ότι… «δίνει γήπεδο στην ΑΕΚ».

Ποια… «ΑΕΚ», όμως; Αυτό ο «σπίρτος» υπουργός Σπίρτζης δεν το εξηγεί. Ισως να μην το ξέρει κιόλας. Ισως και να μην τον ενδιαφέρει.

Τι να πω, ρε παιδιά. Πόνοι είναι αυτοί. Κανείς δεν ξέρει πότε και πού θα εκδηλωθούν. Μια χαρά είναι ο άλλος και ξαφνικά αισθάνεται ένα πόνο. Ο οποίος εμφανίζεται όπου θέλει, όπου γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει. Μπορεί να είναι στην καρδιά, μπορεί στο κρανίο, μπορεί στη μέση, μπορεί και στον γοφό, στο ύψος της τσέπης. Αντε τώρα εσύ να βρεις πού είναι ο πόνος του κάθε υπουργού. Και αξονική να του κάνεις, είναι αμφίβολο αν θα δείξει κάτι.

Τέλος πάντων, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ουδείς θέλει να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ γήπεδο η Κούλα. Να κάνει και να παρακάνει και όχι μόνο… 30.000 θέσεων, όπως είναι το όνειρο του Μελισσανίδη. Διότι όσο πιο πολλές οι θέσεις, τόσο περισσότερα και τα εκατομμύρια που θα χρειαστούν και που βεβαίως όταν έρθει η ώρα θα απαιτηθούν από το ΚΡΑΤΟΣ να… «βάλει πλάτη» και να… «τσοντάρει», διότι αν δεν τσοντάρει βάζοντας ΟΛΑ τα λεφτά, το έργο θα κινδυνεύει να μείνει στη μέση. Και μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το έργο στη μέση, σίγουρα θα ξεσηκωθεί και θα ξεχυθεί στους δρόμους το πλήθος των πενήντα χαρτζιλικάτων που θα πλακώνουν και θα πλακώνονται με όποιους τολμήσουν να εναντιωθούν.

Για να μη φτάσουμε, λοιπόν, ως εκεί, το έργο θα πρέπει να τελειώσει. Και για να τελειώσει, το κράτος μας θα πρέπει να βάλει ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που θα χρειάζονται, ΟΟΟΛΑ για όλα.

30.000 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ… 5.000 ΚΩΛΟΥΣ!

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα, από τα ΠΟΛΛΑ, τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ που υπάρχουν και που μοιραία θα βγουν στο δρόμο της υπόθεσης. Γι’ αυτό και ο Μελισσανίδης ΒΙΑΖΕΤΑΙ να βάλει τις μπουλντόζες στο οικόπεδο. Πιστεύοντας, προφανώς, ότι έτσι και αρχίσει η δουλειά, θα είναι από δύσκολο έως απίθανο να σταματήσει από τις ενέργειες κάποιων. Ισως και να έχει δίκιο. Τα μάτια μας έχουν δει και χειρότερα, γιατί όχι και αυτό. Να βγαίνει π.χ. μία απόφαση να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ κάθε εργασία, να πηγαίνουν οι κλητήρες να την εκτελέσουν και να τους σταματάει μία ορδή από τετράγωνους μπράβους.

Βεβαίως, το θέμα ούτε έληξε ούτε και θα λήξει τόσο… εύκολα όσο νομίζουν οι ΑΡΔοΚούληδες. Εχει ακόμα μέλλον και… περιπέτειες μπροστά.

Αλλο όμως θα ρωτήσω εγώ τον Σπίρτζη και τους… απανταχού Σπίρτζηδες που ανακατεύονται στις μπίζνες των μεγαλοκαρχαριών. Τριάντα χιλιάδες θέσεις, ρε αθεόφοβοι, αναρωτηθήκατε ΠΟΣΟΙ ΚΩΛΟΙ θα βρεθούν να κάτσουν;

Ρίξατε μια ματιά στα εισιτήρια που κόβει η ομάδα - ΔΕΚΟ στους αγώνες της; Με πέντε και έξι χιλιάδες εισιτήρια στους αγώνες της, ακόμα και στα ντέρμπι, ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα περιμένει, όπως όλοι, για να γεμίσει τις καρέκλες της.

Με τόσα εισιτήρια και τέτοια προσέλευση, μόνο στο Σχιστό θα μπορούσε να γίνει γήπεδο για την ΑΕΚ, πάνω από την παλιά χωματερή και όχι παραπάνω από έξι με επτά χιλιάδες θέσεις.

