Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέτοια τρισάθλια Εθνική δεν αξίζει να πάει Μουντιάλ

Τέτοια τρισάθλια Εθνική δεν αξίζει να πάει Μουντιάλ
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Χάλια μαύρα η ομάδα που ο Γραμμένος αποκάλεσε «καθρέφτη της καινούργιας ΕΠΟ»

Μεγάλη η ζημιά: Χάλασε και η φιέστα που είχαν ετοιμάσει για το τέλος.

Μιλάμε για μεγάλη ζημιά. Τεράστια η ζημιά που έγινε με το 0-0 της Εθνικής με την Εσθονία. Και βεβαίως, εγώ δεν θα αναφερθώ σε θέματα βαθμολογίας και πιθανοτήτων πρόκρισης για το Μουντιάλ. Αυτά τα αφήνω για τους άλλους. Οποιους ενδιαφέρονται και εύχονται να πάει η Εθνική στο Μουντιάλ με τον Ζέκα, τον Τζαβέλλα, τον Μάνταλο, τον Τζιόλη, τον τσέλιγκα Κυριάκο τον Μπαουγκτζή και τους άλλους. Εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, για να μην πω και ότι δεν μ’ αρέσει, διότι θεωρώ αδικία να πάει το δικό μας το συνονθύλευμα και να μείνουν έξω π.χ. οι Κύπριοι που είναι και παλικάρια και τα δίνουν όλα.

Αλλα πράγματα, λοιπόν, κοιτάζω εγώ, αυτά που λέμε «τα γύρω-γύρω» από τις εκδηλώσεις της Εθνικής. Πώς το είπε ο Γραμμένος πρόεδρος; «Καθρέφτης της ΕΠΟ η Εθνική ομάδα», είπε ο Γραμμένος πρόεδρος στους παίκτες, παραμονή του αγώνα στο δείπνο «γνωριμίας» που τους παραχώρησε.

Και νομίζω ότι αποδείχτηκε πως είχε απόλυτο δίκιο. Αυτό το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ θέαμα που παρουσίασε η Εθνική, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ένας καθρέφτης της ΕΠΟ!

Να δείτε πώς το λέει εκείνη η παλιά παροιμία που έλεγε ο αείμνηστος Κώστας Τριβέλας… Α, ναι, «ό,τι σκατά και το φτυάρι», έλεγε! Να το… κι αυτό!

ΤΟ φιάσκο!

Δεν το περίμεναν, που λέτε, αυτό το φιάσκο! Με την Εσθονία, μωρέ, έπαιζαν, ήταν δυνατόν να μην κερδίσουνε; 5-0 έχασε η Εσθονία στη Βοσνία και… 8-1 στο Βέλγιο! Μέχρι και εμείς, στο παιχνίδι μέσα στην έδρα της, την κερδίσαμε 0-2! Με ποια λογική, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να την κερδίσουμε και προχθές το βράδυ;

Η γκρανκάσα στοίχειωσε!

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, την… γκρανκάσα Γκιρτζίκη που έφταιγε για όλα, που με τη διοίκησή του κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, την έχουμε διώξει. Την έδιωξε ο εκπορθητής Κοντονής με τη μαφία της εξυγίανσης.

Να μην υπάρχει, λοιπόν, διοίκηση Γκιρτζίκη, να μην υπάρχει διοίκηση Σαρρή και πάλι να μην μπορούμε να κερδίσουμε… ποια; Την… Εσθονία! Ρε μπας και μας στοιχειώνει η γκρανκάσα;

Ούτε ευκαιρία!

Ετσι είναι. 17 γκολ σε 7 παιχνίδια έχει φάει η Εσθονία σ’ αυτήν τη διοργάνωση! Κι εμείς όχι γκολ, αλλά ούτε… ευκαιρία δεν κάναμε, αν εξαιρέσουμε δύο κεφαλιές στο πρώτο, που πήγαν πάνω στον τερματοφύλακα. Nothing more!!!

Στου Σεφερλή

Καταστρόφα, που έλεγε και ο Γκμοχ. Να έχουμε καλέσει και να έχουν έρθει στο γήπεδο οι κολοσσοί της πολιτικής σκηνής, ο Βασιλειάδης, κάποιος άλλος από το Παιδείας, νομίζω πήρε το μάτι μου και τον… Καρανίκα. Να μας κάνει τη χάρη ακόμα και η Λυδία Κονιόρδου να έρθει στο Καραϊσκάκη και να μην μπορέσουμε να την ικανοποιήσουμε; Θα μου πείτε, εντάξει, από μια μεριά, τραγωδός είναι στο επάγγελμα, σε τραγωδία θα πήγαινε. Αν ήταν να πάει σε κωμωδία, θα πήγαινε στου Σεφερλή. Κάνω κανένα λάθος;

Διόδια για τα μνημόνια!

Το θέμα για μένα είναι αν θα ζητήσει η Κονιόρδου να πληρωθεί και τα οδοιπορικά εκτός έδρας που πήγε στο Καραϊσκάκη!

Α, όλα κι όλα, σ’ αυτά τα θέματα η υπουργός είναι πολύ τυπική.

Και για να μη νομίσετε ότι υπερβάλλω, να σας θυμίσω τι έγινε με την Κονιόρδου στην Κύπρο, που είχε πάει πριν λίγες μέρες για κρατική δουλειά, να υπογράψει ένα μνημόνιο (μανία που έχουν όλοι αυτοί οι συριζανέληδες με τα μνημόνια, ρε παιδιά. Και στον ύπνο τους μνημόνια υπογράφουν)!

Τέλος πάντων, έβγαλε η ίδια απόφαση που υπέγραψε φυσικά η ίδια, να εισπράξει τα έξοδα τα δικά της και της συνεργάτιδάς της για τα… διόδια που πληρώνανε κατά τις μετακινήσεις τους στην Κύπρο! Για τη συνεργάτιδά της, η αποζημίωση ήταν… 5,60!

Ακόμα και εφτά ευρώ!

Δεν ξέρω αν στο Καραϊσκάκη την συνόδευε η συνεργάτις της, αλλά είναι βέβαιο ότι για να πάει ως εκεί, χάλασε κάποια ευρώ για βενζίνα, μερικά ακόμα για λάδια, για φθορά μηχανής κ.λπ. Τι νομίζετε, αν τα βάλεις όλα αυτά κάτω και τα σουμάρεις, μπορεί να φτάσεις ακόμα και τα εφτά ή οκτώ ευρώ! Λίγα είναι;

Μπαλκόνοβα!

Καλά, οι καφέδες πρέπει να ήταν κερασμένοι από τον Γραμμένο πρόεδρο. Ισως να είχε στείλει έμβασμα η Μπαλκόνοβα από τη ρώσικη ΠΑΕ.

Μετά από… κατσάδα

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η φιέστα που είχαν ετοιμάσει για μετά τη λήξη. Εχοντας βεβαίως τη… βεβαιότητα ότι η Εθνική θα κερδίσει, η Κονιόρδου θα βγάλει τη μάσκα της τραγωδού και ίσως να… σκάσει και κανένα χαμόγελο.

Τελικά, όμως, η «φιέστα» θύμιζε περισσότερο Αντιγόνη και μάλιστα την ημέρα που είχε περίοδο! Κατεβασμένα τα μούτρα, φάτσες θλιμμένες λες και μόλις είχαν φάει κατσάδα από τον Μελισσανίδη! Τέτοια φάση, σας λέω.

Ο ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλο!

Πάντως, τα συγχαρητήρια δεν έλειψαν. Σας μεταφέρω αυτούσιο έναν συγχαρητήριο διάλογο:

«Συγχαρητήρια, πρόεδρε για την εκλογή σας», «Παρακαλώ, σε σας ανήκουν τα συγχαρητήρια».

«Μα τι λέτε; Αν δεν είσαστε εσείς, ακόμα θα διοικούσε το παλιό, ακόμα θα βρίσκονταν εδώ οι καταστροφείς του ποδοσφαίρου. Εσείς διώξατε τις γκρανκάσες και φέρατε το καινούργιο».

«Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε όλοι μαζί. Εσείς φτιάξατε το ποδόσφαιρο και εμείς φτιάχνουμε τη νέα Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους μας λοιπόν. Μας αξίζουν».

«Ναι, ναι, έχετε απόλυτο δίκιο, όπως πάντα. Συγχαρητήρια και για μας και για σας».

«Αλήθεια, τι κάνει ο κύριος Ιβάν; Καιρό έχω να μιλήσω μαζί του. Πέστε του να με πάρει και θα καταλάβει», «Α, είναι πολύ καλά, ευχαριστώ εκ μέρους του. Θα του μεταβιβάσω το ενδιαφέρον σας», «Και ο κύριος Μελισσανίδης; Αν και μιλάμε τακτικά στο τηλέφωνο, πέστε του πάντως ότι ρώτησα, έτσι;», «Μα βεβαίως, μην ανησυχείτε, έτσι κι αλλιώς θα του το έλεγα»!

Γιατί πληρώνεται;

Να δούμε τώρα τις «ελπίδες». Ολα πάνε για το ματς της Κυριακής. Εκεί έχουν εναποτεθεί τα πάντα. Να κερδίσουμε το Βέλγιο ή τουλάχιστον να μη χάσουμε. Και γι’ αυτό, άλλωστε, ο Σκίμπε (ΕΚΠΛΗΞΗ: προπονητής της Εθνικής!) δεν δίστασε να καλέσει όλο τον κόσμο στο Καραϊσκάκη να «βοηθήσει» την ομάδα!

Αναρωτιέμαι, γι’ αυτό… πληρώνεται; Για να ζητάει βοήθεια από τον κόσμο;

Τον εαυτό του!

Ο προπονητής που έχει στη διάθεσή του στόπερ 22 εκατομμυρίων και τον βάζει… δεξί μπακ, δεν είναι δυνατόν να έχει την ανάγκη του κόσμου. Μόνος του πρέπει να… βοηθήσει τον εαυτό του!

Δουκάκου!

Ρε μπας και περιμένει κάτι καλό απ’ αυτό τον αγώνα ο Σκίμπε; Λέτε να στηρίζεται στην… ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ των Βέλγων, ή μήπως στην… αδιαφορία τους; Αλλά ξέχασα. Επιστρέφει στην Εθνική ο Μήτρογλου, που δεν έπαιζε προχθές. Θα είναι κάτι σαν… αντίμετρο για τον Λουκάκου των Βέλγων.

Σιγά τον παίκτη, ρε! Αυτοί Λουκάκου; Εμείς… Δουκάκου!

Πόσο… μαλάκας!

Αυτοί έχουν και Μιραλάς! Ο οποίος όμως προχθές στο 9-0 με το Γιβραλτάρ δεν ήταν ούτε στον πάγκο. Εκτός αποστολής τον είχαν αφήσει. Πιθανό πάντως να τον ξαναδούμε στο Καραϊσκάκη. Οχι όμως όπως θα θέλαμε να τον δούμε.

Θα παίξει και άλλος ένας… «παρ’ ολίγον» ο Ντεφούρ, στη θέση εκείνου που αποβλήθηκε προχθές.

(Καλά, ρε παιδιά, δεν μπορώ να μην το πω: Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας παίκτης, να αποβάλλεται ενώ η ομάδα του κερδίζει… 5-0 από το ημίχρονο.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΙΤΣΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ NOVA

ΣΕ… ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ!

Εχουμε ξαναπεί πολλές φορές για την κιτσαρία της Κούλας και των ανθρώπων της. Τη χαμηλή αισθητική σε κάθε τους εκδήλωση, την απίστευτη προχειρότητα, την κακάσχημη εικόνα που προβάλλουν.

Αυτό όμως που έγινε προχθές, με την υποδοχή του Αραούχο, νομίζω ότι ξεπερνάει τα μέχρι τώρα στάνταρ.

Προσέξτε, δεν εννοώ τον κόσμο των αγαθών που μαζεύτηκαν για να αποθεώσουν τον παίκτη. Αφού δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν και ήθελαν να το κάνουν έτσι, καλώς και το έπραξαν και εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Αλλο είναι το θέμα, φίλοι μου. Είναι η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ της ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ τηλεόρασης, που αποφάσισε (!!!) να… καλύψει την άφιξη του Αραούχο. Και μάλιστα, σε… ζωντανή μετάδοση, απευθείας από το αεροδρόμιο!

Το πράγμα ξεφεύγει με αυτούς τους τύπους, αγαπητοί, και θα σας εξηγήσω αμέσως.

Συνδρομητικό… υμνολόγιο

Η μεταγραφική πραγματικότητα που βιώνουμε, κυρίως τις τελευταίες ημέρες, περιέχει σε γενικές γραμμές καλές και αρκετά αβανταδόρικες μεταγραφές. Δεν ομιλώ για τον Τζούρτζεβιτς, τον Ενγκελς και τους άλλους του Ολυμπιακού, διότι αυτοί σίγουρα αποτελούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ θέματα για τους αρμόδιους και υπεύθυνους της NOVA. Και σιγά μην έδειχναν ζωντανά τις αφίξεις τους. Δεν αναφέρομαι λοιπόν καθόλου σ’ αυτούς.

Ομως, ο Πάοκ έφερε στην Ελλάδα τον Βιεϊρίνια, τον Μαουρίτσιο. Ο Παναθηναϊκός έφερε τον Μουνιέ και μερικούς άλλους. Καλοί, ξεκαλοί, κακοί, ξεκακοί, δεν έχει σημασία. Ο κόσμος του Πάοκ χρόνια τώρα φωνάζει για τον Βιεϊρίνια. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, πικραμένος από τις απώλειες, πολύ θα ήθελε να δει σε ζωντανή σύνδεση την άφιξη ενός καινούργιου παίκτη.

Η NOVA, όμως, αποφάσισε να δείξει τον… Αραούχο! Και μάλιστα, προσπαθώντας να δώσει κάποια πανηγυρτζίδικη νότα στο… υπερθέαμα, είχε στήσει ένα τεταρτάκι πριν την άφιξη και κάνα δεκάλεπτο μετά, δύο τύπους με μικρόφωνα, που αναλώνοντας σε ένα διαρκές υμνολόγιο για τη διοίκηση της Αεκ και τον Μελισσανίδη, που… «έκανε ό,τι έπρεπε για να γίνει η μεταγραφή που θα στοιχίσει δύο εκατομμύρια»!!!

Διάνα… δέκα φορές!

Ναι, αγαπητοί φίλοι, έτσι είπαν και όποιος θέλει και δεν βαριέται, μπορεί να δει το σχετικό βιντεάκι που υπάρχει στο YouTube. Και ερωτώ, πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ μπορεί να είναι τέτοιοι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΕΣ του κοσμάκη και δη όταν δουλεύουν σε Μέσον που ζει από τις συνδρομές ΟΛΩΝ των Ελλήνων φιλάθλων; Από πού κι ως πού, ρε λεβέντες, τα δύο εκατομμύρια; Δανεικός για έναν χρόνο ήρθε ο παίκτης και μάλιστα χωρίς ρήτρα αγοράς. Το πολύ να του πληρώσει Η ΑΕΚ και ΟΧΙ ο Μελισσανίδης καμιά πεντακοσάρα αποδοχές ΚΑΙ ΑΝ… Και τι λέει ο είς εκ των δύο, ο πιο… εκδηλωτικός; «Με την απόκτηση του Αραούχο, η Αεκ δεν έκανε απλώς διάνα. Εκανε… ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ διάνα»!

Φανατικοί και γλίτσες

Εντάξει, δεν θέλω να ρίξω τα βάρη στα παιδιά, αυτά ό,τι τους λένε κάνουν. Αλλά η NOVA, μωρέ; Προπαγάνδα στο Μελισσανίδη με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα λεφτά; Τι θα μας πει, δηλαδή, ότι η Αεκούλα έχει κόσμο και θα έπιανε τηλεθέαση; Μπα; Δηλαδή ο Πάοκ δεν έχει κόσμο; Τι έχει, μπουγάτσες; Ο Παναθηναϊκός τι έχει, μπογιατζήδες που βάφουν κάγκελα όλη μέρα; Δεν θα ήθελαν και αυτοί να δουν από την τηλεόραση που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ την άφιξη ενός δικού τους παίκτη, σε ζωντανή και απευθείας μετάδοση; Τι να πω, αγαπητοί, να πω ότι τους έριξε κανένα ξεροκόμματο διαφήμισης απ’ τον ΟΠΑΠ ο Νιάου και του κάνουν τη χωρίστρα; Ή να πω ότι έχει βάλει αρμόδιους φανατικούς και «γλίτσες» αεκτζήδες, που δεν μπορούν να συγκρατηθούν;

Στο 1,30 η απόδοση του ΟΠΑΠ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ολα παίζουν. Ειδικά γι’ ΑΥΤΟΥΣ, όμως, τους… προσκυνητές του Αραούχο και των επιτυχιών του Μελισσανίδη, έχω ΕΝΑ ΝΕΟ:

Για να ρίξουν μια ματιά στο ΚΟΥΠΟΝΙ του ΟΠΑΠ, εκεί που γράφει τις αποδόσεις για το «ποιος θα βγει πρωταθλητής».

Να τους το πω, λοιπόν, εγώ:

1,30 δίνει στον Ολυμπιακό!

Να τους το ξαναπώ: Από ΔΥΟ που ήταν το καλοκαίρι η απόδοση, έχει φτάσει στο ΕΝΑ και ΤΡΙΑΝΤΑ και ξέρετε γιατί; Επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ μεσολάβησαν οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ του Μαρινάκη. Και το γράφω για τρίτη φορά, μπας και το εμπεδώσουν. ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ είναι η ΑΠΟΔΟΣΗ που δίνει Ο ΟΠΑΠ στον Ολυμπιακό να βγει πρωταθλητής ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ! Ο ΟΠΑΠ του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ τη δίνει ΑΥΤΗ την απόδοση, ΑΝΟΗΤΟΙ.

Ανοίξτε λοιπόν τα στραβά σας, να μάθετε ΠΟΙΟΣ έκανε όχι μία φορά, ούτε δέκα, αλλά ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ διάνα! Ποιος; Σας αφήνω να μαντέψετε…

*** Αυτή η εβδομάδα πέρασε και έμειναν εκκρεμότητες για τη στήλη. Εχουμε να γράψουμε ΠΟΛΛΑ, πάρα ΠΟΛΛΑ. Για τις μεταγραφές, για την ΕΠΟ, για την Εθνική, πράγματα που ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν μπορεί να «ακουμπήσει».

Δεν πειράζει, καλά να είμαστε και... δεν θα χαθούμε. Από Δευτέρα… τα σπουδαία.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/09/2017)

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΔΑΣΚΑΛΟ»

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΔΑΣΚΑΛΟ»

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΔΝΑ… ΚΕΙΤΡΩΣ, Ο ΜΠΕΟΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ.