Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βιθέντε «βλέπει» Άστον Βίλα

Ο Βιθέντε «βλέπει» Άστον Βίλα
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 22:59

Ο Βιθέντε Ιμπόρα ήταν από τους παίκτες που ενεργοποιήθηκε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όντας από τους πλέον έμπειρους παίκτες που διαθέτει το «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Μπορεί η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού να έχει πολλά κενά (ειδικά σε κεντρικούς αμυντικούς) αλλά ακόμα και από αυτή ο Βάσκος τεχνικός φροντίζει να παίρνει το μέγιστο δυνατό.

Και εκεί που ο Ιμπόρα μετρούσε λίγα λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή στο τέλος και έμοιαζε «ξεχασμένος» - κανείς όμως δεν περισσεύει και ουδείς είναι «ξεχασμένος» από τον «Μέντι» - από τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και μετά μετρά 254 από τα συνολικά 454 λεπτά συμμετοχής που έχει επί εποχής Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Θρύλου.

Ο 36χρονος Ισπανός μέσος πήρε 74’ λεπτά συμμετοχής στην πόλη, δύο 90λεπτά, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη όπου ήταν από τους κορυφαίους και κόντρα στη Λαμία έμεινε εκτός αποστολής. Ανάσες έδωσε στον συμπατριώτη του ο Μεντιλίμπαρ και αυτό δείχνει κάτι.

Με δεδομένο ότι η αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Άστον Βίλα είναι «μετρημένα κουκιά» - Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί – η θέση που παίζεται είναι αυτή στο χώρο του κέντρου, δίπλα σε Έσε και Τσικίνιο. Και επειδή ο τελευταίος έχει πάρει νέο ρόλο από τον Βάσκο τεχνικό που τον χρησιμοποιεί πίσω από τον επιθετικό στα τελευταία παιχνίδια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να έχει έναν παίκτη με γρήγορη σκέψη αλλά και με ενέργεια και αντοχές ώστε να πιέσει ψηλά, ο Ιμπόρα φαντάζει ως η ιδανική επιλογή δίπλα στον Έσε.

Διαβάστε επίσης