Και για να επαναλάβω τη σαφή και ειλικρινή μου θέση, λέω απερίφραστα ότι ΝΑΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ γήπεδο της ΑΕΚ. Μόνο που θα πρέπει να γίνει στο οικόπεδό της, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ και να ΠΛΗΡΩΣΕΙ η ΑΕΚ την κατασκευή του.

Ολα τα άλλα είναι λαμογιές και ΦΤΗΝΑ κολπάκια ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΩΝ.

Κεραυνοί Τζώρτζογλου για Φιλιππούση: «Μεταφέρει τις επιθυμίες και εντολές του Κοντονή»!

Την έστειλε την επιστολή σε FIFA και UEFA ο Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου. Οχι εκείνη τη «μαϊμού» που έλεγε παλιά ότι έχει στείλει και εγώ έγραψα ότι ΔΕΝ την έστειλε. Διότι αν την είχε όντως στείλει τότε, δεν θα έστελνε αυτή τη φρέσκια, πριν από δύο ημέρες.

Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι έστειλε τελικά επιστολή όπου περιγράφει τα -κατά την άποψή του- δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν την έχω διαβάσει καλά ακόμα, αλλά από μία πρόχειρη ματιά που έριξα, λέει πολλές αλήθειες.

Ισως χρειαστεί να επανέλθω τις προσεχείς ημέρες στο περιεχόμενο της επιστολής Τζώρτζογλου. Για σήμερα, όμως, θα σταθώ σε κάτι που με ενδιαφέρει προσωπικά.

Αναφερόμενος στις ιδιότητες των μελών της δοτής διοίκησης που όρισε ο Τουρκολάγνος Κουτσοκούμνης, ο Τζώρτζογλου λέει μεταξύ άλλων:

«Στην Επιτροπή Εξομάλυνσης ανακοινώθηκε από τον κ. Κουτσοκούμνη ότι θα μετέχουν ο κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ως “Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διοίκησης” και ο κ. Γεώργιος Στράτος, ως Πρόεδρος της Superleague. Ο κ. Φιλιππούσης υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, παραμένει ακόμη στο επιτελείο του, είναι ο στενότερος συνεργάτης του και είναι αυτός που μεταφέρει στην Επιτροπή τις επιθυμίες και τις εντολές του κ. Κοντονή, ο οποίος ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με την Ε.Π.Ο. και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τον κ. Φιλιππούση και τον κ. Στράτο τους ονόμασε η FIFA, σε σχετική επιστολή της κας Σαμούρα προς την Ε.Π.Ο., “Παρατηρητές”, θέση και ρόλος που καμία σχέση δεν έχουν με τον τίτλο και τη μηνιαία αποζημίωση που έδωσε στον κ. Φιλιππούση ο κ. Κουτσοκούμνης».

Και γιατί με ενδιαφέρει και προσωπικά; Διότι ο Φιλιππούσης διαμαρτυρήθηκε έντονα και επίσημα όταν προ μηνός περίπου έγραψα εδώ, για τον ρόλο του στη δοτή διοίκηση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν τον φύτεψαν ο Κοντονής με τον Κουτσοκούμνη στην ΕΜΜΙΣΘΗ θέση του… «παρατηρητή», αλλά ότι… επελέγη με… «αξιοκρατικές διαδικασίες»!!!

Για να δούμε, θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να «απαντήσει» ανάλογα και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, που λέει ΤΑ ΙΔΙΑ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

ΥΓ.: Φίλε Νίκο, τελικά το έδωσες το κείμενο της επιστολής σου, εκεί που ήθελες και που ίσως να πιστεύεις ότι εξυπηρετούνται καλύτερα οι φιλοδοξίες σου.

Καλά έκανες και να συνεχίσεις έτσι. Ουδέν πρόβλημα.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία από τα παλιά: Ο Σάκης Καρατζούνης, ο Αρκάν και το… τριαξονικό

Η είδηση δεν μπορώ να πω ότι μου προκάλεσε και… έκπληξη, αλλά σίγουρα μου προκάλεσε θλίψη. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας των Τρικάλων, Σάκης Καρατζούνης, συνελήφθη με 10 κιλά κοκαΐνης.

