Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: «Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: «Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 - 18:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Οι επιθέσεις εναντίον της ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού είναι επιθέσεις εναντίον της ομάδας!

Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στη συγκέντρωση των 16 κορυφαίων προπονητών ευρωπαϊκών συλλόγων, ΥΜΝΗΣΕ τον Σάββα Θεοδωρίδη καταχειροκροτούμενος

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε στη Γενεύη η ετήσια συγκέντρωση των 16 κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Πρώτος και καλύτερος, βεβαίως, ο μεγάλος προπονητής, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μίλησε στους υπόλοιπους για θέματα που αφορούν την καριέρα του, αλλά και τις αναμνήσεις από ομάδες που πέρασε, πριν καταλήξει στην Μπαρτσελόνα.

Αυτό που ενδιαφέρει τη στήλη, είναι βεβαίως η αναφορά του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, αλλά και στους ανθρώπους που ΓΝΩΡΙΣΕ και ΕΖΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ όλες τις χαρές και λύπες που προσφέρει το ποδόσφαιρο και δη, μία ομάδα γεννημένη να πρωταγωνιστεί, να κυριαρχεί και να μονοπωλεί τους τίτλους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν, από την ομιλία του Βαλβέρδε, τα όσα είπε για τον ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, στον οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά. Μίλησε με σεβασμό, αλλά και με ΘΑΥΜΑΣΜΟ για τον άνθρωπο που θεωρεί, όπως είπε, ΤΙΜΗ που κάποια στιγμή γνωρίστηκε και συνεργάστηκε στενά.

Η κορυφαία φράση του Βαλβέρδε για τον Σάββα Θεοδωρίδη ήταν: «Αυτός ο άνθρωπος, δεν θα το πιστέψετε αλλά δεν υπερβάλλω καθόλου, είναι ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»!

Αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν η φράση του Βαλβέρδε για τον γερόλυκο και καθ’ όλα ΣΕΒΑΣΤΟ και ΑΓΑΠΗΤΟ Σάββα. Και όπως μαθαίνω, προκάλεσε τη συγκίνηση στον γιο του, Θόδωρο, που ήταν παρών στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΑΪΤ!

Πριν από λίγες ώρες, είδα δημοσιευμένη στο πιο αντιολυμπιακό και ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ σάιτ εξ όλων των διαδικτυακών, μία ανακοίνωση εναντίον του Σάββα Θεοδωρίδη, η οποία υπογράφεται από τον «σύνδεσμο Θύρα 7 σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο σύνδεσμος Ηλιούπολη - Μπραχάμι ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τον Σάββα Θεοδωρίδη, αυτήν τη ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού, ότι… «κλαίει» για τον διαιτητικό κατατρεγμό που υφίσταται φέτος η ομάδα και τον καλεί να σταματήσει «να κλαίει» για τη διαιτησία, διότι… «τα ξέρουν αυτά» και (…όσο και να «κλαίει») «αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουνε φέτος».

Τον προειδοποιούν ότι έχουν κάνει υπομονή μαζί του (ποιοι; Οι συνδεσμίτες «Ηλιούπολη – Μπραχάμι» όπως οι ίδιοι λένε) και ότι δεν θα τον αφήσουν άλλο να ξεφτιλίζει τον λαό του Θρύλου (!!!).

Ποιοι ; Οι συνδεσμίτες από Ηλιούπολη - Μπραχάμι!!!

Ακόμη, τον κατηγορούν ότι κάνει τους αντιπάλους του Ολυμπιακού να γελάνε μαζί του και καταλήγουν ότι ναι μεν η διαιτησία φέτος κάνει όργια και θα συνεχίσει να κάνει, όμως «υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης και όχι με δηλώσεις»!!!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ»;

Μάλιστα. Ολα αυτά, στο κατηγορώ όχι οπαδών του Πόα, όχι οπαδών της Κούλας, όχι οπαδών της μπουγάτσας. Οπαδών του (κατά δήλωσή τους) Ολυμπιακού! Αλλά θα ξεκινήσω από το τέλος της ΓΡΑΦΙΚΗΣ και ΥΠΟΠΤΗΣ σκοπιμότητας ανακοίνωσης.

