Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΟ… «ΚΟΛΠΟ ΝΤΕ ΦΑΒΑ» ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΑΛΕΚΟΥ

ΤΟ… «ΚΟΛΠΟ ΝΤΕ ΦΑΒΑ» ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΑΛΕΚΟΥ
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 - 16:04

Οι εργασίες στο χωράφι της Ν.Φ. θα συνεχίζονται μέχρις… εξαντλήσεως των κρατικών ταμείων

Ενώ η συμμορία των εικοσαρικάκηδων κρατάει τσίλιες

Για να πνίξω τις ανησυχίες σας, χθες Δευτέρα συνεχίστηκαν οι εργασίες στο χωράφι της Νέας Φιλαδέλφειας. Μπήκαν δύο μπουλντόζες, ένας εκσκαφέας, τέσσερα φτυάρια, δύο καροτσάκια για τα μπάζα και καμιά δεκαριά εικοσαρικάκηδες, να φυλάνε τσίλιες.

Βεβαίως, τα περί της συνέχισης των εργασιών δεν τα έζησα από κοντά. Τα διάβασα στα ΜΜΕ των Ιβάν - ΟΠΑΠ - Νιάου (τριάδα ενιαία και ομοούσια πλέον), όπου αναφέρονται και άλλες καθησυχαστικές λεπτομέρειες. Τώρα, γιατί επιμένουν επί καθημερινής βάσεως να μας πετάνε στη μούρη την… πρόοδο των έργων στη Ν.Φ., μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται παράξενο, πλην όμως έχει τη λογική του εξήγηση. Αυτό θα γίνεται, αγαπητοί φίλοι, μέχρι να ανοίξουν οι κρουνοί του δημοσίου χρήματος. Και στη συνέχεια, μόλις φαγωθούν τα πρώτα, θα ξαναρχίσουν για να πέσει κι άλλο χρήμα.

Βλέπετε, όπως έχουμε ξαναπεί και τονίσει σε όλους τους τόνους, το έργο αυτό (της αγιασοφιάς), θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά και ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ χρηματοδότη: Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Φυσικά, ένας βαθύτατα θρησκευόμενος οργανισμός, όπως η θεοφοβούμενη Κούλα, ποτέ δεν θα ξεκίναγε ένα έργο αν δεν έκανε τον απαραίτητο αγιασμό. Τον οποίο εξέλιξε σε εορτή η ανεπανάληπτη έφεση του Διοικητή προς την κιτσαρία. Αυτό, όμως, είναι προσωπικό χαρακτηριστικό που δεν μας απασχολεί εμάς, τους κοινούς πολίτες. Από… βουλευτές, υπουργούς και πάνω!

«Αν δεν ήταν αυτός…»

Για να το δούμε, λοιπόν πιο αναλυτικά. Ενας και μοναδικός πολιτικός παραβρέθηκε στη γιορτή του Μελισσανίδη, επ’ ευκαιρία της αδειοδότησης στην εταιρεία του, για την ανέγερση γηπέδου στο κρατικό οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Και το όνομα αυτού, Αλέκος Φλαμπουράρης. Επιφανές και εξέχον μέλος της κυβέρνησης των συριζανέλ. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με τι ακριβώς άλλο ασχολούνται ο εν λόγω Φλαμπουράρης και το υπουργείο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας. Εχω όμως την εντύπωση ότι δύσκολα θα του περισσεύει χρόνος να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, πέρα από το πώς θα παραδοθεί στην εταιρεία του Μελισσανίδη το έργο της κατασκευής γηπέδου «της Αεκ».

Του αξίζει να του αφιερώσουμε λίγες ακόμη γραμμές, του κυρ Αλέκου, μέντορα του πρωθυπουργού μας, στο κάτω-κάτω.

Τον πολιτικό αυτό άλλωστε πολύ πρόσφατα κατονόμασε ο ίδιος ο διοικητής -και τώρα ιδιοκτήτης- της αεκ, στη γενική συνέλευση-παρωδία του ερασιτεχνικού της σωματείου, καταδεικνύοντας επακριβώς τον ρόλο του: «Αν δεν ήταν αυτός, όχι άδεια δεν θα μας έδιναν, αλλά θα μας είχαν πάρει και το χωράφι», είπε!

Συμφωνώ απολύτως με τον Μελισσανίδη. Οντως, αν δεν ήταν αυτός ο ανιδιοτελής εργάτης του αεκιτζήδικου ονείρου, ονόματι Φλαμπουράρης, όχι μόνον άδεια δεν θα εξοικονομούσαν ποτέ, όχι μόνο θα έχαναν και το χωράφι, αλλά ίσως και να απολογούνταν στη Δικαιοσύνη ορισμένοι σημερινοί… θριαμβευτές.

Και εδώ, ανοίγω μικρή παρένθεση. Προσέξτε το κόλπο ντε φάβα που μηχανεύτηκαν οι ανιδιοτελείς φίλοι της Κούλας τύπου Φλαμπουράρη, για να ξεπεράσουν το ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ της κυριότητας του έργου.

«Αφού το έχω διαβάσει εγώ, αρκεί»!

Πριν από ΤΡΙΑ χρόνια, τον Αύγουστο του 2014, η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» κατέθεσε μια αίτηση κι έναν άδειο φάκελο ζητώντας έγκριση και άδεια δόμησης για κατασκευή γηπέδου. Ο τότε προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος (ΔΟΚΚ) του ΥΠΕΝ ζήτησε νομιμοποιητικά έγγραφα. Εναν μήνα αργότερα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (αυτοί που είναι σήμερα κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος) έστειλαν στην υπηρεσία κάποιο έγγραφο, με το οποίο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ως κύριο του έργου. Το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, σε έγγραφό του, αργότερα σημείωνε: «Πέραν του από 16.9.2014 εγγράφου του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ που πρόκειται περί απλού ενημερωτικού εγγράφου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ποιος ή ποιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης κατά χρήση της έκτασης, ποιο το αντικείμενο αυτό, ποιες δράσεις υλοποιούνται, ποιοι φορείς ή οργανισμοί ή νομικά πρόσωπα είναι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις αυτές που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 42 [Ν. 4277/2014] δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ ειδικές προγραμματικής ανάπτυξης κ.λπ.».

Μιλάμε δηλαδή για ουσιαστικά ΑΔΕΙΟ ΦΑΚΕΛΟ, για προσπάθεια ΑΕΡΑ ΜΠΑΝΑ να ξεπεραστούν οι νόμιμες διαδικασίες. Και μιλάμε για ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΗ προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, προκειμένου αυτές να εκδώσουν οικοδομική άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ο υπογράψας εκείνη την ΑΘΛΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ αίτηση είχε σκοπό προφανώς σκοπό να παραχωρήσει το οικόπεδο στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» με μια απλή απόφαση του Δ.Σ., δηλαδή του σήμερα διωκόμενου για κακούργημα προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οταν η προσπάθεια εξαπάτησης απέτυχε, αναγκάστηκε να συγκαλέσει (πέντε μήνες αργότερα!) τη γενική συνέλευση-παρωδία, που «ενέκρινε» το παραχωρητήριο του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», χωρίς κανείς… να το διαβάσει! Ο Μελισσανίδης, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ειδικά όταν πρόκειται για αποκόμιση ΙΔΙΩΝ ΟΦΕΛΩΝ απευθυνόμενος στο ακροατήριο των μελών, ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά, εμφανώς εκνευρισμένος από τα ερωτήματα κάποιων θαρραλέων και αφελών, συνάμα): «Δεν θέλω να διαβάσετε ούτε το παραχωρητήριο, ούτε τίποτα. Δεν μου έχετε εμπιστοσύνη; Το έχω διαβάσει εγώ. Αρκεί!».

«Βάλτε μας και τους δυο μαζί»

Οπως καταλαβαίνετε, κύριοι, όλα γίνονται εις… μνήμην του ξεριζωμένου ελληνισμού και των χαμένων πατρίδων. Και αυτό το… «πέτσινο» παραχωρητήριο κατατέθηκε στη συνέχεια στο ΥΠΕΝ όπου έμεινε σε εκκρεμότητα μέχρι τη στιγμή που οι ΦΑΥΛΟΙ της σημερινής κυβέρνησης ανακάλυψαν το… κολπάκι ντε φάβα, της κοινής κυριότητας (ιδιοκτησίας) του έργου. Και ακόμα είναι σε εκκρεμότητα. Τα νομικά προβλήματα που καθιστούν τη συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης παράνομη, ήταν, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ. Είναι απολύτως ΑΚΥΡΗ, διότι το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στην ΑΕΚ είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε τρίτον και ιδιαίτερα σε ένα κερδοσκοπικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». ΑΠΛΑ πράγματα.

Οταν, λοιπόν, είδαν κι απόειδαν, ο διοικητής «έκανε ένα βήμα πίσω» και έδωσε την εντολή: «Εντάξει, αφού δεν γίνεται αλλιώς, βάλτε και τους… δύο! Και εμένα και την ερασιτεχνική, μαζί». Και έτσι έγινε. Κύριοι του έργου είναι και η ερασιτεχνική Αεκ και η «Δικέφαλος 1924» του Μελισσανίδη.

Θα μου πείτε, σάμπως και τώρα είναι νόμιμη η άδεια; Φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά βεβαίως δεν είναι τόσο ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ η παρανομία. Δηλαδή, σύμφωνα με τη νιαουίστικη λογική, «πάμε δικαστήρια και βλέπουμε, αφού τα έργα θα έχουν αρχίσει». Κάτι ανάλογο είπε στη Γ.Σ. και ο υπεύθυνος του… «πρότζεκτ» της Δικέφαλος 1924 κ. Ανδριόπουλος: «Ας πάρουμε την άδεια και ο καθένας έχει το δικαίωμα μετά να κάνει προσφυγές»!

Δηλαδή, στη γλώσσα των γηπέδων… «στα τέτοια μας και αν κάνουν προσφυγές».

Το… «κάθε δικαίωμα» του κυρ Αλέκου

Ξαναγυρίζω στον Φλαμπουράρη, αυτό το υπόδειγμα πολιτικού ήθους και ανιδιοτέλειας. Ο χαρακτήρας του, άλλωστε, το ήθος και η νοοτροπία του σκιαγραφούνται άριστα στον διάλογο που περιγράφεται στο βιβλίο του Βαρουφάκη και δημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ. Διάλογος που διαμείφθηκε μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν 16 δισεκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;».

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Αλέξη, αυτό είναι ΚΛΟΠΗ».

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Οταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα».

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: «Εχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά»!!!

Καταλάβατε, φίλοι μου; Εχουμε… κάθε δικαίωμα, είπε ο κυρ Αλέκος, να πάρουμε (=να ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ) αυτά τα ΞΕΝΑ λεφτά! Καλή ώρα όπως και ΤΩΡΑ, με το χωράφι της Νέας Φιλαδέλφειας, που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Μελισσανίδης και κοντά του ΑΠΑΙΤΕΙ με τη σειρά του και ο κυρ Αλέκος, προφανώς λόγω της υπερβολικής αγάπης του για την Κούλα.

Τι κι αν το οικόπεδο είναι ΞΕΝΟ, τι κι αν αποτελεί περιουσία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, τι κι αν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ η… «παραχώρησή» του σε ΙΔΙΩΤΗ για να κατασκευάσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ γήπεδο, τα έσοδα του οποίου θα καρπώνεται ΕΠ’ ΑΠΕΙΡΟΝ, διότι απλά θα είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ του στοιχείο.

Εν προκειμένω, η εντολή που έδωσε ο Φλαμπουράρης στα στελέχη των αρμοδίων της δημόσιας διοίκησης ήταν πάνω-κάτω αυτή: «Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ θα τους το παρέχετε. Απαξ και ζήτησε η εταιρεία του Μελισσανίδη κάτι, θα σκιστείτε να τον εξυπηρετήσετε».

Οπερ και… εγένετο.

ΕΠΟ: Αλλο ένα ανέλπιστο μηνιάτικο εξασφάλισαν οι δοτοί

1η του μηνού σήμερα. 1η Αυγούστου 2017. Και ακόμη, η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ παραμένει στις καρέκλες της, σταθερή, αμετακίνητη, ακμαία και νεάζουσα. Δεν ξέρω αν τα μέλη της θα περάσουν σήμερα ή αν τα έχουν προεισπράξει, την περασμένη εβδομάδα. Εκείνο πάντως που έχει σημασία, είναι ότι εξασφάλισαν άλλο ένα μηνιάτικο απ’ το τίποτα. Και ποιος ξέρει τι να ετοιμάζεται και για τη συνέχεια.

Με λίγα λόγια, δεν τους βλέπω να αποχωρούν εύκολα. Εχουν ισχυρές κομματικές πλάτες να τους στηρίζουν. Αν δεν ήταν οι συγκεκριμένοι στην εξουσία, είμαι βέβαιος ότι ήδη θα είχαν αποχωρήσει και μάλιστα… ατάκτως. Σαν τους… Τζιχαντιστές της Μοσούλης, που έπεφταν στον Ευφράτη ποταμό γιατί προτιμούσαν να πνιγούν παρά να πέσουν στα χέρια των αντιπάλων τους.

Και στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ;

Στο μεταξύ, όπως διαβάζω σε διάφορα ρεπορτάζ, ο άνθρωπος του Κοντονή στην ΕΠΟ Φιλιππούσης, μπήκε και στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ! Σιγά μη δεν έμπαινε. Φρονώ βεβαίως ότι θα μπήκε με απολύτως αξιοκρατικές διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι μετείχε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και έπιασε τα απαιτούμενα μόρια.

Αλλο είναι, όμως, το θέμα που βάζουν νομικοί κύκλοι, φίλοι της στήλης, εκφράζοντας επανειλημμένα την απορία:

Ποιος υπογράφει για να πληρώνονται οι δοτοί στην ΕΠΟ; Με ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ; Την ντροπολογία Κοντονή; Ούτε καν αυτή δίνει τέτοιες εξουσίες στους δοτούς, να υπογράφουν για να καταβάλλονται αμοιβές στους… εαυτούς τους.

Και οι νομικοί φίλοι ομιλούν ευθέως για ΑΠΙΣΤΙΑ περί την υπηρεσία!

Και βεβαίως είναι σίγουρο ότι ΟΠΩΣ και να έρθουν τα πράγματα, αργά ή γρήγορα και σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ -και όχι την φιφαίικη- Δικαιοσύνη.

Καμία FIFA, ούτε ένα ευρώ!

Το πράγμα επιβαρύνεται, μετά τα ΨΕΜΑΤΑ που χρησιμοποίησε ο λαμογιο-Κουτσοκούμνης, ότι δήθεν τα λεφτά για τις αμοιβές των δοτών θα τα πληρώνει η FIFA.

ΚΑΜΙΑ FIFA δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ. ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, τα πληρώνουν από τα έσοδα της Ομοσπονδίας, ΧΩΡΙΣ καμία εξουσιοδότηση, όπως λένε οι καλώς πληροφορημένοι.

Επομένως, ΟΛΕΣ οι πληρωμές της ΕΠΟ, όπως και οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που κάνουν οι δοτοί, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

Μαθαίνουμε, ακόμη, ότι η δοτή διοίκηση «προσέλαβε» στην Ομοσπονδία ως υπαλλήλους τον Βρύζα και τον Δέδε, διότι, όπως μου είπαν, «δεν είχαν μπλοκάκι και δεν μπορούσαν να πληρωθούν»!!! Αν αληθεύει, έχουμε το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, οι Δέδες και Βρύζας, ως μέλη της «διοικούσας» να προσλαμβάνουν τους… Δέδε και Βρύζα ως… υπαλλήλους τους!

Τι άλλο θα δουν ακόμα τα μάτια μας;

Μπόχα στην… μπόχα!

Και κάτι ακόμα σαν μπόχα, μέσα στην μπόχα: Οχι μόνο προσέλαβαν οι δοτοί τους… δοτούς, όχι μόνο τους έκαναν και υπαλλήλους της ΕΠΟ, αλλά όπως μάθαμε προσλάβανε και… ιδιαίτερες γραμματείς για την πάρτη τους!

Δύο γραμματείς έχουν προσληφθεί για τον πρόεδρο Δρόσο και μία για τον εκπρόσωπο του Μελισσανίδη, τον γενικό κουμανταδόρο Δέδε!

Και εντάξει, έχει ο καιρός γυρίσματα και θα έρθει σίγουρα η στιγμή που ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του και όποιοι κριθεί ότι πρέπει, θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ που έχουν γίνει.

*** Τεράστια μεταγραφή σκάει στην Αεκ. Μετά τους Αραούχο και Σκόκο, αποκτά και τον τρομερό Poli Dulema!

*** Εφυγε, λέει, ο Αλμέιδα για Πορτογαλία.

Καλά, πώς το έκανε αυτό, ξέχασε τι έχει υπογράψει;

Ή μήπως… δεν ξέρει ακόμα τι έχει υπογράψει!

*** Τι θέλει να κρύψει ο Στράτος της Superleague και δεν δίνει τη σύμβαση Γκαγκάτση;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 01/08/2017)

Διαβάστε επίσης

NO RESPECT, NO MERCY!

NO RESPECT, NO MERCY!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ»: ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ.

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ»: Πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του Ολυμπιακού κατά την Επταετία...

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟ!

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» πως κονομάνε τ’ άντερά τους, επιδίδονται σε ΟΡΓΙΑ σπατάλης, αλλά… κατηγορούν τους προηγούμενους για «σκάνδαλα»-παραμύθια!