Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ «ΕΣΤΗΣΕ» ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ!

ΠΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ «ΕΣΤΗΣΕ» ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ!
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 - 15:32

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΜΠΑΤΡΑΝΗΔΕΣ»

Αργά το απόγευμα της 10ης Μαρτίου του 2015, τρεις άνθρωποι βαδίζουν με βιαστικά βήματα προς το γραφείο του ανακριτή Ανδρεάδη. Ο ένας τους, με μακριά καπαρντίνα, τζάκετ με κουκούλα και γυαλιά, χτυπάει την πόρτα και μπαίνει μέσα. Οι άλλοι δύο, εύσωμοι και με σκληρά χαρακτηριστικά, μένουν έξω, σιωπηλοί και ακίνητοι.

Αυτός που μπήκε στο γραφείο του ανακριτή, παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην αναγνωριστεί, ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, σημερινός διοικητής (και σύμφωνα με τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μου) ΜΕΤΟΧΟΣ της ΠΑΕ Αεκ.

Η επίσκεψη Μελισσανίδη στον ανακριτή, φιξαρισμένη από πριν και με διαδικασίες που ποτέ δεν έγιναν γνωστές, αφορούσε τη ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ εκ μέρους του προς τον ανακριτή, κάποιων… εκμυστηρεύσεων που του είχε κάνει ένας άγνωστος στο ευρύ φίλαθλο κοινό, αλλά γνωστός στις αίθουσες των συνεδριάσεων της αθλητικής Δικαιοσύνης προπονητής ομάδας Β’ Εθνικής ονόματι Καλαϊτζίδης, πρώην τεχνικός της Βέροιας.

Αυτός ο Καλαϊτζίδης, πάντα κατά τον Μελισσανίδη, του είχε πει ότι ο πρόεδρος της ομάδας του του είχε ζητήσει να δώσουν το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, αλλά ο ίδιος αντέδρασε, όπως αντέδρασαν και οι ποδοσφαιριστές του Γεωργέας και Καφές, και ζήτησαν από τον προπονητή να τους αλλάξει.

Ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην αφήγηση-κατάθεση του Μελισσανίδη ΠΟΥΘΕΝΑ και σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε ή αναφέρθηκε πλαγίως το όνομα Μαρινάκης.

Ο Μελισσανίδης εμφανίστηκε στον ανακριτή με την ιδιότητα του «μέλους της κατασκευαστικής εταιρείας Δικέφαλος Α.Ε.», που βεβαίως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι τυπικά δεν είχε κανένα έννομο συμφέρον να πάει ξαφνικά να καταθέσει ό,τι «του είχε πει» ένας τυχαίος προπονητής Β’ Εθνικής. Επομένως, ο Μελισσανίδης που πήγε στον ανακριτή μόνο και μόνο για να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ που ενεργούσε υπό το κράτος ΟΠΑΔΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, προκειμένου να ΒΛΑΨΕΙ την ομάδα και τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ, που τόσο ΜΙΣΟΥΣΕ και ΜΙΣΕΙ ακόμα.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ

Το γιατί ο ανακριτής Ανδρεάδης όχι μόνον έδωσε ΣΗΜΑΣΙΑ σ’ αυτή την κατάθεση (στο στυλ, μου είπε ότι του είπαν πως τους είπε κ.λπ.) αλλά ουσιαστικά ΞΕΚΙΝΗΣΕ απ’ αυτήν το στήσιμο μιας έωλης και ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ κατασκευασμένης σκευωρίας, είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και τον τρόπο σκέψης και δικαστικής κρίσης του. Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρεάδης κάλεσε να καταθέσουν και τον Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα (έπαιζε μέχρι τα πενήντα του στην Αεκ απ’ την ομάδα της οποίας απεχώρησε με… εθελουσία έξοδο) και τον Παντελή Καφέ, ο οποίος (θυμίζω) κάποτε είχε φορέσει και τη ΘΡΥΛΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ με τον Δαφνοστεφανωμένο Εφηβο.

Οι δύο πρώτοι κατέθεσαν στον ανακριτή Ανδρεάδη τέλη Μαρτίου, ενώ ο Καφές στις 11 Μαΐου. Αγνοώ τους λόγους αυτής της περίεργης καθυστέρησης, πάντως ο ανακριτής ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ. Οι… αξιόπιστοι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης του αρκούσαν για να συντάξει το κατηγορητήριο. Φυσικά, αργότερα, στον δρόμο βρέθηκαν και άλλοι «πρόθυμοι» που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, να ΣΤΗΘΕΙ η ΕΛΕΕΙΝΗ και ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ παράσταση.

Ολα, λοιπόν, ξεκίνησαν από τον ΚΑΤΑΔΟΤΗ του Ολυμπιακού Μελισσανίδη, τον «διοικητή» και ΜΕΤΟΧΟ (πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου) της ΠΑΕ AEK, που ΤΟΛΜΑ να αποκαλεί τους άλλους «καταδότες» και «Μπατράνηδες» και βεβαίως, από την απίστευτα «δεκτική» κρίση του ανακριτή Ανδρεάδη.

Αβάσιμη και αστήρικτη, αλλά… δικαιολογημένη η αισιοδοξία των «ζητιάνων»

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Αν ήταν στη θέση της ο Ολυμπιακός, θα τους είχε… ήδη αφαιρέσει!

Αχτίδα αισιοδοξίας στο σκοτεινό ορίζοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η βεβαιότητα που διακατέχει την οικογένεια των ζητιάνων ότι η ομάδα τους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών.

Αισιοδοξία που βασίζεται σε στέρεες βάσεις και επιχειρήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο σχετικό ρεπορτάζ («Livesport»).

«Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πλευράς της ΑΕΚ, δεν υπάρχει καμία βάσιμη ανησυχία, αφού σύμφωνα με τις εκθέσεις παρατηρητή, διαιτητή και αστυνομίας δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να τιμωρηθεί η ομάδα σύμφωνα με την παράγραφο που προβλέπει το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών».

Πρώτη παρατήρηση. Οι εκθέσεις παρατηρητή και διαιτητή ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ σ’ αυτή την περίπτωση, διότι τα όσα συνέβησαν διαδραματίσθηκαν εκτός του πεδίου δικαιοδοσίας τους. Επομένως, μένει η έκθεση της αστυνομίας, η οποία συντάσσεται πολλές ώρες μετά τα γεγονότα και είναι έκθετη σε πολυποίκιλες αλλοιώσεις, από την ενδιαφερόμενη ομάδα.

Εκείνο που πραγματικά μετράει ως ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, είναι ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από τις ΚΑΜΕΡΕΣ του σταδίου. Και το τι δείχνει το βίντεο είναι σαφέστατα καταγεγραμμένο από τα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε ο Ολυμπιακός με την καταγγελία του.

ΣΕ ΜΠΟΥΘ ΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ

Πάμε παρακάτω : «Η ΠΑΕ θεωρεί ότι θα καταφέρει ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θέμα βιαιοπραγίας στον εν γένει χώρο του γηπέδου, αφού τονίζουν ότι η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ξεκάθαρα πως τα επεισόδια συνέβησαν πέραν του προελέγχου των εισιτηρίων»!

Νομίζω ότι τελικά πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτός που ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ την έκθεση της αστυνομίας, σίγουρα… δεν θα ήταν παρών στο ΟΑΚΑ, ή θα ήταν σε κανένα μπουθ, να πίνει το καφεδάκι του. Διότι πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που είδαμε δημοσιευμένες και τα ΒΙΝΤΕΟ που παρακολουθήσαμε, δείχνουν τον χώρο… «προελέγχου εισιτηρίων» και όχι τις ΕΙΣΟΔΟΥΣ του σταδίου όπου έπεσε το ξύλο της αρκούδας;

Και τι λέει το ρεπορτάζ παρακάτω; Οτι (ως… συνήθως) κάποιοι αστυνομικοί… «προκάλεσαν με ύβρεις τους οπαδούς» και πως η διμοιρία των ΜΑΤ που ΕΙΣΗΛΘΕ στη θύρα 35 ήθελε να κάνει μία… σύλληψη.

ΤΟ ΕΙΠΕ, ΔΕΝ ΤΟ… ΕΚΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!

Σίγουροι λοιπόν οι νομικοί της Αεκ μετά από όλα αυτά ότι δεν πρόκειται να της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οσο και αν σας φανεί παράξενο, ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ, ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να της επιβληθεί αυτή η ποινή. Κάτι άλλο, ίσως, αλλά ΟΧΙ αφαίρεση βαθμών.

Και εγώ δεν θα πω αορίστως «το πειθαρχικό όργανο» της Super League. Θα πω ο κ. Καποδίστριας, αθλητικός δικαστής της Super League και εν ενεργεία δικαστικός, ο οποίος κρίνει πάντα ΑΡΝΗΤΙΚΑ οτιδήποτε αφορά τον Ολυμπιακό και ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ ό,τι αφορά τις ανταγωνίστριές του ομάδες.

