Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:35

Προβλέψιμοι και «αναμενόμενοι» οι ζητιάνοι

Σκοτώσανε το θηρίο που… βρήκαν σκοτωμένο από τον ΘΡΥΛΟ

Πανηγυρίζουν που κατέλαβαν το Κουραδόκαστρο της Κροατίας και δεν ασχολούνται καθόλου με το «σιγουράκι» της Λαμίας

Πανηγυρίζουν οι ζητιάνοι. Και δικαίως. Η ομάδα τους έπαιξε σε Ομιλο και κέρδισε την αντίπαλό της, αυτή που προηγουμένως και σε νοκ άουτ παιχνίδια, κέρδισε δύο φορές ο Ολυμπιακός, μέσα και έξω. Και βεβαίως έχει μεγάλη σημασία το είδος των αγώνων. Αν είναι νοκ άουτ (σε διπλή αναμέτρηση), είναι σαφέστατα πιο δύσκολο να κερδίσεις. Αν είναι με βαθμολογία Ομίλου, πολύ πιο εύκολο.

Η Ριέκα λοιπόν -από αυτήν ξεκινάω- ό,τι ήταν να παίξει το έπαιξε εναντίον του Ολυμπιακού. Επαιξε, έχασε, αποκλείστηκε, πήγε για ύπνο. Εδώ όμως με την Κούλα, έχει το αβαντάζ, ας το πούμε έτσι, ότι θα παίξει άλλους πέντε αγώνες. Διπλούς με Αούστρια, Κούλα και Μίλαν. Και σίγουρα, στο βάθος του μυαλού των Κροατών υπάρχει και το ενδεχόμενο να καταφέρουν στη ρεβάνς να πάρουν εκδίκηση.

Οπως και να το κάνουμε, η Ριέκα ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ σαν ομάδα. Ακόμα και η… Λαμία, αν και πρωτόβγαλτη στη μεγάλη κατηγορία, καλύτερη θα ήταν για αντίπαλος της Κούλας.

Γιατί ανακατεύω τη Λαμία, θα με ρωτήσετε. Φυσικά έχω τον λόγο μου. Την Κυριακή παίζουν η Λαμία με την Κούλα και το σκηνικό… έχει ήδη στηθεί! Μόνο το… σκηνικό, θα μου πείτε; Τέλος πάντων, αυτό έχουμε μπροστά μας αυτό λέμε.

ΟΥΤΕ Ο ΚΟΛΙΝΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΟΥ!

Λαμία γηπεδούχος, Αεκούλα φιλοξενούμενη. Στο γήπεδο του Περιστερίου, δηλαδή, περιοχής Δυτικής Αττικής. Με διαιτητή τον πολύ φιλόδοξο και γι’ αυτό καταδεκτικό, Βάτσιο. Ο οποίος ανήκει στην ΕΠΣ… Δυτικής Αττικής! Ευνοούμενος της νέας κατάστασης στην ΕΠΟ ο Βάτσιος. Τόσο, ώστε να μη λείπει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αγωνιστική από τους ορισμούς της ΚΕΔ του Δεδέιρα. Με ρυθμούς… μονά-ζυγά πάει ο Βάτσιος. Στα μονά ορίζεται τέταρτος, στα ζυγά κανονικός διαιτητής του αγώνα. Πρώτη αγωνιστική ήταν στο Πλατανιάς - Ξάνθη 0-2, μετά τέταρτος στο Πλατανιάς - Παναθηναϊκός και το Αστέρας - Λαμία (χα, χα, τι σύμπτωση, ε;) και τώρα στο Λαμία - Κούλα.

Δηλαδή, και του Κολίνα στα ντουζένια του τους ορισμούς να ψάξει κανείς, τέσσερις συνεχόμενους ορισμούς δεν πρόκειται να επισημάνει. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Βάτσιος βρίσκεται μεταξύ των εκλεκτών, των κορυφαίων εκ των εκλεκτών του συστήματος και τον χρησιμοποιούν όπου πρέπει, σαν πολύτιμο ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

Εντάξει, η Λαμία είναι καινούργια, δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν εκεί πέρα και τι καπνό φουμάρουν αυτοί που τη διοικούν. Ούτε και με πολυενδιαφέρει, δηλαδή.

Αλλο είναι αυτό που μπαίνει στη σειρά των σκέψεών μου. Ερχεται που λέτε η Αεκούλα με νωπές τις δάφνες από το Europa League, πιο πριν από μία τεσσάρα στη Λάρισα και ακόμα πιο πριν, μία τριάρα στη Μπρυζ, με ΦΟΡΑ, ενόψει του ντέρμπι της άλλης Κυριακής. Τελευταίος σταθμός, μπροστά της, η Λαμία, που θα γίνει… «κόλλα μία» και ίσως και… κόλλα δύο και… κόλλα τρεις, και ούτω καθεξής.

Και έτσι, με αυτή τη φόρα που έχει πάρει, θα πέσει πάνω σου. Στην έδρα της το ντέρμπι, με τους δικούς της ανθρώπους, τις δικές της συνθήκες, τον δικό της διαιτητή, ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ θα είναι. Και απέναντί της, ΕΣΥ, ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Εσύ, ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ. ΕΣΥ, ο βασιλιάς, ο κορυφαίος των κορυφαίων. Ποια θα είναι η έκβαση του ντέρμπι;

ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ… ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΗ!

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα μπορεί να απαντηθεί, κατ’ εκτίμηση, μόνο μετά και τον σημερινό αγώνα με τον Αστέρα Τριπόλεως, όπου βεβαίως, ο Ολυμπιακός μετράει, ΑΝΤΙΘΕΤΑ από την Κούλα, μόνο ντεζαβαντάζ.

Παίζει μετά από μία καθαρή ήττα μέσα στην έδρα του στο Champions League, που δεν είναι βεβαίως και τόσο σημαντικό, όσο σημαντικό είναι η κακή απόδοση. Και αυτή η ήττα έρχεται μετά από μία αρκετά οδυνηρή ισοπαλία στην Ξάνθη, όπου βεβαίως πήρε και μία γερή γεύση της διαιτησίας και των εξωαγωνιστικών συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει από δω και στο εξής, απέναντι σε μία ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Βάλτε τώρα και την απουσία οπαδών λόγω της γνωστής τιμωρίας και θα έχετε πλήρη εικόνα των ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ κυρίως δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωταθλητής.

Ολα αυτά, λοιπόν, αν τα βάλουμε κάτω, θα δούμε ότι συνηγορούν υπέρ της Κούλας. Το στοιχείο όμως που όχι μόνο δεν συνηγορεί, αλλά και ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ το σκηνικό των προγνωστικών, είναι η ΚΑΡΔΙΑ, η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.

Τα στοιχεία αυτά όχι απλά ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ η ομάδα των ζητιάνων, αλλά και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αποκτήσει. Ομάδα που έχει ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ολόκληρα χρόνια να δει τίτλο πρωταθλητή. Ομάδα που στην ιστοριούλα της (και αυτή… ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ και ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΗ) έχει να επιδείξει όλα κι όλα ΕΝΤΕΚΑ πρωταθλήματα, έναντι ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ του Ολυμπιακού.

Εκτός βέβαια αν… «λογίζονται» ως… τίτλοι και ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και ένα πρωτάθλημα… Γ’ Εθνικής, που είναι τα πιο πρόσφατα κατορθώματά της.

ΔΙΑΝΥΕΙ… «ΠΕΡΙΟΔΟ» ΦΟΡΜΑΣ!

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιρικό ΜΕΓΑΛΕΙΟ και δύναμη ψυχής τέτοια, που μπορεί να αντισταθμίσει ό,τι άλλο σωριάσει απέναντί του η Κούλα. Φυσικά και υπερτερεί σε δυναμικό, σε ποιότητα, σε εμπειρία, σε δυνατότητες, στα ΠΑΝΤΑ. Απλά, η αντίπαλός του αυτήν ακριβώς τη δεδομένη στιγμή περνάει μία… «περίοδο» φόρμας. Σε διάρκεια και συχνότητα περίπου σαν αυτή που περνάνε… όλες οι γυναίκες, μέχρι μιας ηλικίας, σε συγκεκριμένο διάστημα κάθε μήνα.

Τι θα κρίνει το ντέρμπι, πάντα σύμφωνα με τη δική μου άποψη; Το σημερινό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα, η απόδοση και η γενικότερη παρουσία και εμφάνιση του Ολυμπιακού. Διαβάζω ότι ο Χάσι θα προχωρήσει σε αλλαγές, ίσως και πολλές αλλαγές. Δεν έχει καμία σημασία η ποσότητα των αλλαγών, αλλά η ΣΤΟΧΕΥΣΗ που εξυπηρετούν.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ… ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ!

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι φύσει επιθετική ομάδα και δεν έχει καμία ροπή προς το αμυντικό παιχνίδι, είναι γνωστό από την εποχή που βγήκαν τα ρηχά τα πιάτα. Ομως, αυτό δεν σημαίνει και… πλήρη απουσία της άμυνας! Ούτε και σημαίνει ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ικανοτήτων των επιθετικών του Αστέρα, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ικανότατοι και μπορούν να κάνουν ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις.

Ποια είναι λοιπόν η σωστή συνταγή; Επιθετική λογική, με το μυαλό στην άμυνα. Οταν έχεις πίσω σου στέρεες βάσεις, γίνεται πιο εύκολο να χτίσεις σωστές και επικίνδυνες επιθέσεις.

Μία νίκη σήμερα με ευρύ σκορ, συνοδευόμενη από καλή απόδοση, σίγουρα θα αποτελέσει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για το ντέρμπι της άλλης Κυριακής. Και αν η καινούργια (ελπίζω) «συνταγή» ανάπτυξης επιτύχει σήμερα και μεταφραστεί σε πολλά γκολ, θα σημαίνει και την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του… «σαξές στόρι» που χτίζουν οι έξαλλοι… «επικοινωνιολόγοι» των ζητιάνων.

Ελπίζω ότι από Δευτέρα θα συνεχίσουμε να τα λέμε από δω, αναδεικνύοντας όλες τις λεπτομέρειες των συνθηκών ενόψει του (λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ στο ΟΑΚΑ.

Δεν παίζουν!

Διαβάζω: «Εντατικά μαθήματα έκαναν χθες το πρωί στην άμυνα οι Μποτία, Σισέ και Νικολάου»!

Απορώ: Μα καλά… αυτοί δεν παίζουν! Δηλαδή, άλλοι παίζουν, άλλοι κάνουν λάθη, άλλοι κάνουν… μαθήματα;

Μπεν και για τις πτέρυγες

Υπ’ όψιν του προπονητικού τιμ: Ο Μπεν παίζει και σε άλλες θέσεις, εκτός αυτής του σέντερ φορ!

Στον Πανιώνιο, πέρυσι, έπαιζε και διακρινόταν ιδιαίτερα σε διάφορες άλλες θέσεις της επίθεσης, με σέντερ φορ τον Ανσαριφάρντ.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η επιμονή να τον τοποθετούν (αξιολογικά) στη σειρά των στράικερ, σαν τρίτη λύση πίσω από Τζούρτζεβιτς και Εμενίκε. Για τις πτέρυγες δηλαδή, δεν κάνει;

Το φαινόμενο Νίκο Μαρτίνεζ και ο Ολυμπιακός

Αλλαγή προς το τέλος μπήκε στο Απόλλων Λεμεσού - Λιόν του Europa ο Νίκο Μαρτίνεζ και κατάφερε με μία αριστοτεχνική ασίστ να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Νίκο, που γνωρίσαμε και θαυμάσαμε όλοι στον Παναιτωλικό, είναι ένας προικισμένος Αργεντινός μέσος, που εδώ και δύο χρόνια ανήκει στον Ολυμπιακό. Τον Αύγουστο του 2015 ο Ολυμπιακός τον έδωσε δανεικό στην Ανόρθωση, όπου διέπρεψε στο Κυπριακό πρωτάθλημα και τον επόμενο χρόνο στη Γουέστερν Σίντνεϊ, όπου αναδείχτηκε σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος Αυστραλίας.

Φέτος, ο Νίκο επέστρεψε στον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 και ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να μένει στο ρόστερ, την τελευταία ημέρα δόθηκε πάλι δανεικός στον Απόλλωνα Κύπρου.

Ετσι, αποτελεί φαινόμενο ποδοσφαιριστή που ενώ ανήκει επί τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, δεν έχει φορέσει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα του!

Αυτό για το οποίο αναρωτιέμαι, είναι με ποιο σκεπτικό οι προπονητές των τελευταίων χρόνων στον Ολυμπιακό απορρίπτουν τον Μαρτίνεζ επειδή «δεν τον συμπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό τους».

Τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει για να τον… συμπεριλάβουν;

Εκατόν είκοσι επτά φορές «άνοιξαν τους λογαριασμούς» τους

Εντός του μηνός αρχίζουν οι δίκες των προσφυγών στην τακτική Δικαιοσύνη που έχουν κάνει οι αναίτια και αδικαιολόγητα διωχθέντες από την προσωρινή διοίκηση των δοτών, υπάλληλοι της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής.

Και όπως αναμενόταν, οι ποντικοί της ΕΠΟ, καθοδηγούμενοι από τα τσιράκια του Κοντονή, του Μελισσανίδη και του Ρώσου, άρχισαν να βγάζουν διάφορα… «ρεπορτάζ» του στυλ ότι «το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς των απολυθέντων της ΕΠΟ» και διάφορες τέτοιες επικοινωνιακές αηδίες, με προφανή σκοπό να «επηρεάσουν» όσο τους περνάει, τους παράγοντες των δικών που έρχονται και θα επακολουθήσουν. Πάντα στην υπηρεσία των αφεντικών τους.

Οι ίδιοι οι διωχθέντες πάντως τα διαβάζουν και γελάνε. «Αν μετρήσουμε τις φορές που έχουν βγει τέτοια δημοσιεύματα, τότε αυτή θα είναι η… 127η φορά που «ανοίγουν τους λογαριασμούς μας. Και χίλιες τόσες φορές να τους ανοίξουν, να βρουν κάτι επιλήψιμο αποκλείεται. Επομένως, άσ’ τους να λένε και να γράφουν».

«Πιάστηκε από την υγρασία» ο διαιτητής από τη Σκωτία

Εγώ πάντως τον διαιτητή από τη Σκωτία που σφύριζε στο Ριέκα - Κούλα, δεν τον είδα… καλά. Σαν «ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ» μου φάνηκε, από τις κινήσεις του δηλαδή.

Θα μου πείτε, διαιτητής από τη Σκωτία και να… «πιάστηκε» στην Κροατία, λίγο… μακριούτσικα δεν πέφτει;

Καθόλου, φίλοι μου. Ολα είναι θέμα «άκριων». Οι… «άκριες» είναι τα πάντα, αρκεί να βρεθούν στο κατάλληλο χρονικό σημείο και με το κατάλληλο πρόσωπο.

Και όταν κάποιος βρίσκει άκριες στην UEFA, δεν χρειάζεται να… πετάξει μέχρι τη Σκωτία! Από εκεί κανονίζονται τα πάντα.

Εξακολουθείτε να το θεωρείτε δύσκολο; Καθόλου! Οταν μπορείς να βρεις «άκριες» με βουλευτές, περιφερειάρχες, υπουργούς, πρωθυπουργούς, κυβερνητικούς σχηματισμούς ολόκληρους, πόσο πιο… δύσκολο είναι να τις βρεις και στην UEFA; Πλάκα κάνουμε;

Μην ξεχνάμε πάντως και την αυξημένη υγρασία αυτή την εποχή στην Κροατία. Λίγο το έχεις να «πιαστείς» εκεί;

Ξαφνικό… σφίξιμο!

Και ξαφνικά, λέει, ο Κούτρης έπαθε… σφίξιμο! Και ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσει να παίξει σήμερα.

Μάλιστα. Αναρωτιέμαι, σε ποιο νούμερο έχει φτάσει ο αριθμός των παικτών του Ολυμπιακού που από την προετοιμασία και μετά έχουν αντιμετωπίσει διάφορα μυϊκά προβλήματα. Από θλάση σε σφίξιμο και από σφίξιμο σε θλάση; Ποτς γκένεν αυτό, που έλεγε και ο Ογκουντσότο.

Και ακόμη, πού αποδίδονται αυτά τα «ξαφνικά». Είναι κάτι το φυσιολογικό; Ή μήπως κάτι δεν έγινε σωστά;

Με ρωτάνε, γιατί δεν απολύθηκε και ο λίγδας από το ραδιόφωνο.

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι αυτός φέρνει διαφημίσεις στον σταθμό. Από το σύστημα του Νιάου.

Δεν τους «βλέπουν»

Το αν έπιασαν τόπο οι ενέργειες του Ολυμπιακού προς την ΕΠΟ (επίσκεψη Βρέντζου - Σάββα κ.ά.) για τη διαιτησία, δεν θα το διαπιστώσουμε σήμερα.

Την άλλη Κυριακή στο ντέρμπι θα το δούμε. Και αν θέλετε την άποψή μου, οι Γραμμένοι ούτε καν τους «βλέπουν» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Μπορεί να τους κοιτάνε, αλλά δεν τους «βλέπουν».

(Προσεχώς και άλλες αποκαλύψεις -αν είμαστε καλά και αν είμαστε… εδώ).

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/09/2017)

Διαβάστε επίσης