Υπάρχουν, λέει, «άλλοι τρόποι» αντιμετώπισης της διαιτησίας εκτός των δηλώσεων.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ», ρε Ολυμπιακάρες; Τι ακριβώς εννοείτε, καταλαβαίνετε, ή το κάνετε επίτηδες, για να βάλετε τον Ολυμπιακό ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΑΣΤΡΑ; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η φράση μπορεί να εκληφθεί και ως ΑΠΕΙΛΗ, με αποτέλεσμα ακόμα και να ΒΗΞΕΙ στο μέλλον ένας διαιτητής, οι υποψίες να πέφτουν στην ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ;

Αστε λοιπόν τους «άλλους τρόπους» για ΑΛΛΟΥΣ που είναι συνηθισμένοι στο να ξεφτιλίζουν και να τιμωρούν τις ομάδες τους με τις συμπεριφορές τους. Οι απειλές, οι αλητείες, τα τσαμπουκαλέματα, τα ντου και τα «πεσίματα» δεν προσιδιάζουν στους ΓΝΗΣΙΟΥΣ και ΑΓΝΟΥΣ οπαδούς του Ολυμπιακού, ο οποίος, όπως πολύ σωστά λέτε, ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ.

ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΩΝ ΑΤΙΤΛΩΝ

Ας δούμε, όμως, τώρα και το «κλάμα» του Σάββα Θεοδωρίδη, για τον οποίο ΞΕΧΝΑΤΕ ένα βασικό: Οτι είναι ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δηλαδή, αμέσως μετά τον Βαγγέλα, στην ερυθρόλευκη ιεραρχία, είναι αυτός, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής, παράγων, οπαδός, με τα ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ στις αποσκευές του.

Ναι, ο Σάββας κάνει δηλώσεις και πολλές μάλιστα, ίσως και περισσότερες από όσες θα έπρεπε. Ομως, ΠΟΙΟΙ θα τον ΚΡΙΝΟΥΝ γι’ αυτές; Μα βεβαίως, αυτοί που ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ! Αυτοί είναι που τσατίζονται, που εξοργίζονται, που ΠΟΝΑΝΕ, που το ρίχνουν στα «γελάκια» του κώλου, που τον αποκαλούν γραφικό και δήθεν «διασκεδάζουν» μαζί του.

Από ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΑΤΕ το ΜΙΚΡΟΒΙΟ των ΑΤΙΤΛΩΝ κύριοι Ηλιουπολιτομπραχαμιώτες;

ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ!

Ο Σάββας με τις δηλώσεις του, που τυγχάνουν της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΗΓΕΤΗ του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ. Απλά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ. Ο Σάββας δεν είναι ρήτορας, ούτε και κονομάει κάτι ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ, πέρα από τη ΖΗΛΕΙΑ, το ΜΙΣΟΣ, το ΚΟΜΠΛΕΞ των απέναντι.

Ο Σάββας ΔΕΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, διότι ΕΚΦΡΑΖΕΙ τις γνώμες της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των οπαδών του Ολυμπιακού, είτε οργανωμένων είτε ανοργάνωτων.

Μαζί με τον Κώστα Καραπαπά, που ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ έχει συγκεντρώσει αμέτρητες φορές την αντίδραση κάποιων «ολυμπιακάρων» που αναπολούν τις εποχές Σαλιαρέλη, ο Σάββας είναι αυτήν τη στιγμή Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ της ερυθρόλευκης κοινής γνώμης.

Ο Σάββας ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ, διότι δεν έχει κανένα λόγο να κλαίει. Ο Σάββας ΒΓΑΖΕΙ προς τα έξω τη φωνή του ΓΝΗΣΙΟΥ οπαδού του Ολυμπιακού και ΟΧΙ κάποιου οπαδού-εκφραστή του sdna και των ΑΡΔοΜΜΕμέδων που βγάζουν το παντεσπάνι τους ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ από το πρωί έως το βράδυ τον Ολυμπιακό.

Αναρωτιέμαι, σαν γνήσιοι Ολυμπιακοί που είστε (αναφέρομαι ΜΟΝΟ στον ή στους ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ αυτής της ΓΕΛΟΙΑΣ και ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ανακοίνωσης και όχι στα μέλη του συγκεκριμένου συνδέσμου που πιθανότατα να μην είχαν γνώση) πώς αισθάνεστε τώρα, που το sdna και τα άλλα ανάλογης ποιότητας και συστράτευσης ΜΜΕ, φιλοξένησαν και… ανέδειξαν την ανακοίνωσή σας. Αισθάνεστε… δικαιωμένοι; Ή αντιληφθήκατε τι κάνατε και αρχίσατε να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;

Πάει… άπατο το Πάο Φουντουκέισιον!

Στο μεταξύ, πέρασε και δεν ακούμπησε εκείνο το ονειρικό Πάο Φουντουκέισιον που είχαν οραματιστεί διάφοροι επιφανείς βάζελοι.

