Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ… ΝΕΚΡΟΨΙΑ!

ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ… ΝΕΚΡΟΨΙΑ!
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 - 15:55

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ «ΔΥΣΦΗΜΗΣΕ» ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ!

Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα-«προειδοποίηση» προς τον εις Βορρά σύμμαχό του

Εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, θεωρώ αυτές που έκανε ο Μελισσανίδης αμέσως μετά τη λήξη του «σημαδεμένου» με πρωτόγνωρα γεγονότα αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0.

Θυμίζω ότι ο διοικητής της ΑΕΚούλας είπε:

«Δρομολογούνται αρκετά πράγματα ώστε να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Υπάρχει καινούργια διοίκηση στην ΕΠΟ, άφθαρτοι άνθρωποι και καθαροί, θα δούμε. Ολα θα τα δείξει η νεκροψία».

Στέκω εδώ. Πρώτον, ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε σε πράγματα που «δρομολογούνται». Από ποιους δρομολογούνται, είναι το πρώτο που δεν μας είπε. Και το πώς το ξέρει ΑΥΤΟΣ και κανένας άλλος, ότι… δουλεύει το… δρομολόγιο, είναι το δεύτερο.

Παραμένω σ’ αυτό και διευκρινίζω. Σε ΠΟΙΟΥΣ μίλησε ο Μελισσανίδης; Εννοώ ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που του ζήτησαν και τους έδωσε δηλώσεις; Φυσικά, είναι ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ. Φυσικά, για να γίνονται δεκτοί στον Μελισσανίδειο χώρο, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στη χορεία εκείνων που θα έκαναν ΔΥΣΚΟΛΕΣ ερωτήσεις, ή ΘΑ ΕΠΕΜΕΝΑΝ στην παροχή περισσότερων εξηγήσεων.

Θεώρησα απαραίτητο να ανοίξω αυτή την παρένθεση, για να προλάβω τυχόν δυσάρεστα συμπεράσματα των αναγνωστών που θα είχαν να κάνουν με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων.

Με μέλι, σανίδι και ολίγον… «κοντονί»

Εχουμε, λοιπόν, ένα το κρατούμενο για τη συνέχεια. Αυτήν τη στιγμή έχουν ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, τις οίδε ποίου περιεχομένου! Και όταν αυτές οι εξελίξεις προαναγγέλλονται αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων νέας διοίκησης στην ΕΠΟ, εύκολα το μυαλό όλων μας στρέφεται προς ΑΥΤΗ την κατεύθυνση.

Πάμε παρακάτω. «Αφθαρτοι και καθαροί» είναι οι άνθρωποι της διοίκησης της ΕΠΟ, κατά Μελισσανίδη, Δεν είναι δηλαδή τίποτα γκρανκάσες, όπως οι άνθρωποι της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ, διότι αν ήταν ο πρώτος που θα το έλεγε θα ήταν ο ίδιος ο διοικητής της Κούλας. Για να λέει, όμως, ΑΥΤΟΣ ότι πρόκειται για ανθρώπους άφθαρτους και καθαρούς, σίγουρα κάτι παραπάνω από μας θα ξέρει.

Και τι ξέρουμε εμείς, θα ρωτήσετε. Οχι και πολλά πράγματα. Να πω ένα ότι ΑΥΤΟΙ που ΨΗΦΙΣΑΝ τους άφθαρτους και καθαρούς, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που είχαν ψηφίσει και τους παλιούς, εκείνους τους «εφθαρμένους» και «ακάθαρτους», πάντα κατά Μελισσανίδη. Τι έγινε και ΑΛΛΑΞΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ τις ψήφους και προτιμήσεις τους; Ε, λίγο το ΜΕΛΙ του Ρώσου, λίγο το ΣΑΝΙΔΙ του Νιάου, βάλτε και ολίγον «κοντονί», κάπως έτσι έγινε η ΠΟΥΤΙΓΚΑ. Και να την τρώνε απλά, εντάξει, κάτι πάει κι έρχεται. Αλλά να… ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ κιόλας, ε, αυτό ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ με τίποτα.