Ομως αυτή η εμφανέστατα ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ διάθεση δεν επικεντρώνεται στο πρόσωπο του κ. Καποδίστρια. Αυτή είναι και η γενικότερη ΔΙΑΘΕΣΗ των πειθαρχικών οργάνων της μετά Κοντονή εποχής στην αθλητική Δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, η ποινή των 61.500 ευρώ που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στον Κώστα Καραπαπά, επειδή είπε «γαμώ τη Σούπερ Λίγκα σας», στους παρατηρητές.

Ο ίδιος ο Καραπαπάς βεβαίως το αρνήθηκε ανασκευάζοντας τη φράση, αλλά ο αθλητικός δικαστής δέχτηκε την αναφορά ενός παρατηρητή που ονομάζεται Γύλος (όπως το ψάρι) ή Γυλιός (όπως ο… γυλιός). Αυτός λοιπόν ο… εύθικτος παρατηρητής Γύλος ή Γυλιός επιβεβαίωσε ότι ο Καραπαπάς είπε το «γαμώ τη Σούπερ Λίγκα». Οτι το είπε, όχι ότι το… έκανε κιόλας, γιατί τότε είτε θα τιμωρούνταν με μεγαλύτερο πρόστιμο είτε θα… αθωωνόταν εντελώς.

«ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…»

Αναρωτιέμαι, όμως, κύριε Γύλε ή γυλιέ, τι θα κάνατε αν σας έλεγα εγώ «γαμώ τη διοργανώτρια που σε διορίζει»! Θα… παρεξηγιόσασταν, άραγε;

Φυσικά, ο κ. Καποδίστριας αδράνησε και στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Αεκ - Ολυμπιακού, πάλι στο ΟΑΚΑ, που είχαν μάλιστα προκαλέσει και τη διακοπή του αγώνα. Για μένα, ανεξήγητο. Ισως όμως για κάποιους… «επαΐοντες» ευκόλως εξηγήσιμο.

Για τον κ. Σιμιτζόγλου, που είναι ο αθλητικός εισαγγελέας της υπόθεσης, έχω γράψει πάμπολλες φορές στο παρελθόν. Προσφάτως, παρέλαβε συγκεκριμένες καταγγελίες του Ολυμπιακού για τους παίκτες της Αεκ Βράνιες και Λιβάγια, που χτύπησαν αντιπάλους εκτός φάσεως χωρίς να τους πάρει χαμπάρι ο διαιτητής. Ο κ. Σιμιτζόγλου μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει συγκινηθεί τόσο ώστε να δραστηριοποιηθεί.

Προσωπικά, επειδή είμαι μεγάλης ηλικίας και έχω και σύζυγο που… όλα τα περιμένει από μένα, δεν έχω να γράψω κάτι παραπάνω απευθυνόμενος σε ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και μάλιστα, επί εποχής συριζανέλ.

Μόνο ένα επιμύθιο: «Γεια σου, κυρ Εισαγγελέα, με την κρίση την ωραία».

Πόλεμος μέχρι την τελική νίκη

Μου γράφει: «Εδώ και τρεις μήνες, έχω καταντήσει σχεδόν γραφικός, ή τουλάχιστον βαρετός, να μιλάω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για τον ΠΟΛΕΜΟ, τον ΑΛΗΘΙΝΟ, ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, που οι άλλοι ξεκίνησαν κι εμείς αποδεχτήκαμε, και ο οποίος κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ!!! Φέτος είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία των ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ του ΚΡΑΤΟΥΣ, του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ και των φίλων τους (Νιάου, Κλόουν - ο Γιαννάκης έμεινε στην απ’ έξω - τσάτσοι μικρότερων ομάδων, όπως ο Πανόπουλος που από εκεί που έβγαζε κάθε μέρα ανακοίνωση, φέτος περιμένει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για να ξεκινήσει και τόσοι, μα τόσοι άλλοι...), μήπως και καταφέρουν να ΚΛΕΨΟΥΝ το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ που ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ... Μόλις εχτές έγραψα, ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ να παραστεί στην εκδίκαση των επεισοδίων των “πέστε κάτω” και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ έπραξε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ! Θα τους ταράξουμε στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!! Οι χαλκευμένες κατηγορίες κατέπεσαν, και θα καταπέσουν κι άλλες, και ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ των ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ τους, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΣ, εμείς οι ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΘΡΥΛΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, θα παραμείνουμε ο παντοτινός τους ΕΦΙΑΛΤΗΣ...!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ!! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!» (Τάσος Θρυλάκης).

Εχουν «δικό τους» στην UEFA

Η «ΠΑΕ ΑΕΚ», δηλαδή ο Τζόκερ κατόπιν συνεννοήσεως με τον Αλέκο της ΕΠΟ και τον Νιάου, «σχολίασε» την καταγγελία του Ολυμπιακού.

«Εμείς δεν θα προβούμε σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA, ζητώντας την αποβολή του».

Καλέ… σωπάστε καλέ! Για ποιο λόγο να κάνατε ΕΣΕΙΣ κάτι τέτοιο και να καρφωνόσασταν;

Εχετε ΔΙΚΟ ΣΑΣ άνθρωπο στην UEFA, ξέρετε, τον… «πολύ στενό» φίλο του Αλέκου.

Σε τα μας τα σάπια, τώρα;

«Στα χέρια του κυρίου Θόδωρου η διαιτησία»!

Αξιοπρόσεκτη και… διδακτική είναι η άποψη του Βίκτωρα Μητρόπουλου για τη σημερινή ελληνική διαιτησία, όπως την κατέθεσε στην τηλεοπτική «Δίκη»:

«Η διαιτησία δεν είναι πλέον στην ΕΠΟ. Είναι στα χέρια του κυρίου Θόδωρου. Του Θόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος έβαλε τον Περέιρα. Οταν πεις στον κ. Γραμμένο κάτι για τη διαιτησία, θα σου πει, δεν είναι δικό μου θέμα. Ολα τα θετικά ή αρνητικά, εύσημα ή κατάρες, θα τα πάρει ο Περέιρα. Τον κ. Περέιρα δεν τον ξέρουμε στη φάτσα, δεν ξέρουμε πόσα παίρνει, δεν ξέρουμε τι έκανε στην Πορτογαλία και δεν ξέρουμε και με πόσα… θα φύγει από δω».

Πόα: Αναζητώντας το μεγάλο κορόιδο

Ούτε για μια στιγμή δεν αμφέβαλα για την τύχη του Παναθηναϊκού. Παρά τα όσα δεινά πέρασε και περνάει ο ιστορικός σύλλογος, διατηρούσα πάντα τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα ήταν περαστικά και πως δεν επρόκειτο τελικά να συμβεί τίποτα τραγικό, όπως π.χ. η διάλυσή του, ή η μεταλλαγή του με ΑΦΜ άλλης ομάδας.

Και πώς δηλαδή θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο Πόα προστατεύεται από διάφορες δυναμικές, αποτελεσματικές και γενικότερα λαμπρές συλλογικότητες.

Θα προσπαθήσω μία πρόχειρη καταγραφή. Εχουμε και λέμε:

  • Παναθηναϊκή Συμμαχία
  • Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ.)
  • Ενιαίος Φορέας θ. 13
  • ΠΑΟ FOUNDATION (Δημήτρη Γιαννακόπουλου)
  • ΠΑΟ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ (Αντωνιάδης - Δομάζος & Σία)
  • Επιτροπή Σωτηρίας (Vas. Konstantinou with friends).
  • Γιάννης Αλαφούζος (Μεγαλομέτοχος - πρώην πρόεδρος)

Αυτούς θυμάμαι. Ισως να υπάρχουν και άλλοι, που τους ξεχνάω αυτήν τη στιγμή. Ολοι τους, πάντως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ολοι, μα ΟΛΟΙ, ψάχνουν για το μεγάλο ΚΟΡΟΪΔΟ!

Το μεγάλο πορτοφόλι, που θα βάζει τα λεφτά και θα σκορπάει τα εκατομμύρια για να… διοικούν αυτοί!

(Αντε, να… συνδιοικούν εν πάση περιπτώσει).

*** Αναρωτιέμαι: Αν ο Βαγγέλας ως πρόεδρος απλά τους πήδαγε, όσο θα είναι απλός οπαδός τι θα τους κάνει; Θα τους ξεμ…άσει;

*** ΕΙΠΕ: «Ο δολοφόνος της Δώρας μπορεί να βγήκε και με τον νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά είναι ήσσονος σημασίας»!

(Κοντονής, από το βήμα της Βουλής).

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/11/2017)

Διαβάστε επίσης