Η σεμνή αυτή τελετή έληξε ύστερα από δύο γύρους συναντήσεων, που έληξαν χωρίς αποτέλεσμα και -το σημαντικότερο- χωρίς νικητή.

Ηταν φυσικό επόμενο, βεβαίως, όταν μία αγοραπωλησία συζητείται ανάμεσα σε έναν που δεν πουλάει, με έναν που δεν αγοράζει!

Ούτε τον ερασιτέχνη σχεδόν τζάμπα!

Ο ένας εκ των δύο δεν πήρε τον ερασιτέχνη που του τον έδιναν σχεδόν τζάμπα. Σιγά μην έδινε τόσα εκατομμύρια για να πάρει την ΠΑΕ!

Ο έτερος είπε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει όλα τα μέχρι τώρα χρέη και να βάλει και εικοσιπέντε εκατομμύρια, αλλά να απαλλαγεί από όλες τις άλλες υποχρεώσεις για να δώσει την ομάδα.

Και ερωτώ: Αν προτίθεται να ΒΑΛΕΙ είκοσι πέντε, γιατί δεν τα βάζει ΤΩΡΑ, να βοηθήσει την κατάσταση και να του μείνει και η ομάδα, αλλά την αφήνει να σέρνεται;

Πάλι… σότο; Πάλι… σανό για το κοπάδι; Μια ζωή μία απ’ τα ίδια.

Να πουλήσει το Γουδί!

Πάντως υπάρχει και μία εφικτή λύση για τον Πόα, που βασικά εξαρτάται από την πρόθεση της συγκυβέρνησης να βοηθήσει. Να του χαρίσουνε το Γουδί και μετά να το πουλήσει σε ιδιώτη επενδυτή.

Ετσι θα αποπληρώσει τα χρέη του ολοσχερώς και σε χρόνο ρεκόρ.

Αποθεώνουν Ιβάν και… Νιάου!

Τελικά από όλο αυτό τον θόρυβο το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι οι οπαδοί του βάζελου (και εννοώ τους γνωστούς οργανωμένους μπογιατζήδες) είναι οι πιο ηλίθιοι οπαδοί της χώρας, ever!

Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Απολλωνάκο, έβριζαν και απειλούσαν... λάθος ανθρώπους!

Εβριζαν τους Βαρδινογιάννηδες, οι οποίοι έχουν ΑΥΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ να ασχολούνται με οτιδήποτε αφορά τον Παναθηναϊκό, έβριζαν και τον… Βαγγέλα, που τον βλέπουν στις βλακώδεις ονειρώξεις τους ότι είναι… συνέταιρος του Αλαφούζου!

Και βεβαίως, περί Ιβάν και Νιάου που ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ανηλεώς τον Παναθηναϊκό και τον έχουν φέρει σ’ αυτή τη δύσκολη θέση, ούτε κουβέντα! Σχεδόν τους… αποθεώνουν! Αυτοί, βλέπετε, δεν τους έχουν πάρει όλους τους τίτλους, τα τελευταία χρόνια. Ενώ ο Βαγγέλας τούς έχει ΞΕΣΚΙΣΕΙ.

Οι τρεις λόγοι παραπομπής του Βάτσιου και μια ακόμα παραποίηση

Για τρεις λόγους, λέει ο παρατηρητής στην έκθεσή του, «παρέπεμψε» τον διαιτητή Βάτσιο «στην πειθαρχική». Διότι, λέει, πρώτον έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής. Δεύτερον, δεν απέβαλε τον Πίτι με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Αεριούχο. Και τρίτον, δεν απέβαλε τον Βράνιες για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του (δεν ξεκαθαρίζει σε ποιον… απ’ όλους).

Σ’ όλα αυτά, έχω να παρατηρήσω. Η πειθαρχική στην οποία «παραπέμφθηκε» ο Βάτσιος, είναι η… ΚΕΔ. Δηλαδή η ίδια επιτροπή που τον όρισε, που του έχει δώσει ΤΕΣΣΕΡΙΣ ορισμούς σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, που τον ετοιμάζει για… «διεθνή», που τον αποδέχεται κατόπιν εντολών συγκεκριμένης ΠΑΕ, αυτή θα τον… δικάσει κιόλας;

Καλά… κρασιά! Και σιγά μην του… χαλάσει τη χωρίστρα. Θα κάτσει ΤΟ ΠΟΛΥ δυο-τρεις αγωνιστικές «εκτός ορισμών» και μετά, σιγά-σιγά θα τον ξαναβάλουν στο σύστημα. Στην αρχή τέταρτο, μετά… πέμπτο, έκτο και πάει λέγοντας. Μέχρι να τον μοστράρουν πάλι σε κανένα ντερμπάκι, να ξαναβάλει πλάτη σ’ αυτούς που τον έφεραν ως εκεί.

Ισοπέδωση

Δεύτερη παρατήρηση. Δεν μ’ αρέσει το στοιχείο της ισοπέδωσης. Βλέπω ότι ο παρατηρητής «προσπαθεί» να κρατήσει μία κακώς εννοούμενη «ουδετερότητα» και «αμεροληψία» (της πλάκας). Ομιλεί για τον ΑΛΗΤΗ των γηπέδων Βράνιες, που μαζί με τον έτερο ΑΛΗΤΑΡΑ (ο χαρακτηρισμός μου οφείλεται στο πώς αντιμετώπισαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ τον μαύρο άσο ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ της Λαμίας, θα μιλήσουμε παρακάτω) Τσόσιτς, διέπραξαν ΑΛΗΤΕΙΕΣ για τις οποίες θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ο καθένας τους. Ο παρατηρητής λοιπόν ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΑ στην έκθεσή του, αλλά βάζει… «ένα από δω κι ένα από κει», για να κρατάει… τα ίσα.

Κι όμως, το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση καθενός. Οποιος το δει, θα… απολαύσει τις ΒΡΟΜΙΕΣ του Βράνιες που όποτε έβρισκε στον δρόμο του τον Βάντερσον τον τάραζε στο ξύλο, για έναν απλό λόγο: Γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τον αντιμετωπίσει αλλιώς! Οπως ήθελε τον έπαιζε ο Βάντερσον και αυτός τον χτυπούσε συνεχώς με όποιον τρόπο μπορούσε. Για ένα τέτοιο μαρκάρισμα ΠΑΝΩ στον ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ πήρε άλλωστε και την κίτρινη κάρτα. Αλλά… ως εκεί.

Μπούλινγκ Τσόσιτς στον Βάντερσον

Πάμε παρακάτω. Ο Μανόλο Χιμένεθ (υποθέτω από αυτόν δόθηκε η εντολή) έβγαλε τον Βρόμιες από το μαρκάρισμα του Βάντερσον, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο: Για να μην παρεκτραπεί πάλι τόσο ωμά και ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ τον Βάτσιο, που όσο και αν είναι «με μας», μπορεί να έκανε καμιά μαλακία και να του έδειχνε και δεύτερη κίτρινη. Εβγαλε λοιπόν τον Βρόμιες από τον Βάντερσον και έβαλε πάνω στον μαυρούκο τον Τσότσιτς σε ρόλο… ΕΚΔΙΚΗΤΗ!

Πού να πιάσει ο Τσούτσιτς τον Βάντερσον, όμως. Ηταν αδύνατον, σαν να μου ζητούσαν εμένα να… πιάσω τον Μπολτ. Ετσι, ο Τσούτσιτς άρχισε να κάνει αυτό που ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ : ο ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ πάνω στον Βάντερσον. Τον χτύπησε με περισσότερους τρόπους από αυτούς που τον είχε χτυπήσει ο Βρόμιες. Και με περισσότερη αγριότητα, περισσότερη μανία. ΜΕ τη ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ των Σέρβων της ποιότητάς του. Ο Βάτσιος, όμως, ΟΥΤΕ ΚΑΡΤΑ, ούτε καν ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (αν θυμάμαι καλά). Ε, όχι και να μας… παρεξηγήσουν και να τα χαλάσουμε κιόλας, ε, Βάτσιε;

Μπροστά σε όλα αυτά (είπαμε, το βίντεο είναι στη διάθεση του καθενός) το ότι ο Πίτι είχε ένα μαρκάρισμα ροής για δεύτερη κίτρινη είναι γεγονός, αλλά ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ σημασίας μετά τα όσα είχαν συμβεί από τους ατάλαντους στόπερ της Κούλας πάνω στον Βάτερσον, που θα μπορεί να λέει και να καυχιέται, ότι ναι, έφαγε πολύ ξύλο από τους δύο, αλλά ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟ-ΓΙΟ. Και αυτό είναι το ζητούμενο ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, όχι στο… Κ1.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/09/2017)

Διαβάστε επίσης

ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Προβλέψιμοι και «αναμενόμενοι» οι ζητιάνοι - Σκοτώσανε το θηρίο που… βρήκαν σκοτωμένο από τον ΘΡΥΛΟ - Πανηγυρίζουν που κατέλαβαν το Κουραδόκαστρο της Κροατίας και δεν ασχολούνται καθόλου με το «σιγουράκι» της Λαμίας... Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.