Φυσικά, όλα αυτά «θα τα δείξει η νεκροψία», παρατήρησε ο ηγέτης των απανταχού Αεκιτζήδων.
Ποια… νεκροψία, κύριε Κουροπαλάτη μου; Για να γίνει νεκροψία, πρέπει πρώτα να ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΟΥΝ! Και αφού λέμε ότι είναι καθαροί και άφθαρτοι, ποιος ο λόγος να αποδημήσουν εις Κύριον;

Το «ψάρι» με τις… δύο όψεις

Ερωτώ τον Αρχοντα Κουροπαλάτη. Ρε μπας και αυτή η φράση ήταν μία ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ, πλην ΣΑΦΗΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ «ΑΠΕΙΛΗ»; Ρε μπας και ήταν μία «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ», σε στυλ… «καλά τα πήγαμε σήμερα, αλλά ΠΡΟΣΕΞΤΕ για τη συνέχεια»;

Πόσο εύκολο, αλήθεια, είναι για ένα αρχιδιοικητή μεγάλης ΠΑΕ να ΑΛΛΑΞΕΙ γνώμη και άποψη, εάν κάποια στιγμή διαπιστώσει πως το «ψάρι» έχει δύο όψεις, όπως την έπαθε κάποτε ο Γκλέτσος, αλλά σε… άλλο αντικείμενο;

Αν, για παράδειγμα, αυτό το γκολ που είχε αρχικά ακυρωθεί παρέμενε ακυρωμένο και η ομάδα του έχανε βαθμό ή βαθμούς εξαιτίας ενός λάθους του βοηθού, τι θα κάνει ο διοικητής; Θα το αφήσει να περάσει έτσι, ή θα τους στείλει όλους για… επείγουσα νεκροψία;

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μία ανάλυση των δηλώσεων Μελισσανίδη, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι άξιες αναλύσεως, για τους λόγους που προανέφερα. Φυσικά, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στο κέντρο του στόχου των προειδοποιήσεων Μελισσανίδη, διότι δεν μπορεί να είναι λόγω δυναμικότητας και αυτό το ξέρει ο διοικητής της Κούλας καλύτερα απ’ όλους.

ΑΛΛΟΣ είναι ο βασικός αποδέκτης του ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ, αυτός που ακόμα δεν έχει καταλάβει το έργο που παίζεται, αυτός που ΟΛΟΙ τον θεωρούν κορόιδο, εκτός από… τον ίδιο!

Μόνο… επίτηδες για να χάσει τις εκλογές θα μπορούσε να βάλει κάποιος τον Καλαντζή υποψήφιο στις εκλογές της ΕΠΟ!

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ;

Αντί αντιπολιτευτικής κριτικής, διαλαλούσε καθημερινά το πόσο… έντιμος και ικανός ήταν ο αντίπαλός του Γραμμένος!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Ν.Δ. για τις επιλογές προσώπων. Ηθελα να ήξερα, αυτόν τον Καλαντζή, ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει για… υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ;

Πάρτι έκανε ο Γραμμένος όταν έμαθε ποιος θα ήταν ο αντίπαλός του.
Τι να λέμε τώρα, δηλαδή. Μέχρι και ο… κουμπάρος του Καλαντζή, Γραμμένο ψήφισε!

Και λέω, ρε παιδιά, μπας και το παιχνίδι (ΚΑΙ ΑΥΤΟ το παιχνίδι) ήταν ΣΤΗΜΕΝΟ;

Ρε μπάς και τον Καλαντζή τον προώθησαν τίποτα… «ελληνορώσοι», από το περιβάλλον του Ιγκνιάτεβιτς, για να σιγουρέψουν τη νίκη του εκλεκτού τους;

Από τέτοια ΛΑΜΟΓΙΑ όλα να τα περιμένει κανείς.

Οχι όλοι

Προσοχή, δεν λέω ότι ΟΛΟΙ στο περιβάλλον του Ιβάν είναι λαμόγια. Οοοοοχι τέτοια πράγματα, προς Θεού.

Λέω απλά ότι όσα λαμόγια με παρελθόν λαμογίστικο στο ποδόσφαιρο τυχαίνει να γνωρίζω, στο περιβάλλον του Ρώσου βρίσκονται ΑΥΤΗ την… εποχή.

Ο… φάβος του λάκκου!

Ποιος μου λέει λοιπόν εμένα ότι κάποιο απ’ αυτά τα λαμόγια δεν είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει τον Καλαντζή επικεφαλής της παράταξης των Ενώσεων που ΔΕΝ είχαν αλωθεί από το μέλι του Ιβάν και το… σανίδι του Νιάου;

Εγώ από την ΠΡΩΤΗ κιόλας μέρα, όταν άκουσα τον Καλαντζή να… εκθειάζει τον αντίπαλό του Γραμμένο, κατάλαβα ότι κάποιο… φάβο είχε ο λάκκος. Και όπως είμαι σίγουρος ότι θα πρόσεξαν οι φίλοι αναγνώστες μου, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν αναφέρθηκα σε πιθανή… «νίκη» του Καλαντζή. Διότι κάτι τέτοιο δεν φαινόταν ούτε με το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο του Κανάβεραλ.

Και… σφυγμό

Κάθε μέρα σχεδόν, όσο διαρκούσε ο προεκλογικός «αγώνας» (του κώλου τα εννιάμερα για μένα, όπως είπα) ο Καλαντζής έδινε συνεντεύξεις, μία στον Αρένα και μία στον Μετρόπολις. Και στα διαλείμματα έπαιρνε και… «σφυγμό» από τα σκατοσάιτ των αθηναίων ΑΡΔ.

Ακόμα δεν έμαθε!

Και μη με ρωτήσετε πώς και το ανέχτηκε αυτό η Νέα Δημοκρατία. Για σκεφτείτε ποιοι αποτελούν τον τομέα Αθλητισμού της, όπου τομεάρχης είναι (ΑΚΟΜΑ!!!) η Καραμανλή που δεν ξέρει (ΑΚΟΜΑ!!!) τι της γίνεται στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα καταλάβετε.

Και πού να προλάβει ο Κούλης, βεβαίως, να τα διορθώσει όλα. Εντάξει, αλλά το πράγμα ΕΠΕΙΓΕΙ. Με καρυοφύλλια του 1821, στον πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας δεν μπορείς να πας.

Εκτός βέβαια, αν υπάρχει καμία άτυπη ΣΥΜΦΩΝΙΑ για το θέμα της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της ΕΠΟ στον ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ και τους Ρώσους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ του. Σ’ αυτή την περίπτωση, που επίσης ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Η σφαλιάρα του Λιβάδια και το σύστημα ΒΑΡ(ΑΩ) του Βασιλομπίλαρου

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, εκτός από τον Αλμέιδα, που θα φάει δύο αγωνιστικές (κανονικά, ίσως και τρεις, αλλά δεν το βλέπω) κινδυνεύει με ποινή ΤΡΙΩΝ (στάνταρ) αγωνιστικών και ο Λιβάδια, για τη φάση της σφαλιάρας που έδωσε στον Χαντάκια και «δεν είδε» ο διαιτητής.

*** Ερώτηση πρώτη: Εντάξει, διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Διέλαθε της προσοχής του επόπτη. Διέλαθε της προσοχής του τετάρτου. Εκείνου του… εξυγιαντή Κωστούλα, πως και διέλαθε της προσοχής του;

*** Θα μου πείτε, εδώ διέλαθε της προσοχής του Βασιλομπίλαρου, του χειριστή του συστήματος ΒΑΡ-ΑΩ των αγώνων της Κούλας στο ΟΑΚΑ. Διότι αν είχε περιέλθει στην αντίληψή του, σίγουρα θα είχε… διακόψει τον αγώνα για να ζητήσει επανεξέταση της φάσης; Αμφιβάλλετε;

*** Πώς έκανε δηλαδή στη φάση του αρχικά ακυρωθέντος ως οφσάιντ 2ου γκολ της Κούλας; Αυτός ήταν που σταμάτησε και το παιχνίδι, για να πεί στον επόπτη ( άλλος… Δημητριάδης αυτός!) να καλέσει τον διαιτητή και να του πει ότι έγινε η… επανεξέταση της φάσης από τους… ειδικούς και δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ κ.λπ., κ.λπ. οπότε το γκολ έπρεπε να επικυρωθεί.

*** Αυτό λοιπόν το σύστημα ΒΑΡ-ΑΩ της Κούλας είναι αλάνθαστο και γι’ αυτό απορώ και πώς δεν εντόπισε τη σφαλιάρα του Λιβάδια στον Χαντάκια που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη είδε… το φως του να γεμίζει στρακαστρούκες. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει και το… «ΒΑΡ» της ΝΟΒΑ, που έδειξε τη σφαλιάρα σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Και τώρα, ο Λιβάδια κινδυνεύει -λένε- να φάει τρεις αγωνιστικές.

*** Και αυτό λοιπόν, εγώ το βλέπω αρκετά χλωμό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση δηλαδή αν δεν τον καλέσουνε καθόλου τον Λιβάδια σε απολογία, να κάνουν ότι δεν πήραν χαμπάρι, διότι είναι αρκετά σόνικο να μείνει η Κούλα χωρίς σέντερ φορ (μέχρι να έρθουν δηλαδή ο… Σκόκος με τον Αραούχο). Τι δηλαδή, πάλι με Μπακασέτες θα τη βγάλει;

*** Η πλάκα θα ήταν, όμως, να γινόταν να μην τιμωρήσουν τον Λιβάδια με αγωνιστικές, αλλά με… επίπληξη! Να του βάλουν δηλαδή ποινή αυστηρής έγγραφης επίπληξης με υποχρέωση… ανάκλησης της σφαλιάρας!

Γίνεται; Ολα… γίνονται με τους «εξυγιαντές». Μόνο που υπάρχει μία δύσκολη λεπτομέρεια: Καλά όλα τ’ άλλα, αλλά τη σφαλιάρα πώς θα την… ανακαλέσει;

Η μεταγραφική… αντεπίθεση του Μπάουγκ!

Στο μεταξύ -και προφανώς θορυβημένος από τις πρόσφατες… τρανές επιτυχίες της ομάδας- ο Μπάουγκ πέρασε στη μεταγραφική… αντεπίθεση. Διότι έως τώρα, μόνο μία απ’ αυτές θα έλεγε κανείς ότι έχει κάποια αξία. Του Μακ, «παικτικώς» όμως μόνο. Γιατί από χαρακτήρα…

Ηταν τόσο καλός που τον πέταξε η Ζενίτ σαν το ξερό καρκάδι στο πέτο της.

Ελ Κατούρι, ή Ελ Κατουρί;

Τώρα, παίρνει, λένε, έναν Μαροκινό ονόματι Ελ Κατούρι (ή Ελ Κατουρί, θα σας γελάσω). Ανήκε στην Εμπολι, αλλά όπως γράφτηκε… «δεν ήταν στο πλάνο του προπονητή της».

Τώρα, το να μην είσαι στο πλάνο της Μπαρτσελόνα, κάτι πάει κι έρχεται. Αλλά να μην είσαι στο πλάνο της… Εμπολι… Καλά κρασιά!

Και τα ζωντόβολα… χαίρονται!

Διονύσης Ψωμιάδης: Εσκασε μύτη και… ομιλεί -και αυτός!- για… «καθαρό ποδόσφαιρο»!

Και ξαφνικά… Διονύσης Ψωμιάδης! Οχι ο Παναγιώτης, της Νέας Δημοκρατίας, ο αδελφός του, ο Διονύσης, που πάντα ήταν των προοδευτικών δυνάμεων.

Πάνω λοιπόν που κοντεύαμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή του, ο σιόρ Διονύσης έσκασε μύτη, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, εφ’ όλης της ύλης, που λένε. Σε ό,τι τον ρωτάγανε δηλαδή, έδινε την απάντησή του.

Μεταξύ πολλών άλλων κυρίως εγκωμιαστικών σχολίων για τον Γραμμένο βασικά, μίλησε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας ότι… «ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό» για να πάει… στην Αγγλία. Και κατέληξε με μία μεγαλοπρεπή αηδία:

«Αν αλλάξει αυτή η κατάσταση (στην ΕΠΟ) ο Μαρινάκης δεν θα έχει καμία σχέση. Τι δουλειά έχει ο Μαρινάκης με το καθαρό ποδόσφαιρο;».

Υπενθυμίζω ότι σχετικά πρόσφατα, ο Διονύσης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Παναγιώτης, παραπέμφθηκαν με βούλευμα σε δίκη για τις πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορούμενοι για την υπόθεση που έγινε γνωστή με την... «κωδική» ονομασία «τα 45άρια»!

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, οι Εφέτες έκριναν ότι πρέπει να επιβληθεί χρηματική εγγυοδοσία ύψους 100.000 ευρώ τόσο στον Παναγιώτη όσο και στον Διονύση Ψωμιάδη, μέχρι να δικαστούν.

Τέτοιοι και τόσο καθαροί άνθρωποι, λοιπόν, δικαιούνται να ομιλούν και να αναφέρονται σε… καθαρό ποδόσφαιρο και σε πρόσωπα που κατά την άποψή τους… «δεν έχουν καμιά δουλειά με αυτό»!

Αν και εδώ που τα λέμε, έχουν και κάποιο δίκιο. Εδώ, σου λένε, υπάρχουν και άλλοι, πολύ χειρότεροι από μας, που κάνουν δηλώσεις εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη και αμέσως γίνονται προσφιλείς και σεβαστοί στην εξουσία και βρίσκουν τρόπο να κονομάνε και να γλιτώνουν από άσχημες καταστάσεις.

Τι δηλαδή, εμείς… πίσω θα μείνουμε;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/08/2017)

Διαβάστε επίσης