Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 - 18:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Ιστοσελίδα από την οποία θα μεταδίδονται ζωντανά τα έργα στην Τζαμπασοφιά έφτιαξε η αεκ.

Το επόμενο βήμα θα είναι η κατασκευή ιστοσελίδας από την οποία θα μεταδίδονται απ’ ευθείας οι εκταμιεύσεις των εκατομμυρίων από την Περιφέρεια και τα ΕΣΠΑ.

*** Προβλέψεις ΕΜΥ : Πολύ σκόνη με βλαπτικές ουσίες και μικροοργανισμούς θα μεταφερθεί και θα κατακάτσει σήμερα το βράδυ στις εξέδρες επισήμων και VIP του ΟΑΚΑ

ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΙΒΑΝ !

Απίστευτα, ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν φίλοι μου στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου μας.

Επαναλαμβάνω, του ποδοσφαίρου ΜΑΣ, διότι το ποδόσφαιρο είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ και δεν είναι κτήμα ΚΑΝΕΝΟΣ, είτε δισεκατομμυριούχος είναι αυτός, είτε πρωθυπουργός, είτε απλά λακές ΑΡΔοΜΜΕμές.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, έχει σταματήσει. Όχι διακοπεί, αλλά σταματήσει. Για όσο θέλουν να είναι σταματημένο αυτοί πού το σταμάτησαν. Δηλαδή, η κυβέρνηση συριζανέλ. Η οποία τώρα, θέτει όρους για να το ξαναρχίσει. Σε ποιους θέτει όρους ; Στις ΠΑΕ, λέει. Και όταν λέει ΠΑΕ, το εννοεί … οριζόντια. Δηλαδή … όλες τις ΠΑΕ, από Ολυμπιακό, μέχρι … Πλατανιά ! Βάζει μέσα και τις περιστασιακές ΠΑΕ, αυτές πού τον επόμενο χρόνο πιθανόν να μην υπάρχουν καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι αν δεν δεχτεί τους … όρους της κυβέρνησης ο τάδε απίθανος πρόεδρος – μεγαλομέτοχος ή αρχιδιαχειριστής της ΠΑΕ πού σήμερα είναι – αύριο δεν θα είναι, το … πρωτάθλημα … δεν ξαναρχίζει !

Μιλάμε δηλαδή όχι για θέατρο του παραλόγου, διότι το θέατρο του παραλόγου είναι ΤΕΧΝΗ. Εδώ, έχουμε θέατρο του ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ, θέατρο πού ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΙΜΟΙ του ευαγούς αυτού ιδρύματος θα μπορούσαν να … ανεβάσουν και να παίξουν.

Τι μπορεί να σημαίνουν όμως αυτοί οι όροι πού έβαλε η κυβέρνηση, ποιά δηλαδή η σημασία τους ;

Απάντηση του υπογράφοντος : ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !

Δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, δεν προσφέρουν τίποτα.

Τότε, γιατί τους βάζει ;

Απάντηση : Γιατί … κάτι έπρεπε να κάνει. Η κυβέρνηση, πάντα. Κάτι έπρεπε να δείξει ότι κάνει, για να βρεθεί από πάνω και να αποκομίσει ( έτσι νομίζουν οι ταλαίπωροι ) επικοινωνιακά κέρδη.

Δεν μπαίνω ακόμη στους όρους, ένα προς ένα, διότι δεν το θεωρώ θέμα μείζον προς συζήτηση. Για να φτάσουμε ως εδώ, θα πρέπει να ξαναδούμε, να ξαναθυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ της ιστορίας. Πως δηλαδή ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα πράγματα, για να φτάσουμε ως εδώ και να έχουμε ένα Τσίπρα να μας κουνάει το δάχτυλο, λες και ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, για τις πράξεις ΕΝΟΣ !!!

Ο αυτοαποκληθείς και … λαγωός

Όλα ξεκίνησαν από το … τέλος του ντέρμπι Πάοκ – Αεκ της Κυριακής 11 Μαρτίου, όταν ο ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση πρόεδρος του Πάοκ Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος και κινήθηκε εναντίον … όποιου εύρισκε μπροστά του. Μπροστά σ’ αυτή την εικόνα του ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ και ΑΛΛΟΦΡΟΝΑ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ προέδρου, ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Μέχρις εδώ, ΦΤΑΝΕΙ ! Όλα όσα ακολούθησαν, ή επακολούθησαν, είναι παρελκόμενες λεπτομέρειες. Ως το σημείο της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ του διαιτητή και των ομάδων, υπό την επαπειλούμενη ΒΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ τόσο για τον πρόεδρο του Πάοκ, όσο και για την ομάδα του. Τα άλλα, αν το γκολ ήταν οφσάιντ ή δεν ήταν οφσάιντ, αν η Κούλα αρνήθηκε να βγεί γιατί φοβόταν, για το τι δείχνει το βίντεο πού προσκόμισε ο Παοκ, είναι ιστορίες ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.

Αρκεί η είσοδος Σαμπίντι και η αποχώρηση του διαιτητή, για να κινδυνεύει ο Πάοκ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ και ο Σαμπίντι με τα … μισά άρθρα του αθλητικού νόμου.

Όμως, εδώ υπήρχε μία ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ιδιαιτερότητα : Ότι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των όσων ακολούθησαν, ήταν ο ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ, ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ και ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, ο αυτοαποκληθείς και ΛΑΓΩΟΣ της κυβέρνησης, Ιβάν Σαμπίντι.

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, τα πράγματα θα είχαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΗ ! ( Και δεν θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν δηλαδή στη θέση του Ιβάν ήταν ο Βαγγέλης ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, το αφήνω στην αχαλίνωτη φαντασία σας ). Ήταν λοιπόν ο Σαμπίντι, ο φίλος και καλός Σαμπίντι. Κόλαφος για την κυβέρνηση αυτό. Και ΑΜΕΣΗ η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ !

Αντιπερισπασμός με επίδειξη ισχύος

Κάτι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, όχι για να λειάνει τις εντυπώσεις, αλλά αυτό πού ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ : Τον ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ! Κλασική τακτική σύριζα, όπως έκανε π.χ. και μετά το γιγαντιαίο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όπου την επομένη εμφάνισε το NOVARTIS, όπως έχει κάνει σε πλείστες όσες περιστάσεις, πού όλοι τις γνωρίζουμε.

Και τι ακριβώς είναι ο αντιπερισπασμός ; Μα, να βρούμε ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ώστε να ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ τον φίλο από το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του ενδιαφέροντος, όσο δύσκολο και αν είναι. Και τι βρήκαν ;

Μα, αυτό πού έχουν βρει ΚΙ’ ΑΛΛΕΣ φορές ! Την … διακοπή του πρωταθλήματος ! Γιατί να διακοπεί όμως το πρωτάθλημα ; Ξέρω κι’ εγώ ; Ποιος ξέρει ; Ούτε αυτοί πού την αποφάσισαν έχουν ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, πού να δείχνει ότι ΕΠΡΕΠΕ να προχωρήσουν σ’ αυτό το ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΣΑΦΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗΣ, έντονα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ «μέτρο».

Πρόχειρες δικαιολογίες, βεβαίως, πολλές, Το έχουν άλλωστε ξανακάνει, τέσσερις – πέντε φορές έως τώρα, ΠΑΝΤΑ χωρίς επαρκή δικαιολόγηση. Τη μια τους έφταιγε ο ορισμός των διαιτητών, την άλλη η μετακίνηση μιας δικαστίνας από τη μια επιτροπή στην άλλη και πάει λέγοντας. Η ουσία όμως πάντα, ήταν μία : Να γίνει επίδειξη ισχύος, με τη δύναμη της εξουσίας, να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, να εμφανιστούν ΑΛΛΟΙ ως υπεύθυνοι για τα δικά μας λάθη και των δικών μας ανθρώπων.

Πασαρέλα ασχέτων και αναρμοδίων στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Το θέμα λοιπόν, δια της πεπατημένης μετατοπίστηκε εύκολα και φτάσαμε εύκολα στο σημείο να ασχολείται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ποδοσφαιρική οικογένεια με τους … όρους του Τσίπρα, παρά με την γενεσιουργό αιτία της ΜΕΤΑ ΟΠΛΟΥ ΕΙΣΒΟΛΗΣ του Ιβάν Σαμπίντι.

Και να έχει ξαναρχίσει ένας κύκλος γελοιοτήτων και εξευτελισμού, όπου βλέπουμε το υπουργείο Αθλητισμού να έχει μεταβληθεί σε … «πασαρέλα» επισκεπτών, κάθε είδους και κάθε αρμοδιότητας, να κάνει τι ;

Να … περνάει από το γραφείο του υφυπουργού Βασιλειάδη και να … ανταλλάσσει απόψεις, για το πώς ΔΗΘΕΝ «θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να … ξαναρχίσει το πρωτάθλημα» ! Και στο μεταξύ, η υπόθεση ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ στον ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ - ΦΙΛΟ ΜΑΣ, να χρονίζει με διάφορες προφάσεις και αιτιάσεις.

Από σαχλοί, βλακώδεις έως και γελοίοι οι όροι για να το ξαναρχίσουν… μέχρι να το ξαναδιακόψουν!

Ας δούμε τώρα και τους «όρους» πού θέτει ο Τσίπρας για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ( και να συνεχιστεί μέχρι να το… ξαναδιακόψει πάλι, αν τύχει και ξυπνήσει κακόκεφος κάποιο πρωί.

Πρώτος όρος, να υποβιβάζεται μία ομάδα αν οι οπαδοί της μπουν στον αγωνιστικό χώρο και συμπλακούν τουλάχιστον τέσσερις φορές. Είναι κάτι σαν τις … κίτρινες κάρτες, ενισχυμένο. Για τις τρείς προηγούμενες δηλαδή, πού θα μπούνε μέσα, εντάξει, δεν πειράζει και τόσο. Την τέταρτη όμως δεν θα την γλιτώσουν, θα … υποβιβαστεί η ομάδα τους !

Πέρα από την αναδυόμενη γελοιότητα, υπάρχει διάχυτο και το στοιχείο της ηλιθιότητας : Μα, αν ίσχυε αυτή η διάταξη έως σήμερα, ο Πάοκ του φίλου σας του Ιβάν θα είχε … υποβιβαστεί τόσες φορές, ώστε σήμερα θα έπαιζε στην ίδια κατηγορία με τον Αχιλλέα Κορδελιού. Η μήπως, υπήρξε κάποια άλλη ομάδα φέτος πού να έκαναν οι οπαδοί της μπούκες περισσότερες από δύο φορές ; Και καλά στην έδρα της, Αμ’ στην Ξάνθη ; Στα Γιάννινα ; Στη Λαμία ; Αυτά θα … πιάνονται στη σούμα ;

Να σας πω όμως εγώ τι θα γίνεται. Ο … όρος αυτός θα ισχύει για ΟΟΟΛΟΥΣ, εκτός της ομάδας του Σαμπίντι ! Αυτοί, όχι τέσσερις, αλλά … χίλιες τέσσερις να μπουκάρουν και να ξηλώσουν τα πάντα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ! Σιγά ρε, μην τους … υποβιβάσετε κιόλας ! Σε τα μας αυτά ρε Βασιλειάδη, πού είσαι και πειραιωτάκι;

Σαχλαμάρες ολκής τα περί δηλώσεων

Πάμε παρακάτω. Άλλη σαχλαμάρα ολκής. Απαγορεύονται λέει οι δηλώσεις για τη διαιτησία, για τα … όργανα, για τους φορείς, για τους δικαστές, για τα πάντα, με τιμωρία των ομάδων αυτών πού τις κάνουν, αν υποδαυλίζουν τη βία !

Μα στο θεό σας, τέτοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ πληρώνεται κόσμος για να τις σκαρφιστεί ; Η έκφραση γνώμης, όπως π.χ. οι δηλώσεις και όλα τα παρεμφερή, αγαπητοί φίλοι, είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ. Ο καθένας ΜΑΣ μπορεί να εκφράζεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, αρκεί να μην υβρίζει ή να μη θίγει την τιμή και την υπόληψη κάποιου. Γι’ αυτά, όμως, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ πού ΤΙΜΩΡΟΥΝ τις υβριστικές, εμπρηστικές, απαξιωτικές, δυσφημιστικές δηλώσεις. Και αυτοί πού ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ και ΚΡΙΝΟΥΝ ποιες δηλώσεις δεν είναι ή είναι υβριστικές, προσβλητικές, απαξιωτικές κ.λ.π. δεν είναι τα … κομματικά στελέχη ή μέλη του στρατού των «εξυγιαντών». Είναι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ, των πολιτικών ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Και γιατί, κ. Βασιλειάδη, δεν πας να την περάσεις με ΝΟΜΟ στη Βουλή αυτή την φαεινή ιδέα; Επειδή ξέρεις ότι ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ, ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ. Και αν την περάσεις κομματικά, πάλι ΘΑ ΠΕΣΕΙ στο ΣτΕ. Μόνο σε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ μπορεί να επιβληθεί με την απειλή ποινής, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ και ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Περί αστυνομίας

Τρίτος όρος, ότι την ευθύνη για την φύλαξη των αγώνων, θα την έχουν οι ΠΑΕ. Οι οποίες ΠΑΕ, έχουν ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ εταιρείες σεκιούριτι, πού όχι μόνο δεν σταματάνε, αλλά και … δημιουργούν και μπλέκονται στα επεισόδια. Και ποιος θα μας φυλάξει από τους … φύλακες, κύριε Βασιλειάδη, αν όχι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ; Φτιάξτε λοιπόν ΠΡΩΤΑ την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, βρείτε ποιοι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ κάποιους ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, πάρ’ τε τους τα κεφάλια, αντικαταστήστε τους και ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ στο έργο της. Όλα τα άλλα, είναι για να έχουμε να λέμε.

Τελευταίο. Καταργείται το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός. Αδιάφορο και ανούσιο. Γιατί ; Τι εξυπηρετεί ; Και γιατί αυτό και όχι, π.χ., η Επιτροπή Δεοντολογίας ; Τρέχα γύρευε. Κάτι κομματικό θα είναι πάλι μες τη μέση και ως συνήθως, ό,τι δεν τους κάθεται, το καταστρέφουν. Παλιά μου τέχνη, κόσκινο.

Όπως τα λέγαμε : Πρώτος ο Ιβάν και… δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Τσίπρας!

ΔΙΑΒΑΖΩ : «Την βοήθεια της Ρωσίας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών ζήτησε πριν λίγο ο Α. Τσίπρας, αφού συνεχάρη τον Πούτιν για την εκλογή του» ( Τύπος, 22.03.18 )

Τι έγραφα εδώ, πριν από δύο μέρες, ο Ιβάν Σαμπίντι και ΠΡΟΛΑΒΕ και ΕΞΕΘΕΣΕ διεθνώς τον Ελληνα πρωθυπουργό, αφού ΠΡΩΤΟΣ αυτός έπραξε αυτά πού θα έκανε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια. Δεύτερος και καταϊδρωμένος, ο Τσίπρας.

Η … «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΚΑΙ Η «ΘΥΣΙΑ» ΤΗΣ

Απορρίφθηκε η έφεση του έκπτωτου προέδρου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής Δ. Γιαρένη, ο οποίος έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα από την Επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ με διετή έκπτωση από το αξίωμά του, ύστερα από καταγγελία του πρώην αρχιδιαιτητή Αρ. Σπανέα ότι του … έδινε χαρτάκι με τους ορισμούς πού … «έπρεπε να κάνει» !

Μετά την απόρριψη της εφέσεώς του, ο κ. Γιαρένης αντέδρασε με τρόπο πού θα μπορούσα να χαρακτηρίσω απολύτως … «συριζαίϊκο». Αφού επιτέθηκε στον πρόεδρο της Εφέσεων, αυτοαποκλήθηκε … «Ιφιγένεια» και προειδοποίησε ότι … «ευτυχώς υπάρχει και τρίτος βαθμός ( πως λέμε «τρίτος δρόμος» ) το διαιτητικό δικαστήριο, όπου εκεί δικάζουν Αρεοπαγίτες».

Όντως, εκεί δικάζουν Αρεοπαγίτες. Και αν δεν δικαιωθεί και πάλι ο κ. Γιαρένης, υπάρχει και τέταρτος βαθμός ( κι’ αν δεν υπάρχει, εύκολα θα δημιουργηθεί, μια και έχουμε ολόκληρη εξυγίανση στο πλευρό μας … ) ειδικά για τους διωκόμενους πρωτομάστορες της εξυγίανσης.

Και εκεί, στον τέταρτο βαθμό θα δικάζουν ΑΕΡΟ- παγίτες, οπότε θα είναι σίγουρο πως η … «Ιφιγένεια» θα θυσιαστεί εκ του ασφαλούς.

Διαβάστε επίσης