Και τι θυμήθηκα, φίλοι μου. Τον Σάκη Καρατζούνη τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια στην ΕΠΑΕ, της οποίας υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της, κάποια εποχή. Τότε λοιπόν, δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία, δημιουργήθηκε ένα θέμα με τα ποινικά μητρώα. Δηλαδή με κάποιους παράγοντες που δεν μπορούσαν να είναι μέλη διοίκησης σωματείων, αν δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Μερικοί -δύο ή τρεις- από τους συμβούλους της διοίκησης της ΕΠΑΕ δεν είχαν καν καταθέσει και ο λόγος ευνόητος. Καλύτερα να κατηγορηθείς ότι παρέλειψες την υποχρέωση να το καταθέσεις, παρά να το καταθέσεις μουτζουρωμένο και να εξευτελιστείς.

Ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν είχαν κάνει την κατάθεση, ήταν και ο Σάκης Καρατζούνης, με τον οποίο εύκολα αποκτούσε κανείς οικειότητα, διότι ήταν χαρακτήρας «χύμα», απλός και καλαμπουρτζής.

Βρήκα λοιπόν το θάρρος να τον ρωτήσω, την ημέρα που το θέμα του κωλύματός του επρόκειτο να συζητηθεί στο συμβούλιο: «Θανάση, γιατί δεν έχεις καταθέσει το Ποινικό σου Μητρώο, έχει κανένα πρόβλημα;», τον ρώτησα.

Την απάντησή του δεν πρόκειται να την ξεχάσω:

«Το μόνο πρόβλημα είναι η… μεταφορά του».

«Δηλαδή;».

«Να μωρέ, για να το κουβαλήσω από τα Τρίκαλα, χρειάζομαι… τριαξονικό»!

Ο Καρατζούνης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, συνελήφθη να έχει στην κατοχή του εκτός της κοκαΐνης και 100.000 ευρώ!

Αλλες 100.000 είχε και ο Αλβανός συνεργός του, ο οποίος είναι και εκείνος που -πάντα κατά τα ρεπορτάζ- τον κάρφωσε στην ασφάλεια.

Δυστυχώς, όλα αυτά πείθουν ότι ο άνθρωπος έχει μπλέξει για τα καλά, αλλά νομίζω ότι η εξέλιξη και το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένα εξαρχής. Ο Καρατζούνης, όπως έλεγε και… περηφανευόταν κιόλας, ήταν κουμπάρος του περιβόητου Σέρβου εγκληματία πολέμου Ντενύ Αρκάν, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1990.

«Ου μπλέξεις», λένε, αλλά ο Σάκης, δυστυχώς, έμπλεξε. Και την πάτησε.

ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ… «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ»

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή, και ίσως το ποιοτικότερο, σάιτ των οπαδών του Παναθηναϊκού, αναρτήθηκε προχθές το παρακάτω κείμενο:

«Η διαχείριση του Greenmood ενημερώνει τους φίλους σχολιαστές, πως από εδώ και στο εξής δεν θα επιτρέπονται άρθρα, ρεπορτάζ, βίντεο, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο έχει ως πηγή το ΑΡΔΝΑ (sdna)... αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης στην αισχρή προπαγάνδα τους. Παρακαλούμε να το σεβαστείτε και να μη μας αναγκάσετε να προβαίνουμε σε διαγραφές σχολίων…».

• Θυμάστε που έγραφα ότι σε λίγο θα αρχίσουν τα ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ; Μέχρι και οι βάζελοι (οι πιο νοήμονες εξ αυτών) πήραν χαμπάρι τον ρόλο του Βασιλάκη, του πρώην «πρασινοφρουρού» και νυν… «μπουγατσοφρουρού». Τον ρόλο που ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΠΡΩΤΟΣ εγώ, από αυτήν εδώ τη στήλη.

*** Τον Χεζώνια, λέει, απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Ο κατάλληλος μπασκετμπολίστας στην κατάλληλη ομάδα.

Και είναι πολύ κοντά να κλείσει και τον Κλαϊνμάιν.

*** Τι γίνεται, ρε παιδιά, σ’ αυτό τον έρημο τον Πόα; Μετά τον Μέστο, τον Λέτο, τον Μαρινάκη, τον Γουακάσο, τον Κλωναρίδη, τον Κοτσόλη κ.λπ. είναι έτοιμος να φύγει και ο Μπεργκ!

Τελικά μου φαίνεται ότι για να μείνει κάποιος σε ομάδα του Αλαφούζου, πρέπει να τον λένε… Ευρυδίκη και να είναι παιδί του σοφέρ του Γιαννάκη!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για το γεγονός πως το ευρωπαϊκό μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης.